Openingsgoal Ngoy is hoogtepunt van makkelijke zege van Eupen tegen Kortrijk

  1. 90+4' - Geel - Aleksandar Radovanovic
  2. 90+1' - Geel - Jonathan Heris
  3. 90' - Verv. Knowledge Musona door Andreas Beck
  4. 80' - Doelpunt - Knowledge Musona (2 - 0)
  5. 80' - Verv. Julien Ngoy door Amara Baby
  6. 79' - Verv. Teddy Chevalier door Jovan Stojanovic
  7. 78' - Geel - Knowledge Musona
  8. 72' - Verv. Evgeniy Makarenko door Ante Palaversa
  9. 70' - Geel - Evgeniy Makarenko
  10. 61' - Verv. Trent Sainsbury door Habib Guèye
  11. 52' - Doelpunt - Julien Ngoy (1 - 0)

  Eupen heeft KV Kortrijk een derde nederlaag op een rij aangesmeerd. Eupen domineerde tegen een mak KVK. De openingsgoal van Ngoy was meer dan het bekijken waard. KVK beleeft een moeilijk einde van het seizoen.

  KAS Eupen - KV Kortrijk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na vijf minuten in de tweede helft laat Gano dé kans liggen om Kortrijk op voorsprong te trappen. Even later ligt de bal aan de overkant wel in het mandje.

  • Man van de match: Julien Ngoy fleurde een matige wedstrijd op met een heerlijke goal. Hij solliciteerde nog nadrukkelijk naar een tweede doelpunt, maar Ilic stond in de weg.

  • Opvallend: Het was exact twee maanden geleden dat Eupen nog eens de drie punten thuis kon houden. Daarmee boekt Eupen pas zijn vijfde zege op zestien thuiswedstrijden.

  Bekijk de goals uit Eupen - Kortrijk (2-0)

  Eupen domineert de eerste helft, maar scoort niet

  Eupen leek het mislopen van de bekerfinale al verteerd te hebben, want de thuisploeg begon enthousiast aan de wedstrijd. Prevljak was in het openingskwartier twee keer dicht bij de 1-0, maar vond telkens KVK-doelman Ilic op zijn weg.

   

  Na die sterke start nam de dreiging van Eupen wat af, al bleef de thuisploeg de regie over de wedstrijd wel strak in handen houden. De bezoekers kwamen er maar heel moeilijk uit en kregen in de eerste helft geen enkele bal tussen de palen, ondanks een paar schuchtere pogingen van Gano en Chevalier.

  Uitverdedigen? Dat doe je met een Zidane-beweging

  Ngoy zet de thuisploeg op weg naar de zege

  Na de rust kregen we meer van hetzelfde, al was de eerste grote kans nu wel voor de bezoekers. Gano trapte oog in oog met Defourny over. Een dure misser, zo bleek al snel, want aan de overkant deed Ngoy het wel goed. Hij kneep naar binnen vanaf links en nagelde de bal met rechts knap in de bovenhoek.

   

  Kortrijk had geen antwoord in huis en moest ook na de 1-0 de wet van de sterkste ondergaan. Eupen creëerde kans na kans en kreeg tien minuten voor tijd uiteindelijk ook loon naar werken, Musona zette op aangeven van Baby de 2-0-eindstand op het bord.

  Wat. Een. Knal. Ngoy opent de score met een pegel

  Prevljak scoort bijna van aan de middenlijn

  Luka Elsner: "Beschaamd en diep teleurgesteld"

  • Benat San José (KAS Eupen): "Het was een fantastische wedstrijd van ons. Kortrijk is nochtans een verdedigend sterke ploeg, maar wij lieten de bal heel goed rondgaan en speelden uitstekend voetbal. De mentaliteit van de spelers was ook heel goed, met veel druk naar voren. We hadden ook het geduld om te blijven rondspelen, om uiteindelijk toch de ruimtes te vinden. Dat mijn spelers na de ontgoocheling in de beker toch deze prestatie neerzetten vandaag, daar kan ik alleen maar trots op zijn."

  • Luka Elsner (KV Kortrijk): "Ik ben een beetje beschaamd en vooral diep teleurgesteld over de manier waarop we vanavond gespeeld hebben. Ik had vooraf gevraagd om agressie te zien op het veld, maar die was opnieuw totaal afwezig. We speelden niet als een ploeg. De overwinning van Eupen was dan ook oververdiend. Wij zitten met een ernstig probleem, dat we moeten proberen aan te pakken. We moeten ons eens afvragen welk beeld we van onszelf als voetballers willen geven, want nu is dat beeld beschamend."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Eupen spoelt de gemiste bekerfinale door met een eenvoudige 2-0-overwinning tegen een mak KV Kortrijk. .
  3. Gele kaart voor Aleksandar Radovanovic van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Jonathan Heris van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 91
  5. 4 minuten extra. We tellen nog 4 minuten bij. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KAS Eupen, Andreas Beck erin, Knowledge Musona eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Toch geen penalty. Van Driessche komt terug op zijn beslissing: Baby ging te gemakkelijk liggen in het duel met Derijck, geen penalty dus. .
  8. Penalty voor Eupen? Baby gaat neer in de zestien meter na een zetje van Derijck. Ref Van Driessche wijst meteen naar de stip, maar de VAR maant hem aan om toch eens naar de beelden te gaan kijken. . tweede helft, minuut 85.
  9. tweede helft, minuut 82. Prevljak wil het nog wat pijnlijker maken voor Kortrijk. Hij ziet Ilic uit zijn doel staan en trapt van net op de eigen helft, de bal valt maar net over. .
  10. tweede helft, minuut 81.
  11. tweede helft, minuut 81. Musona dan toch met de 2-0. Het kon niet blijven duren. Tien minuten voor tijd stelt Eupen de zege veilig met een doelpunt van Musona, die de bal op aangeven van de pas ingevallen Baby in twee tijden voorbij Ilic werkt. .
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Knowledge Musona van KAS Eupen. 2, 0.
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAS Eupen, Amara Baby erin, Julien Ngoy eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Teddy Chevalier eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Ilic moet zich stilaan in een schiettent wanen, want nu komt ook Eupen-verdediger Adriano hem onder vuur nemen. Het schot waait over en naast. .
  16. Gele kaart voor Knowledge Musona van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 78
  17. tweede helft, minuut 77. Geen tweede voor Ngoy. Eupen blijft aandringen. Doelpuntenmaker Ngoy voert opnieuw een knap nummertje op, maar deze keer blijft zijn knal binnen het bereik van Ilic. .
  18. tweede helft, minuut 75. Vlam van Kayembe! Kayembe is de volgende die zijn kans waagt namens de thuisploeg. Hij ontdoet zich makkelijk van Hendrickx en ramt de bal centimeters naast de verste paal. .