90'
Igor De Camargo
2 - 1
90'

STVV heeft de corona- en degradatiekopzorgen van zich afgeschud tegen KV Mechelen. Suzuki en Mboyo maakten de doelpunten voor de thuisploeg, de 2-1 van De Camargo kwam te laat.

Sint-Truiden - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: Wanneer Walsh zowel Suzuki als zijn eigen doelman omverkegelt, gaat de bal op de stip. Mboyo zet die elfmeter om en zet STVV zo vlak voor rust in een zetel.

• Man van de match: Yuma Suzuki, zonder twijfel. De Japanse spits van de thuisploeg was alomtegenwoordig, schuwde het vuile werk niet en zorgde voor gevaar als aangever en afwerker. Scoorde, versierde een strafschop, en kwam twee keer érg dichtbij een tweede treffer.

• Opvallend: Suzuki scoorde dit seizoen al 40% van de Truiense doelpunten. Op dat vlak doet enkel Genk-spits Pal Onuachu beter met een aandeel van 43%. In Limburg zijn ze duidelijk afhankelijk van hun diepe spits.

Bekijk de goals uit STVV - KVM (2-1)

STVV kent een droomscenario voor de rust

Door bekervoetbal, een corona-uitbraak en de interlandbreak was het duel tegen KV Mechelen voor Sint-Truiden pas de eerste wedstrijd met inzet in bijna een maand. Bovendien slonk de voorsprong op de rode lantaarn tot slechts 4 punten na de zege van Waasland-Beveren in Oostende. Heeft er nog iemand druk nodig?

Die druk leek al snel nog wat meer opgevoerd te worden, maar Ferdi Druijf mikte de eerste grote kans recht in de handen van Schmidt. Dat lieten ze bij STVV niet aan het hart komen, want enkele minuten later was Suzuki aan de overkant wel trefzeker. Op de voorzet van Hashioka werd veel te laks verdedigd en zo kon zijn landgenoot de 1-0 vlot tegen de netten prikken.

Het antwoord van KV Mechelen liet niet lang op zich wachten. Vanlerberghe zag zijn kanonsschot in hoekschop belanden en na een knappe actie van Walsh en ongelukkig handspel van Mboyo ging de bal niet op de stip. Dat was aan de overkant wel het geval toen Walsh besloot om Suzuki en zijn eigen doelman omver te kegelen. Mboyo klaarde de klus vol overtuiging en schonk STVV een welgekomen dubbele voorsprong.

Vanlerberghe probeert het met kanonskogel

Aansluitingstreffer van De Camargo komt te laat

De inbreng van Storm en Kabore moest de bezoekers doelpunten opleveren, maar dat was er niet meteen aan te merken. De alomtegenwoordige Suzuki sprong het hoogst en knikte de bal netjes langs de paal, maar Thoelen kon de 3-0 vermijden met een ultieme kattensprong.

Niet dat KV Mechelen zelf niet in de buurt kwam van het Truiense doel. Zo kon Schoofs een prima voorzet van Walsh controleren met de borst en meteen uitpakken met een volley. De bal raakte niet verder dan een Truiense arm, maar ook de tweede Mechelse penaltyclaim kreeg nul op het rekest.

De bezoekers bleven de druk aanhouden, waardoor de voorzetten elkaar in sneltempo afwisselden. Op aangeven van Kabore kon Storm aan de tweede paal op doel besluiten, maar Schmidt leek goed op weg naar een clean sheet. Leek, want in de slotminuten was het dan toch raak. De Camargo kreeg de voorzet van Vranckx in twee tijden en met wat meeval voorbij de Japanse goalie.

Te weinig en te laat, want STVV hield de drie punten zonder al te veel problemen thuis na een verdiende en vooral welgekomen zege. Dankzij deze driepunter loopt Sint-Truiden weer wat uit op rode lantaarn Waasland-Beveren, geen onnodige luxe met het oog op de onderlinge confrontatie midden volgende week.

Scheidsrechtersbal gaat naar KV Mechelen

Peter Maes: "Speelden met een heel groot hart"

Peter Maes (coach STVV): “Als je vooraf hoort dat Waasland-Beveren wint, is het belangrijk om de focus op deze wedstrijd te houden. Maar blijkbaar kan dat ook heel motiverend werken. Ik denk dat we met een heel groot hart hebben gespeeld in voor STVV onzekere tijden. We hadden nog 3 punten nodig om ons vooropgestelde doel van 35 punten te behalen. Die hebben we nu, maar je weet nooit wat de uitslagen morgen zullen zijn.”

Steve De Ridder (STVV): “Ik had op voorhand gezegd dat dit de belangrijkste wedstrijd zou worden omdat we dan druk konden zetten op de andere teams en we hebben een fantastische prestatie neergezet. Het belangrijkste vind ik zelfs de manier waarop we het deden. Hiermee tonen we dat we voor iedereen in Sint-Truiden willen vechten.”

Wouter Vrancken: "Wedstrijd tussen mannen en jongens"

Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): “De ontgoocheling is groot, vooral door de belabberde eerste helft die we speelden. Het was toen een wedstrijd tussen mannen en jongens. Je merkt ook dat wanneer je zelf ook je mannetje staat in de tweede helft, je een andere wedstrijd krijgt. Ik vind dat je er altijd vol voor moet gaan. Als het dan niet lukt, verlies je, maar dan heb je wel alles gegeven. Nu wordt het heel moeilijk om nog ergens voor te spelen.”

Rob Schoofs (KV Mechelen): “Dit is een pijnlijke nederlaag. Vooral in de eerste helft kwamen we op alle vlakken tekort en geven we de wedstrijd uit handen. Voor de rust was Sint-Truiden scherper en de 2-0 was teveel om nog recht te zetten. We hebben nu nog twee wedstrijden te spelen, die we allebei zullen proberen te winnen en dan zien we wel waar we uitkomen. Alles staat nog kort bij elkaar, maar we doen vandaag wel een slechte zaak.”

20:25
90+3' tweede helft
90+3'

STVV pakt drie gouden punten!

Na een sterke wedstrijd houdt Sint-Truiden de drie punten thuis. Suzuki opende al vroeg de score en nog voor de rust maakte Mboyo er vanop de stip 2-0 van. De aansluitingstreffer van De Camargo kwam veel te laat.

90+1'

90+1'

Kabore is deze keer de man van de voorzet. Naar zijn gewoonte is die veel te ver, maar Walsh kopt de bal terug het pak in. Daar is doelman Schmidt de meest attente en zo is het gevaar weer geweken.

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
2-1
89'

De Camargo met de aansluitingstreffer!a

De voorzet van Vranckx vliegt ongestoord naar De Camargo, die de bal met heel wat meeval voorbij Schmidt in doel werkt! Krijgen we nog een spannend slot?

89'

We naderen de toegevoegde tijd, maar KV slaagt er maar niet in de voorsprong van STVV te bedreigen.

86'

STVV wil uitbreken na een minutenlange periode van steriele druk van de bezoekers. Maar die counter wordt meteen gefnuikt wanneer Kabore vol op de tenen van Suzuki gaat staan. Scheids Van Damme gaat er niet op in, al vergist hij zich daar even.

79'

Schmidt staat pal!

De voorzet van Kabore vindt voorbij de tweede paal een afnemer met Storm. Die trapt meteen vanuit een scherpe hoek op doel, maar Schmidt staat pal in de korte hoek.

79'
77'

Suzuki krijgt de bal van Hashioka en brengt die meteen strak voor doel. Daar komt Colidio tekort om de bal richting doel te verlengen.

76'

Slotkwartier!

We duiken de laatste 15 minuten in en het ziet er eerlijk gezegd goed uit voor Sint-Truiden. KV Mechelen kan de thuisploeg maar niet in verlegenheid brengen en moet toch uit een ander vaatje gaan tappen, wil het hier nog iets rapen.