STVV morst met de kansen en Zulte Waregem straft dat genadeloos af

Jupiler Pro League - speeldag 26 - 13/02/21 - 18:31
Yuma Suzuki
72'
Yuma Suzuki
1 - 2

Zulte Waregem heeft de volle buit gepakt in Sint-Truiden. De thuisploeg miste voor de rust de kansen, Zulte Waregem deed dat na de rust niet: 1-2. STVV moet na een 0 op 6 weer achterop beginnen te kijken in de stand. Peter Maes bleef positief. "Dit was voetballend onze beste prestatie onder mij."

STVV - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment: STVV betaalt kort na de rust een hoge prijs voor de vele missers. Met 2 goals in amper 3 minuten komt Zulte Waregem tegen de gang van het spel in op voorsprong. Dompé pakt uit met een klasseflits en Bruno scoort na een snelle omschakeling.

• Man van de match: De nul houden lukte uiteindelijk niet, maar wat een dijk van een wedstrijd speelde Louis Bostyn. De doelman van Zulte Waregem excelleerde vooral in de eerste helft met een resem reddingen. Hij dreef vooral Suzuki tot wanhoop.

• Opvallend: Voor Zulte Waregem was het al van oktober 2016 geleden dat het nog eens de volle buit pakte op Stayen. Sindsdien kon het in 3 bezoeken aan STVV slechts 2 punten rapen. Ook vorig seizoen kwam Zulte Waregem niet verder dan een 0-0-gelijkspel.

Bekijk de goals uit STVV - Zulte Waregem (1-2)

Kansen bij de vleet, maar geen goals

Het was smullen geblazen in een uitstekende eerste helft op Stayen. Dompé bracht Bruno al snel alleen voor doel, maar Schmidt voorkwam een vroeg doelpunt. Enkele minuten later hield hij ook Vossen van een treffer en tussendoor liet Suzuki een uitstekende kopbalkans voor de thuisploeg onbenut.

Nog voor het kwartier mocht de Japanse aanvaller het nog eens proberen. Op aangeven van Caufriez besloot hij op de paal. Aan de overkant moest Schmidt zich dan weer onderscheiden op schoten van Dompé en Govea. De wedstrijd viel geen moment stil.

Halfweg de eerste helft kwam het moment de gloire van Bostyn. Met een driedubbele redding hield hij Zulte Waregem overeind. Een kopbal van Suzuki, de herneming van Cacace én een tweede poging van Suzuki: niks raakte voorbij de doelman.

STVV bleef de kansen opstapelen. Suzuki kon net niet bij een lage voorzet van Mboyo en zag de bal rakelings voorlangs hobbelen. Kort voor de rust kreeg de Japanner nog maar eens een kans na een heerlijke dribbel van Brüls en een prima voorzet van Mboyo, maar opnieuw kwam Bostyn als winnaar uit de strijd.

Bostyn houdt Zulte Waregem overeind met een driedubbele redding

Zulte Waregem beslist wedstrijd met 2 goals in 3 minuten

Bostyn moest na een korte rustpauze ook in de tweede helft al snel weer aan de bak. Brüls kreeg centraal te veel ruimte, maar Bostyn ging goed plat op zijn afstandsschot. Alweer een gemiste kans voor STVV en daar betaalde de thuisploeg niet veel later een hoge prijs voor.

Dompé sneed goed naar binnen, pakte uit met enkele overstapjes en mikte de bal in de verste hoek. Een knappe goal en plots stond Zulte Waregem zowaar op voorsprong. Veel tijd om te bekomen kreeg STVV niet. Amper 3 minuten later stuurde Govea Bruno diep en die werkte via de paal de 0-2 in doel.

Twintig minuten voor het einde bracht Suzuki weer spanning in de wedstrijd. Eerst werd zijn aansluitingstreffer nog afgekeurd voor voorafgaand hands, maar niet veel later was het wél raak. Op een gemeten voorzet van Brüls kopte hij de bal buiten het bereik van Bostyn.

Zo werd het toch weer opletten voor Zulte Waregem, al kwamen de bezoekers niet echt meer in de problemen. Vlak voor affluiten kon Steuckers wel nog een zeldzaam foutje van Bostyn afstraffen, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor voorafgaand buitenspel van Suzuki.

Brüls haalt twee keer zijn trukendoos boven

Bruno kijkt opzij en knalt dan recht tegen Lavalée aan

Suzuki slaat zijn hoofd tegen de paal uit frustratie na gemiste kansen

Vossen kan niet meer stoppen en loopt bijna stadion uit

Maes: “Voetballend onze beste prestatie”

• Peter Maes (trainer STVV): “Ik ben heel tevreden met de kwaliteit die ik gezien heb. We hebben heel veel gecreëerd en al voetballend onze beste prestatie neergezet onder mij. Alleen zijn we in de eerste helft vergeten onze kansen af te maken. Wij kwamen niet scherp genoeg uit de kleedkamer en zij waren heel efficiënt. Al het goede uit de eerste helft is dan weg en je moet opnieuw beginnen. Toch vonden we de mentale weerbaarheid om naar het doelpunt te zoeken. We hebben zelfs nog kansen gehad om een gelijkspel te rechtvaardigen. In dat opzicht kan ik alleen maar tevreden zijn. Het team heeft gedaan wat het moest doen, maar jammer genoeg hebben we geen punten.”

• Francky Dury (trainer Zulte Waregem): “Het was een moeilijke match. We zijn goed begonnen, maar STVV had in de eerste helft het betere spel en ook de beste kansen. Bostyn pakte 2 à 3 goede ballen van Suzuki, die positioneel een heel goede spits is. Hij voelt heel goed wanneer hij moet komen. Wij zijn goed begonnen in het vierde kwartier. We maakten snel 2 goals en dat gaf ons een goed gevoel. Meteen na de 0-2 hadden we de controle, maar daarna gaven we het toch een beetje weg. Na de aansluitingstreffer was het alle hens aan dek. Maar we hebben in die laatste minuten niet veel meer weggegeven.”

90+4'

STVV morst met de kansen tegen Zulte Waregem en gaat zo met 1-2 de boot in. Zulte Waregem sloeg kort na de rust toe met 2 goals in 3 minuten van Dompé en Bruno. Suzuki zorgde voor de aansluitingstreffer.

90+4'

Afgekeurde goal

Na een foutje van Bostyn krijgt STVV nog een kans aangeboden. Steuckers kan uiteindelijk ook scoren, maar zijn treffer wordt terecht afgekeurd voor buitenspel van Suzuki.

90+3'

De tijd begint te dringen voor STVV. Zulte Waregem probeert het nu uit te spelen.

90+1'

89'

Het kan een hele slechte week worden voor STVV. Vorig weekend verloren tegen Oostende, uit de beker geknikkerd en nu weer op weg naar een nederlaag.

Geert Heremans op Radio 1
87'

Marcq gaat iets te fel door op Suzuki en scheidsrechter Christof Dierick twijfelt niet: geel. De derde gele kaart van deze wedstrijd, drie keer voor de bezoekers.

87'
85'

Zulte Waregem prikt nog eens tegen op een hoekschop. De bal landt voor de voeten van Deschacht. Die probeert het in één keer, maar besluit recht op Schmidt.

82'

Een afgeweken schot van De Ridder levert STVV nog een hoekschop op, maar daar weet de thuisploeg niks uit te puren. Het blijft wel spannend op Stayen, de buit is nog niet binnen voor Zulte Waregem.

80'

Stevige botsing

Seck en Durkin komen ongelukkig in botsing met elkaar. Seck bekoopt zijn actie met een gele kaart. Durkin moet even bekomen, maar kan zijn wedstrijd voortzetten.

72'

Suzuki doet het dan toch!

Zopas werd zijn treffer nog afgekeurd voor hands, nu mag Suzuki wél juichen. Op een voorzet van Brüls kopt hij de aansluitingstreffer buiten het bereik van Bostyn. STVV zit plots weer helemaal in de wedstrijd.

70'

Hij heeft al wat laten liggen vanavond, maar nu is het wél raak voor Suzuki. Hij neemt een uitstekende lange bal van Durkin goed mee in de loop en tikt de aansluitingstreffer onder Bostyn in doel. Maar de VAR heeft hands gezien en dus gaat het feest niet door.

69'

Zorgt Steuckers voor de ommekeer?

Peter Maes grijpt in bij STVV en brengt Steuckers tussen de lijnen. Voor Teixieira zit de wedstrijd erop.

66'

STVV probeert er toch nog wat van te maken, maar Zulte Waregem houdt het goed gesloten. Tijd voor wat frisse krachten bij de thuisploeg?

64'

Cacace zet Bostyn nog eens aan het werk met een stevig schot. Schmidt werkt de bal in hoekschop, maar die levert niks op voor de thuisploeg.