Genk vervult zijn plicht met oog op POI, voor OHL is POI heel ver weg

  1. 25' - Geel - Pierre Yves Ngawa
  2. 7' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Thomas Henry (2 - 3)
  2. 90' - Verv. Bryan Heynen door Bastien Toma
  3. 89' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  4. 83' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 3)
  5. 81' - Doelpunt - Théo Bongonda (1 - 2)
  6. 74' - Doelpunt vrije trap - Xavier Mercier (1 - 1)
  7. 63' - Verv. Kristiyan Malinov door Musa Tamari
  74'free kick goalXavier Mercier1 - 1
  81'goalThéo Bongonda1 - 2
  83'goalPaul Onuachu1 - 3
  90+2'goalThomas Henry2 - 3

  KRC Genk heeft gedaan wat het moest doen: winnen in Leuven en zo zijn kansen op deelname aan POI nog wat vergroten. Voor OHL is die eindronde na een 2-3-nederlaag dan weer zo goed als onmogelijk geworden. "De reactie na de 1-1 was geweldig, dit is een belangrijke overwinning", zegt John van den Brom.

  OH Leuven - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Genk laat OHL na de rust weer in de wedstrijd komen en schiet pas wakker na de gelijkmaker van Mercier. Met 2 goals in evenveel minuten zetten Bongonda en Onuachu snel weer orde op zaken.

  • Man van de match: Theo Bongonda was vandaag duidelijk in zijn sas. Met een heerlijke dribbelactie plaveide hij de weg voor de vroege Genkse openingsgoal en in de slotfase zette hij zelf de scheve situatie weer recht na de gelijkmaker van OHL.

  • Opvallend: Racing Genk ligt OHL duidelijk niet, de Leuvenaars konden in 10 pogingen nog nooit winnen van de Limburgse ploeg. John van den Brom zet dan weer voor het eerst een ongeslagen reeks van 4 wedstrijden neer bij Genk.

  Genk boekt belangrijke zege op het veld van OHL: 2-3

  Thorstvedt bezorgt Genk droomstart

  Door de nederlaag van KV Oostende kon Genk een uitstekende zaak doen met het oog op Play-off I. Dat besef vertaalde zich in een gretige start van de Limburgers én een vroege voorsprong. Na een heerlijke solo van Bongonda plaatste Thorstvedt het orgelpunt met een knap schot in de bovenhoek: 0-1 na amper 7 minuten.

   

  Een droomstart voor Genk, dat ook nadien de touwtjes stevig in handen hield. Pas na ruim een kwartier kwam OHL even onder de druk uit, maar Vlietinck besloot van dichtbij op Vandevoordt. Meer dan een Leuvense opflakkering was het niet, Genk bleef heer en meester.

   

  Toch slaagden de bezoekers er niet in om de voorsprong verder uit te diepen. Uitblinker Bongonda kwam het dichtst bij de 0-2, maar zijn schot strandde op de paal. OHL bleef zo toch in de wedstrijd en kort voor de rust moest een nagenoeg werkloze Vandevoordt zowaar nog eens zijn kunnen tonen op een gevaarlijk schot van Malinov.

  Henry mag het vuilnis buitenzetten op Den Dreef

  OHL vecht terug, maar Genk zet orde op zaken

  Ondanks het overwicht begon Genk zo met een krappe voorsprong aan de tweede helft. OHL toonde daarin meteen een ander gelaat. De thuisploeg won plots meer duels en hield de bal in de ploeg, maar echt veel kansen kwamen daar niet uit voort.

   

  Genk beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong. Pas halfweg de tweede helft waren de bezoekers nog eens gevaarlijk met een afgeweken schot van Heynen. Onuachu vergat dan weer de kers op de taart te zetten na een knappe één-twee met Ito.

   

  Een kwartier voor het einde betaalde Genk de prijs voor hun slappe tweede helft. Vandevoordt ging pijnlijk de mist in op een vrije trap van Mercier en plots stond OHL weer op gelijke hoogte. Bijna werd het zelfs 2-1, maar Vandevoordt zette zijn fout recht en hield Henry met een prima reflex van een treffer.

   

  Aan de overkant schatte ook Romo een situatie verkeerd in. De OHL-doelman kwam onzorgvuldig uit en zo kon Bongonda Genk in de slotfase weer op voorsprong brengen. Amper 2 minuten later besliste Onuachu de wedstrijd met zijn 26e competitietreffer. De aansluitingstreffer van Henry in de extra tijd kwam te laat voor OHL.

  Doelman Vandevoordt gaat pijnlijk de mist in op een vrije trap van Mercier

  Doelman Vandevoordt houdt Henry met prachtige reflex van een goal

  Bekijk de goals uit OHL - Genk (2-3)

  Van den Brom: “We hebben het nog steeds in eigen handen”

  • John van den Brom (trainer Racing Genk): “We hebben heel goed gespeeld, vooral in de eerste helft. We maakten een mooie goal en hadden ook meer kunnen scoren. De dominantie aan de bal was mooi om te zien. De tweede helft was iets lastiger, omdat OHL meer druk ging zetten en we hadden ook problemen met de wind. Maar de reactie na de 1-1 was geweldig, dit is een belangrijke overwinning. Om Play-off I te halen, moesten we een resultaat neerzetten en dat hebben we gedaan. Het is nog niet helemaal zeker, maar we hebben het nog steeds in eigen handen.”

  • Issame Charaï (assistent-trainer OHL): “In de eerste helft hebben we te veel ruimte gegeven aan Heynen en Hrošovský. Dat hebben we na de rust beter gedaan. Het kantelmoment is de bijzonder mooie redding van Vandevoordt op de kans van Henry. Als we daar op voorsprong komen, kunnen we de wedstrijd wellicht wel binnenhalen. Maar dan waren er die gevaarlijke counters van Genk, waarbij vooral die eerste goal vermijdbaar was. Het is jammer dat we niet konden winnen of gelijkspelen. We verdienen het zeker om Play-off II te halen, daar zullen we vol voor gaan.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Racing Genk doet een gouden zaak in de strijd voor Play-off I met een 2-3-overwinning bij OH Leuven. De thuisploeg maakte het in de slotfase nog spannend, maar Genk gaf de drie punten niet meer uit handen. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Henry maakt het nog spannend! Wordt het toch nog spannend aan Den Dreef? Henry wordt uit het oog verloren op een vrije trap van Mercier en kopt de aansluitingstreffer voorbij Vandevoordt. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Thomas Henry van OH Leuven. 2, 3.
  5. Er komen 2 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KRC Genk, Bastien Toma erin, Bryan Heynen eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  8. tweede helft, minuut 87. Genk lijkt nu helemaal bevrijd. Bongonda ontbindt nog maar eens zijn duivels en dwingt Romo tot een nieuwe redding. De buit lijkt binnen voor Genk, dat ook zijn ticket voor Play-off I nu zo goed als zeker binnen heeft. .
  9. tweede helft, minuut 85. Alweer knappe redding van Vandevoordt. OHL geeft zich nog niet gewonnen. Henry pakt uit met een gevaarlijke lage knal, maar Vandevoordt voorkomt een treffer met een knappe beenveeg. .
  10. tweede helft, minuut 83. Onuachu mept OHL KO. Boeken toe voor OHL, want amper 2 minuten na de treffer van Bongonda pikt ook Onuachu zijn goaltje mee. De 26e competitietreffer voor de topschutter. .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Paul Onuachu van KRC Genk. 1, 3.
  12. tweede helft, minuut 81. Bongonda neemt Romo te grazen! Genk zet al snel weer orde op zaken. Na Vandevoordt is het nu collega Romo die de mist ingaat door onzorgvuldig uit te komen. Bongonda omspeelt de doelman en brengt Genk weer op voorsprong. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Théo Bongonda van KRC Genk. 1, 2.
  14. tweede helft, minuut 80.
  15. Vandevoordt voorkomt de 2-1! Vandevoordt zet zijn misser van zojuist meteen recht. Na een knappe aanval verlengt De Norre een voorzet van Schrijvers tot bij Henry. Die haalt van dichtbij uit, maar met een uitstekende reflex houdt Vandevoordt hem van de 2-1. . tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 74. OHL maakt gelijk dankzij blunderende Vandevoordt. OHL komt langszij, met dank aan Vandevoordt. De Genkse doelman schat een vrije trap van Mercier compleet verkeerd in. Pijnlijk moment voor de jonge doelman, een slap Genk krijgt waar het al een tijd om vroeg. .
  17. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 74 door Xavier Mercier van OH Leuven. 1, 1.
  18. tweede helft, minuut 69. Net niet voor Onuachu! OHL ontsnapt aan de 0-2 na een knappe één-twee tussen Ito en Onuachu. De topschutter besluit uiteindelijk nog ruim voorlangs. Geen 26e competitietreffer voor de Nigeriaan, dit doet hij normaal gezien een stuk beter. .
  19. tweede helft, minuut 67. Afgeweken schot van Heynen. Eindelijk nog eens een kans voor Genk. Onuachu krijgt de bal met wat geluk achteruit tot bij Heynen. Die haalt in één tijd uit, maar ziet zijn schot via Jemelka in hoekschop verdwijnen. Daarop komt OHL niet in de problemen. .
  20. tweede helft, minuut 65.