Beerschot houdt Waasland-Beveren op laatste plaats met late remonte

  1. 34' - Doelpunt - Joren Dom (1 - 1)
  2. 30' - Verv. Tom Pietermaat door Ismaila Coulibaly
  3. 22' - Verv. Pierre Bourdin door Yan Vorogovskiy
  4. 13' - Geel - Daan Heymans
  5. 8' - Doelpunt - Daan Heymans (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Stipe Radic
  2. 90+2' - Geel - Aleksandar Vukotic
  3. 81' - Verv. Blessing Eleke door David Mukuna-Trouet
  4. 81' - Verv. Loris Brogno door Réda Halaïma
  5. 80' - Geel - Loris Brogno
  6. 79' - Verv. Aboubakary Koita door Jeremy Cijntje
  7. 79' - Verv. Louis Verstraete door Jordan Faucher
  8. 73' - Doelpunt - Raphael Holzhauser (1 - 2)
  9. 70' - Verv. Alessandro Albanese door Din Sula
  8'goalDaan Heymans1 - 0
  34'goalJoren Dom1 - 1
  73'goalRaphael Holzhauser1 - 2

  De tijd begint te dringen voor rode lantaarn Waasland-Beveren: tegen Beerschot gaf het zijn tweede thuiszege van het seizoen uit handen, waardoor het op de laatste plek blijft kleven. De hekkensluiter heeft nog 4 matchen om weg te springen uit de gevarenzone. "We hopen dat Moeskroen morgen punten laat liggen, zodat alles nog spannend blijft", zegt trainer Nicky Hayen."

  Waasland-Beveren - Beerschot in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net wanneer Waasland-Beveren kans op kans creëert en de 2-1 in de lucht hangt, slaat Beerschot genadeloos toe. Op aangeven van Sanusi loodst Holzhauser Beerschot naar de winst. Efficiëntie in het kwadraat.

  • Man van de match: Raphael Holzhauser besliste de wedstrijd voor Beerschot. Met zijn 15e assist van het seizoen bood hij Dom de gelijkmaker aan en met zijn 14e competitietreffer schonk hij Beerschot een vierde uitzege op een rij.

  • Opvallend: Ook in de heenwedstrijd tegen Beerschot gaf Waasland-Beveren een voorsprong uit handen. Toen leidde het al na een kwartier met 0-2, maar Beerschot zette de scheve situatie nog recht en diep in de extra tijd bezorgde Loris Brogno de thuisploeg nog een 3-2-overwinning.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Beerschot (1-2)

  Dom verknalt droomstart van Waasland-Beveren

  Het einde van de reguliere competitie nadert met rasse schreden en dus neemt de druk toe op Waasland-Beveren. Niks zo bevrijdend dan als een vroege goal en die kwam er ook voor de thuisploeg. Na amper 8 minuten werd Heymans uit het oog verloren op een voorzet van Albanese en plots keek Beerschot tegen 1-0-achterstand aan.

   

  Een droomstart dus voor Waasland-Beveren, dat ook nadien de beste ploeg bleef. Op het kwartier moest Vanhamel aan de bak op een afstandsschot van Albanese. Beerschot kon daar niks tegenover stellen en zag bovendien zowel Bourdin als Pietermaat geblesseerd uitvallen. Tussendoor kwam Koita dicht bij de 2-0, zijn schot ging nipt voorlangs.

   

  De thuisploeg was baas, maar kreeg 10 minuten voor de rust een koude douche op een vrije trap van Holzhauser. De Oostenrijker dropte de bal aan de tweede paal en daar werkte Dom de gelijkmaker in doel. Eén kans, één goal. Beerschot toonde zich dodelijk efficiënt.

   

  Even slikken voor Waasland-Beveren, maar de thuisploeg veerde snel weer op. Kort voor de rust bracht Heymans met een heerlijke pass Albanese alleen voor doel, maar die kreeg de bal niet voorbij Vanhamel.

  Waasland-Beveren betaalt zware prijs voor missers

  Waasland-Beveren was ook in de tweede helft de betere ploeg. Koita zette Vanhamel aan het werk en Frey was te verrast om een afgeweken voorzet van Schryvers in doel te verlengen. Ook bij Heymans was het net niet, zijn volley spatte uiteen op de lat. Op een prima voorzet van Khammas kopte Frey dan weer pal op Vanhamel.

   

  De 2-1 hing dus in de lucht, maar het werd zowaar 1-2. Beerschot strafte de gemiste kansen genadeloos af. Sanusi bracht Holzhauser plots alleen voor Gabriël en de Oostenrijker pikte na zijn assist ook een doelpunt mee.

   

  Een koude douche voor Waasland-Beveren, dat in de slotfase nog alles op alles zette. Mukuna kon die aanvalsdrift afstraffen op een scherpe counter, maar oog in oog met Gabriël vergat hij de wedstrijd te beslissen. Zo kwam Sula in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar Vanhamel bracht redding.

  Nicky Hayen: "We geven het niet op"

  • Will Still (trainer Beerschot): “Soms moet het gewoon lelijk zijn, dit zijn 3 heel belangrijke punten. We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Onze organisatie klopte ook niet, omdat zij niet in de verwachte opstelling speelden. Maar we hebben ons terug in de wedstrijd geknokt en maakten een mooie goal. We zijn op sommige momenten dit seizoen vergeten te vechten en dat hebben we vandaag wel gedaan. Daarom is dit een deugddoende zege. We waren zowel verdedigend als aanvallend bijzonder efficiënt en dat was de sleutel van de wedstrijd.”

  • Nicky Hayen (trainer Waasland-Beveren): “Het gevoel is nog zuurder dan vorige week, want we creëerden heel veel kansen. We zijn heel goed begonnen, Beerschot kwam in het eerste halfuur amper aan ons doel. We scoorden op het juiste moment, maar we hadden in het eerste halfuur ook een tweede keer moeten scoren. Zij hebben met Holzhauser iemand die de bal perfect kan leggen. Als je je tegenstander dan niet volgt tot het einde van een actie, dan krijg je een dom tegendoelpunt binnen. Nadien creëerden we nog veel kansen, maar een tegenprik zorgde voor een koude douche. We hebben nog alles op alles gezet en kregen nog een ultieme kans op 2-2, maar de goal viel niet. Dit was zo’n wedstrijd waarin alles tegenzit en op het einde blijf je met nul punten achter. Alles liep goed, alleen zijn we onvoldoende efficiënt geweest. We kijken alleen naar de volgende wedstrijd en hopen dat Moeskroen punten laat liggen, zodat alles nog spannend blijft. We geven het niet op, zolang alles mogelijk blijft, blijven we er vol voor gaan.”

  Hayen: "De zuurste nederlaag van allemaal"

  Still: "Ik denk dat dit seizoen alles kan"

  Heymans: "In de kleedkamer hadden we het gevoel: 'We konden die match niet verliezen'"

  Holzhauser: "Was geen mooie match, maar op het einde telt het resultaat"

  Vanhamel: "Zeker een gevleide zege: we waren superefficiënt"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Waasland-Beveren blijft opnieuw met lege handen achter. Het gaat met 1-2 de boot in tegen Beerschot. Holzhauser was de matchwinnaar met een doelpunt en een assist. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Sula niet voorbij Vanhamel. De laatste kans is voor Sula, maar hij botst in de korte hoek op een prima redding van Vanhamel. .
  4. Gele kaart voor Stipe Radic van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Gele kaart voor Aleksandar Vukotic van SK Beveren tijdens tweede helft, minuut 92
  6. tweede helft, minuut 92. De poppen gaan nog even aan het dansen met een opstootje tussen Vukotic en Radic. Beide spelers krijgen een gele kaart. .
  7. tweede helft, minuut 91. Waasland-Beveren laat nu ruimtes achteraan. Holzhauser profiteert, maar Coulibaly komt net te laat om zijn aflegger in doel te tikken. .
  8. tweede helft, minuut 89. Stevige misser van Mukuna. Mukuna kan de wedstrijd beslissen op een snelle counter. Hij mag alleen op Gabriël afstormen, maar oog in oog met de doelman tikt hij de bal slordig naast. .
  9. tweede helft, minuut 86. Holzhauser gaat de wedstrijd beslissen met een assist en een doelpunt. Tom Boudeweel op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 84. Waasland-Beveren dreigt ondanks een sterke wedstrijd toch weer met lege handen achter te blijven. Beerschot is op weg naar een vierde uitzege op rij. .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Beerschot, David Mukuna-Trouet erin, Blessing Eleke eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Beerschot, Réda Halaïma erin, Loris Brogno eruit
  13. tweede helft, minuut 81. De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. Intussen zien we ook een dubbele wissel bij Beerschot. Mukuna en Halaimia komen in de ploeg voor Brogno en Eleke. .
  14. Gele kaart voor Loris Brogno van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 80
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij SK Beveren, Jeremy Cijntje erin, Aboubakary Koita eruit
  16. tweede helft, minuut 79. Nicky Hayen grijpt in met een dubbele wissel bij Waasland-Beveren. Faucher en Cijntje komen in de ploeg voor Verstraete en Koita. .
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij SK Beveren, Jordan Faucher erin, Louis Verstraete eruit
  18. tweede helft, minuut 73. Holzhauser brengt Beerschot op voorsprong! Onwaarschijnlijk, terwijl Waasland-Beveren de wet dicteert, slaat Beerschot ongenadig toe. Sanusi brengt Holzhauser alleen voor Gabriël en de Oostenrijker werkt beheerst af. .
  19. tweede helft, minuut 73.
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Raphael Holzhauser van Beerschot. 1, 2.