Club Brugge geeft in Charleroi 11e zege op een rij weg in slotfase

  1. 7' - Own goal - Dorian Dessoleil (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Ognjen Vranješ
  2. 90' - Doelpunt - Shamar Nicholson (1 - 1)
  3. 84' - Verv. Cédric Kipré door Saido Berahino
  4. 80' - Verv. Noa Lang door Mats Rits
  5. 76' - Verv. Guillaume Gillet door Amine Benchaib
  6. 65' - Geel - Cédric Kipré
  7. 64' - Verv. Massimo Bruno door Ali Gholizadeh
  8. 64' - Verv. Jules Van Cleemput door Jordan Botaka
  9. 62' - Verv. Tahith Chong door Daniel Perez
  10. 57' - Geel - Dorian Dessoleil
  7'own goalDorian Dessoleil0 - 1
  90'goalShamar Nicholson1 - 1

  Charleroi heeft op de valreep Club Brugge een 11e zege op een rij afgenomen. Shamar Nicholson kopte in de slotminuut de 1-1 binnen. De VAR en de scheidsrechter ontzegden leider Club wel een strafschop.

  Charleroi - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club Brugge kan aanspraak maken op een penalty, wanneer Sobol neergaat in het strafschopgebied. Maar de VAR roept scheidsrechter Lothar D'Hondt niet op.
  • Man van de match: Eder Balanta toonde wat van een breker wordt verwacht. De Colombiaan kon de balrecuperaties en gewonnen duels niet op twee handen tellen.
  • Opvallend: Met het puntje schuift Charleroi toch weer naar de 9e plek, ondanks het feit dat het niet meer kon winnen sinds eind januari. 

  Charleroi maakt een einde aan de zegereeks van Club Brugge: 1-1

  Blitzstart van Club levert snel openingsdoelpunt op

  Club maakte in februari al eens de verplaatsing naar Charleroi, om dan op een bevroren veld en een uitgesteld duel te stuiten. Tot overmaat van ramp kon het coronavirus ondertussen welig tieren tijdens de lange busrit, wat nare gevolgen had voor het Europese avontuur van de landskampioen. Club had dan ook een hardgekookt eitje te pellen met Charleroi.

   

  Dat toonde het ook met een pittige start. Charleroi werd vanaf het eerste fluitsignaal achteruit geduwd en kwam ondanks een defensievere opstelling snel in de problemen. Vranjes verkeek zich op een hoge bal, Descamps kwam weinig overtuigend uit en Vanaken profiteerde via de inglijdende Dessoleil.

   

  Met een gekruist schot van Vanaken en een kopbal van Mechele hadden de bezoekers nog goede kansen op een tweede treffer, zonder succes. Met 62 procent balbezit had Club de partij wel stevig in handen.

   

  Halfweg de eerste helft schakelde Club over van de vurige start naar een waakvlammetje, maar ook dat kon een zwak Charleroi niet doven. Een streep van Dessoleil deed het hoogstens even flakkeren. 

  Chaotisch slotoffensief helpt Charleroi

  "Het tempo moet weer wat hoger na de rust", opperde Hans Vanaken halfweg, maar die boodschap klonk misschien overtuigender in de kleedkamer van Charleroi. Een goede kopkans voor Vranjes toonde de daadkracht van de thuisploeg bij de start van de tweede helft.

   

  Maar al snel sloeg het over in agressiviteit. De kaarten bleven vreemd genoeg op zak toen Vranjes zijn knipmes bovenhaalde tegen Chong. En nog onbegrijpelijker ging de bal niet op de stip na een fout op Sobol. In het VAR-busje bleef het stil.

   

  Charleroi was wel scherper na de pauze, maar veel gevaar leverde het niet op. Tot Botaka in de slotminuten een volley op de paal mikte. Het gekletter weergalmde in het lege stadion en leek Charleroi echt wakker te schudden.

   

  Mignolet had nog een antwoord klaar op een schot van Gholizadeh, maar op de daaropvolgende corner was de doelman wel kansloos. Shamar Nicholson kreeg te veel ruimte aan de eerste paal en kopte binnen. Met de zure tegentreffer kon Club Brugge een 11e zege op rij vergeten.

  Had Club Brugge hier een penalty moeten krijgen?

  Bekijk de goals uit Charleroi - Club Brugge (1-1)

  Clement: "Geen verklaring waarom het geen strafschop was"

  • Charles De Ketelaere (Club Brugge): "Ik ben teleurgesteld, dit is heel zuur. Zeker op een stilstaande fase. Maar als je 1-1 gelijk speelt, heb je het niet goed gedaan. Ze vlogen er met volle kracht in na de rust en wij hebben het niet goed uitgespeeld. Maandag (tegen AA Gent, red.) gaan we voor de 3 punten."

  • Brandon Mechele (Club Brugge): "Het is balen, maar we hebben het onszelf aangedaan. We kwamen er na de rust niet meer uit en dan kan je in de problemen komen. We waren baas in de eerste 20 minuten en dan is het jammer dat je het zo weggeeft in de tweede helft."

  • Philippe Clement (coach Club Brugge): "We speelden een goed eerste halfuur: dominant, veel kansen en een doelpunt gemaakt. Maar de tweede helft was een pak minder. Maar ik heb geen verklaring waarom we geen strafschop kregen. Misschien was de VAR een cola gaan halen. We vertrouwen erop dat de mensen in het busje hun werk doen en de beelden bekijken."

  • Karim Belhocine (coach Charleroi): "Ik kan niet helemaal tevreden zijn, maar je mag ook niet vergeten wie onze tegenstander was. Club Brugge heeft veel kwaliteit, ze winnen niet voor niets 10 keer op rij. Maar we zijn wel de eerste ploeg die niet verliest van hen in 11 wedstrijden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Club Brugge ziet een 11e zege op rij door de neus geboord. In een chaotisch slot kon Charleroi profiteren van een hoekschop. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Charleroi versiert nog een vrije trap. Het kan de bal nog een laatste keer in het strafschopgebied pompen. .
  4. Gele kaart voor Ognjen Vranješ van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 92
  5. tweede helft, minuut 91. Daar is de gelijkmaker! Het slotoffensief en de chaos bij Club Brugge leveren toch nog de gelijkmaker op. Shamar Nicholson staat alleen aan de eerste paal en kopt onhoudbaar binnen. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Shamar Nicholson van Charleroi. 1, 1.
  7. tweede helft, minuut 88. Nog eens Mignolet. Simon Mignolet moet zijn ploegmaats tot de orde roepen, nadat hij nog maar eens heeft moeten ingrijpen in korte tijd. Charleroi heeft een slotoffensief klaar. .
  8. Botaka op de paal. Daar is dan toch de ultieme kans voor Charleroi. Botaka controleert een afvallende bal op zijn borst en haalt dan meteen uit. Het gekletter van de paal weergalmt in het lege stadion. . tweede helft, minuut 88.
  9. tweede helft, minuut 85. Charleroi heeft het hoofd nog niet gebogen, want met Berahino is er nog wat meer vuurkracht op het veld gekomen. Levert de offensieve gok van Belhocine nog iets op? .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Charleroi, Saido Berahino erin, Cédric Kipré eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Mats Rits is zo enthousiast ingevallen dat hij de bal vergeet mee te nemen bij zijn eerste kans. Het zal hem niet worden aangerekend. .
  12. tweede helft, minuut 80. Clement wil de controle niet meer uit handen geven en gooit met Mats Rits meer zekerheid op het middenveld. Noa Lang, die niet zijn beste partij afwerkte, kan uitblazen op de bank. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Club Brugge, Mats Rits erin, Noa Lang eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Ook geen penalty aan overzijde. Sobol trapt een bal weg, en eindigt met zijn voet in de maagstreek van Nicholson. Ook nu grijpt de VAR niet in. .
  15. tweede helft, minuut 76. Charleroi laat kans liggen. Daar is Gholizadeh met een goede steekbal, maar Nicholson en Fall hadden het niet door. Hier laten de aanvallers van Charleroi een stevige steek vallen. .
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Guillaume Gillet eruit
  17. tweede helft, minuut 75. De tweede helft wordt gedomineerd door harde duels, maar veel kansen levert dat niet op. Het blijft wel spannend met de kleine voorsprong van Club Brugge. Eén flits volstaat, lijkt ook invaller Gholizadeh te beseffen. .
  18. tweede helft, minuut 71.
  19. tweede helft, minuut 69. De daadkracht van Charleroi is wat overgeslagen naar agressiviteit. Club Brugge probeert toch om te overeind te blijven. .