Charleroi wist driepunter van Moeskroen snel uit

  1. 44' - Verv. Jean Onana door Deni Hocko
  2. 21' - Geel - Robbe Quirynen
  3. 9' - Geel - Jordan Botaka
  1. 90+1' - Verv. Nuno Da Costa door Kouadio-Yves Dabila
  2. 88' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 1)
  3. 85' - Doelpunt - Nuno Da Costa (0 - 1)
  4. 83' - Verv. Ryota Morioka door Kaveh Rezaei
  5. 76' - Geel - Deni Hocko
  6. 73' - Verv. Guillaume Gillet door Marco Ilaimaharitra
  7. 68' - Verv. Fabrice Olinga door Xadas
  8. 62' - Verv. Massimo Bruno door Amine Benchaib
  9. 62' - Verv. Shamar Nicholson door Lukasz Teodorczyk
  10. 62' - Verv. Jordan Botaka door Jules Van Cleemput
  11. 58' - Geel - Christophe Lepoint
  85'goalNuno Da Costa0 - 1
  88'goalMamadou Fall1 - 1

  Moeskroen heeft even mogen dromen van een remonte in het klassement, maar lang duurde het niet. Enkele minuten na de openingstreffer scoorde Charleroi al tegen. In de stand blijft Moeskroen voorlaatste, Charleroi staat in de middenmoot.

  Charleroi - Moeskroen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Het venijn zat in de staart. De klokken lieten lang op zich wachten en lieten pas in het absolute slot van de wedstrijd hun paaseieren vallen. Descamps en Koffi moesten er elk eentje rapen.
  • Man van de Match: Met een beetje meer meeval had Nuno da Costa een hattrick laten optekenen. De Kaapverdische spits van Moeskroen zag twee van zijn schoten tegen het kader stranden vooraleer hij toch wist te scoren. Respect, Da Costa, respect!
  • Opvallend: De voormalige topschutters schoppen voorlopig geen deuk in een pakje boter. Teodorczyk (twaalf invalbeurten) en Harbaoui (zeven invalbeurten en één basisplaats) maakten nog geen enkele goal.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Moeskroen (1-1)

  Moeskroen vergeet zichzelf te belonen

  Na de zeges van Waasland-Beveren, Sint-Truiden en Cercle Brugge wist Moeskroen wat het te doen stond: zelf ook winnen. Tegen de gouwgenoten van Charleroi, die na een coronaprik met een nieuwe, offensievere veldbezetting uitpakten, begon l'Excel ook met veel drang naar voren.

   

  Charleroi deed mee op het middenveld, maar de kansen waren overwegend voor Moeskroen. Harbaoui kraakte zijn schot en zag daarna een volley van Tabekou langs het doel zoeven. De thuisploeg zette daar een afgeweken poging van Bruno en een optimistische omhaal van Nicholson tegenover.

   

  Dan was Moeskroen toch een pak gevaarlijker. De slimme Da Costa zette Harbaoui voor doel met een overstapje, maar de drievoudige topschutter kon niet afwerken. Toen Da Costa het even later zelf probeerde, stond de paal in de weg. Vlak voor de rust deed Fall het doelhout aan de overkant ook een keertje trillen.

  Tabekou loopt duidelijk met de bal over de achterlijn, maar het spel gaat voort en Harbaoui scoort bijna

  Charleroi steelt nog bijna de zege

  De tweede helft had meer tijd nodig om op gang te komen. We moesten het lang stellen met verlegen pogingen van Nicholson en Agouzoul. Olinga pikte dan wel een keertje de bal af van Botaka, maar bij het schieten leek het alsof hij de verkeerde schoenen had aangetrokken.

   

  Een driedubbele wissel van Belhocine gaf de Carolo's zuurstof. Fall dacht de 1-0 binnen te tikken, maar hij liep nipt buitenspel op de voorzet van Gholizadeh. Niet veel later vloog een kogel van Kayembe nipt naast de kruising. Het vat van Moeskroen leek leeg, tot Da Costa zich nog eens losrukte. Weer zat het de Kaapverdiër niet mee, ditmaal trof hij de verste paal.

   

  Geen nood, want Da Costa mocht uiteindelijk toch vieren. Hij ontsnapte op rechts, sneed naar binnen en prikte de 0-1 binnen. Een gouden overwinning wenkte voor Moeskroen, want er restten nog slechts vijf minuutjes. Toch was dat genoeg voor een gelijkmaker. Fall verzilverde de voorzet van Van Cleemput, die zelf nog akelig dicht bij de 2-1 kwam.

   

  Dat zou ecter een te hard verdict geweest zijn voor Moeskroen. Maar ook met een punt schiet l'Excel weinig op, want alle concurrenten onderin pakten er op deze speeldag drie. Charleroi van zijn kant blijft slabakken en zal wellicht niet meer uit de grijze middenmoot geraken.

  Onana schreeuwt het uit bij blessure en strompelt naar de kleedkamer

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Moeskroen kwam ijzingwekkend dicht bij een gouden zege, maar kon de late 0-1 van Da Costa niet over de streep trekken in Charleroi. Fall maakte nog gelijk. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Excel Moeskroen, Kouadio-Yves Dabila erin, Nuno Da Costa eruit
  4. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Fall draait de rollen om en legt af voor Van Cleemput. Die schroeit de vingers van Koffi met een loeier. .
  6. tweede helft, minuut 88. Fall maakt gelijk! Moeskroen kan niet lang genieten van de 0-1. Fall loopt een voorzet van Van Cleemput tegen de touwen en bezorgt de bezoekers een koude douche. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Mamadou Fall van Charleroi. 1, 1.
  8. tweede helft, minuut 86.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Nuno Da Costa van Excel Moeskroen. 0, 1.
  10. tweede helft, minuut 85. Dan toch Da Costa! Hij verdient het! Da Costa ontsnapt op de flank, snijdt voor Ilaimaharitra en vindt een gaatje tussen de benen van Descamps. Dit kan gouden punten opleveren voor degradatiekandidaat Moeskroen. .
  11. Weer de paal! De voetbalgoden hebben het gemunt op Da Costa. De Kaapverdiër kiest deze keer de verste hoek, maar ook daar vindt hij de paal op zijn weg. Wat een pech! . tweede helft, minuut 84.
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Charleroi, Kaveh Rezaei erin, Ryota Morioka eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Een ziedend schot van Kayembe komt vervaarlijk dicht bij de kruising. Koffi haalt opgelucht adem. .
  14. Weer een draw? Charleroi stapelt de laatste tijd de gelijke spelen op. Dit zou het vierde in vijf wedstrijden zijn. . tweede helft, minuut 81.
  15. Lepoint geraakt. Valt er een tweede Moeskroen-speler uit met een blessure? Lepoint komt lelijk neer na een luchtduel en heeft verzorging nodig. Ondertussen maakt Rezaei zich klaar op de bank van Charleroi. . tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 78. Charleroi wint de tweede helft op punten, maar dan vooral omdat Moeskroen aanvallend veel minder brengt dan voor de rust. Het wordt een bijzonder spannend slot van de match. .
  17. tweede helft, minuut 76. Hocko offert zich op. Fall zet zijn turbo aan. Dan moet je als tegenstander al vertrokken zijn, of een overtreding maken. Hocko doet het tweede en pakt geel. .
  18. Gele kaart voor Deni Hocko van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 76
  19. tweede helft, minuut 75. Dessoleil ruimt een dreigende voorzet van Da Costa op. .
  20. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Charleroi, Marco Ilaimaharitra erin, Guillaume Gillet eruit