Anderlecht is tegen Cercle weer in hetzelfde bedje ziek en boekt 12e gelijkspel

  1. 88' - Verv. Dino Hotic door Kevin Denkey
  2. 84' - Verv. Ike Ugbo door Thibo Somers
  3. 78' - Verv. Olivier Deman door Anthony Musaba
  4. 72' - Verv. Francis Amuzu door Abdoulay Diaby
  5. 72' - Verv. Lukas Nmecha door Mohammed Dauda
  6. 61' - Geel - Michael Murillo
  7. 60' - Verv. Anouar Ait El Hadj door Adrien Trebel
  8. 50' - Geel - Jean Marcelin

  Cercle Brugge en Anderlecht hebben de 0-0 niet van het scorebord gekregen. Cercle zag een goal (terecht) afgekeurd worden door de VAR, Anderlecht kon de goeie lijn van tegen Genk en Union niet doortrekken. Vincent Kompany predikt rust. "Ik ben de eerste om rustig te blijven na enkele goede prestaties. Vandaag was het minder en daar ga ik ook rustig bij blijven", zegt de T1 van Anderlecht.

  Cercle Brugge - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 66e minuut brengt Ugbo Cercle verdiend op voorsprong, maar zijn treffer wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. Enkele minuten later versiert Anderlecht zijn beste kans van de wedstrijd. Een vrije trap van Trebel strandt op de lat.

   

  • Man van de match: Weinig uitblinkers in een al bij al slappe wedstrijd. Bij Cercle was Kévin Hoggas de gevaarlijkste man, al was het altijd net niet. Hij had al na 3 minuten moeten scoren na een uitstekende actie en bood Ugbo de 1-0 aan, maar die werd dan weer afgekeurd.

   

  • Opvallend: Bijna 4 maanden lang stond thuis spelen bij Cercle gelijk aan verliezen. Afgelopen dinsdag kwam de kentering met de thuiszege in de bekerwedstrijd tegen Oostende. Na 9 opeenvolgende thuisnederlagen kan Cercle nu ook in de competitie voor het eerst sinds de thuiszege tegen AA Gent op de 9e speeldag nog eens iets rapen op eigen veld.

  Anderlecht laat tegen Cercle alweer dure punten liggen

  Anderlecht ontsnapt aan vroege tegengoal

  FC Luik, Racing Genk en Union. 3 uitwedstrijden, 3 overwinningen. Daar wou Anderlecht vanavond in het Jan Breydelstadion graag 4 op een rij van maken, maar het was meteen duidelijk dat Cercle zijn vel duur zou verkopen.

   

  Na amper 3 minuten dropte Deman de bal in de zestien. Hoggas nam die in de draai perfect mee, maar besloot van dichtbij voorlangs. Anderlecht ontsnapte aan een vroege achterstand.

   

  Dat had de zaken voor paars-wit nog wat complexer gemaakt, want zelfs bij 0-0 raakte Anderlecht niet in de buurt van Didillon. Cercle liet paars-wit niet in de wedstrijd komen. Een verre knal van El Hadj die naast ging, dat was het dan voor Anderlecht.

   

  Geen werk dus voor Didillon, maar dat gold ook voor Wellenreuther. De Anderlecht-doelman moest enkel op het einde van de eerste helft nog eens in actie komen op een flauw schotje van Hoggas.

  Hoggas moet even bekomen na stevige botsing met Murillo

  Cercle verdient voorsprong, VAR keurt treffer van Ugbo af

  Een eerste helft om snel te vergeten. Gelukkig bracht de tweede helft beterschap, in elk geval toch voor Cercle. Pavlovic dreigde met een kopbal en een schot, maar het was te weinig om Wellenreuther echt in de problemen te brengen.

   

  Op het uur moest de Anderlecht-doelman wel serieus aan de bak. Vitinho kreeg een zee van ruimte op links en drong de zestien binnen. De 1-0 hing in de lucht, maar met een kattensprong kon Wellenreuther de plaatsbal van Vitinho nog uit zijn doel houden.

   

  Cercle maakte stilaan aanspraak op de voorsprong en na een rommelige fase voor doel leek het ook zover. Hoggas kreeg de bal tot bij Ugbo en die trof van dichtbij raak. Maar hij stond een voetje buitenspel en dus keurde de VAR de openingstreffer terecht af.

   

  Anderlecht kon nauwelijks voor gevaar zorgen. Een vrije trap van Trebel landde wel nog op de lat. Op een voorzet van Dauda was er ook een uitstekende tussenkomst van Didillon nodig om Cullen van een reuzenkans te houden. Meer had paars-wit niet te bieden.

  Met een knappe dribbel leidt Pavlovic een kans voor zichzelf in

  Subtiel hakje van Nmecha

  Kompany: "Cercle had een doelpunt verdiend"

  • Vincent Kompany (trainer Anderlecht): “We hebben veel wedstrijden op een heel hoog tempo gespeeld en vandaag was dat niet het geval. Onze sterktes zijn loopacties in de rug en het agressief heroveren van de tweede ballen op het middenveld. Dat was vandaag het probleem. Een wedstrijd zoals deze wordt bepaald door die tweede ballen en loopacties in de rug. Zeker als het veld echt niet goed is. Maar dat moet je accepteren en daaraan moet je je aanpassen. Dat was vandaag niet geval. Ik ben de eerste om rustig te blijven na enkele goede prestaties. Vandaag was het minder en daar ga ik ook rustig bij blijven. We houden de nul, maar dat lag niet aan een geweldige verdedigende prestatie. Cercle had een doelpunt verdiend.”

   

  • Yves Vanderhaeghe (trainer Cercle Brugge): “We mogen tevreden zijn met onze prestatie. Anderlecht toonde in de laatste wedstrijden veel dominantie, liet de ploegen achter de bal lopen en creëerde veel kansen. Maar wij hebben niks weggegeven, op een stilstaande fase na waar een vrije trap op de lat gaat. Wij hadden de beste kansen en hebben een mooie teamprestatie geleverd. Er is spijt om de afgekeurde goal. Maar we hadden ook in de eerste minuten een hele grote kans. Hoggas werd daar aan zijn arm getrokken en zo uit evenwicht gebracht werd. Die bal moet normaal altijd in doel gaan, maar nu besloot hij daardoor naast. De offensieve spelers hebben heel veel goed werk verricht en daardoor hebben we weinig weggegeven. Iedereen heeft zijn taak uitgevoerd. Als we uit deze situatie willen raken, dan gaan we de nul moeten houden. Het is pas de derde keer dit seizoen. We hebben dus een goed gevoel over de manier waarop we gespeeld hebben en over de organisatie.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Een bijzonder slap Anderlecht raakt niet verder dan een 0-0-gelijkspel bij Cercle Brugge. De thuisploeg maakte na de rust het meeste aanspraak op winst. Een treffer van Ugbo werd door de VAR terecht afgekeurd voor buitenspel. .
  3. tweede helft, minuut 91. Cercle versiert nog een vrije trap schuin voor doel na een overtreding van Murillo. Hoggas probeert het rechtstreeks en krult de bal voorlangs. .
  4. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Er komen nog 4 minuten bij. Krijgen we in die extra tijd nog een goal te zien? .
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Dino Hotic eruit
  6. tweede helft, minuut 88. De tijd begint te dringen voor Anderlecht, dat wellicht toch geen vrede neemt met een punt bij de voorlaatste in de stand. Ook Cercle schiet op zich niet veel op met een punt. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Ike Ugbo eruit
  8. tweede helft, minuut 83.
  9. tweede helft, minuut 82. Dauda mikt naast. Dauda is sterk ingevallen en bevestigt dat nog eens met een knappe actie op de rand van de zestien. Zijn gekraakt schot gaat uiteindelijk wel naast. .
  10. tweede helft, minuut 78. Bij Cercle mag Deman na een meer dan behoorlijke wedstrijd gaan rusten. Musaba is zijn vervanger. Kan hij met zijn acties Anderlecht nog in de problemen brengen? .
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Cercle Brugge, Anthony Musaba erin, Olivier Deman eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Uitstekende tussenkomst van Didillon. Didillon moet zich dan toch eens onderscheiden. Met een prima tussenkomst op een gevaarlijke voorzet van Dauda voorkomt hij een kans voor Cullen. .
  13. tweede helft, minuut 75. Nog een kwartier. Krijgen we nog een winnaar in deze wedstrijd? Op basis van de kansen maakt Cercle het meeste aanspraak op de drie punten, Anderlecht slaat een bleek figuur. .
  14. tweede helft, minuut 74.
  15. tweede helft, minuut 73. Er moet wat gebeuren bij Anderlecht en dus gooit Kompany Diaby en Dauda in de strijd. Nmecha en Amuzu worden naar de kant gehaald. .
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Anderlecht, Abdoulay Diaby erin, Francis Amuzu eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Anderlecht, Mohammed Dauda erin, Lukas Nmecha eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Trebel op de lat. Eindelijk eens wat doelgevaar van Anderlecht met een vrije trap van Trebel. De invaller krult de bal bovenop de lat. .
  19. tweede helft, minuut 70. De meeste dreiging blijft van Cercle komen. Marcelin kopt naast op een hoekschop. .
  20. tweede helft, minuut 70.