Beerschot wint eindelijk nog eens thuis en verstevigt zijn grip op Play-off II

  1. 34' - Doelpunt strafschop - Raphael Holzhauser (1 - 0)
  2. 34' - Geel - Jules Van Cleemput
  3. 26' - Geel - Mamadou Fall
  1. 90+7' - Geel - Jan Van den Bergh
  2. 90+5' - Verv. Raphael Holzhauser door Denis Prychynenko
  3. 90+5' - Verv. Loris Brogno door Pierre Bourdin
  4. 90+4' - Geel - Raphael Holzhauser
  5. 90+4' - Doelpunt strafschop - Raphael Holzhauser (2 - 1)
  6. 86' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Saido Berahino
  7. 86' - Verv. Mamadou Fall door Amine Benchaib
  8. 80' - Verv. Ali Gholizadeh door Massimo Bruno
  9. 77' - Verv. Musashi Suzuki door Blessing Eleke
  10. 70' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 1)
  11. 56' - Verv. Kaveh Rezaei door Lukasz Teodorczyk

  Voor het eerst sinds 22 november heeft Beerschot nog eens de volle buit geraapt op Het Kiel. Het werd een gevleide driepunter tegen Charleroi na een discutabele strafschop in de toegevoegde tijd. Beerschot mag zich opmaken voor een verlengd seizoen, voor Charleroi ligt Play-off II weer wat meer buiten bereik.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Charleroi (2-1)

  Niet alleen voor Play-off I zijn de plaatsjes peperduur, ook voor Play-off II is de wachtrij zeer lang. Beerschot en Charleroi beseften dat een misstap nefast zou zijn en dat leverde een gesloten en evenwichtige eerste helft op.

   

  Kansarm ook, maar kort na het halfuur kreeg Beerschot dan toch waar het aanspraak op mocht maken. Van Cleemput hapte veel te gretig bij Sanyang, de elfmeter was voor Holzhauser een koud kunstje.

   

  Charleroi moest na de pauze uit een ander vaatje tappen en deed dat ook. Beerschot dacht veel te veel aan consolideren en verdedigen en riep het onheil over zich af.

   

  Van Cleemput wiste zijn strafschopfout uit met de perfecte voorzet voor de 1-1 van Nicholson na 70 minuten. De bezoekers gingen op zoek naar meer, maar kregen geen loon naar werken.

   

  Integendeel: in de extra tijd trapte Eleke de bal tegen de arm van Vranjes. Ref Lardot was onverbiddelijk en gunde Holzhauser een tweede roos vanaf de stip.

   

  2-1, Beerschot steekt nadrukkelijk zijn hand uit naar Play-off II, Charleroi blijft met een kater achter. Ook Standard en AA Gent zullen balen na het late doelpunt.

  Holzhauser gaat uit de bol na winnende strafschopgoal

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Beerschot boekt zijn eerste thuiszege sinds 22 november, maar het is een gevleide driepunter na een discutabele strafschop. De thuisploeg staat op de 6e plaats en mag zich stilaan voorbereiden op play-offs. .
  3. Gele kaart voor Jan Van den Bergh van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 97
  4. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Beerschot, Denis Prychynenko erin, Raphael Holzhauser eruit
  5. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Beerschot, Pierre Bourdin erin, Loris Brogno eruit
  6. tweede helft, minuut 95. Er werden 5 minuten bijgeteld en die zijn nu voorbij. Maar er is natuurlijk die penaltyfase geweest. .
  7. Gele kaart voor Raphael Holzhauser van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 94
  8. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 94 door Raphael Holzhauser van Beerschot. 2, 1.
  9. tweede helft, minuut 93. Beerschot toch op een diefje. Descamps kiest nu wel de goeie hoek uit, maar Holzhauser is foutloos. Zijn 16e doelpunt staat in de boeken. .
  10. tweede helft, minuut 92. De bal gaat tegen de arm van Vranjes. Ongelukkig, want aangeschoten en de Bosniër moet natuurlijk ergens heen met zijn ledematen. Het is voer voor discussie.  .
  11. Penalty voor Beerschot! De bal gaat weer op de stip. Beerschot speelt een tegenstoot veel te traag uit, maar uiteindelijk spot ref Lardot toch handsspel op het schot van Eleke. Dat oordeel is toch behoorlijk streng... . tweede helft, minuut 91.
  12. tweede helft, minuut 89. Het aantal meters dat Van den Bergh aflegt, is straf. De linksachter duikt weer op als spits en kopt niet zo gek ver naast. .
  13. tweede helft, minuut 87. Als er toch nog een winnaar uit de lucht valt, dan zal het dubbeltje richting het kamp van de bezoekers vallen. Maar dan moet een counterkans als deze veel beter uitgespeeld worden. Bruno is te nonchalant.  .
  14. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Saido Berahino erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  15. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Mamadou Fall eruit
  16. tweede helft, minuut 84. Met dit gelijkspel lachen vooral Standard en AA Gent in hun vuistje. Beerschot speelt nog tegen Oostende en Standard, Charleroi tegen AA Gent en Eupen. .
  17. tweede helft, minuut 83. De aanvalsgolven van Charleroi volgen elkaar snel op. Beerschot houdt geen bal meer in de gelederen. .
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Massimo Bruno erin, Ali Gholizadeh eruit
  19. tweede helft, minuut 79. Nog 10 minuten en Charleroi gaat nadrukkelijk op zoek naar meer. Beerschot lijkt nog altijd niet hersteld van die gelijkmaker, die nochtans overduidelijk in de lucht hing.  .
  20. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Beerschot, Blessing Eleke erin, Musashi Suzuki eruit