6. 84' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 25 - 20/01/21 - 21:00
84'
1 - 0

Antwerp heeft een tweede zege op een rij geboekt onder Frank Vercauteren. Blikvanger tegen Cercle Brugge was niemand minder dan Lamkel Zé, die een week geleden zichzelf nog leek af te schrijven bij de club maar nu zowaar de enige goal uit de (flauwe) match maakte.

Antwerp - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: In een erg gesloten wedstrijd leken Antwerp en Cercle Brugge op weg naar een scoreloos gelijkspel, maar in het slot van de wedstrijd was daar plots Lamkel Zé.  Na een uitstekende pass van Boya werkte hij beheerst af.

• Man van de match: Nog geen week is hij terug uit de B-kern, maar tegen Cercle Brugge kroonde Lamkel Zé zich opnieuw tot man van de match met het beslissende doelpunt in de absolute slotfase. Ook Seck en De Laet verdienen een eervolle vermelding, er was geen doorkomen aan voor Cercle.

• Opvallend: Het gaat zo stilaan van kwaad naar erger voor Cercle. De rode lantaarn kon al niet meer winnen sinds half november op het veld van Waasland-Beveren.

Bekijk de goal van Lamkel Zé tegen Cercle (1-0)

Niets te beleven in flauwe eerste helft

Antwerp-coach Frank Vercauteren moest het onder meer doen zonder Mbokani, Haroun en Gouden Schoen Refaelov en bracht enfant terrible Lamkel Zé terug in de ploeg. Bij Cercle ontbrak dan weer Hazard die eerder deze week uit de selectie werd gezet.

In de eerste helft viel er nauwelijks wat te beleven. Cercle kon eens dreigen via Vanhoutte, aan de overkant mikte Gerkens na een hoekschop tegen de paal.  Het ontbrak bij beide teams aan inspiratie waardoor het aan de rust nog 0-0 stond.

Verguisde Lamkel Zé trekt Antwerp over de streep

Na de rust groeide Antwerp in de partij zonder veel kansen te creëren. Lamkel Zé glipte in de aanvangsfase door de buitenspel, maar faalde oog in oog met Didillon in de afwerking. Even later trapte Hotic via het been van een Antwerp-verdediger naast.

Een kleine 10 minuten voor tijd gebeurde dan het onvermijdelijke. Boya tikte de bal knap door tot bij Lamkel Zé en hij maakte er 1-0 van. Het woelwater besloot zijn doelpunt vervolgens uitbundig te vieren.

Cercle had geen reactie meer in huis en blijft zo de rode lantaarn na 22 speeldagen. Antwerp springt terug naar de 3de plek dankzij... Lamkel Zé.

Verstraete: "Blij voor Lamkel Zé? Vooral met de zege"

• Frank Vercauteren (trainer Antwerp): "We wisten op voorhand dat dit een moeilijke wedstrijd zou zijn.  Voetballend is er zeker nog werk, maar iedereen heeft alles gegeven in moeilijke omstandigheden.  Dit is een overwinning van de ploeg en niet van Lamkel Zé al heeft hij ons zeker een handje geholpen. Hij heeft gedaan wat we van hem gevraagd hebben en bracht ons zeker iets bij. Ik kan alleen maar tevreden zijn met zijn prestatie."

• Paul Clement (trainer Cercle Brugge): "Ik denk dat we vandaag zeker een punt verdienden.  Een overwinning niet, maar ook Antwerp  verdiende de zege niet. Het was een wedstrijd zonder echte kansen en we stonden goed, maar op dat ene moment gaat het dan mis. We zijn heel erg teleurgesteld dat we geen punt kunnen meenemen. Ons spelniveau is meer dan degelijk, maar om op te klimmen in de stand zullen we punten moeten pakken."

• Birger Verstraete (Antwerp): "Dit was zeker niet onze beste wedstrijd. We speelden goed in blok en Cercle deed dat ook waardoor de grote kansen uit bleven. Het moet in de toekomst zeker beter dan dit, maar het belangrijkste was om de 3 punten te pakken.  Of ik blij ben voor Lamkel Zé? Ik ben vooral blij met de overwinning.  Er staat niemand boven de groep, maar vandaag heeft hij gewoon zijn job gedaan. Ik hoop dat we de komende maanden nog veel plezier aan hem kunnen beleven."

Lamkel Zé viert zijn goal, zoals we hem kennen:

22:49

Einde wedstrijd

Antwerp is erin geslaagd om de punten met de nodige moeite thuis te houden. Diep in de tweede helft was daar de verder totaal onzichtbare Lamkel Zé die de wedstrijd dan toch besliste. Antwerp springt naar de 3de plaats in de stand, Cercle behoudt de rode lantaarn.

90+2'
90+1'

Cercle krijgt nog een hoekschop. Zit er nog iets in voor de Vereniging?

90+1'

90'

90'

Cercle gaat nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het lijkt niet meer voor vanavond te zijn. Clement heeft er intussen nog aanvaller Denkey ingebracht.

90'
89'
88'
87'
86'
85'

Lamkel Zé doet het!

Jawel hoor! Het is Didier Lamkel Zé die Antwerp over de streep trekt. Boya tikt de bal heerlijk in de loop van Lamkel Zé en hij maakt er 1-0 van. Bij het vieren kan hij het toch niet laten om zijn shirt uit te trekken.

83'

Cercle is van goede wil, maar Seck en De Laet heersen in het eigen strafschopgebied. Intussen zijn de laatste 10 minuten van de partij ingegaan.