• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Standard is in vrije val, het verliest nu ook op het veld van Zulte Waregem

  1. 15' - Doelpunt vrije trap - Jean-Luc Dompé (1 - 1)
  2. 11' - Doelpunt - João Klauss (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Abdoul Tapsoba
  2. 90' - Verv. Jean-Luc Dompé door Antoine Colassin
  3. 90' - Verv. Omar Govea door Ewoud Pletinckx
  4. 80' - Verv. Gianni Bruno door Nikolaos Kainourgios
  5. 76' - Verv. Jelle Vossen door Tomáš Chorý
  6. 75' - Verv. Samuel Bastien door Eden Shamir
  7. 68' - Verv. Maxime Lestienne door Abdoul Tapsoba
  8. 60' - Verv. Noe Dussenne door Jackson Muleka
  9. 60' - Verv. Mehdi Carcela-González door Selim Amallah
  10. 59' - Doelpunt - Gianni Bruno (3 - 2)
  11. 56' - Doelpunt - Gianni Bruno (2 - 2)
  12. 53' - Doelpunt - Samuel Bastien (1 - 2)

  Zulte Waregem is op gelijke hoogte gekomen van Standard in het klassement. Standard kwam tot twee keer toe op voorsprong in het Regenboogstadion, maar uiteindelijk ging Essevee nog met de zege lopen na een dubbel salvo van Bruno.

  Zulte Waregem - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Standard slaagt er na de 1-2 van Bastien opnieuw niet in om zijn voorsprong vast te houden. Bruno maakt snel gelijk en scoort even later ook de winning goal.
  • Man van de match: Gianni Bruno kwam in de eerste helft wat minder uit de verf, maar maakte dat na de rust helemaal goed met zijn 15e en 16e doelpunt van het seizoen.
  • Opvallend: Zulte Waregem zet met deze 10 op 12 een knappe reeks neer en duikt voor het eerst dit seizoen op in de linkerkolom van het klassement.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Standard (3-2)

  Standard kan voorsprong niet lang vasthouden

  Zulte Waregem en Standard serveerden in een zonnig Regenboogstadion een onderhoudende eerste helft, gekruid met twee geweldige doelpunten in het openingskwartier.

   

  João Klauss beet de spits af met een kurkdroge knal in de bovenhoek, al werd hem ook maar weinig in de weg gelegd door de thuisdefensie. Lang kon Standard evenwel niet genieten van de voorsprong. Luttele minuten na de 0-1 krulde Jean-Luc Dompé een vrije trap fraai over het muurtje en net buiten het bereik van Bodart: 1-1.

   

  Ook na de gelijkmaker bleef de wedstrijd vlot op en neer gaan, al bleef het aantal echt grote kansen beperkt. Lestienne kwam wel nog heel dicht bij een doelpunt, maar hij trapte tegen de lat. Aan de overkant werd een ambitieuze knal van De Bock afgeblokt.

  Mooi weer? Dat betekent short, T-shirt en vissershoedje

  Gianni Bruno velt Standard met twee goals

  Na de pauze kregen we bijna hetzelfde scenario als in de eerste helft: Bastien trapte Standard opnieuw op voorsprong, met Klauss deze keer als aangever, maar ook nu had Zulte Waregem een gepaste reactie in huis. Bruno rondde het prima voorbereidende werk van Dompé simpel af: 2-2.

   

  Maar daar bleef het niet bij. Zulte Waregem rook bloed en ging in enkele minuten tijd op en over Standard. Na balverlies van Dussenne trok Govea een spurtje richting het vijandige doel en speelde Bruno aan, die zijn 16e van het seizoen tegen de touwen ramde.

   

  Leye gooide snel nog wat verse aanvallende krachten in de strijd, maar zij vonden geen opening meer in de organisatie van Zulte Waregem, dat de krappe voorsprong vasthield tot het eind. Een pijnlijke zaak voor Standard, dat met een 3 op 15 verder wegzakt in het klassement.

  Zulte Waregem wisselt tijdens de rust van uitrusting

  Essevee viert zege met megafoon in lege spionkop

  Doelman Bodart komt aan de middenlijn in de toegevoegde tijd, en ramt de bal dan keihard buiten

  Dury: "We willen meer, ik ga daar niet flauw over doen"

  • Francky Dury (Zulte Waregem): "We hebben een goede wedstrijd
   gespeeld. Er zit hoe langer hoe meer volwassenheid en tactische flexibiliteit in de ploeg. Er was vandaag ook enorm veel werkkracht, met hoge pressing. We kregen wel twee doelpunten tegen die we normaal niet tegen krijgen, twee goals vanuit het niets. Maar ik ben blij dat we twee keer snel terugkomen. En dan die derde goal: de manier waarop Govea verticaal meters maakt door het centrum en dan de juiste pass geeft aan Bruno, daar wordt elke coach gelukkig van."

   "Nu willen we meer, ik ga daar niet flauw over doen. We hebben nu weliswaar drie moeilijke matchen voor de boeg, maar we gaan er voluit voor gaan. We zien wel waar we uitkomen. Als je van de 17e plaats komt en je staat nu in de linkerkolom, dan speel je ontspannen. En dat kan een voordeel zijn."

  • Mbaye Leye (Standard): "Ik ben teleurgesteld over de prestatie van mijn team, zeker over de manier waarop we die doelpunten slikken. We spreken soms over jonge spelers die fouten maken, maar ook de ervaren spelers gaan in de fout. Los daarvan: als je op verplaatsing tweemaal op voorsprong komt, moet je dat ook kunnen vasthouden."

   "We hebben dat ook in eerdere wedstrijden gezien. Toen konden we geen tweede doelpunt maken. Nu doen we dat wel, maar houden we de voorsprong niet vast. Voor de wedstrijd zei ik al dat efficiëntie het sleutelwoord zou zijn, en dat is ook gebleken. Zulte Waregem scoort drie keer uit vier schoten op doel, wij misten die efficiëntie."

  Dury: "Heb altijd gehouden van haalbare doelstellingen, maar nu is alles mogelijk"

  Bruno: "Besef zelf nog niet goed wat ik aan het realiseren ben"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Afgelopen! Zulte Waregem verslaat Standard met 3-2 en beent de Luikenaars bij in het klassement. Mbaye Leye en co blijven achter met een slecht rapport: 3 op 15. .
  3. tweede helft, minuut 92. Nog een warm moment voor de kooi van Bostyn. De bal blijft lang hangen, maar niemand van Standard kan er een beslissende lel tegen geven. .
  4. Gele kaart voor Abdoul Tapsoba van Standard tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Zulte Waregem, Antoine Colassin erin, Jean-Luc Dompé eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Zulte Waregem, Ewoud Pletinckx erin, Omar Govea eruit
  7. 3 minuten extra. Standard krijgt nog 3 minuten de tijd om een nieuwe nederlaag af te wenden. . tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 89. Druk van Standard. De Luikenaars voeren de druk op. Gavory zwiept een hoekschop richting het penaltypunt, Taspoba kan niet voluit koppen. .
  9. tweede helft, minuut 82. Bij Standard beginnen ze stilaan zenuwachtig te worden. De bezoekers bijten de tanden stuk op de defensie van Zulte Waregem. .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Zulte Waregem, Nikolaos Kainourgios erin, Gianni Bruno eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Amallah gaat te nadrukkelijk op zoek naar een penalty in een duel met Humphreys, Wim Smet wil er niet van weten. .
  12. tweede helft, minuut 77. Het gaat nog altijd goed op en neer. We verwachten een boeiend slotkwartier. Johan De Caluwé op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Zulte Waregem, Tomáš Chorý erin, Jelle Vossen eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Standard, Eden Shamir erin, Samuel Bastien eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Bijna nummer 3 voor Bruno. Zulte Waregem loert nu op de counter en dat levert bijna een vierde doelpunt op. Bruno kapt naar zijn linker, maar het schot is niet geweldig. Bodart pakt. .
  16. tweede helft, minuut 71. Nog eens een kansje voor Muleka, die aan de eerste paal een voorzet van Taspoba tegen Bostyn devieert. .
  17. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Standard, Abdoul Tapsoba erin, Maxime Lestienne eruit
  18. tweede helft, minuut 65. Muleka in de draai. Standard beseft dat het moet reageren. Muleka wordt aangespeeld met de rug naar doel en trapt in de draai, Bostyn laat zich niet verrassen. .
  19. tweede helft, minuut 63. De eerste actie van de ingevallen Amallah maakt niet meteen indruk. Zijn slappe schot wordt een oprapertje voor Bostyn. .