• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oostende ziet 4e plaats door neus geboord, Standard scoort in slotseconde

  1. 8' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Merveille Bokadi (2 - 2)
  2. 90' - Geel - Andrew Hjulsager
  3. 88' - Geel - Guillaume Hubert
  4. 81' - Verv. Fashion Sakala door Robbie D'Haese
  5. 81' - Verv. Nick Batzner door Cameron McGeehan
  6. 73' - Verv. Maxime D'Arpino door François Marquet
  7. 70' - Verv. Gojko Cimirot door Nicolas Raskin
  8. 66' - Verv. Makhtar Gueye door Marko Kvasina
  9. 64' - Doelpunt - Fashion Sakala (2 - 1)
  10. 62' - Verv. Joachim Carcela-Gonzalez door Maxime Lestienne
  11. 62' - Verv. Kostas Laifis door Nicolas Gavory
  12. 47' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (1 - 1)

  In een aangename pot voetbal hebben Oostende en Standard billijk de punten gedeeld. Standard-coach Mbaye Leye leek na 2 treffers van Sakala op weg naar zijn 1e nederlaag na een 12 op 12, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd zorgde Bokadi nog voor 2-2. Standard blijft zo 4e, Oostende is op 2 punten 6e. Alexander Blessin was vooral misnoegd over nog maar eens een slappe start van zijn team in de 2e helft. "Als we nog eens zo’n goal slikken, moeten ze een liedje zingen voor mij", zegt de KVO-trainer.

  KV Oostende - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Oostende heeft de 2-1-zege én de 4e plaats binnen handbereik tot Standard alsnog toeslaat in de slotseconden van de extra tijd. Op een lage voorzet van Siquet sleept Bokadi op de valreep een punt uit de brand voor Standard.

   

  • Man van de match: Zijn goals leveren Oostende uiteindelijk slechts 1 punt op, maar wat een dijk van een wedstrijd speelde Fashion Sakala. De Zambiaan opende al na 8 minuten de score en speelde iets na het uur zijn snelheid uit voor zijn tweede van de avond.

   

  • Opvallend: Zowel Oostende als Standard zetten hun straffe reeks voort. Oostende is nu al 6 thuiswedstrijden op rij ongeslagen met 3 zeges en 3 gelijke spelen. Standard verloor op zijn beurt dan weer nog niet onder Mbaye Leye met 13 op 15.

  Bekijk de goals uit Oostende - Standard (2-2)

  Sakala bezorgt Oostende droomstart

  Standard zakte met 12 op 12 en dus in bloedvorm af naar de kust, maar ook Oostende blaakte van vertrouwen na 6 overwinningen in zijn laatste 9 wedstrijden. Na amper 8 minuten deed de kustploeg het net al trillen. Bataille ontbond zijn duivels met een indrukwekkende rush op rechts en bood Sakala zijn 10e van het seizoen aan: 1-0.

   

  Tegenslag voor Standard, maar de bezoekers lieten de kopjes niet hangen en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Oostende moest achteruit, al kwam de thuisploeg amper in de problemen. Daarvoor kon Standard te weinig concreet doelgevaar creëren en KVO hield het achteraan prima gesloten.

   

  Bovendien bleef het voor Standard opletten voor de snelle omschakelingen van de thuisploeg. Kort voor de rust kon Gueye zich zo doorzetten, Bodart had een uitstekende redding nodig om de 2-0 te voorkomen.

  Sakala eert ploegmaat Guri, die vandaag geopereerd werd aan zijn voet

  Bokadi verbrodt op de valreep het feestje van KVO

  Mbaye Leye greep in bij Standard en bracht bij de start van de 2e helft Amallah en Klauss in de ploeg voor Tapsoba en Muleka. Het bleek een gouden zet, want de invallers waren meteen bepalend. Na een één-twee met Klauss kon Amallah uithalen. Hubert pareerde zijn schot, maar in de herneming trof Balikwisha vanuit een erg scherpe hoek wél raak: 1-1.

   

  Maar niet alle invallers bij Standard waren even gelukkig in hun acties. Na wegglijden van Lestienne kon Hjulsager Sakala lanceren. Cimirot verkeek zich volledig op de hoge bal en gaf zo de perfecte assist voor de doorgebroken spits. Alleen voor Bodart tikte die beheerst zijn tweede van de avond in doel.

   

  De Zambiaan bleef ook nadien een gesel voor de Standard-defensie. Een kwartier voor het einde ontbond hij nog eens zijn duivels met een indrukwekkende rush, maar afwerken lukte dit keer net niet.

   

  Standard bleef zo in de wedstrijd en zette alles op alles in de slotfase. Oostende leek stand te houden, maar in de slotseconden van de extra tijd sloegen de bezoekers alsnog toe. Met een knappe deviatie aan de eerste paal werkte Bokadi een lage voorzet van Siquet in doel. 2-2 en zo blijft Standard op de valreep ongeslagen onder Mbaye Leye.  

  Siiiii! Fashion "Ronaldo" Sakala viert zijn tweede goal van de avond

  Balikwisha scoort: "Gelukkige verjaardag, mama!"

  Blessin: "Heel het seizoen al probleem dat we slecht uit de kleedkamer komen"

  • Alexander Blessin (trainer KV Oostende): “We hebben bij die late gelijkmaker geen druk op de bal gezet. We gaven hem tijd om voor te zetten en dan is het altijd gevaarlijk. Het is ook al een heel seizoen een probleem dat we slecht uit de kleedkamer komen en kort na de rust doelpunten slikken. Ik probeer ze wel te activeren en stuur de jongens al vroeger het veld op om op te warmen voor de tweede helft. We moeten hierover praten. Als we nog eens zo’n goal slikken, moeten ze een liedje zingen voor mij of zo. Ik moet ze toch op één of andere manier straffen. Nadien hebben we wel een uitstekende mentaliteit getoond, maar de spelers waren moe. Standard kon ook nog extra kwaliteit brengen met hun invallers. We hadden vandaag een mooie kans om een topteam te verslaan. We moeten leren hoe we beter kunnen verdedigen. Ik ben nu ontgoocheld na die late goal, maar morgen zal ik wellicht beseffen dat een punt tegen Standard oké is.”

   

  • Mbaye Leye (trainer Standard): “We hebben geprobeerd het spel te maken, met enkele mooie fases. We verdienden misschien wat meer, misschien is een gelijkspel wel terecht. Ik ben tevreden met de manier waarop we buitenshuis en thuis spelen. We maken nog fouten zoals bij die tweede goal, maar dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. Ons spel was intensiever dan dat van Oostende en op het einde zijn we beloond.” 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Oostende leek op weg naar een 2-1-overwinning én de 4e plaats, maar een late treffer van Bokadi besliste er anders over. Standard blijft zo ongeslagen onder Mbaye Leye met 13 op 15. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Merveille Bokadi van Standard. 2, 2.
  4. tweede helft, minuut 94. Bokadi sleept een punt uit de brand! Standard komt in de laatste seconden van de extra tijd alsnog langszij. Siquet brengt de bal laag voor doel. Bokadi komt goed voor zijn man en werkt de gelijkmaker met een knappe deviatie in doel. Wat een koude douche voor KVO! .
  5. tweede helft, minuut 93. De tijd begint nu echt te dringen voor Standard, Oostende lijkt de drie punten op zak te hebben. .
  6. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. Standard krijgt nog 4 minuten om alsnog een punt uit de brand te slepen. Kan Oostende standhouden? .
  7. Gele kaart voor Andrew Hjulsager van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 90
  8. Gele kaart voor Guillaume Hubert van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 87. Dussenne laat het liggen. Lestienne mikt zijn vrije trap onder de muur door, maar Dussenne weet even niet waar de bal is en zo kunnen ze net op tijd ingrijpen bij Oostende. Toch even een spannende fase voor de thuisploeg. .
  10. tweede helft, minuut 86. Opletten voor Oostende na ongelukkig hands van McGeehan net buiten de zestien. Standard krijgt een vrije trap op een bijzonder interessante plek. .
  11. tweede helft, minuut 83. De spanning stijgt. Daar is Standard opnieuw! Klauss tikt de bal goed door naar Balikwisha. Die brengt de bal op zijn beurt laag voor doel, waar Lestienne net te laat komt. Oostende komt met de schrik vrij. Het blijft bijzonder spannend. .
  12. tweede helft, minuut 82.
  13. tweede helft, minuut 81. Amallah knalt wild over. Knappe combinatie bij Standard, maar Amallah vergeet de kers op de taart te zetten. Zijn onbesuisde schot gaat hoog over. .
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Oostende, Robbie D'Haese erin, Fashion Sakala eruit
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Oostende, Cameron McGeehan erin, Nick Batzner eruit
  16. tweede helft, minuut 78. IJzersterke wedstrijd van Sakala. Oostende blijft bijzonder gevaarlijk in de omschakeling. Sakala begint net voor de middellijn aan een straffe rush. De doelpuntenmaker houdt nog genoeg energie over voor een kapbeweging en besluit uiteindelijk nipt voorlangs. .
  17. tweede helft, minuut 75. We duiken het slotkwartier in. Komt er een einde aan de zegereeks van Standard onder Leye? Of slaan de Luikenaars alsnog toe? .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Maxime D'Arpino eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Raskin staat nog maar net op het veld of hij slingert al een uitstekende voorzet uit zijn sloffen. Siquet kan koppen aan de tweede paal, maar mikt naast. .
  20. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Standard, Nicolas Raskin erin, Gojko Cimirot eruit