9 op 9: Wonderdokter Mbaye Leye dient Standard een zeer efficiënt vaccin toe

  1. 22' - Doelpunt - Noe Dussenne (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Selim Amallah door Abdoul Tapsoba
  2. 77' - Geel - Igor De Camargo
  3. 74' - Verv. Maxime Lestienne door Kostas Laifis
  4. 74' - Verv. João Klauss door Jackson Muleka
  5. 64' - Verv. Damjan Pavlovic door Laurent Jans
  6. 64' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Joachim Carcela-Gonzalez
  7. 64' - Verv. Ferdy Druijf door Igor De Camargo
  8. 64' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
  9. 60' - Verv. Rob Schoofs door Steven Defour
  10. 57' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (0 - 4)
  11. 54' - Doelpunt - Samuel Bastien (0 - 3)
  12. 51' - Geel - Damjan Pavlovic
  13. 49' - Doelpunt - Selim Amallah (0 - 2)

  De wereld ziet er op enkele weken tijd helemaal anders uit voor Standard. T1 Mbaye Leye won ook zijn 3e match. Tegen KV Mechelen stond de organisatie weer op punt en vlogen de ballen na de pauze vlotjes in doel: 0-4, goed voor een 5e plaats.

  KV Mechelen - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een knal van Amallah botst voor de neus van Thoelen, die zwaar in de fout gaat. De 0-2 kort na de pauze is het begin van enkele gekke minuten die pas stoppen bij de 0-4 van de bezoekers.
   
  • Man van de match: Amallah neemt Standard bij de hand, Bastien vindt zijn beste vorm stilaan terug en Dussenne verdient een extra premie voor zijn spitsengoal.
   
  • Opvallend: Standard ontsloeg op 26 december coach Montanier na een dramatische reeks, 3 wedstrijden later flirt het met de top 4. In deze wisselvallige competitie lijkt heel veel mogelijk.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Standard (0-4)

  De spits in Dussenne komt naar boven

  Met 12 op 12 in het rugzakje was er aan drive en gretigheid geen gebrek bij KV Mechelen.

   

  De thuisploeg charmeerde wel met zijn combinaties, maar die stopten veel te vaak in de zone van de waarheid.

   

  Bij de bezoekers primeerde dan weer de organisatie en het was dan ook niet toevallig dat Standard halfweg de eerste helft toesloeg op een vrijschop, een doelpunt dat toch wel uit de lucht viel.

   

  Dussenne had een zeer pientere loopactie in petto, dook op het gepaste moment het gat in en volleyde als een volleerde spits de 0-1 droog en stijlvol in doel. 0-1, meteen ook het enige hoogtepunt in het eerste bedrijf.

  Vuurwerk bij de start van de match kan KV Mechelen niet inspireren

  3 goals in 8 minuten

  Na de pauze rechtvaardigde een zeer klinisch Standard die voorsprong. In 8 minuten tijd werd KV Mechelen helemaal in de vernieling gespeeld.

   

  Doelman Thoelen hielp de bezoekers een handje met een blunder op de knal van Amallah, de infiltrerende Bastien schoof een lekkere aanval binnen en Balikwisha zette de kers op de taart.

   

  Pas toen alles verloren was, begon KV Mechelen – met een pak verse krachten – weer vrijer te voetballen. Het verdiende ook een doelpuntje, maar Bodart stond pal en Kaya werd afgestopt door de lat.

   

  0-4 en 9 op 9: het Standard van Mbaye Leye geeft zelf heel weinig weg en begint nu ook op verplaatsing te scoren. Zondag wacht Charleroi in het streekduel. 

  Vrancken: "Het werd een non-match voor ons na de openingsgoal"

  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Tot de 0-1 viel het mee, daarna werd het een non-match voor ons. We kwamen overal te laat. Het was niet goed genoeg tegen een goed Standard. Ik ben ook niet tevreden dat we het na die 0-2 zo lieten lopen. Je moet dan de knop omdraaien, maar dat was niet het geval."
  • Mbaye Leye (coach Standard): "Mijn spelers hebben talent, maar ze hebben ook vertrouwen nodig. Ze moeten doen wat ze kunnen, niet wat de trainer wil. Waar we nu staan? Stap per stap. Ik weet hoe het werkt. Zondag spelen we tegen Charleroi, altijd moeilijk. Dan moeten we ook antwoorden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 92. Einde. Standard komt stilaan onder stoom. Het slaat in het eerste kwartier na de pauze keihard toe: 0-4. .
  3. Toegevoegde tijd. Nog 2 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 90.
  4. tweede helft, minuut 88. Beide ploegen kunnen stilaan aan hun volgende opdracht denken. KV Mechelen ontvangt zaterdag Eupen, Standard is gastheer voor Charleroi. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Standard, Abdoul Tapsoba erin, Selim Amallah eruit
  6. tweede helft, minuut 83. De heropflakkering van KV Mechelen dooft ook beetje bij beetje uit. Het was er sowieso slechts eentje voor de statistieken.  .
  7. tweede helft, minuut 81. Nog 10 minuten: de winnaar is uiteraard al lang geweten. Ook Muleka wil zich nog onderscheiden, maar schuift de bal nipt naast.  .
  8. Gele kaart voor Igor De Camargo van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 77
  9. tweede helft, minuut 77. Bij een stilstaande fase toont Kaya zich wel vaker inventief. Hij viseert de eerste paal, waar Bodart ook wel min of meer tijdig ligt. Maar de vrijschop eindigt in het zijnetje.  .
  10. tweede helft, minuut 76. Het heeft natuurlijk te maken met een zekere nonchalance in het spel van Standard, maar de verse krachten van Vrancken staan wel hun mannetje. Knokken zij zich in de ploeg?  .
  11. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Standard, Kostas Laifis erin, Maxime Lestienne eruit
  12. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Standard, Jackson Muleka erin, João Klauss eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Nu alles verloren is, speelt KV Mechelen eindelijk vrijuit met beleving op het veld. Stef Wijnants op Radio 1.
  14. Kaya tegen de lat! KV Mechelen verdient nu echt wel een treffer. Bokadi doet een schot van Kaya lichtjes afwijken, Bodart wordt gered door de lat. . tweede helft, minuut 73.
  15. tweede helft, minuut 71. Komt er nog een 5e? Lestienne snijdt clever naar binnen, maar zijn takenpakket is dan veel te zwaar.  .
  16. Redding. Bodart wordt nu toch meer en meer op de proef gesteld. Hij duwt een schot van De Camargo uit zijn korte hoek.  . tweede helft, minuut 69.
  17. tweede helft, minuut 67. Met al die nieuwe namen op het veld is het even zoeken. Het is vrij logisch dat Standard wat naar achteren leunt en KVM een beetje komt piepen, maar de bezoekers gaan dit uiteraard rustig uitspelen.  .
  18. tweede helft, minuut 65. Of het nog iets zal opleveren, is nog maar de vraag, maar Wouter Vrancken heeft zijn 5 wisselspelers al opgebruikt.  .
  19. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Standard, Laurent Jans erin, Damjan Pavlovic eruit
  20. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Standard, Joachim Carcela-Gonzalez erin, Michel Ange Balikwisha eruit