Lamkel Zé doet treurige derby ontbranden, Antwerp wint na pittig slot

  1. 39' - Geel - Jan Van den Bergh
  2. 21' - Geel - Tom Pietermaat
  1. 90+4' - Verv. Lior Refaelov door Dylan Batubinsika
  2. 90+3' - Geel - Lior Refaelov
  3. 90+2' - Verv. Stipe Radic door David Mukuna-Trouet
  4. 90' - Verv. Didier Lamkel Ze door Felipe Avenatti
  5. 90' - Verv. Joren Dom door Réda Halaïma
  6. 89' - Doelpunt - Frédéric Frans (1 - 2)
  7. 87' - Doelpunt - Pieter Gerkens (0 - 2)
  8. 85' - Geel - Didier Lamkel Ze
  9. 84' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (0 - 1)
  10. 77' - Geel - Pierre Bourdin
  11. 74' - Verv. Abdoulie Sanyang door Blessing Eleke
  12. 71' - Geel - Ritchie De Laet
  13. 69' - Geel - Abdoulie Sanyang
  84'goalDidier Lamkel Ze0 - 1
  87'goalPieter Gerkens0 - 2
  89'goalFrédéric Frans1 - 2

  Antwerp heeft de stadsderby tegen Beerschot gewonnen. Na 84 saaie minuten brak Didier Lamkel Zé de ban met een kopbalgoal. Hij ging op geheel eigen wijze vieren. Gerkens volgde al snel zijn voorbeeld: 0-2. De aansluitingstreffer van Frans kwam te laat.

  Beerschot - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een tot dan toe mistroostige wedstrijd wordt in enkele minuten tijd gekaapt door Antwerp, dat met treffers van Lamkel Zé en Gerkens de boel doet ontploffen.
  • Man van de match: Dan is de eerste goal misschien wel de belangrijkste en dan komen we weer uit bij de enige echte Didier Lamkel Zé. Zou hij na een treffer in dé derby nog veel haters hebben bij Antwerp?
  • Opvallend: Vier doelpunten in vijf competitiewedstrijden: Lamkel Zé deed nooit beter voor Antwerp, en dat in misschien wel zijn moeilijkste periode. Week na week en doelpunt na doelpunt lijkt hij steeds meer door zijn ploegmaats opgenomen te worden.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Antwerp (1-2)

  Een uur voetbal om snel te vergeten

  Een sneeuwtapijt en vriestemperaturen zijn niet meteen de gedroomde ingrediënten voor een goeie pot voetbal. Met man en macht werd de sneeuw van het veld gekeerd en een vurige Antwerpse derby moest de koude doen vergeten.

   

  Moest, want dat gebeurde allerminst. In de eerste helft moesten we ons opwarmen aan een handvol overtredingen en een zeldzame panna. Niet dat de rust soelaas bracht, want ook na de onderbreking scoorde de wedstrijd nog lager dan de temperatuur.

   

  We voetbalden bijna een uur voor Beiranvand en Vanhamel zich een eerste keer moesten onderscheiden. Antwerp drukte voorzichtig door, maar De Laet en Lamkel Zé konden het leer niet tussen de palen mikken.

  Hongla trakteert Holzhauser op een zuivere panna

  3 goals in 5 minuten doen de boel ontbranden

  Zo leek de derby van ’t stad uit te monden in een mistroostige 0-0, maar dat was buiten Didier Lamkel Zé gerekend. De man die in januari koste wat het kost moest vertrekken, dook als een snoek naar de voorzet van Gelin om de score te openen. Bij de Kameroener blijft het nooit bij scoren alleen en ook deze keer nam hij plaats in de tribunes om zijn doelpunt te vieren.

   

  De 0-1 stond nog maar net op het scorebord of de 1 moest al vervangen worden door een 2. Bij Beerschot kregen ze een voorzet niet weggewerkt. De Pauw pikte dankbaar op en legde terug tot bij Gerkens, die de bal heerlijk langs de paal naar binnen schoof.

   

  In eigen huis kon ook Beerschot niet achterblijven in een doldwaze slotfase. Holzhauser mikte een hoekschop foutloos op de knikker van Frans, die de 1-2-eindstand op het bord knikte. Na drie doelpunten in de enige aangename vijf minuten zat het er al op en zo kan Antwerp zich met een 6 op 6 dé ploeg van ’t stad noemen.

  Lamkel Zé opent de score in de derby en viert op zijn manier

  Bourdin met fout op Lamkel Zé, die zijn schoen verliest

  Sneeuwruimen? Dat doe je met een ladder

  Still: "De details waren in het voordeel van Antwerp"

  Will Still (coach Beerschot): “Deze wedstrijd verdiende geen winnaar, vind ik. 84 minuten lang is alles waterdicht, langs beide kanten. Dan komt Gélin plots op een vreemde positie te staan en dat lossen we niet goed op. In 1A worden de wedstrijden op basis van details beslist en die waren vandaag in het voordeel van Antwerp.”

   

  Mike Vanhamel (Beerschot): “Een gelijkspel zou logisch geweest zijn, maar we waren niet scherp genoeg op het einde. Beetje bij beetje zijn we te veel naar achteren gekropen en dat hebben we cash betaald. De laatste weken creëren we niet veel kansen en dat was vandaag niet anders. Dan moeten die vrije trappen of hoekschoppen goed vallen en dat was vandaag ook niet het geval. In dat geval moeten we misschien eerder voor een punt spelen dan alles open te laten liggen in de zoektocht naar de zege. Ik denk dat we Holzhauser aan de bal moeten laten komen zoals vandaag, maar wel 15 meter hoger.”

  Lamkel Zé: "Zonder ploegmaats ben ik niets"

  Frank Vercauteren (coach Antwerp): “Ik wil de ploeg bedanken voor de kwaliteit, voor het resultaat en het extraatje dat ze hebben gegeven voor de supporters. Toen Lamkel Zé scoorde, dacht ik dat hij alwéér een gele kaart gepakt had en dat kan ons later zuur opbreken. Proficiat voor het doelpunt, maar ook voor de assist en de hele ploegprestatie. Hij kan misschien het verschil maken, maar winnen doet hij nooit alleen.”

   

  Didier Lamkel Zé (Antwerp): “Ik moet de club bedanken om het vertrouwen in mij te behouden en om me opnieuw op te nemen in de groep. Ik bedank ook mijn ploegmaats om me te accepteren. Vier doelpunten in vijf wedstrijden is mooi en ik hoop dat ik de ploeg kan blijven helpen. Zonder mijn ploegmaats ben ik niets en het is dankzij hen dat ik hier nu sta en dat ik vier keer scoorde. Ik moet gewoon de voorwaarden respecteren die de coach me heeft opgelegd en kijk: het betaalt zich terug.”

  Reacties na de match:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Antwerp is de ploeg van 't stad! Een doldwaas einde blies toch nog leven in de stadsderby. Uiteraard was het Lamkel Ze die de wedstrijd openbrak. Gerkens verdubbelde de voorsprong al snel en de aansluitingstreffer van Frans kwam te laat voor Beerschot. .
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Antwerp, Dylan Batubinsika erin, Lior Refaelov eruit
  4. Gele kaart voor Lior Refaelov van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 93. Refaelov krijgt maar geel. Refaelov krijgt nog geel nadat hij doorgaat op de uitgekomen Vanhamel. De herhaling toont ook dat de Istraëli vol op de enkel van Vanhamel gaat staan. .
  6. tweede helft, minuut 92. Zowat de hele ploeg van Antwerp staat voor de neus van Beiranvand. Toch komt de Iraniër als eerste aan de bal en weet hij hem ook in twee tijden te klemmen. .
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Beerschot, David Mukuna-Trouet erin, Stipe Radic eruit
  8. tweede helft, minuut 90. En Lamkel Ze wordt naar de kant gehaald. Dat is misschien wel de veiligste optie voor Frank Vercauteren. .
  9. tweede helft, minuut 90.
  10. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Antwerp, Felipe Avenatti erin, Didier Lamkel Ze eruit
  11. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Beerschot, Réda Halaïma erin, Joren Dom eruit
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Frédéric Frans van Beerschot. 1, 2.
  13. tweede helft, minuut 89. Ook Beerschot scoort in het slot! Plots vliegen alle ballen binnen! Een vrijetrap van Holzhauser valt op het hoofd van Frans, die de bal in het verste zijnetje verlengt. Wat een slot! .
  14. tweede helft, minuut 87.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Pieter Gerkens van Antwerp. 0, 2.
  16. tweede helft, minuut 86. Gerkens doet de boeken toe! Twee snelle doelpunten nekken Beerschot! De Pauw kan een moeilijke voorzet van Refaelov controleren en legt meteen terug op Gerkens. Die legt de bal netjes binnen langs de paal en zo staat het plots 0-2! .
  17. tweede helft, minuut 85.
  18. tweede helft, minuut 85.
  19. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 85