Bataille houdt POI-droom van KVO levend na zware werkdag bij Beerschot

  1. 23' - Doelpunt - Loris Brogno (1 - 0)
  1. 90+3' - Verv. Marko Kvasina door Anton Tanghe
  2. 90+2' - Geel - Mamadou Thiam
  3. 88' - Verv. Stipe Radic door David Mukuna-Trouet
  4. 88' - Geel - Jelle Bataille
  5. 84' - Doelpunt - Jelle Bataille (1 - 2)
  6. 81' - Doelpunt - Marko Kvasina (1 - 1)
  7. 76' - Verv. Robbie D'Haese door Théo Ndicka Matam
  8. 71' - Verv. Loris Brogno door Zakaria Bakkali
  9. 71' - Verv. Jan van den Bergh door Denis Prychynenko
  10. 70' - Verv. Kevin Vandendriessche door Indy Boonen
  11. 63' - Geel - Loris Brogno

  Beerschot heeft zich op de voorlaatste speeldag nog niet kunnen verzekeren van een plek in de play-offs. Het gooide een voorsprong in de laatste 10 minuten nog weg. KV Oostende behoudt dankzij de winning goal van Bataille nog een mathematische kans op de top 4.

  Beerschot - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: De bezoekers leken moedeloos tot Kvasina de 1-1 door het kleinste gaatje mikte. KVO herleefde en ging meteen op en over Beerschot.

  • Man van de match: Andrew Hjulsager liet vanavond zijn 10e assist van het seizoen optekenen en dat hadden er gerust meer kunnen zijn. In dat klassement moet hij enkel Mercier en Holzhauser voor zich dulden.

  • Opvallend: Beerschot gaf de zege in het slot uit handen, waardoor het nog steeds van augustus 2004 geleden is dat het op het hoogste niveau thuis won van Oostende. Sindsdien verloor het twee keer in PO2 en vanavond opnieuw.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Oostende (1-2)

  Van den Bergh en Brogno vinden het gaatje

  Door de overwinning van Anderlecht tegen Club moest KV Oostende zijn laatste twee duels winnen, wilde het nog meedoen aan PO1. Voor de eerste opdracht trok het naar Beerschot, dat zelfs nog niet zeker was van een PO2-ticket.


  Zoals zo vaak dit seizoen grepen de bezoekers hun tegenstander van bij het eerste fluitsignaal naar de keel. Beerschot zag sterretjes, maar mocht van geluk spreken dat het kanon van Hjulsager niet goed stond afgesteld. Vanhamel zag de schoten van de Deen naar overal vliegen, behalve naar zijn kooi.


  Voor de thuisploeg was het wachten op een zwakte in de Oostendse druk en die kwam er wanneer Théate moest uitstappen om een bal te onderscheppen. Van den Bergh profiteerde met een heerlijke doorsteekpass naar Brogno, die niet twijfelde en Hubert te grazen nam. De bezoekers bleven doorduwen, maar meer dan een deviatie van Kvasina kwam er voor de rust niet uit.

  Dom trapt een bal wild weg, en lijkt daarbij brokken te maken

  Beerschot geeft het helemaal weg in de slotfase

  Na de koffie liep het aanvankelijk niet veel beter voor de bezoekers. KV Oostende had de bal, maar doelrijpe kansen leverde dat niet op. Aan de overkant kwam Bourdin zelfs nog dicht bij de 2-0, er zat te veel twijfel in zijn kopbal om op doel te besluiten.


  Dat de bezoekers zonder Sakala en Gueye maar niet tot scoren kwamen, werd even later pijnlijk duidelijk. Een zoveelste goeie voorzet van de onvermoeibare Hjulsager werd door de inlopende Kvasina niet naar, maar weg van het doel van Vanhamel getrapt. Scoren lukte Holzhauser dan weer wel, maar zijn makkelijke intikker kwam er alleen maar omdat Bakkali vertrok uit buitenspel en dat had ook de VAR in de mot.


  Toch leek de afgekeurde 2-0 zijn effect te hebben gehad, want plots lukte alles bij KVO. D’Arpino maakte net geen Olympisch doelpunt, maar wanneer Beerschot de daaropvolgende hoekschop niet kreeg weggewerkt, mikte Kvasina de gelijkmaker in doel. 

   

  Drie minuten later was het Oostendse feest compleet wanneer Bataille de voorzet van Hjulsager vrijstaand in doel kon koppen. Uiteindelijk moest Vanhamel nog een derde tegentreffer vermijden met een geweldige dubbele save, maar de zege van KVO kwam niet meer in gevaar. 

  D’Arpino is dicht bij een olympisch doelpunt

  Vanhamel pakt uit met geweldige dubbele redding net voor affluiten

  Rekenen voor de Play-offs

  Dankzij deze felbevochten zege is de kustploeg nog niet uitgeteld voor PO1. Daarvoor moet het volgende week winnen van Cercle én is het ook nog eens afhankelijk van de resultaten van Anderlecht en Antwerp, dat ook maandag nog aan de bak moet tegen Moeskroen. In het slechtste geval blijft KVO 5e en is het nog steeds zeker van PO2.

   

  Beerschot is op zijn beurt allesbehalve zeker van deelname aan die Europa League Play-off, maar heeft wel de meest gunstige uitgangspositie. Het heeft genoeg aan een gelijkspel tegen Standard, dat op zijn beurt niet kan gokken op een salonremise en vol voor de winst zal gaan. Dat wordt een slotspeeldag om naar uit te kijken.

  Still: "Hebben al mirakels verricht, dus waarom volgende week niet nog een"

  Will Still (coach Beerschot): “Oostende is een heel goeie ploeg, zoals we vanavond hebben gezien. Toch hebben we het 75 minuten goed gedaan met de weinige opties die we hebben. Maar als je zo’n twee doelpunten weggeeft, wordt het moeilijk. Met nog één wedstrijd te gaan staan we 6e en dat is niet slecht. We moeten nu naar Standard gaan om dat ticket te verzilveren. We hebben in het verleden al mirakels verricht, dus waarom volgende week niet nog een.”


  “Chapeau aan Oostende en aan hun manier van spelen. Het is erg mooi en elke trainer zou dat willen doen. Maar we hebben vorig seizoen in januari een stage gehad en sindsdien hebben we nog geen moment rust gekend, mede door die finale afgelopen zomer. Hernan Losada zei eind december al dat de ploeg stilaan uitgeperst raakt en dat merk je nu ook. Het is fysiek moeilijk, maar het is nog niet gedaan.”

  Blessin: "We zetten nu wat druk op Anderlecht"

  Alexander Blessin (coach KV Oostende): “Ik ben doodop, maar ik kan nu al zeggen dat ik vannacht niet zal kunnen slapen. We waren van in het begin het betere team, maar komen dan op achterstand door een domme fout. Maar mijn team kwam daarna terug en toonde daarin een heel goeie mentaliteit.”


  “We zetten nu een beetje druk op Anderlecht. We moeten volgende week winnen van een Cercle dat de laatste tijd goed bezig is. Ik zet graag druk op de concurrentie, zodat zij een resultaat moeten spelen. En zelfs als we PO2 spelen, zijn alle punten meegenomen om goed te beginnen aan de nacompetitie.”

   

  Jelle Bataille (KV Oostende): “Het is de eerste keer dat ik met het hoofd scoor in mijn carrière en volgens mij zelfs de eerste keer ooit dat ik de bal goed raak met het hoofd. Mijn ogen waren toe, maar toen ik ze weer opende, lag de bal in doel. Na twee weken bankzitten meteen weer scoren, is wel fijn. Er was thuis ook gezegd dat ik maar moest laten zien wat ik waard was. Volgens mij zullen ze thuis blij zijn.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. KV Oostende komt met de schrik vrij op het Kiel! Dankzij een totale ommekeer in het slot blijven de punten niet op het Kiel, maar gaan ze mee op de bus naar de kust. Late doelpunten van Kvasina en Bataille maakten de openingstreffer van Brogno ongedaan. .
  3. Vanhamel met de dubbele save! Thiam en Hjulsager denken we 1-3 nog te gaan maken, maar botsen beiden op een sterke Vanhamel! . tweede helft, minuut 95.
  4. tweede helft, minuut 94. Eleke lijkt op aangeven van Mukuna te kunnen trappen, maar wordt verrast door een Oostends been. De daaropvolgende hoekschop wordt in het zijnet gekopt. .
  5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij KV Oostende, Anton Tanghe erin, Marko Kvasina eruit
  6. Gele kaart voor Mamadou Thiam van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 92
  7. tweede helft, minuut 92. Thiam krijgt nog een domme gele kaart omdat hij te fel gaat protesteren nadat hij de bal verliest in het hoekje. .
  8. Vier minuten extra. Kan Beerschot nog iets tonen in de absolute slotfase? . tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 89. KVO kan meteen tegenprikken en doet dat bijna goed. Thiam houdt op links het veld breed met de bal aan de voet, waardoor Ndicka in het gat kan duiken. Alleen geeft Thiam de bal niet mee, maar trapt hij de bal wild in de tribunes. .
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Beerschot, David Mukuna-Trouet erin, Stipe Radic eruit
  11. Gele kaart voor Jelle Bataille van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 88
  12. tweede helft, minuut 88. Bataille pakt nog geel, maar dat was ingecalculeerd. Bakkali gaat met veel toneel neer en gaat ook nog even klagen bij Laforge. Wat kan Holzhauser nog uit z'n linker toveren? .
  13. tweede helft, minuut 87. De bezoekers blijven nu komen. Ndicka probeert de bal ook vanop links naar de tweede paal te trappen, maar Frans heeft geleerd uit het doelpunt van zonet. .
  14. tweede helft, minuut 85.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Jelle Bataille van KV Oostende. 1, 2.
  16. tweede helft, minuut 84. KVO gaat erop en erover! Het leek lang niet te gaan lukken, maar nu gaat KVO in een paar minuten op en over Beerschot! Hjulsager dropt de bal heerlijk voorbij de tweede paal in de loop van Bataille, die de 1-2 ongestoord in doel kan koppen. .
  17. tweede helft, minuut 83.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Marko Kvasina van KV Oostende. 1, 1.
  19. tweede helft, minuut 81. Kvasina maakt dan toch gelijk! Bij Beerschot krijgen ze de hoekschop niet goed weg. Kvasina krijgt tijd om de bal aan te nemen, goed te leggen en te trappen. Vanhamel ziet de bal nooit op tijd komen en baalt als een stekker. .