Beerschot sprokkelt tegen Gent 1e puntje in 5 wedstrijden

  1. 42' - Doelpunt strafschop - Sven Kums (1 - 1)
  2. 42' - Geel - Frédéric Frans
  3. 23' - Doelpunt - Ismaila Coulibaly (1 - 0)
  4. 8' - Geel - Sinan Bolat
  1. 90+2' - Verv. Niklas Dorsch door Dogbole Niangbo
  2. 90+1' - Verv. Raphael Holzhauser door Dario van den Buijs
  3. 90+1' - Geel - Jan Van den Bergh
  4. 88' - Verv. Abdoulie Sanyang door David Mukuna-Trouet
  5. 87' - Geel - Sulayman Marreh
  6. 80' - Verv. Alessio Castro-Montes door Tim Kleindienst
  7. 64' - Verv. Musashi Suzuki door Marius Noubissi
  8. 49' - Geel - Musashi Suzuki

  Na 4 opeenvolgende nederlagen heeft Beerschot in eigen huis een puntje gepakt tegen Gent. De bezoekers domineerden de hele wedstrijd, maar hadden een strafschop nodig om gelijk te maken.

  Beerschot - Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vlak voor rust krijgt Beerschot een ongelukkige strafschop tegen. Gebeurt dat niet, kan Beerschot zich in de tweede helft concentreren op het houden van de nul.
  • Man van de match: Zonder absolute uitblinker kiezen we voor een speler langs beide kanten. Mike Vanhamel was enkel te kloppen vanop de stip en bij de bezoekers nam Niklas Dorsch de regie met overtuiging in handen.
  • Opvallend: Met 11 doelpunten en 9 assists in 19 duels blijven de statistieken van Holzhauser fenomenaal. Alleen liet de Oostenrijker in de laatste 5 wedstrijden slechts 1 doelpunt noteren.  Een vormdip op de vooravond van de Gouden Schoen?

  Bekijk de goals uit Beerschot - Gent (1-1)

  Holzhauser mist, Kums scoort vanop de stip

  Het duel tussen Beerschot en Gent was op voorhand het beste te vatten in een grafiek. Na een geweldige start zakten de troepen van Losada weg naar plaats 8 in het klassement, terwijl Gent onder Vanhaezebrouck opklom naar plaats 11. Twee tegengestelde lijnen die elkaar elk moment konden kruisen.

   

  Gent zou de bal de hele eerste helft monopoliseren, maar Beerschot maakte gretig gebruik van elke mogelijkheid om uit te breken. Wanneer Nurio de bal afhandig werd gemaakt door Sanyang, leek Bolat Gent recht te houden met een goeie ingreep. Tot Holzhauser in de herneming werd neergehaald na een slim opwippertje.

   

  De bal ging op de stip en dat is altijd een koud kunstje voor de Oostenrijker. Maar niet deze keer, want Bolat dook de goeie hoek in om een valse start te verhinderen. Een dominant Gent raakte zelf niet veel verder dan ongevaarlijke hoekschoppen, dus was het voor doelgevaar weer kijken naar de andere kant.

   

  Daar kreeg Gent halfweg de eerste helft de bal niet weg achterin. Beerschot profiteerde en stond plots met drie man op een kluitje voor de neus van Bolat. Sanyang kwam er met de bal uit en tikte net op tijd breed tot bij Coulibaly, die de bal netjes in het lege doel deponeerde, 1-0. Het antwoord van Gent liet niet lang op zich wachten, maar een zeldzame kans werd door een onzichtbare Depoitre de nek omgewrongen.

   

  Gent kon wel een handje gebruiken, en vlak voor rust gebeurde dat bijna letterlijk. Frans kreeg een snoeihard schot onvrijwillig tegen de elleboog. Handspel volgens scheidsrechter Visser en dus een strafschop voor de bezoekers. Kums toonde Holzhauser hoe het wel moet en trapte de 1-1-ruststand koelbloedig tegen de netten.

  Sanyang met een panna, maar wordt dan tegengehouden door Hanche Olsen

  Gent kan dominantie niet in kansen omzetten

  De tweede partij leek een kopie te gaan worden van de eerste, waarin Gent niet minder van 75% van het balbezit opeiste. Niet dat dat een garantie is voor doelpunten, laat staan voor kansen. Beide doelmannen moesten zich pas rond het uur nog eens tonen.

   

  Mike Vanhamel was als eerste aan de beurt toen hij een strakke voorzet van Dorsch kon ontzetten. Mohammadi pikte het leer op en knalde zonder nadenken richting winkelhaak, waar de Brusselse goalie opnieuw goed tussenkwam. Aan de overkant werd Bolat op de proef gesteld door een pegel van Suzuki, maar de Japanner zag zijn schot geklemd in twee tijden.


  De wedstrijd had een katalysator nodig om helemaal op gang te komen en even leek Osman Bukari die rol op zich te nemen. Eerst werd de kwikzilveren Ghanees door de buitenspelval geloodst om in de korte hoek op Vanhamel te besluiten. Niet veel later was het aan diezelfde paal wel raak, maar was de buitenspellijn van de VAR de spelbreker.

   

  Nadien bleven de kanonnen ijzig stil tot in het absolute slot. Op een vrije trap van Kums kopte Hanche-Olsen de bal tot bij Ngadeu, die de bal met een hakje in doel leek te verlengen. Dat was buiten Vanhamel en Visser gerekend, die respectievelijk een ultieme redding en een overtreding uit hun mouw schudden.

   

  Zonder doelpunten na de pauze werd de ruststand ook de eindstand: 1-1. Al bij al een billijk gelijkspel dat zowel de Antwerpse vrije val als de Gentse opmars doet afzwakken.

  Volley van Mohammadi spat uiteen op de deklat

  Suzuki en Sanyang botsen tegen elkaar, Sanyang kan er wel mee lachen

  Frans: "Zei tegen de ref: "Als dit penalty is, stop ik met voetballen", maar dat was een mopje natuurlijk"

  Vanhaezebrouck dolt met Losada: "Er hangt hier 1 foto te weinig", "De mijne hangt dicht bij de toiletten"

  Reacties vanuit beide kampen

  Hernan Losada (Beerschot-coach): "Ik ben tevreden, zeker. Je speelt tegen een ploeg die POI wil halen. Gezien de omstandigheden en onze laatste resultaten hebben we zelf vandaag voor een goeie defensieve organisatie en de omschakeling gekozen. Dan ben ik gelukkig met het punt dat we vandaag winnen. Na 4 nederlagen op een rij is dit mentaal belangrijk. Zeker ook voor mijn verdedigers doet dit deugd. Iedereen heeft voor elkaar gelopen, op dat vlak hebben we stappen vooruitgezet. Woensdag is er een nieuwe match, met een ander gameplan. We zijn op de goeie weg."

   

  Sven Kums (AA Gent): "Met 1-1 kunnen we niet tevreden zijn. Beerschot had in de aanvangsfase de beste kansen, maar wij hebben de hele match gedomineerd. In de tweede helft zijn zij nauwelijks aan ons doel geweest. Als het dan 1-1 is en je ons balbezit ziet, is dat Gent voor een gemiste kans. Misschien moeten we het af en toe wat beter uitspelen en betere keuzes maken. En we moeten meer kansen creëren om een wedstrijd als deze te winnen."

  Hein Vanhaezebrouck (AA Gent-coach): "We speelden zeer dominant en hadden de volle controle. We hadden kunnen en moeten winnen. In onze situatie is elk verloren punt een punt te veel. Dat was op Kortrijk zo en nu ook. We hadden 6 op 6 kunnen pakken en hebben 1 op 6. Dan houd je daar een minder gevoel aan over, aangezien je in een achtervolgingsrace zit. Maar je moet je focussen op het positieve en blijven werken aan punten waar we op kunnen verbeteren, zoals "finishen" en positie kiezen voor doel. POI? Onze eerste ambitie is om in POII te geraken. Als we dat halen, zal het afhangen van hoeveel punten we nog kunnen pakken en wat andere teams doen. Dus laat ons ons maar eerst focussen op die plaatsen 5 tot en met 8."  

  Bolat pakt bij 0-0 een penalty van Holzhauser:

  Ook een penalty voor AA Gent:

  Vanhaezebrouck: "In onze situatie is elk puntenverlies dubbel ontgoochelend"

  Holzhauser: "Gouden Schoen? De match op woensdag is het belangrijkste"

  Bolat: "Ik ging gewoon kijken of die bal goed lag"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Beerschot en Gent verdelen de buit! Na een matige pot voetbal mogen Beerschot en Gent elk een puntje bijschrijven. Gent domineerde van start tot einde, maar kon die dominantie nooit omzetten in zuivere kansen. Zo blijven beide teams hangen in de buik van het klassement. .
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Dogbole Niangbo erin, Niklas Dorsch eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Een Gentse vrijetrap blijft hangen in de kleine rechthoek, waar Hanche-Olsen de bal via Ngadeu in het verste hoekje mikt. Vanhamel zit er nog tussen met een handje, maar Visser fluit voor een overtreding. .
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Beerschot, Dario van den Buijs erin, Raphael Holzhauser eruit
  6. Gele kaart voor Jan Van den Bergh van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 90. Vorogosvkiy gaat stevig door op Dorsch en krijgt daar terecht een geel karton voor. Ook Van den Bergh moet even langskomen voor een stevige overtreding op Bukari, even geleden. .
  8. tweede helft, minuut 89. Holzhauser krijgt de kans om een lange bal te versturen richting Noubissi en Mukuna, maar de Oostenrijker laat vandaag allesbehalve een goeie indruk na. .
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Beerschot, David Mukuna-Trouet erin, Abdoulie Sanyang eruit
  10. tweede helft, minuut 88. David Mukuna komt nog tussen de lijnen bij Beerschot. De kleinzoon van Leon Mukuna trouwens, die vele tientallen jaren geleden nog in de spits rondliep bij Gent. .
  11. Gele kaart voor Sulayman Marreh van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 87
  12. tweede helft, minuut 86. Meteen daarna probeert Sven Kums het eens met een afstandsschot, maar dat strandt op de brede rug van Laurent Depoitre, misschien wel tekenend voor de wedstrijd van de spits. .
  13. tweede helft, minuut 86.
  14. tweede helft, minuut 85. Gent komt nog eens piepen. Een lage voorzet van Mohammadi gaat voorbij alles en iedereen, waardoor Bukari aan de overkant bereikt wordt. Die wil niet meteen trappen, waardoor Sanusi hem van de bal kan ontzetten. .
  15. tweede helft, minuut 81. Op kousenvoeten zijn we de laatste 10 minuten ingeslopen. Een Gentse hoekschop wordt aan de eerste pal vlotjes geplukt door Vanhamel. Krijgen we nog vuurwerk te zien of blijft het bij een puntendeling? .
  16. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Tim Kleindienst erin, Alessio Castro-Montes eruit
  17. tweede helft, minuut 78. Holzhauser doet het rechtstreeks, maar die bal zakt te laat. Het dak van het doel is dus het eindstation. .
  18. tweede helft, minuut 78. Sanusi heelt het betere zolenwerk boven om Marreh te poorten. Een vrijetrap is het resultaat en dat zal Holzhauser graag zien gebeuren. .
  19. tweede helft, minuut 77.