• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moeskroen en Waasland-Beveren delen de punten na dol slot, Cercle even rode lantaarn

  1. 18' - Geel - Alessandro Ciranni
  2. 14' - Geel - Nuno Da Costa
  1. 90+3' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 1)
  2. 90+3' - Verv. Georges Mandjeck door Jordan Faucher
  3. 90+3' - Verv. Serge Leuko door Joseph Efford
  4. 90+2' - Geel - Robbe Quirynen
  5. 89' - Doelpunt - Saad Agouzoul (1 - 0)
  6. 88' - Verv. Miguel Vieira door Brendan Schoonbaert
  7. 86' - Verv. Xadas door Imad Faraj
  8. 85' - Verv. Aboubakary Koita door Alessandro Albanese
  9. 81' - Verv. Serge Tabekou door Beni Badibanga
  10. 79' - Geel - Jean Onana
  11. 73' - Verv. Alessandro Ciranni door Robbe Quirynen
  12. 72' - Verv. Fabrice Olinga door Hamdi Harbaoui
  13. 66' - Geel - Miguel Vieira
  90+3'Michael Frey1 - 1

  Degradatiekandidaten Moeskroen en Waasland-Beveren hebben de punten gedeeld op Le Canonnier: 1-1. De twee goals vielen diep in de tweede helft. Cercle Brugge is daardoor (even) rode lantaarn in de Jupiler Pro League.

  Moeskroen - Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor het einde van de reguliere speeltijd slaat Moeskroen ongenadig toe met een late treffer van Agouzoul. Waasland-Beveren lijkt verslagen, maar in de extra tijd bezorgt Frey de bezoekers alsnog een punt.

  • Man van de match: Het dreigde een baalavond te worden voor Michael Frey. Na zijn terecht afgekeurde treffer in de eerste helft leek ook zijn late gelijkmaker geannuleerd te worden voor buitenspel. De VAR besliste er terecht anders over.

  • Opvallend: Waasland-Beveren wacht nu al meer dan een maand op een overwinning, sinds de uitzege bij KV Mechelen. Sindsdien kon het nog maar 2 punten sprokkelen in 6 wedstrijden. 

  Bekijk de goals uit Moeskroen - Waasland-Beveren (1-1)

  2 afgekeurde goals voor Waasland-Beveren

  Moeskroen gaf afgelopen zaterdag de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren en dat wilden de bezoekers duidelijk zo snel mogelijk weer rechtzetten. De hekkensluiter koos resoluut voor de aanval, maar meer dan een gevaarlijke voorzet van Schryvers leverde dat enthousiaste begin niet op.

   

  Het veld op Le Canonnier was na de sneeuwval van afgelopen zaterdag geen cadeau om op te spelen. Veel plassen, putten en modder, maar toch maakten beide ploegen er een best aardige eerste helft van. Xadas kreeg de beste kans voor Moeskroen, hij kon onvoldoende bij een voorzet van Olinga.

   

  Op het halfuur kon Frey van dichtbij scoren na een hoekschop voor Waasland-Beveren, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Kort voor de rust probeerde de Zwitser het van iets verder. Zijn stevige knal ging rakelings over. Vlak voor affluiten trof Heymans na een snelle omschakeling wél raak, maar ook nu gooide buitenspel roet in het eten voor de bezoekers.

  Agouzoul (Moeskroen) trapt geweldig naast de bal, gelukkig zonder erg

  Frey veegt late goal van Agouzoul op de valreep uit

  Waasland-Beveren won de eerste helft op punten, maar kocht daar uiteindelijk niks mee. Moeskroen kwam na de rust een pak beter voor de dag. Vooral Tabekou maakte het de bezoekers knap lastig, maar zijn voorzet werd nog net voor de neus van Ciranni weggewerkt. Bij een tweede poging mikte Olinga op
  zijn aangeven de bal op het dak van het doel.

   

  Moeskroen bleef op zoek gaan de openingstreffer, Jackers moest plat op een lage knal van Da Costa. Toch kwamen de bezoekers plots dicht bij de 0-1 toen Bertone Heymans alleen voor Koffi bracht, maar een slechte aanname én de modder verknoeiden de wenkende kans.

   

  In de slotkwartier kregen beide ploegen nog mogelijkheden. Jackers hield Tabekou van een treffer met een uitstekende redding. Aan de overkant was Koffi bij de pinken op een vrije trap van Koita en pareerde hij ook een poging
  van Vieira. 

   

  Kort voor het einde sloeg Moeskroen toch nog toe. Jackers kon een kopbal van Onana nog pareren, maar Agouzoul trof raak in de herneming. Een koude douche voor Waasland-Beveren, maar in de extra tijd bezorgde Frey de

  bezoekers alsnog een punt. 

  Doelman Koffi kapt (met veel geluk) Bertone uit

  Reacties van de coaches:

  • Nicky Hayen (trainer Waasland-Beveren): "Als je twee minuten voor het einde 1-0 achter komt, dan ben ik tevreden met één punt. We verdienden zeker geen nederlaag aangezien we vaak de controle hadden. Het veld was heel moeilijk waardoor we ook niet in ons spel kwamen. We werden na de rust wat meer achteruit gedrukt en bijna verliezen we nog. Gelukkig maken we zelf nog een doelpunt. Onana had volgens mij wel rood mogen krijgen voor natrappen, dan had een zege er misschien wel ingezeten. Niet verliezen was vandaag het belangrijkste, ik sta hier dan ook met een ander gevoel dat vorige week. We gaan met vertrouwen naar Anderlecht."
   
  • Jorge Simao (trainer Moeskroen): "De zege zo weggeven is heel hard. Maar we kunnen niets meer doen aan de tegengoal. We deden meer dan Waasland-Beveren om te winnen, zeker na de rust. Jammer genoeg winnen we niet. Nu moeten we meteen aan de volgende wedstrijd denken. Het gevecht is nog niet gestreden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Moeskroen leek dankzij een late treffer van Agouzoul op weg naar een driepunter, maar Frey bracht Waasland-Beveren in de extra tijd nog langszij. Veel schieten de staartploegen niet op met de puntendeling. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Geen buitenspel en dus toch gelijkmaker! De VAR komt tussenbeide en het doelpunt van Frey is wel degelijk geldig. Waasland-Beveren komt zo op de valreep nog langszij. . tweede helft, minuut 94.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Michael Frey van Waasland-Beveren. 1, 1.
  5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Waasland-Beveren, Jordan Faucher erin, Georges Mandjeck eruit
  6. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Waasland-Beveren, Joseph Efford erin, Serge Leuko eruit
  7. tweede helft, minuut 93. Afgekeurde goal. Frey maakt alsnog gelijk op aangeven van Bertone, maar er wordt meteen gefloten voor buitenspel. Alweer pech voor de bezoekers. .
  8. Gele kaart voor Robbe Quirynen van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 92
  9. tweede helft, minuut 90.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Saad Agouzoul van Excel Moeskroen. 1, 0.
  11. tweede helft, minuut 88. Agouzoul bezorgt Waasland-Beveren koude douche. Moeskroen klimt op de valreep nog op voorsprong! Na een vrije trap van Badibanga brengt Jackers nog redding op een kopbal van Onana, maar tegen de herneming van Agouzoul is de doelman kansloos. .
  12. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Waasland-Beveren, Brendan Schoonbaert erin, Miguel Vieira eruit
  13. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Excel Moeskroen, Imad Faraj erin, Xadas eruit
  14. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Waasland-Beveren, Alessandro Albanese erin, Aboubakary Koita eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Koffi houdt Moeskroen overeind. Waasland-Beveren is plots tot twee keer toe gevaarlijk, maar evenveel keer ligt Koffi in de weg. Hij werkt eerst een vrije trap van Koita in hoekschop en staat daarop vervolgens ook klaar om een poging van Vieira te pareren. .
  16. tweede helft, minuut 83. De tijd begint stilaan te dringen. Krijgen we nog een winnaar of verdelen Moeskroen en Waasland-Beveren de buit? .
  17. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Excel Moeskroen, Beni Badibanga erin, Serge Tabekou eruit
  18. tweede helft, minuut 80. Onana mist volgende wedstrijd. Onana tikt Mandjeck achteraan aan en geeft hem ook nog eens een duw. Het komt hem op een terechte gele kaart te staan. Hij is daardoor geschorst voor de volgende wedstrijd tegen STVV. .
  19. Gele kaart voor Jean Onana van Excel Moeskroen tijdens tweede helft, minuut 79
  20. tweede helft, minuut 78.