49'
Krépin Diatta
49'
2 - 1

Club Brugge heeft het Oostendse varkentje niet zonder moeite gewassen. Club kwam, met opnieuw een goal van Dost, op een 2-1-voorsprong, maar Sakala liet vanaf elf meter de kans liggen om KVO een punt te schenken. KVO-coach Alexander Blessing was ontgoocheld over de spelleiding. "Je moet ook op het veld van Club de ballen hebben om een tweede penalty te fluiten."

Club Brugge - KV Oostende in een notendop:

• Sleutelmoment: Meteen na de 2-1 van Diatta kan Sakala Oostende vanaf de penaltystip weer langszij brengen. Maar de KVO-aanvaller mikt de bal recht op Mignolet en verknoeit het ook nog eens in de herneming.

• Man van de match: Ruud Vormer was weer bepalend voor Club Brugge met 2 assists. Hij schilderde een hoekschop op het hoofd van Dost en zette Diatta op weg naar de winning goal. Ook Bas Dost verdient een eervolle vermelding. Met 3 goals in 3 wedstrijden heeft hij zijn entree bij Club niet gemist.

• Opvallend: Spelen tegen KV Oostende, het is de laatste jaren een garantie op winst voor Club Brugge. De voorbije 8 competitieduels leverden evenveel zeges op voor Club. Vorig seizoen versloeg het KVO ook al in de 1/8e finales van de Croky Cup, al had het toen wel strafschoppen nodig. Het is al van 18 mei 2017, in Play-off I, geleden dat Oostende Club nog eens kon kloppen.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Oostende (2-1)

Onvermijdelijke Dost zet valse Brugse start recht

Zowel Club als Oostende heeft de laatste weken de wind in de zeilen, maar vanavond blies de wind aanvankelijk toch vooral in het voordeel van KVO. De kustploeg begon vrank en vrij aan de wedstrijd en toonde meteen initiatief.

Op het kwartier werd die gretige start beloond, al had Oostende wat meeval. Kossounou tikte een voorzet van Sakala blind achteruit, pal tegen Mata aan. Die werkte de 0-1 zo wel erg ongelukkig in eigen doel.

De reactie van Club bleef uit, Oostende hield het goed gesloten en prikte af en toe gevaarlijk tegen. Rond het halfuur kwamen de bezoekers tot 2 keer toe dicht bij de 0-2. Sakala werkte eerst een lage voorzet van Bataille van dichtbij naast en toen diezelfde Bataille hem diep stuurde, dwong hij Mignolet tot een knappe redding.

Kort voor de rust kon Lang van dichtbij besluiten na een knappe voorzet van De Ketelaere, maar de paal én Castro voorkwamen de gelijkmaker. Die kwam er even later tóch toen Dost te veel vrijheid kreeg op een hoekschop van Vormer. De Nederlander bedankte met zijn 3e goal in evenveel wedstrijden.

De Ketelaere zet Tanghe met een knappe beweging in de wind

Diatta bevrijdt Club, Mignolet redt penalty

Club ging  na de rust door op zijn elan. Castro moest meteen zijn kunnen tonen op een knal van Diatta, Dost liet in de herneming zien dat ook hij wel eens kan missen. Het bleek slechts uitstel voor Oostende, want meteen daarna stond de 2-1 toch op het scorebord. Op aangeven van Vormer gaf Diatta Castro het nakijken met een gekruist schot.

Oostende kreeg meteen daarna al de kans om weer langszij te komen na ongelukkig hands van Kossounou. Sakala liet ze liggen, hij mikte zijn strafschop centraal op Mignolet en besloot dan ook nog eens naast in de herneming. De bezoekers wilden een 2e penalty na contact tussen Ricca en Bataille, maar scheidsrechter Smet en de VAR zagen er geen graten in.

De bezoekers maakten het Club knap lastig en bleven naarstig op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er niet. De beste kans was zelfs nog voor Club, maar een 2e goal voor Dost zat er niet in. Hij besloot van dichtbij vanuit een scherpe hoek op de paal.

Molenwiekende Mignolet maakt Sakala nerveus, die vervolgens strafschop mist

Hendry vindt het te koud om buiten op te warmen, dan maar in de spelerstunnel

Verdiende Oostende een tweede strafschop na een fout op Bataille?

Blessin: "Je moet de ballen hebben om een tweede penalty te fluiten"

• Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “We hadden hier punt verdiend. We hebben echt goed gespeeld en kansen gecreëerd. We kregen een grote kans om langszij te komen met die penalty. Tegen een topploeg als Club moet je zoiets benutten. Voor mij was ook de tweede penaltyfase een duidelijke overtreding, Jelle (Bataille, red.) zijn enkel staat gezwollen, er was een duidelijk contact. Ook hier op het veld van Club Brugge moet je als scheidsrechter dan de ballen hebben om een tweede penalty te fluiten. Fout is fout. Dan mag het niet meespelen dat je twee keer kort na elkaar een penalty geeft.”

• Philippe Clement (trainer Club Brugge): “Dit is één van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen, Oostende laat je geen seconde met rust aan de bal. We zijn wel goed aan de wedstrijd begonnen, maar liepen toen op die ene counter. Zo gaven we hen heel veel energie. Maar we zijn niet gaan twijfelen en hebben nog voor de rust gescoord. Na de tweede goal weet je dat Oostende er nog vol voor zal gaan en was het voor ons vliegen en springen. Het was geen fantastisch academisch voetbal, maar dat is ook niet mogelijk tegen dit Oostende. Het is hun kwaliteit dat ze de tegenstander niet toelaten om goed te spelen. Daarom is het belangrijk om deze wedstrijden te winnen, op mentaliteit. Ik denk niet dat er al veel ploegen 6 op 6 hebben gepakt tegen Oostende dit seizoen.”

90+5'

Club boekt een 2-1-overwinning tegen Oostende en loopt zo voorlopig 10 punten uit op Racing Genk, dat morgen nog Gent ontvangt. KVO kwam op voorsprong met een owngoal van Mata, maar Dost en Diatta loodsten Club alsnog naar een 12 op 12.

90+1'

90'

4 minuten extra

Oostende krijgt nog 4 minuten om een punt te veroveren. Voor Club blijft het toch zwoegen.

89'

Gueye krijgt het aan de zijlijn even aan de stok met Balanta en deelt een stevige por uit aan de Brugse invaller. Smet roept de kemphanen even bij zich, maar houdt de kaarten op zak.

87'
86'

Ook Skulason wordt bij Oostende naar de kant gehaald. Blessin gooit met Kvasina nog een offensieve troef in de strijd.

86'
85'

Sakala wordt naar de kant gehaald voor Thiam. Bij Club zit de wedstrijd van Lang erop, hij wordt vervangen door Okereke.

85'
82'

Oostende is nog eens gevaarlijk op een vrije trap. Tanghe dwingt Mignolet tot een redding, maar hij liep wel buitenspel. Het geeft wel aan hoe Oostende blijft gaan voor die gelijkmaker.

80'

Gueye probeert Mechele de bal te ontfutselen in de zestien en gaat daarbij onderuit. Niks aan de hand, oordeelt scheidsrechter Smet.

75'

Gueye waagt zijn kans met een verre knal, Mignolet is niet onder de indruk. Maar de voorsprong blijft toch krap voor Club. Wordt het nog een spannend slotkwartier?