Oostende bezwijkt onder PO I-stress, Waasland-Beveren mag weer hopen

  1. 45+3' - Geel - Frederik Jäkel
  2. 41' - Doelpunt - Michael Frey (0 - 2)
  3. 28' - Geel - Aleksandar Vukotic
  4. 23' - Doelpunt - Danel Sinani (0 - 1)
  5. 16' - Verv. Aboubakary Koita door Danel Sinani
  1. 90+4' - Verv. Jur Schryvers door Jenthe Mertens
  2. 90+4' - Verv. Michael Frey door Brendan Schoonbaert
  3. 89' - Rood - Makhtar Gueye
  4. 85' - Verv. Daan Heymans door Joseph Efford
  5. 79' - Verv. Fashion Sakala door Marko Kvasina
  6. 76' - Geel 2 - Frederik Jäkel
  7. 74' - Geel - Leonardo Bertone
  8. 68' - Verv. Nick Batzner door Mamadou Thiam
  9. 68' - Verv. Jack Hendry door Kevin Vandendriessche
  10. 56' - Verv. Robbie D'Haese door Théo Ndicka Matam
  11. 56' - Verv. Arthur Theate door Jelle Bataille
  23'goalDanel Sinani0 - 1
  41'goalMichael Frey0 - 2

  KV Oostende heeft in de laatste rechte lijn richting Play-off I meteen een slippertje gemaakt. Rode lantaarn Waasland-Beveren won in Oostende met 0-2, waardoor de hoop op de redding voor de Waaslanders weer oplaait. Tot overmaat van ramp eindigde KV Oostende de match met zijn negenen. "De jongens dachten dat het vanzelf zou lopen, onaanvaardbaar", klonk het streng bij KVO-coach Alexander Blessin.

  KV Oostende - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de 0-2 van Frey maakt Hjulsager kort voor de rust de aansluitingstreffer voor KVO. Maar omdat Jackers daarbij gehinderd werd door D’Haese wordt het doelpunt afgekeurd. Dichter bij een goal komt KVO nadien niet meer.

  • Man van de match: Michael Frey speelde een dijk van een wedstrijd. De Zwitser lag aan de basis van de openingstreffer van Sinani en maakte zelf de verlossende 0-2. Bovendien zorgde hij er mee voor dat zowel Jäkel als Gueye tegen een rode kaart aanliepen.

  • Opvallend: Waasland-Beveren pakt net als vorig seizoen 6 op 6 tegen Oostende. KVO knikkerde het team van Nicky Hayen 2 maanden geleden dan wel uit de 1/16e finales van de Croky Cup, maar de laatste competitiezege van de kustploeg tegen Waasland-Beveren dateert al van 22 december 2017.

  Bekijk de goals uit Oostende - Waasland-Beveren (0-2)

  Waasland-Beveren verrast KVO, aansluitingstreffer Hjulsager afgekeurd

  Strijden voor een plek in Play-off I, strijden voor het behoud. De belangen waren anders, maar zowel voor Oostende als Waasland-Beveren stond er vandaag heel wat op het spel. Oostende begon het best aan de wedstrijd, Hjulsager dwong Jackers al na 5 minuten tot een knappe redding.

   

  Op het kwartier kwam ook Sakala dicht bij een treffer, op aangeven van Capon kopte hij van dichtbij over en naast. De bezoekers zagen af tegen een dominant KVO, bovendien viel ook Koita geblesseerd uit.

   

  Maar de noodgedwongen wissel bleek een gouden wissel, want halfweg de eerste helft bracht invaller Sinani Waasland-Beveren uit het niks op voorsprong. Theate schatte een hoge bal verkeerd in en gaf zo vrije baan aan Frey. Hubert kon de Zwitser nog van de 0-1 houden, maar tegen de herneming van Sinani had de doelman geen verhaal.

   

  Op het halfuur stond het zelfs bijna 0-2 toen Frey een goede voorzet van dichtbij meteen naar doel devieerde, maar met een prima reflex voorkwam Hubert nog meer averij voor KVO. Kort voor de rust was het dan tóch raak. Na een snedige counter nam Frey Hubert te grazen met een knal in de korte hoek.

   

  Oostende reageerde meteen. Jackers kon de doorgebroken D’Haese nog van de 1-2 houden, maar werd dan te veel gehinderd door de middenvelder in buitenspelpositie om ook de herneming van Hjulsager te pareren. Dat had de VAR ook gezien en dus keurde scheidsrechter De Cremer de aansluitingstreffer af. Pech voor KVO, al kwam de thuisploeg ook nog goed weg toen Jäkel slechts geel kreeg voor een overtreding op de doorgebroken Frey.

  Onmondig KVO eindigt de match met z’n negenen

  Oostende moest dus vol aan de bak in de tweede helft, maar de thuisploeg slaagde er nauwelijks in om doelgevaar te creëren. Blessin zette nochtans alles op alles met de inbreng van Bataille, Ndicka, Vandendriessche, Thiam én Kvasina. Waasland-Beveren hield desondanks makkelijk stand.

   

  Voor de thuisploeg ging het zelfs van kwaad naar erger. Een kwartier voor het einde moest Oostende met z’n tienen voort. Een nieuwe overtreding op Frey leverde Jäkel, die in de eerste helft al aan rood ontsnapt was, een tweede gele kaart op.

   

  Tot overmaat van ramp werd in de slotfase ook Gueye nog van het veld gestuurd toen hij zijn zelfbeheersing verloor en Frey bij de keel greep. Bovenop de pijnlijke nederlaag moet KVO in het slot van de competitie zo ook met schorsingen afrekenen. Waasland-Beveren krijgt dan weer een sprankeltje hoop in de degradatiestrijd.

  Gueye grijpt Frey bij de keel en krijgt op aangeven van de VAR rood

  Hayen: "Getoond dat deze club zeker niet dood is"

  • Nicky Hayen (trainer Waasland-Beveren): “De eerste 10 minuten hadden we het heel moeilijk, maar mede door de inbreng van Sinani vonden we beter de ruimtes tussen de linies en begonnen we beter te voetballen. We kwamen verdiend op voorsprong en speelden nadien een volwassen wedstrijd. We gaven weinig kansen weg en scoorden nog een tweede keer. Gelukkig werden we bij die aansluitingstreffer geholpen door een buitenspelfase. Dat was een kantelmoment in deze wedstrijd. In de tweede helft speelden we heel nerveus, er kroop een angst in de ploeg. Maar ik ben heel tevreden met deze overwinning. We hebben vandaag de eerste stap gezet, maar we hebben nog altijd niks in handen. We moeten deze lijn proberen door te trekken. We hebben vandaag getoond dat deze club zeker niet dood is en dat gaan we tot de laatste seconde van deze competitie blijven tonen.”

  • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “Op de eerste 10 minuten na hebben we vandaag niet ons ware gelaat getoond. De jongens dachten dat het wel vanzelf zou lopen en dat kan ik niet aanvaarden. We wisten dat Waasland-Beveren met de rug tegen de muur stond en dus alles zou geven. Dat hebben ze ook getoond en zo zijn ze terug in de wedstrijd gekomen. Wij waren niet alert en gretig genoeg en liepen te veel met de bal. Ik had het gevoel dat we op het einde met 8 veldspelers meer gaven dan met 10. Ik hoop dat we ons volgende week herpakken met meer energie en de focus op ons spel.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. KV Oostende laat kostbare punten liggen in de strijd voor Play-off I. Het verliest op eigen veld met 0-2 van Waasland-Beveren, dat zo een gouden driepunter pakt in de degradatiestrijd. KVO eindigde de match met z'n negenen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij SK Beveren, Jenthe Mertens erin, Jur Schryvers eruit
  4. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij SK Beveren, Brendan Schoonbaert erin, Michael Frey eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Sinani laat de 0-3 liggen. Sinani kan de kroon op het werk zetten na een scherpe counter. Frey biedt hem de 0-3 aan, maar de invaller talmt te lang en besluit uiteindelijk op Hubert. .
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 90. Ook rood voor Gueye! Jawel, ook Gueye wordt van het veld gestuurd. KVO moet de slotfase met 9 volmaken. .
  9. Rode kaart voor Makhtar Gueye van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 89
  10. Var. Gueye verliest even zijn zelfbeheersing in de zestien bij de vrije trap van D'Arpino. Hij grijpt Frey bij de keel. De VAR komt tussenbeide, komt er nog een uitsluiting voor KVO? . tweede helft, minuut 88.
  11. tweede helft, minuut 87. Bataille sleept nog een vrije trap in de wacht na een duidelijke overtreding van Vukotic. Is dit het moment voor de thuisploeg? .
  12. tweede helft, minuut 87. Waasland-Beveren nadert voorlopig tot op 1 punt van Cercle Brugge, dat morgen wel nog speelt tegen Beerschot. Dinsdag wacht voor Waasland-Beveren al de inhaalwedstrijd tegen STVV. .
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij SK Beveren, Joseph Efford erin, Daan Heymans eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Een schot van Thiam gaat ruim naast, illustratief voor de onmacht bij Oostende. De concurrenten voor Play-off I zullen het graag zien gebeuren. .
  15. tweede helft, minuut 80. Dan toch nog eens een gevaarlijke aanval van Oostende. Hjulsager haalt de achterlijn en brengt de bal laag voor doel, maar daar houdt Jackers Kvasina van een treffer. .
  16. tweede helft, minuut 79. Bij Oostende droppen ze ook Kvasina nog in de ploeg voor de moegestreden Sakala. Zet het nog zoden aan de dijk of is het kalf verdronken voor KVO? .
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Fashion Sakala eruit
  18. Tweede gele kaart voor Frederik Jäkel van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 76. Rode kaart. Het wordt nog wat lastiger voor Oostende. Jäkel loopt tegen zijn tweede gele kaart aan, opnieuw na een overtreding op Frey. Is Waasland-Beveren op weg naar een gouden driepunter? .
  20. Gele kaart voor Leonardo Bertone van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 74