88'
Gianni Bruno
3 - 2
88'

Racing Genk heeft na 3 nederlagen en 1  gelijkspel eindelijk nog eens gewonnen. Genk kwam onder meer dankzij 2 goals van Gouden Stier Onuachu op een 3-0-voorsprong, de comeback van Zulte Waregem trok zich te laat op gang.

Racing Genk - Zulte Waregem in een notendop:

• Man van de Match: Met 2 doelpunten loodste Paul Onuachu zijn ploeg alweer naar de overwinning. De Nigeriaanse topschutter scoort niet alleen doelpunten, maar werkt ook nog eens keihard voor de ploeg.
  • Sleutelmoment: Na een flauwe 1e helft lijkt een brilscore de logische ruststand te gaan worden, tot Onuachu opnieuw toeslaat. De Nigeriaan brak de ban voor de thuisploeg en zorgde ervoor dat Zulte Waregem met een achterstand naar de kleedkamer trok.
  • Opvallende statistiek: Voor het eerst sinds 19 december kon Racing Genk nog eens winnen in de eigen Luminus Arena. De thuisploeg maakte ook meteen een einde aan een reeks van 4 wedstrijden zonder overwinning.

Bekijk de goals uit Genk – Zulte Waregem (3-2):

Onuachu zet Genk op slag van rust op voorsprong

Na een schamele 1 op 12 ging Racing Genk vanavond op zoek naar een broodnodige overwinning tegen Zulte Waregem. De bezoekers konden alvast niet rekenen op hun coach Franck Dury, die uit voorzorg in quarantaine zit.

De thuisploeg monopoliseerde meteen de bal en kwam na 10 minuten een 1e keer dicht bij de openingstreffer. Na een slimme loopactie vond Thorstvedt Toma in de zestien, maar de lage schuiver van de Zwitser was een prooi voor Bostyn.

Genk ging door op zijn elan en een goed aangesneden hoekschop van Heynen belandde op het hoofd van Onuachu. De Nigeriaanse topschutter probeerde de bal aan de 1e paal binnen te knikken, maar mikte in het zijnet.

Zulte Waregem herstelde langzaamaan het evenwicht, maar Vukovic op de proef stellen zat er niet in. Een brilscore leek dan ook de logische ruststand, tot Muñoz na een knappe één-twee met Ito Onuachu de 1-0 op een dienblaadje voorschotelde. Genk trok met een voorsprong de rust in.

Hakjes van Ito blijven Genk doelpunten opleveren:

Strafschopdoelpunt van Bruno doet Genk nog onnodig bibberen op het einde

Hoewel Zulte Waregem gretiger uit de kleedkamer kwam, keken de bezoekers al snel tegen een dubbele achterstand aan. Heynen schilderde de bal via een hoekschop op het hoofd van Gouden Stier Onuachu en die maakte zijn 22e van het seizoen.

De bezoekers gaven zich niet gewonnen en na een spectaculaire omhaal van Marcq moest Vukovic een knappe parade uit zijn mouw toveren. Niet veel later was het aan de overkant wel raak. Uronen trof eerst nog de paal, waarna Ito de 3-0 op het bord zette.

Wedstrijd gespeeld zo leek, maar de 3-1 van De Bock gaf de bezoekers toch weer wat hoop. Die hoop werd nog wat aangewakkerd toen Bruno er 2 minuten voor tijd vanaf de stip plots 3-2 van maakte.

Genk ging al bibberend de slotminuten in, maar een echt slotoffensief knutselde Zulte Waregem niet meer in elkaar. Zo boeken de Limburgers hun 1e overwinning in 5 wedstrijden en springen ze opnieuw naar de 2e plek in het klassement.

Doelman Vukovic pakt uit met knappe redding op spectaculaire omhaal van Marcq:

Van den Brom: "Op het einde werd het nog onnodig spannend"

John van den Brom (trainer Racing Genk):  "Ik ben  zeer blij met deze overwinning. Op het einde werd het natuurlijk wel nog onnodig spannend, maar buiten die laatste 10 minuten heb ik een leuk elftal gezien. We boeken hier dus wel een verdiende overwinning volgens mij. Het hele team heeft gevochten vandaag en dat is ook zeer belangrijk."

Davy De fauw (hulptrainer Zulte Waregem): "Ik vond dat we het vooral het eerste kwartier moeilijk hadden. We waren ook zeer onrustig en konden de bal niet goed bijhouden. De tegendoelpunten die we slikken, vallen ook op zeer slechte momenten. Maar de jongens zijn blijven vechten tot het einde en dan is het gewoon jammer dat we die derde goal niet meer kunnen maken. "

20:34

EINDE

Racing Genk wint met 3-2 van Zulte Waregem en springt opnieuw naar de 2e plek in het klassement. Na een laat strafschopdoelpunt van Bruno werd het nog even bibberen voor de Limburgers, maar een remontada zat er niet in voor de bezoekers.

90+1'

Werkende Onuachu

Opare probeert de bal nog eens voor doel te brengen, maar dat is zonder Paul Onuachu gerekend. De Nigeriaan komt helemaal terug om te verdedigen en haalt de angel uit de aanval. Wat een inspanning van de Gouden Stier.

90+1'
90+1'

88'
penalty
88'

3-2 Bruno!

Bruno neemt de elfmeter voor zijn rekening en knalt de bal onhoudbaar binnen. Valt er nog een appel uit de kast voor de bezoekers?

86'

Penalty voor Zulte Waregem!

Op aangeven van Opare kopt Colassin de bal tegen de arm van Cuesta. Boucaut wijst naar de stip. Wordt het nog bibberen en beven voor de thuisploeg?

85'

Nog 5 minuten

Genk lijkt op weg naar een vlotte zege tegen Zulte Waregem. Met 3 extra punten springen de Limburgers opnieuw naar plek 2 in het klassement.

84'
83'

Dompé met de knal

De gretig ingevallen Dompé probeert het van ver. Het schot van de Fransman wijkt nog af en valt uiteindelijk op het dak van het doel van Vukovic.

82'

De bezoekers voeren de druk op en gaan op zoek naar de aansluitingstreffer. Ondertussen waait de voorzet van Dompé over het hoofd van alles en iedereen.

81'
81'
79'
78'

De bezoekers hebben nog een klein kwartier om opnieuw spanning in de wedstrijd te brengen. Voorlopig komt Racing Genk niet echt in de problemen.