Zulte Waregem trekt goede lijn met wat moeite door naar 2021 tegen Moeskroen

  1. 45' - Geel - Alessandro Ciranni
  2. 16' - Verv. Jelle Vossen door Bassem Srarfi
  3. 9' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Matías Silvestre
  2. 86' - Verv. Bassem Srarfi door Nikolaos Kainourgios
  3. 84' - Geel - Bassem Srarfi
  4. 80' - Verv. Xadas door Imad Faraj
  5. 79' - Verv. Alessandro Ciranni door Beni Badibanga
  6. 76' - Geel - Omar Govea
  7. 70' - Verv. El Hadji Gueye door Darly N'Landu
  8. 64' - Verv. Jean-Luc Dompé door Ewoud Pletinckx
  9. 61' - Verv. Fabrice Olinga door Harlem Gnohéré
  10. 52' - Geel - Jean-Luc Dompé
  9'goalJelle Vossen1 - 0

  Zulte Waregem heeft zich in de linkerkolom van het klassement genesteld. Tegen rode lantaarn Moeskroen volstond een doelpunt van Jelle Vossen voor de overwinning, al kwamen de bezoekers nog stevig aandringen in de tweede helft.

  Zulte Waregem - Moeskroen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Op het uur verkiest coach Simao de brute kracht van Gnohéré boven de subtiliteit van Onana. Het grove geweld levert twee uitstekende kansen op, maar niet de goals die Moeskroen verdiende.
  • Man van de Match: Olivier Deschacht behield achterin bij Zulte Waregem steeds het overzicht en was een rots in de branding. Met zijn ervaring en beroepsernst een absoluut voorbeeld voor zijn maats.
  • Opvallend: Voor vanmiddag was Zulte Waregem de op één na slechtste thuisploeg. Essevee maakte die reputatie waar met een flauwe prestatie, maar pakte tegen de statistieken in toch de zege.

  Bekijk de goal uit Zulte Waregem - Moeskroen (1-0)

  Essevee ploegt zich letterlijk naar de overwinning

  Moeskroen toonde meteen zijn goede bedoelingen met enkele hoekschoppen. Essevee-doelman Bostyn liet zich bijna rollen toen Tabekou een diepe bal met zijn borst klaarlegde voor Da Costa, maar herstelde zich knap.

   

  Zulte Waregem schoot bij zijn eerste kans meteen raak. Seck leek zichzelf klem te zetten, maar de bal rolde met wat geluk naar de vrije Vossen. Die liet de gouden kans niet liggen en maakte er 1-0 van. Vijf minuutjes later zat zijn wedstrijd er echter op door een spierblessure. Met invaller Srarfi was de thuisploeg amper nog gevaarlijk en moest het zich op de amper bespeelbare akker beperken tot verdedigen.

   

  Dat leek nu ook weer niet zo'n moeilijke opdracht, want Moeskroen kon zijn veldoverwicht niet echt uitdrukken in grote kansen. Het bleef bij bescheiden probeersels van Xadas en Onana. Tussendoor kwam Essevee nog eens piepen met een plaatsbal van Srarfi, maar voor de rest deed de thuisploeg veel te weinig met de ruimte die l'Excel liet.

   

  Toen 'Bison' Gnohéré inviel, werd het nog hachelijk voor Zulte Waregem. De bonkige Fransman ramde zijn eerste kans tegen de paal en dwong Bostyn met zijn tweede tot een uitstekende reflex. Een angstig Waregem plooide helemaal terug, maar trok de 9 op 9 uiteindelijk over de streep. Moeskroen kon, ondanks dat het de betere ploeg was, zijn rode lantaarn niet doorgeven.

  Greenkeeper zit op handen en knieën om veld te herstellen

  Simao trapt flesje weg en moet in de tribune

  Vossen: "Een knak in mijn hamstring"

  Jelle Vossen deed enkel het eerste kwartier mee, maar maakte wel de enige goal. "Daar was ik uiteraard heel blij mee", reageerde de ervaren aanvaller.

   

  "We wisten dat het een moeilijke partij ging worden. Als je dan op voorsprong kan komen, geeft dat een geweldig voordeel. Achteraf was het heel zuur dat ik er zo snel af moest."

   

  "Ik voelde een soort knak in mijn hamstring. Het is de eerste keer dat ik op die manier een blessure meemaak. Ik kan de ernst moeilijk inschatten, maar vrees dat het een scheurtje gaat zijn. Maandag zullen we wel nog verdere onderzoeken doen", hield de spits van Zulte Waregem zijn hart vast.

   

  "Dit zijn net de leukste periodes voor een voetballer: wedstrijden die elkaar snel opvolgen. We zitten in een goede flow en dat doelpuntje gaf een positief gevoel. Dan wil je die lijn kunnen doortrekken, maar dat zal nu misschien lastig zijn."

   

  Essevee had vandaag geen overschot. "In de tweede helft was het puur voor het resultaat spelen. We weten dat het moeilijk voetballen is op dit veld. Dan is het bibberen, want iedere bal kan verkeerd vallen. Gelukkig is dat niet gebeurd. Dit zijn drie heel belangrijke punten."

   

  "Als we de laatste weken bekijken, hebben we een mooie reeks kunnen neerzetten", benadrukte Vossen de 9 op 9. "Dat was nodig na onze slechte seizoensstart. Laat ons hopen dat we nu definitief vertrokken zijn. Volgende week is het weer een belangrijke wedstrijd."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Zulte Waregem boekt dankzij een vroege goal van Vossen 9 op 9, maar op basis van de kansen had Moeskroen veel meer verdiend. Het spel was, mede door de staat van de grasmat, van bedenkelijke kwaliteit. .
  3. Gele kaart voor Matías Silvestre van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 92.
  5. tweede helft, minuut 91. We zijn in de toegevoegde tijd aanbeland. Moeskroen blijft koppig proberen, bij Zulte Waregem is het vrouwen en kinderen eerst. .
  6. tweede helft, minuut 89. Een gefrustreerde Simao schopt een flesje weg. De coach van Moeskroen wordt naar de tribune gestuurd. .
  7. Bostyn staat pal. Een knal van Gnohéré sterft op Bostyn. Heeft Moeskroen hiermee zijn laatste kruit verschoten? . tweede helft, minuut 88.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Zulte Waregem, Nikolaos Kainourgios erin, Bassem Srarfi eruit
  9. tweede helft, minuut 86. Nog vijf minuutjes. Invaller Srarfi wordt zelf gewisseld voor Kainourgios. .
  10. tweede helft, minuut 84. Er komt meer ruimte voor Zulte Waregem om op de tegenaanval te spelen. Moeskroen speelt met een pak aanvallers, maar blijft voorlopig tandeloos. .
  11. Gele kaart voor Bassem Srarfi van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 84
  12. tweede helft, minuut 81. Bruno heeft vandaag weinig ballen geraakt. Niet zo vreemd dat het bij deze halve kans helemaal mis gaat. Zijn verre lob valt meters naast. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Excel Moeskroen, Imad Faraj erin, Xadas eruit
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Excel Moeskroen, Beni Badibanga erin, Alessandro Ciranni eruit
  15. tweede helft, minuut 79. Aanvoerder Ciranni en Xadas haasten zich naar de bank. Simao zet alles op alles en brengt Faraj en Badibanga. .
  16. Pech voor Gnohéré. Gnohéré gebruikt zijn bonkige lijf en draait zich vrij. Hij vuurt een machtig schot af dat tegen de paal uiteenspat en in de rebound kan Da Costa ook al niet afwerken. Moeskroen verdient meer, al was het maar voor zijn inzet. . tweede helft, minuut 78.
  17. Gele kaart voor Omar Govea van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 76
  18. tweede helft, minuut 72. Hoge ballen. Beide ploegen proberen het nu met opportunistische lange ballen. Het is niet om aan te zien en het levert ook amper iets op. .
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Excel Moeskroen, Darly N'Landu erin, El Hadji Gueye eruit