Jupiler Pro League - speeldag 22 - 26/01/21 - 18:45
28'
Abdoulaye Seck
0 - 2
28'

Antwerp staat weer een stapje dichter bij Play-off I, dankzij een 0-2-zege bij Eupen. Gouden Schoen Refaelov drukte zijn stempel op de match met een goal en assist, ook al miste hij later ook nog een penalty. Eupen verdiende een goal, maar miste precisie in de afwerking.

Eupen-Antwerp kort samengevat

• Sleutelmoment: Na een half uur voetballen gaat Defourny onder een hoekschop van Refaelov door waarna Seck de 0-2 tegen de netten kopt. Eupen doet er na de rust alles aan om zich weer in de wedstrijd te knokken, maar is niet efficiënt genoeg om 1 laat staan 2 keer te scoren.

• Man van de match: Doelman Beiranvand keepte een prima wedstrijd, maar de meest bepalende speler bij Antwerp was toch weer Lior Refaelov. Hoewel de Gouden Schoen een strafschop miste was hij met een goal en een assist van goudwaarde.

• Opvallend: Voetballend mag het bij momenten wat meer zijn, maar de organisatie staat er wel onder Vercauteren bij Antwerp.  In 4 wedstrijden lukte het alleen tegen KV Oostende niet om de 0 te houden.

Bekijk de goals uit Eupen – Antwerp (0-2):

Antwerp slaat twee keer toe op het juiste moment

Na de uitschuiver van Antwerp thuis tegen KV Oostende kreeg de Great Old een nieuwe kans om de tweede plek (voorlopig) over te nemen van Genk. Lamkel Zé kon in de openingsminuut de score al openen, maar mikte alleen voor Defourny naast.

Antwerp bleef de betere ploeg in de eerste helft en even later stond Koch op de juiste plek om een schot van Gerkens te blokken.  De derde keer was het wel raak voor de bezoekers. De Pauw vond Gerkens met een heerlijke pass, Refaelov maakte het vervolgens netjes af.

Na een half uur werd Antwerp nog wat meer in het zadel geholpen na een inschattingsfout van Eupen-doelman Defourny. Seck kopte  een hoekschop van Refaelov eenvoudig in het lege doel. De thuisploeg was aangeslagen en had voor het rustsignaal geen reactie meer in huis.

Ook de Gouden Schoen kan al eens een penalty missen:

Eupen vergeet te scoren tegen onzichtbaar Antwerp

Antwerp kwam zonder al te veel inspiratie uit de kleedkamer en Eupen knokte zich terug in de wedstrijd. Prevljak, Kayembe en Peeters vonden telkens de sterk spelende Beiranvand op hun weg.

De bezoekers kregen wel 1 uitstekende kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Defourny ging te stevig door op Refaelov en scheidsrechter Van Driessche legde de bal resoluut op de stip. Refaelov besloot zelf te trappen, maar Defourny zette zelf zijn foutje recht met een goede redding.

In het slot van de partij kwam Eupen nog stevig opzetten. Prevljak raakte de lat na een knappe actie en ook Ngoy kon alleen voor Beiranvand niet scoren. Antwerp springt zo na een goede eerste helft naar de 2e plaats in de stand, Eupen staat (voorlopig) in de veilige middenmoot met 30 punten.

Lamkel Zé mocht bijna opnieuw vieren, maar VAR keurt zijn goal af:

Vercauteren: "Eerste helft bijna perfect"

Frank Vercauteren (trainer Antwerp): "Ik vond onze eerste helft heel goed. We scoorden twee keer en kregen ook nog enkele grote kansen. Op enkele details na deden we het eigenlijk bijna perfect. We hebben in die eerste 45 minuten heel veel werk verzet waardoor het moeilijker ging na de rust, maar er waren ook voor ons nog kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd goed kunnen uitspelen."

Benat San José (trainer Eupen): "We speelden echt een uitstekende wedstrijd en waren een stuk beter dan Antwerp. Van de eerste tot de laatste minuut hadden we het spel in handen. Het ontbrak ons alleen aan wat geluk in de zone van de waarheid want we hadden wel 4 of 5 doelpunten kunnen maken. Ik kan mijn spelers in elk geval niets verwijten. Ze zijn er volledig voor gegaan, maar het zat ons dit keer gewoon niet mee."

Pieter Gerkens (Antwerp): "In de eerste helft deden we het heel erg goed. De organisatie stond er en ook in balbezit brachten we kwaliteit. Er had gerust nog een doelpunt meer kunnen vallen. Na de rust voelden we de vermoeidheid van het zware programma van de voorbije weken en speelde Eupen erg goed. Al bij al moeten we tevreden zijn met de overwinning en we hebben toch opnieuw de nul kunnen houden."

90+4'

Einde wedstrijd

Antwerp boekt een deugddoende zege op het veld van Eupen. Na doelpunten van Refaelov en Seck voor rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Nadien deed Eupen er alles nog aan om de wedstrijd opnieuw spannend te maken, maar was in de zone van de waarheid niet efficiënt genoeg.

90+3'

Nog altijd geen 1-2

Opnieuw lukt het niet voor Eupen! Ngoy draait goed weg, maar trapt dan recht op Beiranvand. De thuisploeg heeft veel te veel laten liggen in de tweede helft.

90+2'

Aan de overkant is het Baby die na een knappe dribbel nog eens mag aanleggen, maar zijn schot gaat naast. Antwerp gaat de 3 punten meenemen.

90+1'

90+1'

Lamkel Zé heeft nog wat in de tank en trekt zich nog maar eens op gang. Opnieuw gaat het in de zone van de waarheid mis voor de aanvaller.

90'

89'

Prevljak op de lat

Daar is dan toch eens wat ruimte voor Prevljak! De Bosniër kapt Batubinsika heerlijk uit en trapt dan tegen de onderkant van de lat. Het zit niet meer voor Eupen vanavond.

87'

Lamkel Zé neemt nog eens de hele linkerflank voor zijn rekening, Heris weet hem net op tijd af te stoppen.

85'

Eupen heeft een uitstekende spits lopen met Prevljak, maar in de zonde van de waarheid is het steevast iemand anders die het mag proberen. Dit keer is het Koné die na een goede actie van Ngoy van dichtbij over mikt.

83'

Geen doelpunt voor Lamkel Zé

Lamkel Zé lijkt de wedstrijd te beslissen na een knappe individuele actie, maar de aanvaller staat net buitenspel. De lijnrechter heeft het goed gezien en krijgt nadien ook een bevestiging van de VAR.

82'

Eupen wint de duels, maar raakt niet door het lage blok dat Antwerp momenteel opzet. De klok tikt intussen genadeloos verder in het nadeel van de thuisploeg.

79'
79'

Benat San José zet nog eens alles op alles. Koné en Beck komen erbij voor Cools en Koch.

78'
78'
76'

Antwerp ziet in de tweede helft af met Eupen, maar staat wel nog comfortabel op voorsprong. De tweede plaats in het klassement is zo stilaan binnen handbereik.

75'

Peeters laat enorme kans liggen

Prevljak zet zich uitstekend door en kan de vrijstaande Peeters bedienen die zijn schot net naast ziet verdwijnen. Dit was het moment voor Eupen om de spanning weer in de wedstrijd te brengen.