Amallah smeert toch een laagje stroop op de eerste Luikse wafel van Leye

  1. 33' - Geel - Jackson Muleka
  2. 32' - Verv. Andreas Wiegel door Jenthe Mertens
  3. 31' - Doelpunt vrije trap - Selim Amallah (1 - 0)
  4. 25' - Geel - Samuel Bastien
  1. 84' - Doelpunt - Dries Wuytens (3 - 1)
  2. 80' - Verv. Daan Heymans door Jordan Faucher
  3. 80' - Verv. Georges Mandjeck door Denzel Jubitana
  4. 80' - Verv. Selim Amallah door Eden Shamir
  5. 80' - Verv. Nicolas Gavory door Damjan Pavlovic
  6. 75' - Verv. Mehdi Carcela-González door Duje Cop
  7. 74' - Doelpunt - Merveille Bokadi (3 - 0)
  8. 68' - Geel - Hugo Siquet
  9. 66' - Doelpunt - Selim Amallah (2 - 0)
  10. 65' - Verv. Jackson Muleka door Abdoul Tapsoba
  11. 65' - Verv. Maxime Lestienne door Michel Ange Balikwisha
  12. 64' - Verv. Aboubakary Koita door Joseph Efford
  13. 63' - Verv. Amine Khammas door Danel Sinani
  14. 57' - Geel - Aleksandar Vukotic
  31'free kick goalSelim Amallah1 - 0
  66'goalSelim Amallah2 - 0
  74'goalMerveille Bokadi3 - 0
  84'goalDries Wuytens3 - 1

  Standard heeft nog eens kunnen proeven van een overwinning. Hoofdcoach Mbaye Leye zag bij zijn debuut een efficiënt Standard, dat Waasland-Beveren met horten en stoten tegen de grond mepte: 3-1.

  Mbaye Leye debuteert bij Standard met 3-1-zege tegen Waasland-Beveren

  Mbaye Leye had grinta gevraagd, maar kreeg weinig dadendrang op het veld te zien. Waasland-Beveren werd in het eerste kwart amper in de problemen gebracht en zette dankzij een verrassende uithaal van Koita doelman Bodart zelfs eventjes aan het werk.

   

  Standard groeide wel in de wedstrijd, maar had een flits nodig om het pad te effenen. Khammas hielp een handje met knullig handspel, Amallah pakte het geschenk in stijl uit: met zijn penseel schilderde hij de vrijschop heerlijk in de hoek van Jackers.

   

  De 1-0 werkte niet meteen verlossend voor de thuisploeg en bracht ook Waasland-Beveren niet in een hogere staat van paraatheid. Ook na de pauze kabbelde het boeltje wat voort, tot Amallah weer de juiste man op de juiste plaats was. Hij duwde een voorzet van de zeer bedrijvige Siquet na 65 minuten puik binnen.

   

  Standard had zijn schaapjes op het droge en kon een kwartier voor tijd dankzij een buffelstoot van Bokadi op een corner de zege nog wat meer klank bijzetten. Een valse noot kwam er toch nog na de 3-1 van Wuytens, al bleef de 4-1 aan de overkant ergens haperen in de plotse schiettent van Jackers.

   

  3-1: Standard sluit een pikdonkere periode af met een opsteker onder Mbaye Leye. Het spel was nog lang niet overtuigend, maar de 3 punten waren het hoofddoel en zijn bijgeschreven op de rekening van de thuisploeg.

  Bekijk de goals uit Standard - Waasland-Beveren (3-1)

  Jackers en de paal voorkomen erger voor Waasland-Beveren in flipperkastfase

  Leye over debuutmatch: "Het was een complete prestatie"

  "Ik wou betrokkenheid zien op het veld en daar ben ik tevreden over", reageerde Mbaye Leye meteen na het laatste fluitsignaal. "Ik sprak over passie en dat hebben mijn spelers goed gedaan."

   

  Doelpuntenmaker Amallah en rechtsachter Siquet waren de uitblinkers. "Het was een complete prestatie. Ik kan alle spelers opsommen. In eigen huis moet je vooral tonen dat je wil winnen en dat is gebeurd."

   

  "Iedereen was klaar om te werken en dat hebben we de voorbije week gedaan. We staan nog niet waar we moeten zijn, ook niet in het klassement. Maar morgen draaien we de knop weer om en bereiden we de match van zondag tegen Cercle Brugge voor."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgefloten! Voor het eerst in 8 matchen wint een efficiënt Standard nog eens. Een geslaagd debuut voor T1 Mbaye Leye dus. .
  3. tweede helft, minuut 94. Bodart verhindert nog de 3-2 van Faucher. De invaller toont zich. Standard laat zich te veel betrappen op concentratieverlies. .
  4. tweede helft, minuut 92. Op basis van de jongste minuten verdient Standard nog wel de 4-1, maar dat zou toch onfair zijn voor Beveren.  .
  5. Toegevoegde tijd. We krijgen nog 4 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 89. 3 keer voor een frank. Standard speurt nog naar de 4-1. Jackers staat nu plots in een schiettent, maar komt met de schrik vrij dankzij enkele reddingen en een bal tegen de staak.  .
  7. tweede helft, minuut 87. De sportieve cel van Standard - met ook Michel Preud'homme in de tribunes - kan tevreden zijn. Niet meteen over het spelniveau, al was de tweede helft vrij degelijk. Maar de 3 punten waren het hoofddoel en die zijn binnen, ook na de 3-1. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Dries Wuytens van Waasland-Beveren. 3, 1.
  9. tweede helft, minuut 83. 3-1: de eerredder. Bodart wordt in de steek gelaten door zijn maats en houdt de nul niet. Een doorgekopte corner belandt voor de knikker van Wuytens, die aan de tweede paal volledig vrij al duikend de 3-1 in doel kopt. .
  10. Dan toch nog Bodart. Waasland-Beveren laat ons toch nog iets noteren op het blanco blad. Faucher dwingt Bodart nog tot een kwieke sprong en save.  . tweede helft, minuut 82.
  11. tweede helft, minuut 82. De prijzen zijn uitgedeeld. Standard kan zachtjesaan denken aan de match van zondag bij Cercle Brugge, Waasland-Beveren speelt zaterdagavond thuis tegen Zulte Waregem. .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jordan Faucher erin, Daan Heymans eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Waasland-Beveren, Denzel Jubitana erin, Georges Mandjeck eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Eden Shamir erin, Selim Amallah eruit
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Nicolas Gavory eruit
  16. tweede helft, minuut 79.
  17. tweede helft, minuut 78. De 3 punten schrijven we bij op het conto van Standard. Dat brengt de thuisploeg met 28 punten op gelijke hoogte van nummer 9 KV Oostende.  .
  18. tweede helft, minuut 76. Standard werkt af aan nagenoeg 90 procent. Een hard verdict voor de bezoekers, maar de thuisploeg presenteerde zich zeker na de pauze wel met meer présence.  .
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Standard, Duje Cop erin, Mehdi Carcela-González eruit
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Merveille Bokadi van Standard. 3, 0.