KV Oostende springt weer top 4 binnen met vlotte zege tegen STVV

  1. 38' - Doelpunt - Makhtar Gueye (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - Yuma Suzuki (3 - 1)
  2. 89' - Verv. Robbie D'Haese door Indy Boonen
  3. 84' - Verv. Nick Batzner door François Marquet
  4. 84' - Verv. Andrew Hjulsager door Kevin Vandendriessche
  5. 78' - Verv. Christian Brüls door Duckens Nazon
  6. 78' - Verv. Steve De Ridder door Mory Konaté
  7. 78' - Verv. Fashion Sakala door Mamadou Thiam
  8. 78' - Verv. Makhtar Gueye door Marko Kvasina
  9. 75' - Verv. Dimitri Lavalée door Ko Matsubara
  10. 74' - Doelpunt strafschop - Fashion Sakala (3 - 0)
  11. 73' - Geel - Dimitri Lavalée
  12. 60' - Doelpunt strafschop - Makhtar Gueye (2 - 0)
  38'goalMakhtar Gueye1 - 0
  60'penalty goalMakhtar Gueye2 - 0
  74'penalty goalFashion Sakala3 - 0
  90'goalYuma Suzuki3 - 1

  KV Oostende heeft weer aansluiting gevonden met de top in de Jupiler Pro League. Het kon onder meer met twee strafschoppen de opmars van STVV afstoppen en geniet (even) van een plekje in de top 4.

  Oostende - Sint-Truiden in een notendop

  • Sleutelmoment: Een deels gedwongen tactische bijstelling zorgt eventjes voor een opwelling bij STVV, maar op het uur verdubbelt KVO zijn voorsprong en kunnen de boeken eigenlijk dicht.
  • Man van de Match: Het is absoluut de week van Makhtar Gueye. De Senegalees scoorde in de Croky Cup twee keer tegen Waasland-Beveren en deed er vandaag nog eens twee bij tegen Sint-Truiden.
  • Opvallend: De defensie van Oostende had een dikke streep kunnen trekken onder een negatieve reeks, maar slikte nog een laat doelpunt. KVO wacht nu al sinds 12 december (elf matchen) op een clean sheet.

  Bekijk de goals uit Oostende - STVV (3-1)

  Gueye sloopt de muur van Sint-Truiden

  Beide ploegen hadden eerder deze week een Wase ploeg uitgeschakeld in de beker. Oostende had tegen Waasland-Beveren meer basisspelers nodig dan Sint-Truiden tegen Lokeren-Temse, maar van een gebrek aan frisheid bij de thuisploeg was weinig te merken. KVO nam in zijn gekende energieke stijl het voortouw.

   

  Bij STVV legde coach Maes de nadruk op de organisatie. Hij stelde vijf centrale verdedigers op en zette er nog een defensieve middenvelder voor als extra grendel op de deur. De Limburgers gaven dan ook weinig weg, op een kopkans voor Theate na. De vlugge Sakala ontsnapte wel eens aan Teixeira, maar moest dan te ver uitwijken.

   

  Gaandeweg slaagde Oostende er toch meer in om STVV uit verband te spelen. Bataille was schuin voor doel nog niet zelfzuchtig genoeg, maar wat later had Bätzner wel het juiste idee. Hij knikte slim in de loop van Gueye, die Schmidt van dichtbij te grazen nam.

  Blessin vooraf: "Er hangt een haar van blonde vrouw op de micro, wat doen jullie toch allemaal?"

  Oostende dankzij strafschoppen in veilige haven

  Sint-Truiden moest iets aanpassen en dus stelde Maes zijn opstelling bij naar een 4-4-2. Oostende had even de tijd nodig om zich daarop in te stellen, maar gaf alleen een halve kans weg aan Suzuki. Na enkele minuten had de thuisploeg opnieuw het overwicht.

   

  KVO-coach Blessin zag tot zijn genoegen een meer open tweede helft waarin zijn jongens beter tot hun recht kwamen. De aanhoudende druk van de Kustjongens werd De Ridder teveel. Hij beging handspel in de zestien en Gueye mocht vanaf de stip zijn tweede maken. Sint-Truiden wist het even niet meer. Hjulsager kopte over en Sakala plaatste een uitstekende mogelijkheid voorlangs.

   

  Sakala kreeg na nieuw handspel, ditmaal van Pius, toch de kans om zijn dertiende van het seizoen te maken. De Oostendse topschutter maakte er 3-0 van en zo was de zaak beklonken. STVV spartelde nog wat tegen in de persoon van invaller Nazon. Die knalde eerst op de arm van Hubert en schudde in het absolute slot nog een geweldige dribbel uit zijn benen om de 3-1 op de schoen van Suzuki te leggen. Het kalf was toen natuurlijk al een poosje verdronken.

  Bij de invalbeurt van Indy Boonen neuriet iemand in de tribune de generiek van Indiana Jones

  Mascottes KVO gaan op de knieën na misser van Sakala

  Capon: "Baas over gans het veld"

  Brecht Capon en Oostende konden weer winnen in de competitie. "Dit doet deugd, want vorige week was het toch moeilijk. We hadden vandaag controle over heel de match en wonnen verdiend."

   

  Capon depanneerde als centrale verdediger. "Ik heb daar nog gespeeld, dus ik ken het wel. Het zat goed achteraan. Dat was een collectief werk, want we waren baas over gans het veld. Een pluim op onze hoed, al had Sint-Truiden misschien niet zijn beste dag."

   

  Gueye en Sakala maakten de Oostendse doelpunten. "Daar leven spitsen natuurlijk van. Zeker voor Makhtar was het belangrijk. Hij had in de beker al twee keer gescoord, dus dat zit goed", lachte Capon.

   

  KVO doet mee in de top. "Volgende week tegen Genk is het weer een mooie affiche. Jammer genoeg zonder supporters, maar goed. We moeten niet meer achteromkijken. Alles wat erbij komt, is bonus."

  Maes: "Sommige spelers gaven niet thuis"

  Het STVV van Peter Maes kwam mak voor de dag. "Het belangrijkste verschil was de intensiteit. Ik denk niet dat we in het eerste uur twee keer de tweede bal hadden. In de eerste helft konden we geen vijf keer na elkaar passen."

   

  "Tegen zo'n agressief team moet je de vrije man vinden. Je mag niet meegaan in dat spel, maar moet proberen te voetballen. Dat hebben we niet gedaan. Je moet hier met elf man top zijn, maar er waren een paar jongens in de as die niet thuis gaven", zuchtte de coach.

   

  "De eerste goal was kantje boord buitenspel, denk ik, maar die twee andere... Ook al speel je slecht, bij 1-0 kan je altijd nog iets doen. Maar we gaven die twee doelpunten heel gemakkelijk weg."

   

  "Ik heb deze week jongens laten rusten. Ik weet niet of het toeval is, maar die gaven vandaag niet thuis. Misschien was het vandaag een mentale kwestie. Gelukkig kunnen we heel snel schakelen naar woensdag en onze lessen trekken. Als team en individueel."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Oostende heeft Sint-Truiden aan de kant geschoven en staat op de vierde plek. Er valt helemaal niks af te dingen op de zege van de Kustjongens. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Yuma Suzuki van STVV. 3, 1.
  4. tweede helft, minuut 90. Toch nog 3-1! Hubert ziet zijn clean sheet in rook opgaan. Nazon rolt de halve ploeg van Oostende op en legt de eerredder op de schoen van Suzuki, die zich dus opnieuw naast Sakala hijst bij de topschutters. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Robbie D'Haese eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Een zwieper van Thiam vliegt net naast de eerste paal. Schmidt was ook ter plaatse, dus dit zou sowieso niet de 4-0 worden. .
  7. tweede helft, minuut 87. Nu het kalf verdronken is, trekt STVV ten aanval. Oostende neemt het ook ietsje losser op. .
  8. tweede helft, minuut 84. Hjulsager en de bijzonder nuttige Bätzner krijgen applaus bij hun wissel. Vandendriessche en Marquet krijgen nog wat speeltijd. .
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Nick Batzner eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Kevin Vandendriessche erin, Andrew Hjulsager eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Nazon op Hubert. Eindelijk een echte kans voor STVV. Nazon ziet de ruimte en haalt ferm uit, maar de arm van Hubert is stevig. .
  12. tweede helft, minuut 79. Het werk van Gueye en Sakala is af. Kvasina en Thiam vervangen de schutters. Bij Sint-Truiden komen Nazon en Konaté erin. .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij STVV, Duckens Nazon erin, Christian Brüls eruit
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij STVV, Mory Konaté erin, Steve De Ridder eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Mamadou Thiam erin, Fashion Sakala eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Makhtar Gueye eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Oostende springt over Beerschot, Charleroi, Anderlecht en Standard naar een voorlopige vierde plek en zet zijn kandidatuur voor Play-off I toch kracht bij. Hebben ze daarvoor genoeg jus in de benen? .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij STVV, Ko Matsubara erin, Dimitri Lavalée eruit
  19. tweede helft, minuut 74. Sakala met de 3-0! Deze strafschop mag Sakala wel nemen. Schmidt kiest de juiste hoek en zit er met zijn vingers bij, maar het schot heeft genoeg kracht om het net te doen trillen. De drie punten zijn nu echt wel binnen voor Oostende. .