Seizoensrevelatie KV Oostende houdt stand in top 4 na mistig duel

  1. 28' - Geel - Anton Tanghe
  2. 27' - Doelpunt strafschop - Makhtar Gueye (1 - 0)
  3. 26' - Geel - Sheldon Bateau
  4. 17' - Geel - Geoffry Hairemans
  5. 15' - Geel - Maxime D'Arpino
  1. 88' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  2. 86' - Doelpunt - Brecht Capon (2 - 0)
  3. 84' - Verv. Makhtar Gueye door Brecht Capon
  4. 84' - Verv. Robbie D'Haese door Ari Skúlason
  5. 84' - Verv. Maxime D'Arpino door François Marquet
  6. 83' - Verv. Geoffry Hairemans door Steven Defour
  7. 83' - Verv. Sheldon Bateau door Aster Vranckx
  8. 78' - Verv. Lucas Bijker door Onur Kaya
  9. 71' - Verv. Nick Batzner door Kevin Vandendriessche
  10. 67' - Verv. Mamadou Thiam door Marko Kvasina
  11. 55' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  27'penalty goalMakhtar Gueye1 - 0
  86'goalBrecht Capon2 - 0

  Een mistige competitiematch tussen twee KV's is geëindigd in het voordeel van Oostende. KV Mechelen verdiende meer, maar miste te veel kansen. Op 5 speeldagen van het einde staat KV Oostende nog altijd virtueel in Play-off I.

  KV Oostende - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: KV Mechelen is baas in het openingskwartier van de 2e helft, maar benut het momentum niet. Schoofs laat een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen en na 2 keer Mrabti in de 1e helft mikt ook Druijf de bal tegen de paal.

  • Man van de match: Andrew Hjulsager was de drijvende kracht bij KV Oostende. De Deen bracht schwung in het spel met zijn technische klasse en overzicht. Met een uitstekende rush lag hij ook aan de basis van de beslissende 2-0 van Capon.

  • Opvallend: KV Oostende zet zijn sterke thuisreeks onverminderd voort. Begin november ging de kustploeg op eigen veld nog de boot in tegen Club Brugge, maar sindsdien beet het in 9 thuiswedstrijden niet meer in het zand met 6 overwinningen en 3 gelijke spelen. Enkel Club Brugge kan op eigen veld betere cijfers voorleggen dan KVO.

  Bekijk de goals uit Oostende - KV Mechelen (2-0)

  Pech voor KVM, Gueye treft raak voor KVO

  KV Oostende greep KV Mechelen meteen bij de keel. Het leverde veel balbezit op, maar weinig concreet doelgevaar. KV Mechelen herstelde gaandeweg het evenwicht en zorgde na 20 minuten zelfs voor de eerste grote kans. Druijf kopte een voorzet van Storm terug tot bij Mrabti en die kopte op zijn beurt van dichtbij op de buitenkant van de kruising.

   

  Pech voor de bezoekers en een ongeluk komt nooit alleen. Enkele minuten later beging Bateau hands in de zestien en de bal ging onverbiddelijk op de stip voor KVO. Een klusje voor Gueye, die er met zijn 10e van het seizoen 1-0 van maakte.

   

  Het bleef tegenzitten voor KV Mechelen en alweer was Mrabti de pechvogel. Op het halfuur kon hij na een mislukte omhaal van Peyre opnieuw van dichtbij besluiten, maar zijn schot botste via de paal op Hubert.

   

  Kort voor de rust kwam Oostende nog eens opzetten. Zowel Theate als Hjulsager waagden hun kans met uitstekende afstandsschoten, maar ook de reddingen van Thoelen waren van prima makelij.

  Mrabti kegelt de lijnrechter omver en die heeft verzorging nodig

  KV Mechelen benut momentum niet, Capon beslist de wedstrijd

  KV Mechelen maakte het Oostende knap lastig in de tweede helft, maar vergat de kansen te verzilveren. Schoofs kreeg op aangeven van Bijker een uitgelezen mogelijkheid op de 1-1, maar zijn afgeweken schot ging net naast.

   

  Het werd de rode draad in het Mechelse verhaal. Hoewel Oostende achteruit moest, konden de bezoekers het momentum niet benutten. Iets voorbij het uur strandde een verre knal van Druijf op de paal en Shved liet het liggen in de herneming.

   

  Bij het ingaan van het slotkwartier had Oostende het evenwicht hersteld. Kvasina kwam op aangeven van Hjulsager zelfs dicht bij de 2-0, maar Thoelen hield KV Mechelen in de wedstrijd.

   

  Maar in de slotfase viel die 2e Oostendse goal dan toch, na een vlijmscherpe counter. Hjulsager, weer hij, zette zijn turbo aan en lanceerde de pas ingevallen Capon. Die duwde de beslissende 2-0 onder Thoelen in doel.

  Mrabti trapt eerst over de bal, zijn tweede poging strandt op de paal

  Interview wordt even opgehouden door luide muziek, Blessin grapt over tinnitus en roept

  Blessin: “Ons doel is nog altijd Play-off II”

  • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “KV Mechelen bracht ons in de problemen, maar miste de kansen. We hadden in die wedstrijdfase het geluk aan onze zijde. Het was een goede beslissing om met Capon een frisse aanvaller op het veld te brengen. Bij zijn eerste balcontact scoorde hij meteen. We zijn zeer tevreden, want dit was een heel belangrijke wedstrijd. Ik spreek niet over Play-off I, ons doel is normaal nog altijd Play-off II. De derde en de elfde in de stand liggen zo dicht bij elkaar. Met nog 15 punten te verdienen is alles nog mogelijk.”

  • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “Ik kan de jongens niks verwijten. Het eerst kwartier was moeilijk voor ons. We kenden hun manier van spelen, maar toch werden we bij momenten nog overbluft. We kwamen er dan door, maar toen viel die jammerlijke penalty. Daarna hebben we de wedstrijd wel in handen gepakt en het ook niet meer losgelaten. Maar de efficiëntie was er niet vandaag. Dat is ontgoochelend, maar er is ook fierheid omdat we tegen één van de betere ploegen toch dominant konden zijn. Het is gewoon jammer dat we onszelf niet belonen. Als we hier vandaag gewonnen hadden, dan deden we mee voor alles wat er te winnen valt. Nu moeten we een stap achteruit zetten, maar dat is nog altijd een goede stap als je ziet vanwaar wij komen. We staan nog altijd op een goede positie en in deze competitie kan alles."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. KV Oostende boekt een 2-0-zege tegen KV Mechelen en doet zo een uitstekende zaak in de strijd voor Play-off I. Gueye opende de score in de 1e helft, Capon besliste de wedstrijd in de slotfase. KV Mechelen liet de kansen liggen om langszij te komen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Scoren zit er vandaag niet in voor KV Mechelen. Druijf knokt zich voorbij Theate en Hubert, maar besluit vervolgens in het zijnet. .
  4. tweede helft, minuut 92. De tijd begint te dringen voor KV Mechelen, terwijl Oostende op weg is naar een bijzonder belangrijk driepunter. .
  5. tweede helft, minuut 91. Mrabti waagt nog maar eens zijn kans met een lage schuiver, maar Hubert houdt de nul op het scorebord. De lichaamstaal van Mrabti verraadt immense ontgoocheling. .
  6. tweede helft, minuut 89. Vanlerberghe loopt nog tegen een gele kaart aan na een overtreding op Theate. Hij mist daardoor de volgende wedstrijd op bezoek bij Anderlecht. .
  7. Gele kaart voor Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 88
  8. tweede helft, minuut 87.
  9. tweede helft, minuut 86. Capon treft meteen raak! KV Oostende beslist de wedstrijd met een vlijmscherpe counter. Hjulsager zet zijn turbo aan en lanceert de pas ingevallen Capon. Die duwt de 2-0 onder Thoelen in doel. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Brecht Capon van KV Oostende. 2, 0.
  11. tweede helft, minuut 85. Ook bij Oostende nog een dubbele wissel. Capon en Marquet vervangen D'Arpino en Gueye. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Brecht Capon erin, Makhtar Gueye eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Ari Skúlason erin, Robbie D'Haese eruit
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Maxime D'Arpino eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Dubbele wissel bij KV Mechelen. Defour en Vranckx mogen de slotfase volmaken, Hairemans en Bateau hebben hun job gedaan. .
  16. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Steven Defour erin, Geoffry Hairemans eruit
  17. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Aster Vranckx erin, Sheldon Bateau eruit
  18. tweede helft, minuut 79. Oostende heeft het evenwicht hersteld, KV Mechelen heeft het momentum niet benut om gelijk te maken. Tom Boudeweel op Radio 1.
  19. tweede helft, minuut 78. Vrancken dropt met Kaya nog wat ervaring in de ploeg bij KV Mechelen. Voor Bijker zit de wedstrijd erop. .
  20. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Lucas Bijker eruit