1. 84' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (0 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 24 - 07/02/21 - 13:31
84'
Didier Lamkel Ze
0 - 1
84'

Antwerp heeft de stadsderby tegen Beerschot gewonnen. Na 84 saaie minuten brak Didier Lamkel Zé de ban met een kopbalgoal. Hij ging op geheel eigen wijze vieren. Gerkens volgde al snel zijn voorbeeld: 0-2. De aansluitingstreffer van Frans kwam te laat.

Beerschot - Antwerp in een notendop:

• Sleutelmoment: Een tot dan toe mistroostige wedstrijd wordt in enkele minuten tijd gekaapt door Antwerp, dat met treffers van Lamkel Zé en Gerkens de boel doet ontploffen.
  • Man van de match: Dan is de eerste goal misschien wel de belangrijkste en dan komen we weer uit bij de enige echte Didier Lamkel Zé. Zou hij na een treffer in dé derby nog veel haters hebben bij Antwerp?
  • Opvallend: Vier doelpunten in vijf competitiewedstrijden: Lamkel Zé deed nooit beter voor Antwerp, en dat in misschien wel zijn moeilijkste periode. Week na week en doelpunt na doelpunt lijkt hij steeds meer door zijn ploegmaats opgenomen te worden.

Bekijk de goals uit Beerschot - Antwerp (1-2)

Een uur voetbal om snel te vergeten

Een sneeuwtapijt en vriestemperaturen zijn niet meteen de gedroomde ingrediënten voor een goeie pot voetbal. Met man en macht werd de sneeuw van het veld gekeerd en een vurige Antwerpse derby moest de koude doen vergeten.

Moest, want dat gebeurde allerminst. In de eerste helft moesten we ons opwarmen aan een handvol overtredingen en een zeldzame panna. Niet dat de rust soelaas bracht, want ook na de onderbreking scoorde de wedstrijd nog lager dan de temperatuur.

We voetbalden bijna een uur voor Beiranvand en Vanhamel zich een eerste keer moesten onderscheiden. Antwerp drukte voorzichtig door, maar De Laet en Lamkel Zé konden het leer niet tussen de palen mikken.

Hongla trakteert Holzhauser op een zuivere panna

3 goals in 5 minuten doen de boel ontbranden

Zo leek de derby van ’t stad uit te monden in een mistroostige 0-0, maar dat was buiten Didier Lamkel Zé gerekend. De man die in januari koste wat het kost moest vertrekken, dook als een snoek naar de voorzet van Gelin om de score te openen. Bij de Kameroener blijft het nooit bij scoren alleen en ook deze keer nam hij plaats in de tribunes om zijn doelpunt te vieren.

De 0-1 stond nog maar net op het scorebord of de 1 moest al vervangen worden door een 2. Bij Beerschot kregen ze een voorzet niet weggewerkt. De Pauw pikte dankbaar op en legde terug tot bij Gerkens, die de bal heerlijk langs de paal naar binnen schoof.

In eigen huis kon ook Beerschot niet achterblijven in een doldwaze slotfase. Holzhauser mikte een hoekschop foutloos op de knikker van Frans, die de 1-2-eindstand op het bord knikte. Na drie doelpunten in de enige aangename vijf minuten zat het er al op en zo kan Antwerp zich met een 6 op 6 dé ploeg van ’t stad noemen.

Lamkel Zé opent de score in de derby en viert op zijn manier

Bourdin met fout op Lamkel Zé, die zijn schoen verliest

Sneeuwruimen? Dat doe je met een ladder

Still: "De details waren in het voordeel van Antwerp"

Will Still (coach Beerschot): “Deze wedstrijd verdiende geen winnaar, vind ik. 84 minuten lang is alles waterdicht, langs beide kanten. Dan komt Gélin plots op een vreemde positie te staan en dat lossen we niet goed op. In 1A worden de wedstrijden op basis van details beslist en die waren vandaag in het voordeel van Antwerp.”

Mike Vanhamel (Beerschot): “Een gelijkspel zou logisch geweest zijn, maar we waren niet scherp genoeg op het einde. Beetje bij beetje zijn we te veel naar achteren gekropen en dat hebben we cash betaald. De laatste weken creëren we niet veel kansen en dat was vandaag niet anders. Dan moeten die vrije trappen of hoekschoppen goed vallen en dat was vandaag ook niet het geval. In dat geval moeten we misschien eerder voor een punt spelen dan alles open te laten liggen in de zoektocht naar de zege. Ik denk dat we Holzhauser aan de bal moeten laten komen zoals vandaag, maar wel 15 meter hoger.”

Lamkel Zé: "Zonder ploegmaats ben ik niets"

Frank Vercauteren (coach Antwerp): “Ik wil de ploeg bedanken voor de kwaliteit, voor het resultaat en het extraatje dat ze hebben gegeven voor de supporters. Toen Lamkel Zé scoorde, dacht ik dat hij alwéér een gele kaart gepakt had en dat kan ons later zuur opbreken. Proficiat voor het doelpunt, maar ook voor de assist en de hele ploegprestatie. Hij kan misschien het verschil maken, maar winnen doet hij nooit alleen.”

Didier Lamkel Zé (Antwerp): “Ik moet de club bedanken om het vertrouwen in mij te behouden en om me opnieuw op te nemen in de groep. Ik bedank ook mijn ploegmaats om me te accepteren. Vier doelpunten in vijf wedstrijden is mooi en ik hoop dat ik de ploeg kan blijven helpen. Zonder mijn ploegmaats ben ik niets en het is dankzij hen dat ik hier nu sta en dat ik vier keer scoorde. Ik moet gewoon de voorwaarden respecteren die de coach me heeft opgelegd en kijk: het betaalt zich terug.”