Beerschot gooit zege weg na minuut 90 door goals van Walsh en Druijf

  1. 34' - Geel - Stipe Radic
  2. 25' - Verv. Issa Kaboré door Sandy Walsh
  1. 90+4' - Doelpunt - Ferdy Druijf (1 - 2)
  2. 90' - Doelpunt - Sandy Walsh (1 - 1)
  3. 87' - Verv. Loris Brogno door George Broadbent
  4. 81' - Geel - Loris Brogno
  5. 78' - Verv. Geoffry Hairemans door Ferdy Druijf
  6. 78' - Verv. Lucas Bijker door Onur Kaya
  7. 63' - Verv. Aster Vranckx door Nikola Storm
  8. 61' - Verv. Raphael Holzhauser door Blessing Eleke
  9. 52' - Doelpunt strafschop - Raphael Holzhauser (1 - 0)
  52'penalty goalRaphael Holzhauser1 - 0
  90'goalSandy Walsh1 - 1
  90+4'goalFerdy Druijf1 - 2

  KV Mechelen heeft voor de tweede keer deze week de scalp van Beerschot gepakt. Na de penaltygoal van Holzhauser stond de 1-0 lang op het bord, maar KVM had nog een spetterend slot in huis. Walsh maakte gelijk en in de slotminuut tekende Druijf voor de winning goal. Will Still baalde als een stekker. "Die tweede goal was gewoon duidelijk offside, ik begrijp niet hoe de VAR dat niet gezien heeft", zegt de Beerschot-trainer.

  Beerschot - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Suzuki laat in de extra tijd een uitgelezen kans liggen om Beerschot alsnog de volle buit te schenken. Ruim een minuut later is het aan de overkant wél raak wanneer Druijf een vlijmscherpe counter afrondt.

   

  • Man van de match: Hij deed amper een kwartier mee, maar de late invalbeurt van Ferdy Druijf was wel bepalend. Storm liet op zijn aangeven een uitstekende kans op de 1-1 onbenut, maar net voor affluiten maakte de Nederlander gewoon zélf het verschil met de winning goal.

   

  • Opvallend: De thuisreputatie van Beerschot krijgt weer een deuk. De volle buit pakken in eigen huis, dat is toch al even geleden. Van 22 november om precies zijn, toen het Anderlecht versloeg. Daarna kwam Beerschot thuis in 7 wedstrijden niet verder dan 4 nederlagen en 3 gelijke spelen.

  Bekijk de goals uit Beerschot - KV Mechelen (1-2)

  Vanhamel houdt De Camargo en Schoofs van de 0-1

  Rob Schoofs knikkerde Beerschot afgelopen donderdag uit de beker en ook vandaag was hij meteen op de afspraak met dreigende acties op links. Toch kwam het eerste echte doelgevaar na een knappe actie van Kabore op rechts. Op zijn aangeven kon De Camargo van dichtbij uithalen, maar Vanhamel voorkwam een vroege openingsgoal voor KV Mechelen.

   

  De reactie van Beerschot bleef niet lang uit. Ook Thoelen moest zijn kunnen bewijzen op een knap afstandsschot van Holzhauser. KV Mechelen zag dan Kabore geblesseerd uitvallen, maar bleef wel de gevaarlijkste ploeg. Ook Schoofs waagde zijn kans met een verre knal, Vanhamel kon zijn pegel nog net over de lat tikken.

   

  Ook Beerschot bleef af en toe prikken uitdelen, maar kreeg de bal niet binnen het kader. Van den Bergh mikte vanuit een scherpe hoek de beste kans in het zijnet. Aan de overkant moest Vanhamel nog eens plat op een afstandsschot van Vanlerberghe.

  KV Mechelen zet alles op zijn kop in de slotfase

  De tweede helft begon met een stevige opdoffer voor KV Mechelen. Brogno ging wel erg gretig onderuit in de zestien, maar wist toch een penalty te versieren. Een klusje voor Holzhauser en die bracht de thuisploeg kort na de rust op voorsprong.

   

  Niet veel later viel de Oostenrijkse doelpuntenmaker geblesseerd uit, maar ook zonder Holzhauser bleef Beerschot makkelijk overeind. KV Mechelen slaagde er niet in om zich weer in de wedstrijd te knokken.

   

  Maar in een dolle slotfase keerde het tij voor de bezoekers. Storm mikte eerst zelf nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker voorlangs, maar op zijn lage voorzet in de 90e minuut wist Walsh wél te scoren: 1-1.

   

  Beerschot leek toch nog te gaan winnen toen de bal in de extra tijd plots perfect viel voor de vrijstaande Suzuki, maar die besloot nipt naast. Een pijnlijke misser, want diep in de extra tijd sloeg KV Mechelen genadeloos toe met een scherpe counter. Schoofs vond Druijf en die gaf Vanhamel het nakijken.

  Still: "Tweede goal was duidelijk offside"

  • Will Still (trainer Beerschot): “We stonden 85 minuten lang heel goed, creëerden gevaar, zetten druk naar voren. Maar we moeten ook leren om onszelf te belonen en wedstrijden af te maken. Dit is heel zuur en frustrerend. We waren misschien wat naïef bij de 1-2, maar die tweede goal was gewoon duidelijk offside. Ik begrijp niet hoe de VAR dat niet gezien heeft. Het was duidelijk buitenspel. Dat is heel spijtig. Dit hakt er na de bekeruitschakeling bijzonder hard in. Het is frustrerend, maar er waren ook positieve punten vandaag. Er was een duidelijk niveauverschil met donderdag, maar zo’n nederlaag is wel zuur.”

  • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “Dit is een fantastisch gevoel. We hebben bijna geen kansen weggegeven en zelf heel goede mogelijkheden gecreëerd. Als je dan door een absurde penalty nog altijd 1-0 in het krijt staat in de laatste 5 minuten, dan is het heel mooi als je dat nog kan omdraaien. In het laatste kwartier stond er maar één ploeg op het veld die dat doelpunt wou maken. Ik moet mijn jongens feliciteren. We zijn teruggekomen uit een hachelijke situatie. De jongens hebben de wil om zelf te winnen en niet om de andere ploeg niet te laten scoren. Dat is een mooie ingesteldheid en dan krijg je ook mooi voetbal te zien. Als dat beloond wordt, is dat heel dankbaar.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Na een knotsgekke slotfase gaat KV Mechelen met de drie punten lopen bij Beerschot: 1-2. Walsh zorgde voor de gelijkmaker en diep in de extra tijd rondde Druijf een scherpe counter af.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Ferdy Druijf van KV Mechelen. 1, 2.
  5. tweede helft, minuut 94. Druijf met de winning goal! KV Mechelen keert de zaken helemaal om. De bezoekers pakken diep in de extra tijd nog uit met een vlijmscherpe counter. Schoofs vindt Druijf en die bezorgt KV Mechelen de volle buit. .
  6. tweede helft, minuut 93.
  7. tweede helft, minuut 93. Suzuki laat het liggen! Bijna nog de winning goal voor Beerschot. De bal valt plots voor de voeten van Suzuki, maar die besluit rakelings naast. .
  8. tweede helft, minuut 90.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Sandy Walsh van KV Mechelen. 1, 1.
  10. tweede helft, minuut 90. Walsh brengt KV Mechelen langszij! KV Mechelen komt op de valreep nog langszij! Storm brengt de bal laag voor doel en aan de eerste paal glijdt Walsh de gelijkmaker in doel. .
  11. tweede helft, minuut 89.
  12. tweede helft, minuut 87. Broadbent mag nog enkele minuten meepikken bij Beerschot. Hij neemt de plaats in van Brogno. .
  13. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Beerschot, George Broadbent erin, Loris Brogno eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Storm laat de gelijkmaker liggen! Plots komt KV Mechelen bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Druijf brengt de bal perfect in de loop van Storm, maar die besluit voorlangs. Hier zat veel meer in, Beerschot ontsnapt. .
  15. Gele kaart voor Loris Brogno van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 81
  16. tweede helft, minuut 80. Komt er nog een slotoffensief van de bezoekers? De tijd begint stilaan te dringen. Beerschot blijft al bij al makkelijk overeind. .
  17. tweede helft, minuut 78. Dubbele wissel bij KV Mechelen. Kaya en Druijf komen in de ploeg voor Bijker en Hairemans. .
  18. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Ferdy Druijf erin, Geoffry Hairemans eruit
  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Lucas Bijker eruit
  20. tweede helft, minuut 74. De tweede helft heeft toch minder om het lijf dan de eerste. Thoelen en Vanhamel kijken werkloos toe. .