Genk is snel klaar met Cercle en zet grote stap richting Play-off I

  1. 39' - Geel 2 - Hannes Van der Bruggen
  2. 37' - Geel - Bryan Heynen
  3. 27' - Geel - Hannes Van der Bruggen
  4. 24' - Doelpunt - Junya Ito (2 - 0)
  5. 20' - Geel - Jean Marcelin
  6. 9' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 0)
  1. 87' - Geel - Strahinja Pavlovic
  2. 79' - Verv. Kristian Thorstvedt door Bastien Toma
  3. 79' - Verv. Jean Marcelin door Charles Vanhoutte
  4. 79' - Verv. Ike Ugbo door Dino Hotic
  5. 69' - Verv. Olivier Deman door Kevin Hoggas
  6. 65' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  9'goalPaul Onuachu1 - 0
  24'goalJunya Ito2 - 0

  Cercle Brugge heeft het Genk niet moeilijk kunnen maken. Bij de rust was de match al gespeeld: 2-0 en Cercle met zijn tienen. Genk profiteert zo van het puntenverlies van Anderlecht, Cercle zakt weg naar de voorlaatste plaats.

  Racing Genk - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cercle Brugge komt na de goal van Onuachu wat beter in de wedstrijd, maar incasseert net dan de beslissende 2-0 van Ito.

  • Man van de match: Meerdere uitblinkers bij Genk, maar Daniël Munoz krijgt de trofee voor zijn niet-aflatende inzet op de rechterflank.

  • Opvallend: Cercle Brugge verscheen met een erg jong elftal aan de aftrap: 8 basisspelers bij groen-zwart waren 22 jaar of jonger.

  Bekijk de goals uit Genk - Cercle Brugge (2-0)

  Onuachu en Ito zetten Racing Genk snel op rozen

  Genk kwam met veel vertrouwen aan de aftrap na zeges in de beker en de competitie, en dat was er ook aan te zien: Cercle Brugge werd van bij de aftrap weggedrukt en vastgezet op de eigen helft.

   

  Cercle probeerde de storm te doorstaan, maar was er toch al snel aan voor de moeite: in minuut 9 schilderde Bongonda een vrije trap op het hoofd van Onoachu, die zijn 25e van het seizoen tegen de touwen buffelde.

   

  De bezoekers probeerden te reageren en kwamen stilaan iets beter uit de verf. Vandevoordt bracht zichzelf in de problemen bij een kopbal van Ugbo, een smeekbede van diezelfde Ugbo om een penalty bleef onbeantwoord.

   

  Net toen Cercle in de wedstrijd groeide, sloeg Genk een tweede keer toe. Heynen lepelde de bal enig mooi over de verdediging, Ito nam Didillon te grazen met een gekruist schot: 2-0. Om het allemaal nog wat erger te maken voor Cercle, werd het kort voor de rust tot tien man herleid, toen Van der Bruggen met een tweede gele kaart mocht inrukken.

  Vanderhaeghe wil een penalty: “Aan de andere kant is het zeker penalty”

  Geen doelpunten meer in flauwe tweede helft

  In een min of meer overbodige tweede helft deed Cercle Brugge het nog best aardig met z’n tienen, maar Genk echt in de problemen brengen zat er nooit in.

   

  De thuisploeg hield de zaak rustig onder controle en drukte maar sporadisch het gaspedaal even in. Onuachu kopte een aardige kans naast, Bongonda besloot dan weer te centraal tussen de palen.

   

  Tegen het einde van de wedstrijd was de tank duidelijk leeg bij Cercle, maar zelfs dan lukte het Genk niet om een derde doelpunt te maken. Invaller Dessers wrong twee uitgelezen kansen de nek om, en ook de onvermoeibare Munoz kreeg de bal niet voorbij Didillon.

   

  Alles bij elkaar een erg eenvoudige zege dus voor Racing Genk, dat door het puntenverlies van Anderlecht eerder vandaag een uitstekende zaak doet met het oog op play-off 1. Cercle Brugge staat na dit weekend weer een trapje lager in de stand, met nog vier speeldagen te gaan.

  De 2 gezichten van Dessers: leuke panna, maar geweldige misser

  Oeps! Waar is het busje van de VAR?

  Reacties van de coaches:

  • John van den Brom (Racing Genk): "We winnen de wedstrijd op basis van een prima eerste helft, waarin we met een heel hoog tempo speelden en op de juiste momenten de goals hebben gescoord. Zo trek je een wedstrijd naar je toe. Dan krijg je ook nog de situatie dat Cercle met tien komt te staan en dan is het zaak om die wedstrijd uit te spelen."

   "Natuurlijk wil je dan meer. Als je zo oppermachtig bent op het veld, wil je dat ook terugzien in het resultaat en het aantal doelpunten, maar dat is niet gelukt. Maar het allerbelangrijkste is dat we voor de derde keer na elkaar een wedstrijd winnen, en ook weer op een overtuigende manier. Als je ziet waar we vandaan komen, en we zetten nu in een week tijd drie keer een topprestatie neer, mag je als trainer ook tevreden zijn."

   

  • Yves Vanderhaeghe (Cercle Brugge): "We hadden goed getraind op stilstaande fases, maar dan zie je toch weer dat een aantal jongens hun taak vergeten uit te voeren. En als je op achterstand komt tegen een goed voetballende ploeg, weet je dat je problemen kunt hebben. Toch vond ik dat we goed stonden en scherp waren, maar we hebben onze mogelijkheden niet goed benut."

   "Ik denk wel dat we een zuivere penalty niet gekregen hebben. Ik begrijp niet dat ze daar niet op terugkomen. Ik heb de beelden gezien: Ugbo wordt volledig uit evenwicht gebracht. En dan krijg je ook nog een gele kaart voor Van der Bruggen, terwijl hij niemand raakt. Een paar minuten later krijgt hij een tweede kaart en is de match gespeeld. Dat is een beetje het verhaal van onze wedstrijd. Ik wil hier geen schuld geven over beslissingen of zo, maar die konden perfect anders geweest zijn."

  Van den Brom: "Zijn doorgegaan op de flow van de voorbije matchen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Afgelopen! Racing Genk wint vlot met 2-0 van Cercle Brugge, dat 50 minuten met z'n tienen speelde. .
  3. tweede helft, minuut 91. Dessers mist! Neen, geen 3-0 voor Genk, Dessers verkwanselt in de slotseconden nog een enorme kans. .
  4. tweede helft, minuut 90. Munoz op Didillon. Munoz ziet zijn sterke wedstrijd bijna beloond met een doelpunt, maar hij stuit na alweer een knappe rush op Didillon. .
  5. tweede helft, minuut 88. Het siert Cercle wel dat ze zich blijven geven. De invallers tekenen nog een aardige combinatie op de mat, maar scoren zit er niet in. .
  6. Gele kaart voor Strahinja Pavlovic van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 80. Geen 3-0 voor Dessers. Genk slaagt er maar niet in om dat derde doelpunt te maken. Bongonda legt deze keer uitstekend klaar voor Dessers, die de korte hoek viseert maar Didillon op zijn weg vindt. .
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KRC Genk, Bastien Toma erin, Kristian Thorstvedt eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Jean Marcelin eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Cercle Brugge, Dino Hotic erin, Ike Ugbo eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Ook Heynen laat zien dat hij een fameus schot in de benen heeft. Zijn kogel uit de tweede lijn zoeft niet zo gek ver naast. .
  12. tweede helft, minuut 76. Vlam van Ito! Ito neemt een weggekopte hoekschop meteen vol op de slof. Aardig geprobeerd, maar Didillon ziet de bal over vliegen. .
  13. tweede helft, minuut 72. Bongonda te centraal. Bongonda is het eindstation van een vloeiende aanval van de thuisploeg, het schot van de Genkse nummer 10 mist overtuiging. .
  14. tweede helft, minuut 69.
  15. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Hoggas erin, Olivier Deman eruit
  16. tweede helft, minuut 68. Racing Genk probeert het ook eens over de linkerkant. Arteaga wordt vrijgespeeld in de zestien meter, het schot van de Mexicaan vliegt recht op Didillon af. .
  17. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  18. tweede helft, minuut 65. Onuachu mag zo meteen gaan rusten, Dessers staat klaar om de laatste 25 minuten vol te maken. .