2. 85' - Doelpunt - Birger Verstraete (4 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 29 - 06/03/21 - 20:45
    85'
    Birger Verstraete
    85'
    4 - 2

Antwerp weet na 6 wedstrijden zonder zege weer wat winnen is. Een vroege rode kaart maakte de opdracht tegen Kortrijk moeilijk, maar toch wist de thuisploeg liefst 4 keer te scoren. Een goal van Lamkel Zé stopte het tegenoffensief van Kortrijk af.

Antwerp - KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Na de gelijkmaker van Zinho Gano lijkt Kortrijk klaar om op en over Antwerp te gaan, maar dan is daar het moment van Lamkel Zé. Eerst zet De Laet aanvaller Badamosi stevig weg en dan gaat het via Mbokani tot bij Lamkel Zé die er 3-2 van maakt.

• Man van de match: Didier Lamkel Zé speelde niet zijn meest inspirerende wedstrijd, maar hij was wel van levensbelang voor Antwerp. Eerst 'versierde' hij een strafschop en in de tweede helft bracht hij een Antwerp dat serieus in de verdrukking zat weer op voorsprong.

• Opvallend: Het is nog maar de tweede keer dit seizoen dat Antwerp erin slaagt om 4 doelpunten te maken in 1 wedstrijd en dat dan nog met z'n tienen. De laatste keer is alweer van begin oktober tegen KV Mechelen geleden.

Bekijk de goals uit Antwerp - KVK (4-2)

Antwerp op voorsprong ondanks rode kaart

Vooraf was er een moment om even stil van te worden. De spelers van beide teams betraden het veld met een knuffel ter nagedachtenis van Loes. Het 7-jarige meisje overleed vorige week in een tragisch verkeersongeval.

Antwerp begon het beste aan de wedstrijd met kansen voor Lamkel Zé en Mbokani, maar werd even later ferm opgeschrikt. Seck ging toch net wat te drastisch in duel met Ocansey en kreeg een rechtstreekse rode kaart.

Ondanks de penibele situatie kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Lamkel Zé legde aan voor een afstandsschot en raakte onderweg de elleboog van De Sart. Scheidsrechter Dierick ging even kijken naar het scherm en gaf een penalty die vlot werd omgezet door Refaelov.

In het slot van de eerste helft waren er geen kansen meer. Antwerp zette een laag blok en Kortrijk kon geen enkel gaatje vinden. Rusten gingen de 21 overgebleven hoofdrolspelers dus met een 1-0 tussenstand.

Seck gaat met twee gestrekte benen door op Ocansey en ref Dierick geeft meteen rood

Penaltymisser en 5 goals in spectaculaire tweede helft

Kortrijk begon met veel goede moed en 2 verse mannen aan de tweede helft, maar kreeg al snel een nieuwe koude douche. Dit keer maakte Chevalier een overtreding op Refaelov en de bal ging opnieuw op de penaltystip.

Mbokani mocht het dit keer proberen, maar hij zag hoe Ilic de bal uit zijn doel ranselde. In de hoekschop die daarop volgde was het wel raak: Le Marchand torende hoog boven Golubovic uit en maakte er 2-0 van.

De bezoekers toonden hun tanden en wisten op 10 minuten tijd de situatie weer helemaal recht te trekken. Enkele seconden na de goal van Le Marchand ging een voorzet van Selemani richting Gano, maar de bal waaide rechtstreeks in doel. In de herhaling bleek de boomlange aanvaller het leer niet geraakt te hebben.

Het 2e doelpunt van Kortrijk kende dezelfde hoofdrolspelers: Selemani zette goed voor en Gano scoorde dit keer wel: 2-2. De Kerels leken erop en erover te gaan, maar aan de overkant was daar de onvermijdelijke Lamkel Zé.

De Laet zette Badamosi weg en speelde meteen Mbokani aan die Lamkel Zé de diepte instuurde. Het Antwerpse woelwater liet die kans oog in oog met Ilic niet onbenut. In het slot zorgde Verstraete met een geweldige pegel ook nog voor de 4-2.

Antwerp doet een gouden zaak en slaat zo een voorlopige kloof met 6 punten op nummer 5 Anderlecht.  Kortrijk staat nu op een 14e, maar heeft nog steeds een ruime bonus op Moeskroen en Waasland-Beveren.

Birger Verstraete scoorde enig mooi:

Vercauteren: "Prestatie van een heel hoog niveau"

Frank Vercauteren (coach Antwerp): "We wisten op voorhand dat we  moesten knokken vanavond. Als je dan 70 minuten met een man minder moet spelen en toch nog met 4-2 wint dan kan ik mijn spelers enkel feliciteren. Vandaag heeft iedereen alles gegeven en zie ik nog weinig verbeterpunten. Het was een verdiende overwinning na een zeer volwassen prestatie van een heel hoog niveau. Waarom ik er na de rode kaart geen verdediger bij bracht? We speelden om te winnen en ik wilde er simpelweg geen aanvaller uithalen."

Luka Elsner (coach KV Kortrijk): "Ik ben zeer diep ontgoocheld. Er zijn nog 12 punten te verdelen en dat worden gewoon hele moeilijke wedstrijden. We hebben vandaag zoveel weggegeven en daaruit concludeer ik dat niet iedereen beseft in welke situatie we zitten. Het was bij momenten gewoon bijzonder naïef allemaal. We moeten nog steeds knokken voor elke bal en voor elk punt anders komen we nog in de problemen. Er zijn nu te veel spelers die 1 goede wedstrijd en het nadien compleet laten lopen. Er moet de komende weken echt heel wat veranderen. "

22:39

Einde wedstrijd

Het zit erop! Het zag er na 20 minuten zeker niet goed uit voor Antwerp na een rode kaart voor Seck, maar enkele minuten later maakte Refaelov er vanaf de strafschopstip wel 1-0 van.

Na de pauze kregen we nog 5 doelpunten te zien. Eerst miste Mbokani een strafschop, maar de hoekschop die daarop volgde kopte Le Marchand wel in doel. Kortrijk was niet aangedaan en kwam op 10 minuten tijd weer op gelijke hoogte na doelpunten van Selemani en Gano. De bezoekers leken erop en erover te gaan, maar aan de overkant scoorde plots een vrij onzichtbare Lamkel Zé. In het ultieme slot maakte Verstraete er met een heerlijke knal ook nog 4-2 van.

90+2'

Bijna nog de 5-2

Lamkel Zé mag nog eens vertrekken en wil dan invaller Haroun aanspelen, maar De Sart is net op tijd terug om de bal weg te werken.

90+1'

Gano kopt de bal een metertje naast. Het zal bij 6 doelpunten blijven vanavond.

90+1'

90'

90'

De slotminuut is ingegaan en bij Kortrijk lijken ze niet meer te geloven in een geweldige remonte. De bal gaat rustig van voet tot voet.

89'

Lamkel Zé trekt zich nog eens op gang op de rechterkant. Coach Frank Vercauteren schreeuwt zijn poulain toe dat hij vooral rustig moet blijven.

85'
    85'

Wereldgoal Birger Verstraete

Antwerp gaat met z'n tienen de punten gewoon op de Bosuil houden. Verstraete krijgt vrij veel ruimte om aan te leggen en poeiert de bal geweldig in de winkelhaak. Boeken toe!

82'

Chevalier heeft hard gewerkt en gaat naar de kant voor Stojanovic. Zit er nog een gelijkmaker in voor KV Kortrijk?

79'

Comeback Haroun

Intussen is ook Haroun tussen de lijnen gekomen voor Refaelov. Vercauteren zal ongetwijfeld tevreden zijn met de terugkeer van zijn aanvoerder die al sinds half januari buiten strijd was.

77'

Dit keer zet Golubovic voor en kopt Badamosi een metertje over. Nu het slotkwartier is aangebroken kan Kortrijk zo stilaan beginnen aan een slotoffensief .

76'

Belangrijke reddingen De Wolf

Kortrijk is niet aangedaan en gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. De Wolf stopt een poging van Selemani en enkele seconden later tikt hij ook een vrije trap van diezelfde Selemani weg onder de lat.

73'
    73'

Lamkel Zé duikt plots op!

Hij speelt een onzichtbare 2e helft, maar Lamkel Zé trapt Antwerp wel weer op voorsprong. Badamosi laat zich zomaar wegzetten en Mbokani stuurt Lamkel Zé de diepte in die er alleen voor Ilic 3-2 van maakt.