Cercle blijft achter met degradatiezorgen en 3 op 30 na bezoekje van Eupen

  1. 45+2' - Geel - Emmanuel Agbadou
  2. 37' - Geel - Jean Marcelin
  3. 29' - Geel - Charles Vanhoutte
  4. 15' - Geel - Jonathan Heris
  1. 88' - Verv. Konan N'Dri door Andreas Beck
  2. 86' - Verv. Anthony Musaba door Thibo Somers
  3. 82' - Verv. Charles Vanhoutte door Leonardo Da Silva Lopes
  4. 81' - Verv. Benoît Poulain door Menno Koch
  5. 81' - Verv. Julien Ngoy door Jens Cools
  6. 76' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 2)
  7. 69' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 1)
  8. 63' - Verv. Jonathan Heris door Smail Prevljak
  9. 63' - Geel - Stef Peeters
  10. 53' - Doelpunt - Kevin Hoggas (1 - 0)
  53'goalKevin Hoggas1 - 0
  69'goalSmail Prevljak1 - 1
  76'goalSmail Prevljak1 - 2

  Cercle Brugge is de kluts helemaal kwijt in de Jupiler Pro League. Ook tegen Eupen gaf de thuisploeg zijn voorsprong uit handen. Met 3 op 30 stapelen de degradatiezorgen zich op in Brugge. "Ik moet snel op zoek naar de winnende formule", weet coach Paul Clement.

  Cercle Brugge - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cercle vergeet het momentum te gebruiken om zijn voorsprong uit te bouwen en loopt in de val.
  • Man van de match: Smail Prevljak keerde het als invaller helemaal om. Met 2 goals is hij nu clubtopschutter bij Eupen.
  • Opvallend: Cercle Brugge heeft woensdag nog een inhaalwedstrijd tegen Beerschot tegoed, maar mag die kans niet meer laten liggen.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Eupen (1-2)

  Cercle Brugge laat zich nog maar eens ringeloren

  "We hebben niet veel nodig om weer resultaten te boeken." Ondanks 8 nederlagen in 9 competitieduels begon Cercle-coach Paul Clement aan het nieuwe jaar met goede hoop. Zijn spelers hadden een studieronde van een kwartier nodig vooraleer de nieuwjaarsboodschap begon door te dringen.

   

  Cercle nam langzaam het initiatief over van Eupen in de eerste helft, maar veel kansen leverde die machtswissel niet op. Op  slag van rust kwamen de bezoekers zelfs nog het dichtst bij een doelpunt met een afstandsschot van Kayembe.

   

  Een donderpreek bij de rust had meer effect dan een nieuwjaarswens bij Cercle, dat sterk aan de tweede helft begon. De lijnrechter dwarsboomde het eerste feestje van Kevin Hoggas nog, maar na onbesuisd uitkomen van doelman Defourny mocht de Fransman toch vieren: 1-0.

   

  Cercle Brugge kon meteen ook aanspraak maken op de verdubbeling van zijn voorsprong, maar kreeg het deksel op de neus. Invaller Smail Prevljak sloeg genadeloos toe aan de overzijde.

   

  De angst om te verliezen was plots groter bij Cercle dan de wil om te winnen. Dat voelde Eupen ook: opnieuw Prevljak, een gouden wissel van Benat, mikte de winnende treffer in de verste hoek. Cercle blijft achter met 3 op 30, Eupen geeft zichzelf wat ademruimte.

  N'Dri vraagt truitje Hazard

  Coach: "Snel op zoek naar winnende formule"

  Cercle-coach Paul Clement was bijzonder teleurgesteld na de wedstrijd. Hij vond z'n team niet slecht voetballen, tot de 2 goals van Prevljak.

   

  "Onze laatste 3 wedstrijden hadden we allemaal kunnen winnen, maar dat hebben we dus niet gedaan", jammerde de Engelsman. "We blijven achter met 0 punten, maar daar moeten we niet over zeuren. Hard werken blijft de boodschap."

   

  Clement merkt dat de druk groter en groter wordt: zowel op hem als op zijn spelers. "Het moet beter en ik geloof ook dat het beter kan. Daarom moet ik snel op zoek naar de winnende formule", wist hij nog te vertellen.

   

  Met nieuwe pionnen? "We staan dicht bij een belangrijke transfer", verklapte Clement.

  Cercle-coach Paul Clement: "We staan dicht bij een belangrijke transfer."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Eupen heeft Cercle Brugge een kleine degradatieklap uitgedeeld. Het wiste de 1-0-voorsprong uit en laat Cercle achter met 3 op 30. .
  3. tweede helft, minuut 92. Hazard probeert. Cercle Brugge kan bijna een onverhoopt punt pakken na een stevig afstandsschot van Hazard. Defourny zweeft de bal uit zijn winkelhaak. .
  4. tweede helft, minuut 90. "Hold the ball", weerklinkt het langs de zijlijn. De opdracht voor de spelers van Eupen is duidelijk. .
  5. tweede helft, minuut 88. Cercle Brugge verliest kostbare tijd, maar een echt slotoffensief lijkt er niet te komen. Eupen steelt ondertussen wat tijd door N'Dri te wisselen voor Beck. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KAS Eupen, Andreas Beck erin, Konan N'Dri eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Anthony Musaba eruit
  8. tweede helft, minuut 86. Invaller da Silva laat zich kinderlijk eenvoudig de bal afsnoepen. Niet meteen waarvoor Paul Clement hem tussen de lijnen gooien. Prevljak kan bijna profiteren met een derde doelpunt. .
  9. tweede helft, minuut 85. Eupen en Cercle spelen een spelletje pingpong op het middenveld. De seconden tikken ondertussen genadeloos weg voor Cercle. .
  10. tweede helft, minuut 83. Cercle Brugge heeft nog 10 minuten om niet met lege handen achter te blijven. Een dubbele hoekschop helpt niet om de achterstand uit te wissen. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Cercle Brugge, Leonardo Da Silva Lopes erin, Charles Vanhoutte eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Benoît Poulain eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KAS Eupen, Jens Cools erin, Julien Ngoy eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Defourny staat pal. Cercle Brugge geeft zich nog niet gewonnen. Vanhoutte probeert Defourny te verrassen, maar de doelman heeft een knappe reflex in huis.  .
  15. tweede helft, minuut 77. Dreun voor Cercle. Eupen deelt een mokerslag uit aan Cercle Brugge. Gouden wissel Smail Prevljak raapt een verloren bal op en mikt prachtig in de verste hoek.  .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Smail Prevljak van KAS Eupen. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 75. Ugbo heeft voor de jaarwisseling al heel wat doelpunten gescoord, maar nu is de hoek toch echt te scherp voor de huurling van Chelsea. Defourny kan in hoekschop werken met zijn voeten. .
  18. tweede helft, minuut 72. Iedereen bij Cercle weet ondertussen dat Stef Peeters linksvoetig is, maar toch kan hij nog aanleggen na wat kapbewegingen. De bal wijkt af in hoekschop. .
  19. tweede helft, minuut 70.
  20. tweede helft, minuut 70. Daar is de gelijkmaker! Cercle Brugge leek snel te kunnen verdubbelen, maar krijgt nu het deksel op de neus. Invaller Smail Prevljak wordt bediend door Adriano en mikt met een lage schuiver in de linkerhoek: 1-1. .