Jupiler Pro League - speeldag 24 - 06/02/21 - 18:30
Noa Lang
0 - 2
Noa Lang
90+4'

De teller van Club Brugge blijft lopen: de leider zit nu al aan 8 competitiezeges op een rij. Ook tegen rode lantaarn Waasland-Beveren liet blauw-zwart niets liggen: Noa Lang was alweer de uitblinker met dienst met twee doelpunten. Al bleef de bevrijdende goal lang uit, vond ook Philippe Clement. "Het killerinstinct was vandaag niet groot genoeg", zegt de Club-trainer.

Waasland-Beveren - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: De dominantie mag dan nog zo groot zijn, bij een krappe 0-1-voorsprong blijft het toch spannend voor Club Brugge. Pas op het einde van de extra tijd verlost Lang de bezoekers met zijn tweede van de avond.

• Man van de match: Eén man hield de thuisploeg tot in de extra tijd in de wedstrijd en dat was Nordin Jackers. De doelman excelleerde vooral in de tweede helft met een resem reddingen op loepzuivere kansen voor onder meer Dost, Vanaken, Lang en Chong.

• Opvallend: De cijfers op de Freethiel zijn dramatisch bij Waasland-Beveren. In 12 thuiswedstrijden kon het slechts 2 keer winnen en 1 keer gelijkspelen. Geen enkele ploeg in 1A doet het slechter op eigen veld.

Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Club Brugge (0-2)

Lang schittert opnieuw met heerlijke goal

De rode lantaarn tegen de competitieleider, de slechtste tegen de beste defensie en de slechtste thuisploeg tegen de beste uitploeg. Weinig opbeurende statistieken voor Waasland-Beveren en het klasseverschil uitte zich meteen op het veld.

Club klom al na amper 12 minuten op voorsprong met een heerlijke goal van wie anders dan Noa Lang. De Rotterdammer zette Schryvers in de wind aan de zijlijn, ontweek een tackle van Wuytens en nam dan ook nog eens doelman Jackers te grazen. Zijn tiende competitietreffer was er één om in te kaderen.

De toon was gezet en meteen na de openingstreffer werkte Vieira bijna de 0-2 in eigen doel. Jackers moest dan weer zijn kunnen tonen op een verre knal van Sobol en hield ook Vormer van een treffer.

Waasland-Beveren kon daar niet veel meer tegenover stellen dan een afgeweken schot van Albanese. Toch slaagde Club er niet in zijn voorsprong uit te diepen na de felle start. De dominantie bleef, de kansen bleven uit.

Jackers houdt de spanning erin, Lang beslist de wedstrijd

Het meesterschap van Club zette zich ook na de rust voort, maar de bezoekers bleven er weinig mee doen. Bovendien was Dost zijn torinstinct plots kwijt. Alleen voor Jackers besloot hij pal op de doelman en in de herneming mikte hij onbegrijpelijk over.

Kort daarna pakte Dost wel uit met een heerlijk tikje naar Vanaken. Die besloot vanuit een scherpe hoek rakelings voorlangs. De missers braken Club bijna zuur op toen Mandjeck plots centraal mocht oprukken. Vanuit het halve maantje besloot hij nipt naast, Club kwam met de schrik vrij.

Club bleef op zoek gaan naar een ruimere marge, maar zowel Chong als Lang vonden Jackers op hun weg. De doelman hield de spanning erin, want in de slotfase hield hij Lang met een knappe reflex nog maar eens van de 0-2.

Na een slechte inworp van de thuisploeg kon Chong de wedstrijd beslissen, maar opnieuw stak Jackers er een stokje voor. Pas op het einde van de extra tijd nam Lang op de counter alle twijfel weg met zijn tweede van de avond.

Stevige dubbele misser van Dost

Clement: "Het killerinstinct was niet groot genoeg"

•  Philippe Clement (trainer Club Brugge): “We hebben goede dingen laten zien, maar we hebben onszelf niet beloond of veel te laat. Ons tweede doelpunt had veel vroeger moeten vallen. We hadden efficiënter moeten zijn, want met maar een doelpunt voorsprong kan er altijd een bal uit de lucht vallen. Op die manier kan je nog punten verliezen, dus dat is zeker een werkpunt. We hebben genoeg kansen gecreëerd om meer dan 2 doelpunten te maken met de kwaliteiten die mijn spelers hebben. Het killerinstinct was niet groot genoeg vandaag. We hadden dikke kansen die altijd binnen moeten zijn.”

• Nicky Hayen (trainer Waasland-Beveren): “Ik heb een dubbel gevoel. We speelden tegen een heel dominant Club, dat niet 100 procent moest zijn om de overwinning te pakken na die vroege voorsprong. We hebben er alles aan gedaan om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven, maar dan moet je ook wat geluk hebben dat één van die weinige kansen iets oplevert. Maar alles blijft dicht bij elkaar. We hebben nu nog 8 wedstrijden en alle toppers zijn achter de rug. Nu moeten we punten pakken en er 100 procent voor gaan.”

90+6'

Club Brugge zet zijn zegereeks voort en pakt ook bij Waasland-Beveren de volle buit. De bezoekers waren oppermachtig, Noa Lang was de matchwinnaar met 2 treffers.

90+4'
0-2
Noa Lang
90+4'

Lang neemt de twijfel weg

Club heeft er lang op moeten wachten, maar in de extra tijd beslist Lang op de counter de wedstrijd met zijn tweede van de avond. De buit is binnen voor Club.

90+1'

Chong vergeet het af te maken

Alweer een kans voor Club, maar alweer komt Jackers als winnaar uit de strijd. Waasland-Beveren maakt het zichzelf lastig met een slechte inworp. Badji zit ertussen en biedt Chong de 0-2 aan, maar de invaller mikt pal op Jackers.

90+1'

89'

Jackers voorkomt de 0-2!

Jackers houdt de spanning erin met een bijzonder knappe redding. Lang snijdt goed naar binnen en haalt uit met zijn linker, maar met zijn voet kan Jackers de bal nog net in hoekschop tikken.

87'

De Ketelaere dwingt een vrije trap schuin voor doel af en neemt die voor eigen rekening. Maar zijn bal gaat aan alles en iedereen voorbij.

86'
85'

Vukotic gaat net iets te wild naar de bal. Hij raakt die ook, maar haalt ook Chong onderuit. Het komt hem om een gele kaart te staan.

82'

We gaan de slotfase van deze wedstrijd in en bij Waasland-Beveren mogen ze toch blijven hopen op een puntendeling. De buit is nog niet binnen voor Club.

77'

Club pakt nog eens uit met een knappe combinatie met Badji, Lang en De Ketelaere. Vormer is het eindstation, maar al glijdend besluit die in het zijnet.

74'

Club mag dan de lakens uitdelen, het blijft door de krappe voorsprong toch spannend op de Freethiel. Mandjeck deelde al eens een waarschuwing uit, zit er toch nog iets in voor de thuisploeg?

71'

Exit Vanaken

Dubbele wissel bij Club. Vanaken en Dost ruimen plaats voor De Ketelaere en Badji.

69'

Chong botst op Jackers

Chong rukt op en in plaats van de bal af te spelen gaat hij voor eigen succes. Jackers houdt hem met een knappe redding van een doelpunt. Ook op de herneming van Lang staat de doelman pal.

67'

Mandjeck laat Club schrikken

Bij 0-1 blijft alles mogelijk en zo blijkt. Mandjeck kan centraal oprukken en krijgt ruimte voor het schot. Vanaf het halve maantje mikt hij rakelings naast. Club komt met de schrik vrij.