Jupiler Pro League - speeldag 26 - 17/02/21 - 19:00
1 - 1
26'
26'
2 - 1

KV Oostende  heeft het inhaalduel tegen Genk naar zich toegetrokken. In de eerste helft werd er 3 keer gescoord vanaf de stip. Oostende komt door die zege naast Anderlecht op de 4e plaats.

Oostende-Genk in een notendop

• Sleutelmoment: Bij 1-1 loert Genk-coach Van den Brom over de schouder van scheidrechter Smet mee naar de videobeelden. Smet legt de bal op de stip, Gueye scoort. De 3e strafschopgoal van de avond.

• Man van de match: Als je 2 keer scoort in 5 minuten, dan ben je de matchwinnaar. Ook al deed Gueye dat telkens vanaf de stip.

• Opvallend: John van den Brom zal wat brokken moeten lijmen met spelers. Cuesta was allesbehalve tevreden toen hij na 36 minuten naar de kant moest. Thorstvedt trapte bij zijn wissel in de 2e helft boos tegen een reclamepaneel.

Bekijk de goals uit Oostende - Genk (3-1)

3 strafschoppen in eerste 26 minuten

De eerste opwinding kwam al na 5 minuten, toen Bongonda alleen voor Hubert opdook. De doelman probeerde het contact nog te vermijden, maar raakte met zijn hoofd het been van Bongonda.

Strafschop of niet? Scheidsrechter Smet twijfelde en raadpleegde de videobeelden. De bal belandde op de stip en Onuachu trapte middendoor binnen. Goal nummer 23 voor de topschutter.

Een kwartier later kreeg Oostende een strafschop. Na een onnodige overtreding van Cuesta, die Gueye had onderuitgehaald. De Senegalees zette zichzelf achter de bal en miste niet.

Diezelfde Gueye smeekte enkele minuten later weer om een strafschop.

Voor de 2e keer was de videoref nodig om scheidsrechter Smet over de streep te trekken.

Het was opnieuw Gueye die de elfmeter verzilverde. Hij nagelde de bal in de linkerwinkelhaak binnen. Na 26 minuten stonden zo 3 strafschoppen op het scorebord.

Coach Van den Brom loert over de schouder van ref Smet naar het scherm van de VAR

Boze Thorstvedt, bijna nog 4-1

Na de rust was Ito met bijzonder veel ijver en goede wil uit de kleedkamers getrokken. De Japanner was de motor achter elke Genkse aanval.

Maar toen Theate iets voor het uur met een streep de 3-1 binnenknalde, was de wedstrijd zo goed als beslist.

Een boze Thorstvedt trapte bij zijn wissel tegen een reclamebord. Muñoz trapte een kwartier voor tijd tegen de paal.

In de slotfase kreeg invaller Thiam nog een gouden kans om de 4-1 op het bord te zetten. Oog in oog met Vandevoordt mikte hij pal op de jonge doelman.

Door de 3-1-zege hijst Oostende zich naast Anderlecht op de 4e plaats. Op 1 punt van nummer 3 Racing Genk.

McKenzie (Genk) scheurt het shirt van Thiam aan stukken

Heynen: "We zullen uit deze moeilijke periode komen"

• KVO-coach Alexander Blessin: "Het was geen gemakkelijke avond. In het begin hadden we geen controle over de wedstrijd. Dankzij 2 strafschoppen zijn we helemaal terug in de wedstrijd gekomen."

"We hadden enkele goede kansen, maar ik ben ervan overtuigd dat we meer kansen kunnen creëren. Onze laatste pass moet nog iets beter."

• Genk-kapitein Bryan Heynen: "Vooral in de 1e helft was het moeilijk voor ons om de vrije man te vinden. In de 2e helft was het telkens net niet, met een bal op de paal. Oostende komt 2 keer voor doel na de rust en scoort 1 keer. Dat is het verschil."

"We moeten de wedstrijden analyseren en proberen een beter niveau te halen. Mentaal zijn we nog altijd sterk. We zitten een beetje in een moeilijke periode, maar we zullen er zeker uit komen."

Van den Brom: "We mogen het onszelf aanrekenen dat we de match niet in handen hebben gehouden"

Theate: "Zei tegen mensen van tv: 'Pas op voor jullie kleine camera in doel, want ik ga scoren'"

Uronen: "We moeten nog harder werker"

90+4'

Het laatste fluitsignaal! KV Oostende doet een gouden zaak voor Play-off I. Het komt naast Anderlecht op de 4e plaats, op 1 punt van nummer 3 Genk.

90+2'

Bongonda kopt de laatste kans uit de wedstrijd over het doel van Hubert.

90+1'
90+1'

90'

87'

Genk lijkt te berusten in zijn lot. Het is Oostende dat nu voluit voor de aanval kiest. Valt er nog een goal uit de lucht in de slotminuten?

86'

Gueye gaat naar de kant en omarmt zijn coach Blessin. De Senegalees besliste de wedstrijd in de 1e helft door 2 strafschoppen binnen te trappen in 5 minuten tijd.

85'

Waar is Onuachu? Dessers legt de bal kant-en-klaar voor de voet van de topschutter. De Nigeriaan trapt een gat in de lucht.

84'

Hendry kan zijn knikker net niet tegen een gevaarlijke vrije trap zetten. Wanneer Oostende komt dreigen, staat de Genkse defensie telkens te trillen op zijn benen.

82'
82'

Preciado ligt geveld

Na een glijpartij komt Preciado ongelukkig in aanraking met Hjulsager. De invaller lijkt vooral last te hebben van zijn hoofd.

81'

Met een slotoffensief gaat Genk nog op zoek naar een punt. Bongonda speelt invaller Preciado aan, maar die geeft het leer veel te gemakkelijk weg.

79'

Ondanks de geruststellende 3-1-voorsprong blijft KVO-coach Blessin zijn kornuiten hard aanvuren. Hij wil zijn team niet zien verslappen.

77'

Bijna 4-1

Invaller Thiam vergeet de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Na een knappe borstcontrole kapt hij zich vrij en komt hij oog in oog met Vandevoordt. Maar de Senegalees trapt recht op de jonge doelman.

75'

Genk treft de paal

Balen voor Genk! Een hoekschop blijft wat hangen in het strafschopgebied. Muñoz kan uiteindelijk toch bij de bal en ziet zijn schot sterven op de paal.

74'

Genk heeft het meeste balbezit, maar kan dat niet vertalen in doelrijpe kansen. Oostende heeft zijn zaakjes achterin goed op orde.