• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waasland-Beveren gaat in de slotminuut onderuit tegen KV Mechelen

  1. 29' - Geel - Georges Mandjeck
  2. 26' - Doelpunt - Marian Shved (0 - 2)
  3. 9' - Doelpunt - Sandy Walsh (0 - 1)
  1. 90+2' - Doelpunt - Marian Shved (2 - 3)
  2. 82' - Verv. Sandy Walsh door Issa Kabore
  3. 81' - Verv. Rob Schoofs door Aster Vranckx
  4. 78' - Geel - Danel Sinani
  5. 74' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
  6. 70' - Doelpunt - Jordan Faucher (2 - 2)
  7. 70' - Verv. Georges Mandjeck door Danel Sinani
  8. 67' - Verv. Igor De Camargo door Ferdy Druijf
  9. 67' - Verv. Geoffry Hairemans door Steven Defour
  10. 63' - Geel - Igor De Camargo
  11. 60' - Doelpunt - Jordan Faucher (1 - 2)
  12. 46' - Verv. Daan Heymans door Jordan Faucher
  13. 46' - Verv. Miguel Vieira door Dries Wuytens
  14. 46' - Verv. Serge Leuko door Alessandro Albanese

  KV Mechelen is op de valreep met de volle buit aan de haal gegaan tegen Waasland-Beveren. Invaller Faucher maakte met 2 goals een 0-2-achterstand ongedaan. In de laatste minuut kroonde Sjved zich tot matchwinnaar.

  Waasland-Beveren - KV Mechelen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na 90 minuten lijkt de wedstrijd af te stevenen op een puntendeling, maar een ultieme aanval van KV Mechelen beslist daar anders over. Shved staat op de juiste plek om de 2-3 binnen te tikken.
  • Man van de match: Marian Shved was een gesel voor de verdediging van de Waaslanders. Hij bekroonde zijn goede wedstrijd met een assist, een knappe lob en de goal van de overwinning.
  • Opvallend: Nicky Hayen wisselde 3 spelers bij de rust. Het invallersduo Faucher-Albanese bracht de thuisploeg op gelijke hoogte met respectievelijk 2 goals en 2 assists. 

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren – KV Mechelen (2-3)

  Walsh beantwoordt stormloop van Waasland-Beveren

  De laatste keer dat Waasland-Beveren won in de competitie, was KV Mechelen de tegenstander. De thuisploeg begon dan ook erg sterk aan de wedstrijd. Pogingen van Heymans en Frey zorgden voor het eerste gevaar.

   

  KV Mechelen was niet onder de indruk. Bij de eerste uitgespeelde kans was het meteen prijs voor de bezoekers. Walsh tikte de lage voorzet van Shved door de benen van doelman Jackers.

   

  Marian Shved blonk uit bij de bezoekers. De Oekraïner werd diep gestuurd door Mrabti en bleef ijzig kalm. Met een mooie lob bezorgde hij Mechelen de dubbele voorsprong. De ploeg van Wouter Vrancken kon zo met een gerust gevoel de kleedkamer in.

  Leuke combinatie met knap hakje tussen Schoofs en Bijker:

  Shved kroont zich tot matchwinnaar

  Nicky Hayen greep in en wisselde maarliefst 3 spelers bij de rust. Aanvankelijk bleef het spelbeeld hetzelfde. KV Mechelen controleerde de wedstrijd en speelde met vertrouwen.

   

  Op het uur blies Fauchner de wedstrijd nieuw leven in. Op assist van Albanese tikte hij de aansluitingstreffer in de verste hoek. De invallers bewezen zo hun waarde voor Waasland-Beveren.

   

  Niet veel later tekende het invallersduo voor de gelijkmaker. Albanese gooide een bal strak voor doel, met een knappe snoekduik kopte Fauchner zijn ploeg op gelijke hoogte.

   

  De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar Shved kroonde zichzelf tot matchwinnaar in de slotminuut. Alweer zag doelman Jackers een bal van dichtbij tussen zijn benen in doel verdwijnen. Mechelen pakt zo 18 op 21, Waasland-Beveren blijft sowieso de hekkensluiter van 1A.

  De Camargo legt de bal af met de edele delen en moet even bekomen:

  Hayen: "In slotminuut moet je genadeloos verdedigen"

  Nicky Hayen (Waasland-Beveren): "Dit is heel zuur, ik denk dat er geen ander woord voor is. Ik was absoluut niet tevreden over de eerste helft, we kwamen overal een stap te laat en liepen achter de feiten aan." 

   

  "Na de rust zijn we met de 3 wissels meer aanvallend gaan spelen en knokken we ons opnieuw in de wedstrijd. Op basis van de tweede helft was de gelijkmaker verdiend. In de slotminuut moet je gewoon genadeloos verdedigen. De "determination" ontbreekt bij ons. Als zo'n hoge bal komt, moet je je man volgen. Als je het duel niet wint, mag je tegenstander het ook niet winnen."

  Vrancken: "Riepen gelijkmaker over onszelf uit"

  Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Er zijn altijd gemengde gevoelens na zo'n wedstrijd. De winst is het belangrijkste, maar in de eerste helft moet je eigenlijk de 3e goal maken en de wedstrijd afmaken. Dat hebben we nagelaten, dat is een leermoment."

   

  "In de tweede helft is het is oké om niet te veel risico te willen nemen, maar als je dan ballen wild in het rond begint te trappen, roep je het een beetje over jezelf uit. Het is goed dat we op karakter de 3e goal maken. We zijn nu aan een goede reeks bezig door de voetjes op de grond te houden en hard te werken, dat moeten we volhouden."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 34. Mechelen graait de overwinning mee in de slotminuut. In een tweede helft waar Waasland-Beveren de rug rechtte, leek Faucher een gelijkspel uit de brand te slepen met 2 doelpunten. In de slotminuut van de extra tijd zorgde een ultieme aanval van de bezoekers toch voor de beslissing. Shved bezorgde zijn ploeg de overwinning met zijn 2e van de avond. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Shved beslist de wedstrijd! Een ultieme aanval van KV Mechelen wordt beloond. Druijf kopt de bal voor doel, Vranckx mist zijn schot volledig. Shved is wel alert en klopt Jackers voor een derde keer vanavond. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Marian Shved van KV Mechelen. 2, 3.
  5. 2 minuten extra. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 88. Beide ploegen proberen in de slotminuten het verschil te maken. Verder dan wat plukballen voor de doelmannen komt het evenwel niet. .
  7. Albanese test Thoelen. Waasland-Beveren wil absoluut nog eens winnen. Na goed werk van Frey zet Schrijvers de bal strak voor. Albanese twijfelt niet en zet Thoelen aan het werk.  . tweede helft, minuut 85.
  8. tweede helft, minuut 82. De invallers bij Mechelen proberen een aanval op te zetten. Vranckx zoekt Kaya, maar die kan zijn pas niet belopen. .
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Mechelen, Issa Kabore erin, Sandy Walsh eruit
  10. tweede helft, minuut 81. 10 minuten scheiden beide ploegen van een puntendeling. Trekt iemand nog het laken naar zich toe? .
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Mechelen, Aster Vranckx erin, Rob Schoofs eruit
  12. Jackers laat de bal glippen. Jackers probeert een hoge bal uit de lucht te plukken, maar misrekent zich. Shved is niet alert genoeg om te reageren. De doelman van Waasland-Beveren komt hier goed weg. . tweede helft, minuut 78.
  13. Gele kaart voor Danel Sinani van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 78
  14. tweede helft, minuut 75. Vrancken wil de 3 punten pakken op de Freethiel. Hij gooit Onur Kaya in de strijd. .
  15. tweede helft, minuut 75.
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Kerim Mrabti eruit
  17. tweede helft, minuut 70. Opnieuw Faucher! Opnieuw zorgt hetzelfde duo voor een doelpunt bij de thuisploeg. Albanese brengt de bal strak voor, met een snoekduik kopt Faucher Waasland-Beveren op gelijke hoogte. .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Jordan Faucher van Waasland-Beveren. 2, 2.
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Waasland-Beveren, Danel Sinani erin, Georges Mandjeck eruit
  20. tweede helft, minuut 67. Ook Wouter Vrancken grijpt nu in. Defour en Druijf moeten Mechelen van de drie punten verzekeren. .