2 - 2
59'
59'
3 - 2

Zulte Waregem is op gelijke hoogte gekomen van Standard in het klassement. Standard kwam tot twee keer toe op voorsprong in het Regenboogstadion, maar uiteindelijk ging Essevee nog met de zege lopen na een dubbel salvo van Bruno.

Zulte Waregem - Standard in een notendop:

• Sleutelmoment: Standard slaagt er na de 1-2 van Bastien opnieuw niet in om zijn voorsprong vast te houden. Bruno maakt snel gelijk en scoort even later ook de winning goal.
  • Man van de match: Gianni Bruno kwam in de eerste helft wat minder uit de verf, maar maakte dat na de rust helemaal goed met zijn 15e en 16e doelpunt van het seizoen.
  • Opvallend: Zulte Waregem zet met deze 10 op 12 een knappe reeks neer en duikt voor het eerst dit seizoen op in de linkerkolom van het klassement.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Standard (3-2)

Standard kan voorsprong niet lang vasthouden

Zulte Waregem en Standard serveerden in een zonnig Regenboogstadion een onderhoudende eerste helft, gekruid met twee geweldige doelpunten in het openingskwartier.

João Klauss beet de spits af met een kurkdroge knal in de bovenhoek, al werd hem ook maar weinig in de weg gelegd door de thuisdefensie. Lang kon Standard evenwel niet genieten van de voorsprong. Luttele minuten na de 0-1 krulde Jean-Luc Dompé een vrije trap fraai over het muurtje en net buiten het bereik van Bodart: 1-1.

Ook na de gelijkmaker bleef de wedstrijd vlot op en neer gaan, al bleef het aantal echt grote kansen beperkt. Lestienne kwam wel nog heel dicht bij een doelpunt, maar hij trapte tegen de lat. Aan de overkant werd een ambitieuze knal van De Bock afgeblokt.

Mooi weer? Dat betekent short, T-shirt en vissershoedje

Gianni Bruno velt Standard met twee goals

Na de pauze kregen we bijna hetzelfde scenario als in de eerste helft: Bastien trapte Standard opnieuw op voorsprong, met Klauss deze keer als aangever, maar ook nu had Zulte Waregem een gepaste reactie in huis. Bruno rondde het prima voorbereidende werk van Dompé simpel af: 2-2.

Maar daar bleef het niet bij. Zulte Waregem rook bloed en ging in enkele minuten tijd op en over Standard. Na balverlies van Dussenne trok Govea een spurtje richting het vijandige doel en speelde Bruno aan, die zijn 16e van het seizoen tegen de touwen ramde.

Leye gooide snel nog wat verse aanvallende krachten in de strijd, maar zij vonden geen opening meer in de organisatie van Zulte Waregem, dat de krappe voorsprong vasthield tot het eind. Een pijnlijke zaak voor Standard, dat met een 3 op 15 verder wegzakt in het klassement.

Zulte Waregem wisselt tijdens de rust van uitrusting

Essevee viert zege met megafoon in lege spionkop

Doelman Bodart komt aan de middenlijn in de toegevoegde tijd, en ramt de bal dan keihard buiten

Dury: "We willen meer, ik ga daar niet flauw over doen"

• Francky Dury (Zulte Waregem): "We hebben een goede wedstrijd
    gespeeld. Er zit hoe langer hoe meer volwassenheid en tactische flexibiliteit in de ploeg. Er was vandaag ook enorm veel werkkracht, met hoge pressing. We kregen wel twee doelpunten tegen die we normaal niet tegen krijgen, twee goals vanuit het niets. Maar ik ben blij dat we twee keer snel terugkomen. En dan die derde goal: de manier waarop Govea verticaal meters maakt door het centrum en dan de juiste pass geeft aan Bruno, daar wordt elke coach gelukkig van."

"Nu willen we meer, ik ga daar niet flauw over doen. We hebben nu weliswaar drie moeilijke matchen voor de boeg, maar we gaan er voluit voor gaan. We zien wel waar we uitkomen. Als je van de 17e plaats komt en je staat nu in de linkerkolom, dan speel je ontspannen. En dat kan een voordeel zijn."

• Mbaye Leye (Standard): "Ik ben teleurgesteld over de prestatie van mijn team, zeker over de manier waarop we die doelpunten slikken. We spreken soms over jonge spelers die fouten maken, maar ook de ervaren spelers gaan in de fout. Los daarvan: als je op verplaatsing tweemaal op voorsprong komt, moet je dat ook kunnen vasthouden."

"We hebben dat ook in eerdere wedstrijden gezien. Toen konden we geen tweede doelpunt maken. Nu doen we dat wel, maar houden we de voorsprong niet vast. Voor de wedstrijd zei ik al dat efficiëntie het sleutelwoord zou zijn, en dat is ook gebleken. Zulte Waregem scoort drie keer uit vier schoten op doel, wij misten die efficiëntie."

Dury: "Heb altijd gehouden van haalbare doelstellingen, maar nu is alles mogelijk"

Bruno: "Besef zelf nog niet goed wat ik aan het realiseren ben"

90+3'

Afgelopen! Zulte Waregem verslaat Standard met 3-2 en beent de Luikenaars bij in het klassement. Mbaye Leye en co blijven achter met een slecht rapport: 3 op 15.

90+2'

Nog een warm moment voor de kooi van Bostyn. De bal blijft lang hangen, maar niemand van Standard kan er een beslissende lel tegen geven.

90+1'
90+1'

90'
90'
90'

89'

Druk van Standard

De Luikenaars voeren de druk op. Gavory zwiept een hoekschop richting het penaltypunt, Taspoba kan niet voluit koppen.

82'

Bij Standard beginnen ze stilaan zenuwachtig te worden. De bezoekers bijten de tanden stuk op de defensie van Zulte Waregem.

80'
79'

Amallah gaat te nadrukkelijk op zoek naar een penalty in een duel met Humphreys, Wim Smet wil er niet van weten.

77'

Het gaat nog altijd goed op en neer. We verwachten een boeiend slotkwartier.

Johan De Caluwé op Radio 1
76'
75'
75'
72'

Bijna nummer 3 voor Bruno

Zulte Waregem loert nu op de counter en dat levert bijna een vierde doelpunt op. Bruno kapt naar zijn linker, maar het schot is niet geweldig. Bodart pakt.