13. 90+3' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 25 - 19/01/21 - 18:46
90+3'
Michael Frey
1 - 1
90+3'

Degradatiekandidaten Moeskroen en Waasland-Beveren hebben de punten gedeeld op Le Canonnier: 1-1. De twee goals vielen diep in de tweede helft. Cercle Brugge is daardoor (even) rode lantaarn in de Jupiler Pro League.

Moeskroen - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort voor het einde van de reguliere speeltijd slaat Moeskroen ongenadig toe met een late treffer van Agouzoul. Waasland-Beveren lijkt verslagen, maar in de extra tijd bezorgt Frey de bezoekers alsnog een punt.

• Man van de match: Het dreigde een baalavond te worden voor Michael Frey. Na zijn terecht afgekeurde treffer in de eerste helft leek ook zijn late gelijkmaker geannuleerd te worden voor buitenspel. De VAR besliste er terecht anders over.

• Opvallend: Waasland-Beveren wacht nu al meer dan een maand op een overwinning, sinds de uitzege bij KV Mechelen. Sindsdien kon het nog maar 2 punten sprokkelen in 6 wedstrijden.

Bekijk de goals uit Moeskroen - Waasland-Beveren (1-1)

2 afgekeurde goals voor Waasland-Beveren

Moeskroen gaf afgelopen zaterdag de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren en dat wilden de bezoekers duidelijk zo snel mogelijk weer rechtzetten. De hekkensluiter koos resoluut voor de aanval, maar meer dan een gevaarlijke voorzet van Schryvers leverde dat enthousiaste begin niet op.

Het veld op Le Canonnier was na de sneeuwval van afgelopen zaterdag geen cadeau om op te spelen. Veel plassen, putten en modder, maar toch maakten beide ploegen er een best aardige eerste helft van. Xadas kreeg de beste kans voor Moeskroen, hij kon onvoldoende bij een voorzet van Olinga.

Op het halfuur kon Frey van dichtbij scoren na een hoekschop voor Waasland-Beveren, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Kort voor de rust probeerde de Zwitser het van iets verder. Zijn stevige knal ging rakelings over. Vlak voor affluiten trof Heymans na een snelle omschakeling wél raak, maar ook nu gooide buitenspel roet in het eten voor de bezoekers.

Agouzoul (Moeskroen) trapt geweldig naast de bal, gelukkig zonder erg

Frey veegt late goal van Agouzoul op de valreep uit

Waasland-Beveren won de eerste helft op punten, maar kocht daar uiteindelijk niks mee. Moeskroen kwam na de rust een pak beter voor de dag. Vooral Tabekou maakte het de bezoekers knap lastig, maar zijn voorzet werd nog net voor de neus van Ciranni weggewerkt. Bij een tweede poging mikte Olinga op
zijn aangeven de bal op het dak van het doel.

Moeskroen bleef op zoek gaan de openingstreffer, Jackers moest plat op een lage knal van Da Costa. Toch kwamen de bezoekers plots dicht bij de 0-1 toen Bertone Heymans alleen voor Koffi bracht, maar een slechte aanname én de modder verknoeiden de wenkende kans.

In de slotkwartier kregen beide ploegen nog mogelijkheden. Jackers hield Tabekou van een treffer met een uitstekende redding. Aan de overkant was Koffi bij de pinken op een vrije trap van Koita en pareerde hij ook een poging