3. 76' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 2)
Jupiler Pro League - speeldag 30 - 09/01/21 - 18:31
76'
Smail Prevljak
1 - 2
76'

Cercle Brugge is de kluts helemaal kwijt in de Jupiler Pro League. Ook tegen Eupen gaf de thuisploeg zijn voorsprong uit handen. Met 3 op 30 stapelen de degradatiezorgen zich op in Brugge. "Ik moet snel op zoek naar de winnende formule", weet coach Paul Clement.

Cercle Brugge - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Cercle vergeet het momentum te gebruiken om zijn voorsprong uit te bouwen en loopt in de val.
  • Man van de match: Smail Prevljak keerde het als invaller helemaal om. Met 2 goals is hij nu clubtopschutter bij Eupen.
  • Opvallend: Cercle Brugge heeft woensdag nog een inhaalwedstrijd tegen Beerschot tegoed, maar mag die kans niet meer laten liggen.

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Eupen (1-2)

Cercle Brugge laat zich nog maar eens ringeloren

"We hebben niet veel nodig om weer resultaten te boeken." Ondanks 8 nederlagen in 9 competitieduels begon Cercle-coach Paul Clement aan het nieuwe jaar met goede hoop. Zijn spelers hadden een studieronde van een kwartier nodig vooraleer de nieuwjaarsboodschap begon door te dringen.

Cercle nam langzaam het initiatief over van Eupen in de eerste helft, maar veel kansen leverde die machtswissel niet op. Op  slag van rust kwamen de bezoekers zelfs nog het dichtst bij een doelpunt met een afstandsschot van Kayembe.

Een donderpreek bij de rust had meer effect dan een nieuwjaarswens bij Cercle, dat sterk aan de tweede helft begon. De lijnrechter dwarsboomde het eerste feestje van Kevin Hoggas nog, maar na onbesuisd uitkomen van doelman Defourny mocht de Fransman toch vieren: 1-0.

Cercle Brugge kon meteen ook aanspraak maken op de verdubbeling van zijn voorsprong, maar kreeg het deksel op de neus. Invaller Smail Prevljak sloeg genadeloos toe aan de overzijde.

De angst om te verliezen was plots groter bij Cercle dan de wil om te winnen. Dat voelde Eupen ook: opnieuw Prevljak, een gouden wissel van Benat, mikte de winnende treffer in de verste hoek. Cercle blijft achter met 3 op 30, Eupen geeft zichzelf wat ademruimte.

N'Dri vraagt truitje Hazard

Coach: "Snel op zoek naar winnende formule"

Cercle-coach Paul Clement was bijzonder teleurgesteld na de wedstrijd. Hij vond z'n team niet slecht voetballen, tot de 2 goals van Prevljak.

"Onze laatste 3 wedstrijden hadden we allemaal kunnen winnen, maar dat hebben we dus niet gedaan", jammerde de Engelsman. "We blijven achter met 0 punten, maar daar moeten we niet over zeuren. Hard werken blijft de boodschap."

Clement merkt dat de druk groter en groter wordt: zowel op hem als op zijn spelers. "Het moet beter en ik geloof ook dat het beter kan. Daarom moet ik snel op zoek naar de winnende formule", wist hij nog te vertellen.

Met nieuwe pionnen? "We staan dicht bij een belangrijke transfer", verklapte Clement.

Paul Clement
Cercle-coach Paul Clement: "We staan dicht bij een belangrijke transfer."

90+4'

Eupen heeft Cercle Brugge een kleine degradatieklap uitgedeeld. Het wiste de 1-0-voorsprong uit en laat Cercle achter met 3 op 30.

90+2'

Hazard probeert

Cercle Brugge kan bijna een onverhoopt punt pakken na een stevig afstandsschot van Hazard. Defourny zweeft de bal uit zijn winkelhaak.

90+1'

90'

"Hold the ball", weerklinkt het langs de zijlijn. De opdracht voor de spelers van Eupen is duidelijk.

88'

Cercle Brugge verliest kostbare tijd, maar een echt slotoffensief lijkt er niet te komen. Eupen steelt ondertussen wat tijd door N'Dri te wisselen voor Beck.

86'

Invaller da Silva laat zich kinderlijk eenvoudig de bal afsnoepen. Niet meteen waarvoor Paul Clement hem tussen de lijnen gooien. Prevljak kan bijna profiteren met een derde doelpunt.

85'

Eupen en Cercle spelen een spelletje pingpong op het middenveld. De seconden tikken ondertussen genadeloos weg voor Cercle.

83'

Cercle Brugge heeft nog 10 minuten om niet met lege handen achter te blijven. Een dubbele hoekschop helpt niet om de achterstand uit te wissen.

81'
81'

Defourny staat pal

Cercle Brugge geeft zich nog niet gewonnen. Vanhoutte probeert Defourny te verrassen, maar de doelman heeft een knappe reflex in huis.

77'

Dreun voor Cercle

Eupen deelt een mokerslag uit aan Cercle Brugge. Gouden wissel Smail Prevljak raapt een verloren bal op en mikt prachtig in de verste hoek.

75'

Ugbo heeft voor de jaarwisseling al heel wat doelpunten gescoord, maar nu is de hoek toch echt te scherp voor de huurling van Chelsea. Defourny kan in hoekschop werken met zijn voeten.

72'

Iedereen bij Cercle weet ondertussen dat Stef Peeters linksvoetig is, maar toch kan hij nog aanleggen na wat kapbewegingen. De bal wijkt af in hoekschop.

70'
70'

Daar is de gelijkmaker!

Cercle Brugge leek snel te kunnen verdubbelen, maar krijgt nu het deksel op de neus. Invaller Smail Prevljak wordt bediend door Adriano en mikt met een lage schuiver in de linkerhoek: 1-1.