Club Brugge freewheelt naar de zege en bouwt voorsprong uit tot 15 punten

  1. 39' - Doelpunt strafschop - Ruud Vormer (2 - 0)
  2. 8' - Doelpunt - Ignace Van der Brempt (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Clinton Mata (3 - 0)
  2. 90' - Verv. Václav Jemelka door Toon Raemaekers
  3. 89' - Verv. Tahith Chong door David Chidozie Okereke
  4. 86' - Geel - Isaac Asante
  5. 80' - Verv. Siebe Schrijvers door Daan Vekemans
  6. 80' - Verv. David Hubert door Isaac Asante
  7. 77' - Verv. Ignace Van der Brempt door Nabil Dirar
  8. 77' - Verv. Charles De Ketelaere door Federico Ricca
  9. 76' - Geel - Václav Jemelka
  10. 68' - Verv. Musa Tamari door Josh Eppiah
  11. 67' - Geel - Ignace Van der Brempt
  12. 62' - Verv. Éder Balanta door Thomas van den Keybus
  13. 62' - Verv. Bas Dost door Youssouph Badji
  14. 50' - Geel - David Hubert
  39'penalty goalRuud Vormer2 - 0
  90+3'goalClinton Mata3 - 0

  Club Brugge heeft geen averij opgelopen in het Leuvense tussendoortje tussen 2 Europese matchen. Een heerlijke goal van jongeling Van der Brempt was de voorbode van een rustige avond voor de leider. Club boekte zijn 9e competitiezege op een rij.

  Club Brugge - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: OH Leuven komt snel op achterstand, maar kietelt Club Brugge met zijn tegenprikken. De 2-0 kort voor de pauze doet de Leuvense veer echter sneller dan verwacht breken.
  • Man van de match: Jonkie Ignace Van der Brempt krijgt een onderscheiding voor zijn doelpunt, Clinton Mata een extra beloning voor zijn ijzersterke wedstrijd én doelpunt als toetje. 
  • Opvallend: OH Leuven heeft in 5 bezoekjes aan Jan Breydel nog niets kunnen rapen. Het scoorde tot dusver ook in elke match op verplaatsing, maar die positieve reeks is gestopt.

  Club Brugge zet ook vlot OHL opzij: 3-0

  Aangename eerste helft, tweede helft is slaapverwekkend

  "Ik heb veel filmpjes van Ronaldo bekeken", gniffelde Van der Brempt tijdens het rustinterview. 

   

  Het 18-jarige Brugse talent kreeg een basisplek en ontgoochelde niet. Na 8 minuten haalde hij zijn trukendoos boven tegen De Norre, de 1-0 lag fijntjes in doel.

   

  Club Brugge en OH Leuven tekenden overigens voor een aantrekkelijke eerste helft. Met open vizier ging het goed heen en weer, al waren beide ploegen iets te slordig en waren beide doelmannen lange tijd werkloos.

   

  In het slot van de eerste helft duwde Club toch nog even door. Romo dook in de voeten van Chong, raakte (eerst) de Brugse infiltrant en de bal. 

   

  Ref Boterberg had genoeg gezien en legde de bal na die mengelmoes ondanks het Leuvense gemor al bij al begrijpelijk op de stip.

   

  Vormer zette Club Brugge op rozen en had de wedstrijd enkele minuten later helemaal op slot kunnen doen, maar 3-0 halfweg zou iets te gevleid geweest zijn voor een efficiënte leider.

   

  Wie dacht dat OHL na de pauze nog een vuist kon maken, bleef ontgoocheld achter. Het tweede luik was een maat voor niets, ook al door het rustige meesterschap van de competitieleider.

   

  Club Brugge speelde de wedstrijd met de vingers in de neus uit. Het werd op geen enkel moment in verlegenheid gebracht, de vaste waarden werden niet gemist en Mata zette in de extra tijd nog de kers op de taart.

  De penaltyfase:

  Ook Van der Brempt doet een gooi naar de Goal van de Week

  Badji verdiende een goal met deze mooie omhaal

  Mata laat lijnrechter even schrikken met vriendelijk tikje

  Bekijk de goals uit Club Brugge - OHL (3-0)

  De Mil over jongeren: "Ons project werpt zijn vruchten af"

  • Rik De Mil (interim-coach Club Brugge): "We mogen heel tevreden zijn. We konden de sterke punten van OH Leuven neutraliseren en we hebben op de juiste momenten gescoord. Onze tweede helft was zeer volwassen. Er stonden ervaren spelers op het veld, maar ook de jonge kerels hebben het zeer goed gedaan. Ons project werpt zijn vruchten af. Club gelooft in zijn jeugd, maar je moet hen op het juiste moment brengen en ze moeten gestuurd worden."
  • Marc Brys (coach OH Leuven): "We wisten dat Club de match snel in een beslissende plooi wilde leggen en dat is hen gelukt. Dat zegt iets over hun sterkte. Die vroege 1-0 hypothekeerde onze wedstrijd. Het was bij ons veel "bijna", maar te weinig concreet. Eerlijk: dit was een versnelling hoger. Krachtiger, fysiek sterker ook. Maar mijn jongens hebben hun best gedaan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Club Brugge wint met de vingers in de neus. De tweede helft was een maat voor niets dankzij een autoritair Club en een onmachtig OHL. Mata legde de eindstand vast. De kloof met Antwerp bedraagt nu 15 punten. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Clinton Mata van Club Brugge. 3, 0.
  4. tweede helft, minuut 93. Toch nog 3-0. Daar volgt toch nog de kers op de taart. Mata verdient zijn doelpunt ook na weer een ijzersterke match. Met een lobje vloert hij de uitgekomen Romo. .
  5. tweede helft, minuut 92. Toch straf hoe Club ook de tweede helft gedomineerd heeft: rustig meesterschap. Bert Sterckx op Radio 1.
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij OH Leuven, Toon Raemaekers erin, Václav Jemelka eruit
  9. tweede helft, minuut 89. Nog een paar minuutjes. Met deze mentaliteit lijkt Club Brugge op weg naar een zeer vruchtbaar seizoen. Badji zet Romo dan toch nog eens aan het werk met een lekkere streep. .
  10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Tahith Chong eruit
  11. tweede helft, minuut 87. Extra bemoedigend voor Club: de afwezige spelers werden niet meteen gemist. Club voetbalt ook met veel jongeren, maar het oogt zo volwassen en gedisciplineerd. Antwerp volgt zo dadelijk in de stand al op 15 punten. .
  12. Gele kaart voor Isaac Asante van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 86
  13. tweede helft, minuut 85. We hebben geen verslapping gezien bij Club, Mignolet heeft geen bal moeten pakken. Club gaat met de vingers in de neus winnen.  .
  14. tweede helft, minuut 83. Kossounou krijgt een duwtje en gooit er een luide schreeuw tegenaan. De verdediger van Club heeft verzorging nodig. .
  15. tweede helft, minuut 80. We hebben na de rust weinig weerwerk gezien van OHL. En zo profiteren ze niet van het puntenverlies bij veel concurrenten. . Bert Sterckx op Radio 1.
  16. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij OH Leuven, Daan Vekemans erin, Siebe Schrijvers eruit
  17. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij OH Leuven, Isaac Asante erin, David Hubert eruit
  18. Redding. Romo is bij de pinken. Badji tikt een voorzet via Ngawa richting de paal, de Leuvense doelman redt. De schaarse kansen blijven voor Club Brugge.  . tweede helft, minuut 77.
  19. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Nabil Dirar erin, Ignace Van der Brempt eruit
  20. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Federico Ricca erin, Charles De Ketelaere eruit