• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Depoitre sleept met Gent nog punt uit de brand na goal in slotseconden

  1. 23' - Doelpunt - Facundo Colidio (0 - 1)
  1. 90+5' - Own goal - Daniel Schmidt (1 - 1)
  2. 90+4' - Geel - Ibrahima Sankhon
  3. 90+1' - Verv. Liberato Cacace door Ibrahima Sankhon
  4. 90+1' - Verv. Ilombe Mboyo door Samy Mmaee
  5. 83' - Verv. Facundo Colidio door Christian Brüls
  6. 80' - Verv. Yuma Suzuki door Duckens Nazon
  7. 78' - Geel - Alessio Castro-Montes
  8. 72' - Geel - Jorge Teixeira
  9. 66' - Verv. Osman Bukari door Younes Melda
  10. 61' - Verv. Igor Plastoen door Dogbole Niangbo

  AA Gent heeft op de valreep een 6e thuisnederlaag vermeden. Na een wondermooie goal van Colidio leek STVV op weg naar een 0-1-zege totdat Depoitre in de slotminuut de gelijkmaker binnentrapte. Peter Maes stak de hand in eigen boezem en wees niet naar Ibrahima Sankhon, die met een late overtreding mee aan de basis lag van de gelijkmaker. " Ik ben niet boos op hem, ik heb hem tegen zijn voet gezet en dat is mijn fout", zegt de STVV-trainer.

  AA Gent - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: STVV heeft een 4e uitzege op rij binnen handbereik, maar dan gaat plots het licht uit bij Sankhon. Met een onnodige overtreding op Castro-Montes geeft hij in de extra tijd nog een vrije trap weg. Het blijkt een ongewilde assist voor de gelijkmaker van Depoitre.

   

  • Man van de match: Laurent Depoitre viel in bij de start van de tweede helft, maar maakte nauwelijks een verschil voor een flets Gent. Tot hij zich in de slotseconden bij de bal knokte en met een stevig schot (en wat hulp van Buatu en Schmidt) Gent behoedde voor een nieuwe nederlaag.

   

  • Opvallend: Gent ontsnapte aan een 6e thuisnederlaag, maar de resultaten in de Ghelamco Arena blijven dit seizoen bijzonder zwak met amper 14 punten uit 13 thuiswedstrijden. Ter vergelijking: in 13 uitwedstrijden sprokkelde het 4 punten méér.

  Bekijk de goals uit Gent - STVV (1-1)

  Colidio opent de score met wondermooie goal

  Gent knoopte zondag na een 2 op 12 eindelijk aan met de zege en wou op dat elan doorgaan tegen STVV. Geen evidente opdracht, want de Truienaars  wonnen hun laatste 3 uitwedstrijden en zakten dus met vertrouwen af naar de Ghelamco Arena.

   

  De thuisploeg nam het initiatief in de openingsfase, maar meer dan balbezit leverde dat niet op. Pas na een kwartier viel er een eerste doelkans te noteren. Marreh probeerde het van net buiten de zestien, maar Schmidt ging goed plat en werkte zijn schot in hoekschop.

   

  Halfweg de eerste heflt kwam STVV uit het niks en op een wondermooie manier op voorsprong. Colidio haalde vanaf het halve maantje verwoestend uit en schilderde de bal met een heerlijke knal in de kruising.

   

  Een gevatte reactie van Gent bleef uit. Maar met de rust in zicht kwam de thuisploeg plots toch bijzonder dicht bij de 1-1. Met een heerlijke voorzet bracht Castro-Montes Jaremtsjoek alleen voor Schmidt, maar de Oekraïner mikte van dichtbij pal op de doelman. 

  Colidio zorgt met geweldige knal voor de 0-1 voor STVV

  Domme overtreding Sankhon verknalt Truiens feestje

  Vanhaezebrouck gooide Depoitre in de strijd bij het begin van de tweede helft, maar tot een blitzstart van de thuisploeg leidde dat niet. Verloren ballen en misverstanden, die waren er wel. Bij STVV zagen ze het graag gebeuren.

   

  Op het uur ontsnapte Gent zelfs aan de 0-2. Na een slechte vrije trap van Colidio viel de bal toch voor de voeten van Suzuki en die haalde in één tijd verschroeiend uit. Met een knappe redding kon Bolat een nieuwe opdoffer voor Gent voorkomen.

   

  Meteen daarna pakte Jaremtsjoek uit met een klasseflits, maar alleen voor Schmidt kon hij zijn knappe één-twee met Kums niet afronden. Ook de inbreng van Niangbo en Malede bracht weinig beterschap bij Gent, dat in de slotfase ontsnapte toen Nazon na een slecht uitgevoerde counter in het zijnet besloot.

   

  STVV leek op weg naar zijn 4e uitzege op rij, maar in de extra tijd verknalde Sankhon het Truiense feestje. Met een domme overtreding op Castro-Montes gaf hij nog een vrije trap weg en net daarop maakte Depoitre in de laatste seconden nog gelijk. Buatu devieerde zijn schot op Schmidt en zo in eigen doel.

  Iemand moet Caufriez (STVV) dringend uitleggen hoe je moet ingooien

  Lijkt Suzuki (STVV) hier te spuwen na een akkefietje met Castro-Montes?

  Maes: "Niet boos op Sankhon, het was mijn fout"

  • Peter Maes (trainer STVV): “Dit is heel zuur. Je hebt zoveel controle en geeft bijna niks weg en dan krijg je dat ongelukkig moment. Daar was veel pech mee gemoeid. De bal werd van de doellijn tegen de doelman gewerkt en ging zo binnen. We verliezen hier vandaag 2 punten. Ik ben niet boos op Sankhon, want ik denk dat ik de grootste fout maak. Ik had met Matsubara nog een linksback op de bank zitten en ik had die moeten brengen. Ik zette Sankhon tegen zijn voet en dat is mijn fout. Ik maak de rekening voor mezelf vandaag.”

   

  • Hein Vanhaezebrouck (trainer AA Gent): “Ik ben tevreden, ook al had ik uiteraard gehoopt op 3 punten. Ik wist op voorhand dat dit een moeilijke match zou worden. Ze hebben mij wel wat verrast door heel defensief te spelen. Zij hadden dan geluk dat wij onze reuzenkans niet afwerken. Anders komen ze 1-0 achter en dan moeten ze wel komen. Hun doelpunt valt dan uit de lucht, een geweldige goal. Maar voor de rest zijn ze bijna niet gevaarlijk geweest. Wij ook weinig, maar we hebben toch meer doelpogingen gehad. Jaremtsjoek heeft 3 kansen gehad om te scoren. Het is jammer dat dat niet gelukt is. Het enige positieve is dat we zijn blijven gaan tot op het einde. Als je dan nog kan scoren geeft dat toch wel een goed gevoel, ook al ben je ontgoocheld omdat je niet gewonnen hebt. Een punt is te weinig, maar ik ben er toch wel tevreden mee.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Gent leek op weg naar zijn 6e thuisnederlaag, maar Depoitre wist in de laatste minuut van de extra tijd alsnog een punt te redden. Een koude douche voor STVV, dat een 4e uitzege op rij binnen handbereik had na een prachtige goal van Colidio. .
  2. tweede helft, minuut 97.
  3. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 95. Depoitre brengt Gent nog langszij! Gent komt op de valreep nog langszij na de vrije trap van Kums. Malede kopt de bal door en uiteindelijk kan Depoitre vanuit een scherpe hoek uithalen. Via Buatu en Schmidt gaat zijn schot in doel. Peter Maes is in alle staten, deze vrije trap was absoluut vermijdbaar. Sankhon is de boeman voor STVV. .
  5. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 95 door Daniel Schmidt van KAA Gent. 1, 1.
  6. Gele kaart voor Ibrahima Sankhon van STVV tijdens tweede helft, minuut 94
  7. tweede helft, minuut 93. Sankhon geeft nog een vrije trap weg aan Gent na een overtreding op Castro-Montes. Geen al te slimme actie van de invaller. Het levert hem ook geel op. .
  8. tweede helft, minuut 93. De 4 minuten extra tijd zitten er bijna op. Houdt STVV stand? .
  9. tweede helft, minuut 92. STVV is op weg naar zijn 4e uitzege op rij. Dat zijn straffe cijfers voor een ploeg onderaan het klassement. Bert Sterckx op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij STVV, Ibrahima Sankhon erin, Liberato Cacace eruit
  11. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij STVV, Samy Mmaee erin, Ilombe Mboyo eruit
  12. tweede helft, minuut 89. Jaremtsjoek probeert het van ver, maar meer dan een wild schot dat ruim naast gaat levert dat niet op. Geen geweldige wedstrijd van de Oekraïner, dat is een understatement. Of zorgt hij straks toch gewoon voor de gelijkmaker? .
  13. tweede helft, minuut 88. Een overdonderend slotoffensief van Gent blijft uit. Bovendien blijft het voor de thuisploeg bijzonder opletten voor de counters van STVV. .
  14. tweede helft, minuut 85. Nazon muist er alweer vanonder, maar met een goede tackle kan Castro-Montes hem de bal ontfutselen. Om hem meteen daarna zelf te verliezen, maar bij STVV spelen ze het niet goed uit. .
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij STVV, Christian Brüls erin, Facundo Colidio eruit
  16. tweede helft, minuut 82. STVV voert counter slecht uit. STVV pakt plots uit met een scherpe counter. Colidio rukt centraal op, maar legt de bal dan niet goed opzij voor Nazon. Die moet net iets te ver uitwijken en besluit in het zijnet. .
  17. tweede helft, minuut 81. Peter Maes haalt Suzuki naar de kant. Hij wordt afgelost door Nazon. De tijd begint intussen te dringen voor Gent. .
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij STVV, Duckens Nazon erin, Yuma Suzuki eruit
  19. tweede helft, minuut 79. Spuugincident Suzuki. Voor Suzuki zou deze wedstrijd nog wel eens een staartje kunnen krijgen. Herhalingen tonen hoe hij lijkt te spugen bij een akkefietje met Castro-Montes. .
  20. Gele kaart voor Alessio Castro-Montes van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 78