Gent dankt Jaremtsjoek en het doelkader voor zege tegen Oostende

  1. 41' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Alessio Castro-Montes door Igor Plastoen
  2. 90+2' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Osman Bukari
  3. 88' - Verv. Brecht Capon door Indy Boonen
  4. 88' - Verv. Robbie D'Haese door Ari Skúlason
  5. 80' - Verv. Elisha Owusu door Laurent Depoitre
  6. 80' - Verv. François Marquet door Mamadou Thiam
  7. 69' - Verv. Kevin Vandendriessche door Nick Batzner
  8. 67' - Verv. Roman Bezoes door Niklas Dorsch
  9. 52' - Geel - Roman Bezoes
  41'goalRoman Yaremchuk1 - 0

  Gent heeft de uitschakeling in de beker doorgespoeld met een nipte zege tegen Oostende. Jaremtsjoek maakte de enige goal: 1-0. Oostende raakte het doelkader en kan geen afstand nemen van Anderlecht op plaats 4.

  Gent - Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor de pauze rondt Roman Jaremtsjoek de enige goeie aanval van Gent af. In de tweede helft beperkt Gent zich vooral tot het verdedigen van die kleine voorsprong.
  • Man van de match: Jaremtsjoek had het niet makkelijk tegen de verdedigers van Oostende, maar hij werkt wel efficiënt af. Dat konden de aanvallers van Oostende niet.
  • Opvallend: Oostende staat vierde in de stand, maar sprokkelde slechts 15 punten op verplaatsing. Enkel STVV, Moeskroen en Waasland-Beveren doen slechter.
  • Lachende derde: Anderlecht zal blij zijn dat zijn ex-coach een handje wou helpen bij de strijd om Play-off I. Vincent Kompany ziet dat zijn ploeg evenveel punten telt als Oostende op plaats 4.

  Gent boekt gevleide 1-0-zege tegen Oostende

  Oostende mist de kansen, Jaremtsjoek niet

  Beide ploegen zetten de tegenstander bij de opbouw meteen onder druk, maar enkel Oostende kon daar af en toe onderuit voetballen. Dat leverde ook kansen op, maar D'Haese trof de paal en Sakala kopte van dichtbij onbegrijpelijk naast.

   

  Gent miste creativeit en de passing deed af en toe pijn aan de ogen, tot afgrijzen van coach Hein Vanhaezebrouck. Die zag gelukkig dat na de paal ook de lat aan de zijde van Gent was vanavond: Gueye knalde na een mooie actie hard op de lat.

   

  De ongeschreven wet in het voetbal dat wie morst met de kansen de prijs betaalt aan de overkant kwam uit. Bezoes loodste Jaremtsjoek door de buitenspelval en de spits werkte rustig af. De VAR moest de 1-0 nog bevestigen en de oerkreet van Jaremtsjoek sprak boekdelen.

  Jaremtsjoek schreeuwt het uit nadat VAR zijn goal goedkeurt

  Gent speelt met vuur, maar moet niet op de blaren zitten

  Het leuke spel van voor de pauze kregen we niet te zien in de tweede helft. De focus van Gent lag bij het vasthouden van de kleine voorsprong en de spitsen van Oostende kregen minder ruimte.

   

  Toch hadden de bezoekers genoeg mogelijkheden om iets aan de achterstand te doen. Maar Hjulsager raakte de bal niet vol en invaller Bätzin werd op de valreep nog afgeblokt.

   

  Gent speelde met vuur in de slotfase, maar het ontbrak Oostende ook aan ideeën om nog een punt uit de brand te slepen.

   

  Met hangen en wurgen hield Gent stand en zo blijft de ploeg van Vanhaezebrouck al 8 matchen ongeslagen. In die reeks kon Gent wel maar 3 keer winnen. Oostende blijft ondanks de nederlaag op plaats 4, maar het kan wel geen afstand nemen van Anderlecht.

  Vreselijke baltoetsen van Gent-verdedigers, Vanhaezebrouck denkt er het zijne van

  Sakala en Gueye knallen elkaar omver, Oostende mist de kans op 1-1

  Gent is bijna succesvol met vreemde hoekschopvariant

  "Tiki-taka en mooi voetbal zat er niet in vandaag"

  • Alexander Blessing (coach Oostende): "Zo is voetbal: tegen KV Mechelen hadden we een beetje geluk, maar deze keer was het geluk niet aan onze zijde. In de tweede helft was ons positiespel in de zone van de waarheid niet goed. Gent heeft na de rust goed verdedigd als team, met slimme fouten om ons uit ons ritme te halen. Gent wou reageren na de uitschakeling in de cup en heeft er een gevecht van gemaakt. Tika-taka zat er niet in vandaag."
  • Hein Vanhaezebrouck (coach Gent): "Als je van Oostende wil winnen, dan moet je het op deze manier doen. We hebben onze voet naast die van hen gezet. Het was geen mooi voetbal, maar anders loop je in hun mes. Ik ben een tevreden coach omdat ik een reactie heb gezien van de groep. Je mag de commotie en de ontgoocheling na de bekeruitschakeling niet vergeten. We zijn beloond voor onze drive, de jongens hebben hun hoofd ervoor gelegd. Het wordt nu elke week de match van de laatste kans. Ik had liever een inhaalmatch gehad tegen een minder sterke ploeg, maar ik speel graag tegen Club Brugge."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde: 1-0. Gent trekt de 1-0-zege tegen Oostende over de streep in de tweede helft. Oostende kreeg nog enkele kansjes, maar was niet efficiënt voor doel. .
  3. tweede helft, minuut 94. Oostende lijkt niet meer bij machte om de gelijkmaker uit de brand te slepen. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Igor Plastoen erin, Alessio Castro-Montes eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Osman Bukari erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Bolat staat even in een schietkraam, maar houdt drie pogingen na elkaar tegen. Hij komt ook onzacht in aanraking met een ploegmaat en moet even verzorgd worden. .
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Brecht Capon eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Oostende, Ari Skúlason erin, Robbie D'Haese eruit
  9. tweede helft, minuut 88. Kan Oostende nog een slotoffensief op poten zetten? Blessing gooit er nog enkele verse krachten in. .
  10. tweede helft, minuut 82.
  11. tweede helft, minuut 80. De tijd begint te dringen voor Oostende. De bezoekers drukken Gent wel achteruit, maar dat is niet voldoende. .
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Elisha Owusu eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Oostende, Mamadou Thiam erin, François Marquet eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Invaller Bätzner afgeblokt. Daar is de volgende kans voor Oostende. Gueye en Sakala knallen elkaar omver, maar de bal belandt nog voor de voet van Bätzner. Die haalt iets te laconiek uit en zo wordt zijn schot afgeblokt. Dit was echt wel een kans. .
  15. tweede helft, minuut 76. Bataille perste er nog een sprintje uit op de rechterflank, maar hij kan Sakala en Gueye niet bereiken met zijn voorzet. Gent speelt met vuur. .
  16. tweede helft, minuut 75. Door een carambole gaat de bal de lucht in en valt die pardoes voor de voet van Hjulsager. Die laat de bal niet botsen, haalt meteen uit, maar raakt de bal niet vol. Zo is het een makkelijke redding voor Bolat. .
  17. tweede helft, minuut 74. Oostende heeft het begrepen, na een snelle combinatie wil Bataille de bal voor doel gooien, maar het levert enkel een hoekschop op. Het is de eerste voor Oostende. .
  18. tweede helft, minuut 73. We naderen het slotkwartier en Oostende zal toch een versnelling hoger moeten schakelen om iets aan de achterstand te doen. .
  19. Statistiek. Gent is al 7 wedstrijden ongeslagen in de Jupiler Pro League, maar het kon in die periode maar 2 zeges bijschrijven. . tweede helft, minuut 71.
  20. tweede helft, minuut 70. Castro-Montes pakt uit met een panna en wordt dan onderuitgehaald. Kums dropt de vrije trap in de zestien op het hoofd van Arslanagic, maar Hanche-Olsen kan niet bij die bal. .