• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gent dankt Jaremtsjoek en het doelkader voor zege tegen Oostende

  1. 41' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Alessio Castro-Montes door Igor Plastoen
  2. 90+2' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Osman Bukari
  3. 88' - Verv. Brecht Capon door Indy Boonen
  4. 88' - Verv. Robbie D'Haese door Ari Skúlason
  5. 80' - Verv. Elisha Owusu door Laurent Depoitre
  6. 80' - Verv. François Marquet door Mamadou Thiam
  7. 69' - Verv. Kevin Vandendriessche door Nick Batzner
  8. 67' - Verv. Roman Bezoes door Niklas Dorsch
  9. 52' - Geel - Roman Bezoes

  Gent heeft de uitschakeling in de beker doorgespoeld met een nipte zege tegen Oostende. Jaremtsjoek maakte de enige goal: 1-0. Oostende raakte het doelkader en kan geen afstand nemen van Anderlecht op plaats 4.

  Gent - Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor de pauze rondt Roman Jaremtsjoek de enige goeie aanval van Gent af. In de tweede helft beperkt Gent zich vooral tot het verdedigen van die kleine voorsprong.
  • Man van de match: Jaremtsjoek had het niet makkelijk tegen de verdedigers van Oostende, maar hij werkt wel efficiënt af. Dat konden de aanvallers van Oostende niet.
  • Opvallend: Oostende staat vierde in de stand, maar sprokkelde slechts 15 punten op verplaatsing. Enkel STVV, Moeskroen en Waasland-Beveren doen slechter.
  • Lachende derde: Anderlecht zal blij zijn dat zijn ex-coach een handje wou helpen bij de strijd om Play-off I. Vincent Kompany ziet dat zijn ploeg evenveel punten telt als Oostende op plaats 4.

  Gent boekt gevleide 1-0-zege tegen Oostende

  Oostende mist de kansen, Jaremtsjoek niet

  Beide ploegen zetten de tegenstander bij de opbouw meteen onder druk, maar enkel Oostende kon daar af en toe onderuit voetballen. Dat leverde ook kansen op, maar D'Haese trof de paal en Sakala kopte van dichtbij onbegrijpelijk naast.

   

  Gent miste creativeit en de passing deed af en toe pijn aan de ogen, tot afgrijzen van coach Hein Vanhaezebrouck. Die zag gelukkig dat na de paal ook de lat aan de zijde van Gent was vanavond: Gueye knalde na een mooie actie hard op de lat.

   

  De ongeschreven wet in het voetbal dat wie morst met de kansen de prijs betaalt aan de overkant kwam uit. Bezoes loodste Jaremtsjoek door de buitenspelval en de spits werkte rustig af. De VAR moest de 1-0 nog bevestigen en de oerkreet van Jaremtsjoek sprak boekdelen.

  Jaremtsjoek schreeuwt het uit nadat VAR zijn goal goedkeurt

  Gent speelt met vuur, maar moet niet op de blaren zitten

  Het leuke spel van voor de pauze kregen we niet te zien in de tweede helft. De focus van Gent lag bij het vasthouden van de kleine voorsprong en de spitsen van Oostende kregen minder ruimte.

   

  Toch hadden de bezoekers genoeg mogelijkheden om iets aan de achterstand te doen. Maar Hjulsager raakte de bal niet vol en invaller Bätzin werd op de valreep nog afgeblokt.

   

  Gent speelde met vuur in de slotfase, maar het ontbrak Oostende ook aan ideeën om nog een punt uit de brand te slepen.

   

  Met hangen en wurgen hield Gent stand en zo blijft de ploeg van Vanhaezebrouck al 8 matchen ongeslagen. In die reeks kon Gent wel maar 3 keer winnen. Oostende blijft ondanks de nederlaag op plaats 4, maar het kan wel geen afstand nemen van Anderlecht.

  Vreselijke baltoetsen van Gent-verdedigers, Vanhaezebrouck denkt er het zijne van

  Sakala en Gueye knallen elkaar omver, Oostende mist de kans op 1-1

  Gent is bijna succesvol met vreemde hoekschopvariant

  "Tiki-taka en mooi voetbal zat er niet in vandaag"

  • Alexander Blessing (coach Oostende): "Zo is voetbal: tegen KV Mechelen hadden we een beetje geluk, maar deze keer was het geluk niet aan onze zijde. In de tweede helft was ons positiespel in de zone van de waarheid niet goed. Gent heeft na de rust goed verdedigd als team, met slimme fouten om ons uit ons ritme te halen. Gent wou reageren na de uitschakeling in de cup en heeft er een gevecht van gemaakt. Tika-taka zat er niet in vandaag."
  • Hein Vanhaezebrouck (coach Gent): "Als je van Oostende wil winnen, dan moet je het op deze manier doen. We hebben onze voet naast die van hen gezet. Het was geen mooi voetbal, maar anders loop je in hun mes. Ik ben een tevreden coach omdat ik een reactie heb gezien van de groep. Je mag de commotie en de ontgoocheling na de bekeruitschakeling niet vergeten. We zijn beloond voor onze drive, de jongens hebben hun hoofd ervoor gelegd. Het wordt nu elke week de match van de laatste kans. Ik had liever een inhaalmatch gehad tegen een minder sterke ploeg, maar ik speel graag tegen Club Brugge."