55'
67'
67'
3 - 3

Eupen en OH Leuven hebben de koek eerlijk verdeeld na een spektakelstuk met 6 goals en een gemiste strafschop: 3-3. OHL kwam drie keer op voorsprong en doet geen goeie zaak in de strijd voor een plaats in Play-off I.

KAS Eupen - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: Het belangrijkste moment van deze partij  is het doelpunt van Knowledge Musona in de tweede helft. Nadien lijkt de adem bij OH Leuven toch wat afgesneden en komen er geen grote kansen meer.

• Man van de match: Er komen heel wat spelers in aanmerking. Mercier en Henry speelden een puike wedstrijd, maar Musona bezorgde Eupen met 2 doelpunten en ook nog een schot op de lat bijna eigenhandig een punt.

• Opvallend: Thomas Henry speelde voor dit seizoen nog geen enkele wedstrijd op het hoogste niveau in België, maar de Fransman zit dit seizoen in 27 wedstrijden al aan 20 doelpunten en 5 assists. Bijzonder straf!

Bekijk de goals uit Eupen - OHL (3-3)

4 doelpunten en een gemiste strafschop voor rust

Beide teams leefden met veel vertrouwen toe naar deze wedstrijd. Eupen verzekerde zich op woensdag van een plek in de halve finales van de Croky Cup en OH Leuven was in de competitie een maatje te groot voor Antwerp.

De partij begon ook in de hoogste versnelling. Patris beging een inschattingsfout en haalde Musona neer. Het resultaat was een strafschop. Prevljak zette zich achter de bal, maar besloot veel te flauw recht op de benen van Romo.

Het tempo bleef bijzonder hoog liggen met kansen voor Al-Tamari, Mercier en Prevljak. Na een half uurtje voetbal viel het eerste doelpunt: Kristiyan Malinov maakte er met een droge knal 0-1 van.  Theo Defourny had de bal nog maar net uit zijn netten gevist en het stond alweer gelijk. Jonathan Heris ramde een voorzet van flankaanvaller N'Dri tegen de touwen.

In het slot van de eerste helft vielen er nog 2 doelpunten. Eerst draaide Thomas Henry met veel flair weg bij Bushiri om er 1-2 van te maken. Het 20e competitiedoelpunt alweer voor de Fransman. Aan de overkant kreeg Eupen een 2e strafschop, deze keer omgezet door Musona.

Veel mentale veerkracht bij Eupen

In de tweede helft kregen we niet zoveel spektakel te zien als in de eerste helft, maar toch bleef de wedstrijd bijzonder vermakelijk. Musona zag in de openingsminuten een plaatsbal pardoes op de lat vallen.

De eerste kans in de 2e helft ging er voor OH Leuven wel in. Jemelka zette Prevljak van de bal en zag hoe de Eupense defensie compleet uit positie stond. Mercier dook goed de diepte in en liet Defourny kansloos achter.

Opnieuw toonde Eupen zich bijzonder veerkrachtig. Na een opstootje met Sowah stond Musona nauwelijks een halve minuut later op de juiste plaats om er 3-3 van te maken.

In het slot van de partij waren er geen grote kansen meer. Hoewel beide teams meer verdienden, schieten ze niet al te veel op met 1 punt. OH Leuven blijft op 2 punten van de top 4 staan, maar Racing Genk en KV Oostende hebben nog een wedstrijd te goed. Eupen heeft intussen een voorsprong van 10 punten op nummer 17 Moeskroen.

Baby klimt op de rug van Ngawa

Brys: "Onbegrijpelijk dat we hier niet winnen"

• Marc Brys (coach OH Leuven): "Het is compleet onbgerijpelijk dat we deze wedstrijd niet winnen. De ontgoocheling is bijzonder groot in de kleedkamer en bij de technische staff. We komen 3 keer op voorsprong en geven de doelpunten dan te makkelijk weg. Onze ingesteldheid was de goede, maar dit is wel echt jammer. Een punt hier is uiteraard niet slecht want je speelt tegen een goed elftal, maar als je de wedstrijd bekijkt dan verdienden we meer. De kansen zijn er geweest om de klus nog te klaren, maar dan moet je de doelpunten wel nog maken."

• Benat San José (coach KAS Eupen): "Ik ben heel trots op mijn team. We hebben keihard gevochten tot het einde. In het begin van de wedstrijd hadden we de controle en die penaltymisser van Prevljak was onfortuinlijk. Nadien toonden we veel mentaliteit door 2 keer een tegendoelpunt uit te wissen. Na de rust speelde Leuven beter, de bekerwedstrijd van woensdag leek bij ons ook nog wat in de benen te zitten. Met enkele frisse jongens kwamen we wel weer in de wedstrijd en ik denk dat we zelfs nog konden winnen in het slot."

18:08

Einde wedstrijd

Het zit erop! Beide teams moeten zich tevreden stellen met 1 punt na een bijzonder aangename wedstrijd. Eupen kreeg al in de openingsminuten de kans om op voorsprong te komen via Prevljak, maar hij schoot een strafschop recht op Romo. Er vielen voor het rustsignaal wel nog 4 doelpunten te noteren: Malinov, Heris, Henry en Musona (op strafschop) scoorden. Na de rust was het opnieuw OHL dat op voorsprong kwam via aanvoerder Mercier, aan de overkant maakte Musona weer gelijk. 3-3: beide ploegen verdienden eigenlijk meer, maar moeten tevreden zijn met een puntje.

90+7'

Ngoy niet!

Julien Ngoy glipt even voorbij Pierre-Yves Ngawa, maar lijkt dan al spurtend helemaal stil te vallen. Het schot van de invaller lijkt helemaal nergens.

90+6'

Henry knalt van buiten het strafschopgebied op doel, maar gevaarlijk is dat niet. De wedstrijd lijkt te gaan eindigen op een gelijkspel. Beide ploegen verdienen eigenlijk meer na deze bijzonder aangename pot voetbal.

90+4'

Heris gaat nog maar eens aan Henry hangen. Wat kan assistkoning Mercier met deze vrije trap?

90+1'

90+1'

Nieuw opstootje

Net als een 20-tal minuten geleden gaat het er nog eens hevig aan toe. Dit keer zijn Ngawa en Baby de hoofdrolspelers. Het zijn uiteindelijk Hubert en Baby die het moeten bekopen met een gele kaart.

90+1'

90'
90'
89'

OH Leuven drukt nog eens op het gaspedaal. Met een punt schiet het helemaal niets op dus moet er aangevallen worden.

87'

Ook aan de overkant nog eens een kansje. Peeters stuurt Ngoy met een perfecte pass de diepte in. Er gaat heel wat dreiging uit van de invaller, maar zijn schot gaat ver voorlangs.

85'

Eppiah net niet

Daar is invaller Eppiah bijna. De invaller kan net niet bij een voorzet, maar de vlag van de assistent is ook al aan het wapperen.

80'

Ook Marc Brys kijkt nog eens wat hij op de bank heeft zitten. Al-Tamari gaat na goede wedstrijd naar de kant voor Eppiah.

77'

Beide teams hebben het even wat moeilijker om de bal in de ploeg te houden. Het tempo ligt al de hele wedstrijd bijzonder hoog. Invaller Ngoy duikt op in het strafschopgebied van OHL, maar zijn voorzet wordt afgeblokt.