Beerschot sleept punt uit het vuur tegen staartploeg Moeskroen

  1. 45+4' - Geel - Nuno Da Costa
  2. 26' - Doelpunt - Jean Onana (0 - 1)
  3. 23' - Geel - Fabrice Olinga
  1. 90+6' - Geel - Jan Van den Bergh
  2. 90+6' - Geel - Deni Hocko
  3. 90+4' - Doelpunt - Stipe Radic (2 - 2)
  4. 90+3' - Verv. Nuno Da Costa door Hamdi Harbaoui
  5. 90+1' - Verv. Serge Tabekou door Imad Faraj
  6. 86' - Doelpunt - Blessing Eleke (1 - 2)
  7. 85' - Geel - Hervé Koffi
  8. 82' - Verv. Joren Dom door Réda Halaïma
  9. 80' - Geel - Tom Pietermaat
  10. 77' - Verv. Fabrice Olinga door Xadas
  11. 71' - Doelpunt - Serge Tabekou (0 - 2)
  12. 64' - Verv. Ryan Sanusi door Blessing Eleke
  13. 64' - Verv. Loris Brogno door Abdoulie Sanyang
  14. 55' - Verv. Frédéric Frans door Ismaila Coulibaly
  26'goalJean Onana0 - 1
  71'goalSerge Tabekou0 - 2
  86'goalBlessing Eleke1 - 2
  90+4'goalStipe Radic2 - 2

  Beerschot heeft op het nippertje een nieuwe thuisnederlaag kunnen vermijden. Tegen degradatiekandidaat Moeskroen haalde het in de laatste minuten nog een achterstand van 2 doelpunten op. Bij Moeskroen voelden ze zich bestolen door de late gelijkmaker. "Er was een duidelijke duwfout op Bakic en Lepoint", zegt Alessandro Ciranni.

  Beerschot - Moeskroen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Moeskroen bibbert tijdens het slotoffensief van Beerschot en diep in de extra tijd glipt de overwinning de bezoekers alsnog door de vingers. De bal valt slecht voor Moeskroen en goed voor Radic. Hij bezorgt Beerschot alsnog een punt.

  • Man van de match: Stipe Radic slaagde er in de eerste helft net niet in om de straffe kopbal van Onana uit het doel te houden, maar maakte dat ruimschoots goed dankzij zijn eerste goal als profvoetballer. Met zijn late gelijkmaker voorkwam hij een nieuwe thuisnederlaag voor Beerschot.

  • Opvallend: Beerschot wendde de nederlaag af, maar blijft op eigen veld wel in hetzelfde bedje ziek. De Antwerpenaren kunnen nu al 8 thuiswedstrijden op rij niet meer winnen. Tegen Anderlecht, eind november. Zolang is het al geleden dat Beerschot de 3 punten nog eens op het Kiel hield.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Moeskroen (2-2)

  Onana pakt uit met heerlijk kopbaldoelpunt

  Moeskroen kon door de nederlaag van Waasland-Beveren tegen Cercle een zaakje doen in de degradatiestrijd. Het enthousiaste begin van de Henegouwers wekte dan ook geen verbazing. Met een uitstekende tussenkomst op een gevaarlijke voorzet van Tabekou voorkwam Dom al
  vroeg in de wedstrijd een grote kans voor Olinga.

   

  Het spel van Beerschot was pover. Wel balbezit, maar geen kansen. Ook Moeskroen was na de frivole start wat weggezakt, maar kwam na 26 minuten wél op voorsprong. Vanhamel bokste een voorzet weg naar Onana. Die liet de bal even stuiten en kopte dan van buiten de zestien de 0-1 bijzonder knap over de doelman én laatste man Radic in doel.

   

  Het zorgde voor weinig verandering bij de thuisploeg. Holzhauser die op aangeven van Bourdin van dichtbij naast kopte, dat was zowat het beste dat Beerschot te bieden had. Dan was Moeskroen gevaarlijker. Vanhamel moest bij de pinken zijn op een indraaiende hoekschop van Ciranni en kon een olympisch doelpunt voorkomen.

  Tabekou zet Bourdin, Holzhauser én Frans in de wind met indrukwekkende rush (en raakt vervolgens geblesseerd)

  Moeskroen geeft 0-2-voorsprong uit handen in tumultueus slot

  Beerschot was inspiratieloos in de eerste helft en vond geen nieuwe ideeën in de kleedkamer. Moeskroen beperkte zich na de rust tot verdedigen en werd nauwelijks in de problemen gebracht.

   

  Met nog ruim 20 minuten kwamen de bezoekers zelfs dicht bij de 0-2, maar na een scherpe counter strandde een lobbal van Tabekou op de lat. Even later mocht Tabekou het weer proberen bij een nieuwe counter en dit keer werkte hij oog in oog met Vanhamel wél beheerst af.

   

  Moeskroen leek op weg naar een gouden driepunter, maar in de slotfase bracht Eleke weer spanning in de wedstrijd. Holzhauser pakte uit met zijn 14e assist en Eleke kon de voorzet van dichtbij ongehinderd in doel verlengen.

   

  Beerschot zette alles op alles met een slotoffensief. Moeskroen ontsnapte toen Suzuki van dichtbij een uitstekende kans net naast kopte. Maar diep in de extra tijd gaven de bezoekers het toch nog weg. Na een verre inworp van Van den Bergh viel de bal voor de voeten van Radic en die bracht Beerschot op de valreep nog langszij.

  Stevig tumult op Beerschot na de late gelijkmaker tegen Moeskroen

  Pietermaat sluit de beentjes te laat en krijgt een panna van Olinga

  Ciranni: “Duidelijke duwfout op Bakic en Lepoint”

  • Alessandro Ciranni (Moeskroen): “We kwamen hier om de 3 punten te pakken, om met een goed blok op de tegenaanval te spelen. Dat lukte heel goed. Als je een kwartier voor het einde 0-2 voor staat, dan wil je die 3 punten meenemen. Jammer genoeg is dat niet gelukt. Maar ik vind niet dat dit kan op dit niveau. Ik heb de beelden teruggezien en er is bij de 2-2 een duidelijke duwfout op Bakic en op Lepoint. Het is jammer dat de scheidsrechter niet eens naar de beelden wou gaan kijken toen ik hem erover aansprak. Hij hield zich meer bezig met de akkefietjes, in plaats van contact op te nemen met de VAR. Blijkbaar is een inworp sinds vandaag ook geldig als je je voet in het veld zet. Het is jammer, want wij wilden die 3 superbelangrijke punten meenemen naar huis.”

  • Stipe Radic (Beerschot): “Ik maakte vandaag mijn 1e doelpunt als profvoetballer, maar het levert slechts een gelijkspel op. Dit was niet onze beste wedstrijd. In de eerste helft speelden we niet goed, maar na de rust hebben we gevochten. Daar hebben we dit resultaat aan te danken. Maar we kunnen hier niet tevreden mee zijn. Uiteindelijk moet je blij zijn met een punt, maar we spelen om te winnen.”

  • Will Still (trainer Beerschot): “Ik kan niet tevreden zijn met wat we 75 à 80 minuten getoond hebben. Ik ben wel blij met het punt, maar de manier waarop was niet goed genoeg. Tegen een blok als Moeskroen is het altijd moeilijk, maar dan moet je initiatief nemen, bewegen en klaar zijn om de bal te krijgen. Dat was in de 1e helft niet het geval. We gaven die 1e goal weg en na de rust schoten we in eigen voet met die 2e goal. Chapeau voor de laatste 5 minuten, die zijn vandaag de enige lichtpunten."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Moeskroen leek op weg naar een gouden driepunter in de degradatiestrijd, maar gaf in de slotfase alsnog een 0-2-voorsprong uit handen. Voor Beerschot is het de 8e thuiswedstrijd op rij zonder overwinning. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. De poppen gaan nog even aan het dansen na de gelijkmaker. Scheidsrechter Vergoote heeft de handen vol om alles in goede banen te leiden. Bij Moeskroen hebben ze een fout gezien bij de gelijkmaker, maar de VAR komt niet tussenbeide. .
  4. Gele kaart voor Jan Van den Bergh van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 96
  5. Gele kaart voor Deni Hocko van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 96
  6. tweede helft, minuut 94. Radic maakt gelijk! Beerschot komt op de valreep nog langszij! Na een verre inworp van Van den Bergh valt de bal voor de voeten van Radic en die maakt van dichtbij gelijk. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Stipe Radic van Beerschot. 2, 2.
  8. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Excel Moeskroen, Hamdi Harbaoui erin, Nuno Da Costa eruit
  9. tweede helft, minuut 93.
  10. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Excel Moeskroen, Imad Faraj erin, Serge Tabekou eruit
  11. tweede helft, minuut 91. Nog 4 minuten. Beerschot krijgt nog 4 extra minuten om alsnog een punt uit de brand te slepen. Bij Moeskroen komt Faraj nog in de ploeg voor Tabekou. .
  12. tweede helft, minuut 89. Suzuki net naast! Beerschot zet nu alles op alles. Eleke kan net niet bij een hoge voorzet, maar Suzuki wél. De Japanner krijgt een uitgelezen kans, maar kopt van dichtbij naast. Houdt Moeskroen stand? .
  13. tweede helft, minuut 87.
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Blessing Eleke van Beerschot. 1, 2.
  15. tweede helft, minuut 85. Eleke met de aansluitingstreffer! Wordt het dan toch nog spannend op Het Kiel? Holzhauser pakt nog maar eens uit met een heerlijke assist en Eleke kan de voorzet van dichtbij ongehinderd in doel verlengen. .
  16. Gele kaart voor Hervé Koffi van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 85
  17. tweede helft, minuut 84. Da Costa maakt nog eens oorlog op rechts en brengt de bal laag voor doel. Vanhamel reageert alert en kan de bal wegwerken. Moeskroen lijkt op weg naar een gouden zaak in de degradatiestrijd. .
  18. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Beerschot, Réda Halaïma erin, Joren Dom eruit
  19. tweede helft, minuut 80. Pietermaat en Radic halen de doorgebroken Agouzoul onderuit. Het is Pietermaat die uiteindelijk geel krijgt. De tijd begint te dringen voor Beerschot. .
  20. Gele kaart voor Tom Pietermaat van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 80