Waasland-Beveren weet weer wat winnen is en geeft rode lantaarn door aan Cercle

  1. 30' - Gemiste strafschop - Stef Peeters
  2. 29' - Geel - Serge Leuko
  3. 11' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Konan N'Dri
  2. 89' - Verv. Jordi Amat door Menno Koch
  3. 85' - Geel - Sivert Heltne Nilsen
  4. 82' - Verv. Aboubakary Koita door Joseph Efford
  5. 82' - Verv. Alessandro Albanese door Jeremy Cijntje
  6. 82' - Verv. Edo Kayembe door Konan N'Dri
  7. 74' - Geel - Alessandro Albanese
  8. 68' - Verv. Senna Miangue door Julien Ngoy
  9. 68' - Verv. Jordan Faucher door Daan Heymans
  10. 57' - Geel - Smail Prevljak
  11'Michael Frey1 - 0

  Waasland-Beveren heeft voor de eerste keer sinds 13 december nog eens kunnen winnen en geeft zo de rode lantaarn door aan Cercle Brugge. In de inhaalmatch (door een onbespeelbaar veld afgelopen weekend) tegen Eupen werd het 1-0. Eupen miste een penalty voor rust.

  Waasland-Beveren - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Stef Peeters kan Eupen op het halfuur langszij brengen via een penalty, maar Jackers ligt goed in de hoek en redt de strafschop. 
  • Man van de match: Michael Frey zorgde met zijn 7e doelpunt van het seizoen voor de eerste overwinning in 2021 van Waasland-Beveren.  Ook Nordin Jackers verdient een vermelding met een uitstekende redding op de strafschop van Peeters.
  • Opvallend: Voor Waasland-Beveren is dit de eerste overwinning sinds 13 december, toen versloeg het KV Mechelen met 2-3. Door deze zege geeft het de rode lantaarn door aan Cercle Brugge.

  Bekijk de enige goal uit Waasland-Beveren - Eupen (1-0)

  Frey trapt Waasland-Beveren op voorsprong, Jackers voorkomt gelijkmaker

  De wedstrijd werd door beide ploegen gretig aangevat, maar het eerste echte doelgevaar kwam van Waasland-Beveren: Michael Frey werd de diepte ingestuurd en probeerde te kruisen, maar er zat niet genoeg poeier achter het schot van de Zwitser.

   

  De reactie van Eupen liet niet lang op zich wachten, maar veel meer dan de achterlijn halen deden de bezoekers niet. Niet veel later bracht Frey Waasland-Beveren dan toch verdiend op voorsprong. Leuko haalde fluks de achterlijn en zette het leer hard voor doel: Defourny kwam onoordeelkundig tussen en toetste de bal recht in de voeten van Frey, die geen seconde twijfelde.

   

  Eupen probeerde te reageren, maar veel kreeg het niet klaar. Waasland-Beveren stond goed en de ploeg uit de Oostkantons vond geen oplossingen. Op het halfuur kregen de bezoekers dan toch een uitgelezen kans om de bordjes weer in evenwicht te hangen, maar Peeters miste vanop de stip. Ook goaltjesdief Prevljak kon een afgemeten voorzet van Boljevic niet in doel koppen. 

  Doelman Jackers dolt even met Peeters, die dan strafschop mist

  Eupen probeert wel, maar Waasland-Beveren houdt stand

  Eupen probeerde een slechte 1e helft uit te wissen en kwam goed uit de kleedkamers. Prevljak ging op wandel in de Waaslandse defensie, kapte zich makkelijk voorbij Vukotic, maar besliste dan zwak op Jackers. Ook in de herneming kon Baby de bal niet in doel verwerken.

   

  Waasland-Beveren wou zich niet zomaar gewonnen geven en prikte af en toe tegen, maar het was toch vooral Eupen dat de lakens uitdeelde. Via Peeters en Heris had het nog 2 mogelijkheden om langszij te komen.

   

  De echt grote kansen bleven echter uit en Waasland-Beveren kon in het slot het doelpuntenaantal nog bijna verdubbelen. Met een snelle vrije trap stuurde een sterk spelende Bertone invaller Efford diep, die de bal hard voor doel zette. Maar de andere invaller, Cijntje, kon de bal niet in doel deviëren.

   

  Eupen probeerde nog wel in het slot, maar verder dan een paar lange ballen kwam het niet. Waasland-Beveren pakt zo zijn eerste zege in 11 matchen en maakt van Cercle Brugge de nieuwe hekkensluiter.

  Eupen-doelman slaat vreselijk aan het klungelen, maar komt er goed mee weg

  Jackers: "We hebben nu veel vertrouwen, laat Charleroi maar komen"

  • Nordin Jackers: “Deze 3 punten zijn heel erg welkom! We hebben zeker onze kansen gehad dus het is een verdiende overwinning. We konden nog op 2-0 komen, maar dat lieten we na, daardoor was het op het einde nog een spannend". Over de gestopte penalty: "Het is mijn job om dat te doen en het geeft me een goed gevoel. We hebben nu heel veel vertrouwen genomen, dus laat Charleroi maar komen"
  • Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "Dit is een heel deugddoende overwinning, het is een hele ontlading. We wouden deze wedstrijd absoluut winnen en die intenties hebben we vooral in de eerste helft getoond. Ik wil ook nog benadrukken dat in het verleden niet alles slecht was, maar vandaag liep lang niet alles perfect, maar dit is een boost naar de volgende wedstrijden toe."
  • Bernat San José (coach Eupen): “Voor mij is dit een van de makkelijkste matchen om uit te leggen: zij scoorden en wij hebben dat niet gedaan. Onze eerste helft was moeilijk, maar we hebben goed gespeeld in de 2e helft. We creëerden veel mogelijkheden en dat is een beetje ons probleem: we zijn soms niet efficiënt genoeg. Als je je kansen niet afmaakt, wordt het heel moeilijk. "

  Fase per fase

  1. einde, 18 uur 49. Waasland-Beveren wint! Waasland-Beveren wint voor het eerst sinds 13 december en geeft daarmee de rode lantaarn door aan Cercle Brugge.  .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Het ziet er beter en beter uit voor Waasland-Beveren. Nog 1 minuut en de Waaslanders hebben voor het eerst in 10 wedstrijden 3 punten te pakken. .
  4. Gele kaart voor Konan N'Dri van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Toegevoegde tijd. Voor Eupen moet het toch stilaan gaan gebeuren. Er komen 3 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAS Eupen, Menno Koch erin, Jordi Amat eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Een vrije trap van Peeters is te ver voor alles en iedereen. Jackers plukt makkelijk. .
  8. Gele kaart voor Sivert Heltne Nilsen van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 85
  9. tweede helft, minuut 83. Grote kans Waasland-Beveren. Een snel genomen vrije trap belandt bij de pas ingekomen Efford die de achterlijn haalt en hard voorzet. De bal belandt via die andere invaller Cijntje net niet in doel. .
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Waasland-Beveren, Joseph Efford erin, Aboubakary Koita eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jeremy Cijntje erin, Alessandro Albanese eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Edo Kayembe eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Nicky Hayen gooit vers bloed op het veld: Albanese en Koita ruimen plaats voor Cijntje en Efford. Ook bij Eupen wordt er gewisseld: N'dri komt in de plaats voor Kayembe. .
  14. tweede helft, minuut 79. Eupen drukt Waasland-Beveren nu meer en meer weg. Er hangt een doelpunt in de lucht. .
  15. Redding Jackers. Heris mag hoog oprukken, kapt Bastians eenvoudig uit en mikt de bal in de hoek, maar Jackers ligt goed plat.  . tweede helft, minuut 78.
  16. tweede helft, minuut 77.
  17. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartier. Heeft Eupen nog een slotoffensief in zijn mars?  .
  18. tweede helft, minuut 74. Jackers komt uit op een hoekschop van Peeters, maar hij zit er compleet naast, in de herneming kan Eupen niet profiteren. .
  19. Gele kaart voor Alessandro Albanese van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 74
  20. tweede helft, minuut 72. Albanese pakt een onnodige gele kaart en mist zo de volgende wedstrijd tegen Charleroi. .