• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Club is ploeg van Brugge: jarige Mechele en Lang draaien 1-0 van Cercle om

  1. 37' - Doelpunt - Brandon Mechele (1 - 1)
  2. 28' - Doelpunt - Anthony Musaba (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Bas Dost door Eduard Sobol
  2. 85' - Verv. Anthony Musaba door Thibo Somers
  3. 84' - Verv. Giulian Biancone door Alexander Corryn
  4. 84' - Verv. Ike Ugbo door Kevin Denkey
  5. 79' - Geel - Mats Rits
  6. 75' - Verv. Hans Vanaken door Éder Balanta
  7. 67' - Verv. Jérémy Taravel door Leonardo Da Silva Lopes
  8. 63' - Verv. Noa Lang door David Chidozie Okereke
  9. 63' - Verv. Kevin Hoggas door Hannes Van der Bruggen
  10. 58' - Doelpunt - Noa Lang (1 - 2)
  11. 55' - Geel - Stefano Denswil

  Club heeft de 150e Brugse derby tegen Cercle gewonnen. De leider moest tegen de voorlaatste wel een achterstand goedmaken. De jarige Mechele en man in vorm Lang zorgden voor 18 op 18: 1-2. Na de zege tegen Kortrijk maakt Cercle meteen weer kennis met de nederlaag.

  Cercle Brugge - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vlak voor het uur glipt Dost door de buitenspelval. Zijn maatje Lang loopt slim on-side en kan zo de 1-2 binnenprikken.
  • Man van de Match: Bij de goal van Musaba was Simon Mignolet kansloos, voor het overige toonde hij zich weer erg betrouwbaar, met ook twee belangrijke reddingen in het laatste halfuur.
  • Opvallend: Zonder vandaag al te diep te gaan pakt Club Brugge 27 op 30. Wie doet blauw-zwart nog wat?

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Club Brugge (1-2)

  Club Brugge zet scheve situatie recht

  De 150e Brugse derby was zeker geen hoogstaand duel, met twee teams die aanvankelijk de kat wat uit de boom keken. Club Brugge had wel het meeste van het spel, maar kon geen gaatjes vinden in de stevige organisatie van "thuisploeg" Cercle.

   

  De Vereniging was op haar beurt wel gevaarlijk in de omschakeling, met prikjes van Pavlovic en Vitinho. Club Brugge had zijn lesje nog niet geleerd en iets voor het halfuur klom Cercle dan ook verdiend op voorsprong. Musaba ramde de bal van dichtbij voorbij een kansloze Mignolet.

   

  Pas na de 1-0 toonde blauw-zwart echt drang naar voren en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Na eerst nog een flinke waarschuwing van Dost was het de jarige Mechele die voor de tweede match op rij scoorde. De verdediger kopte een gemeten voorzet van Kossounou tegen het net.

   

  Ook na de koffie bleef Club Brugge steriele druk uitoefenen en nog voor het uur toverde de Nederlandse connectie Dost-Lang de 1-2 op het bord. Van buitenspel was geen sprake, zag ook de VAR.

   

  Na het tweede doelpunt nam Club wat gas terug en liet het initiatief over aan Cercle. De kranige thuisploeg had in het vervolg van de wedstrijd nog twee prima kansen, maar zowel Musaba als de sterke Hotic vonden een alerte Mignolet op hun weg. De 1-3 van Okereke werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

  Doelpuntenmaker Noa Lang zit in de tribunes met ijs op zijn knie

  Zowel Rits voor Club als Pavlovic voor Cercle, willen in slotfase een penalty

  Philippe Clement: "Verdiend gewonnen"

  • Philippe Clement: "Ik ben tevreden met de 3 punten en onze laatste uur, maar niet tevreden met ons eerste halfuur. Dat was te weinig van onze kant qua baltempo, duels en organisatie. Blijkbaar hadden we een tegendoelpunt nodig om wakker te schieten."

   "Maar het is wel belangrijk dat je jezelf over dat punt heen kunt tillen en die match nog verdiend kunt winnen, want dat is wel het geval. We hadden weer meer dan 60% balbezit en ook voldoende kansen, al heeft ook Cercle nog wel wat mogelijkheden gehad."

   "We kunnen niet altijd het niveau van tegen RC Genk halen, maar dat moet wel de betrachting zijn. Vergeet ook niet dat de matchen elkaar snel opvolgen. De wissel van Vanaken? Die was ook een beetje tactisch. Hij is ook geschorst geweest en had ook wat last van een blessure. Hij zal wel opnieuw in zijn ritme geraken. Daar maak ik me geen zorgen over."

  • Brandon Mechele: "We zaten niet zo goed in de match, met te weinig tempo en te weinig diepgang. Maar dan maak ik die belangrijke goal, dankzij de fantastische assist van Kossounou. Daarna stonden we beter en kwam Cercle er niet echt meer uit."

   "Na de 1-2 hadden we misschien wel moeten proberen om de match helemaal dood te maken, want je weet nooit of de bal nog goed valt voor Cercle. Dat was vandaag gelukkig niet zo. Of er nu een wild feestje volgt? Dat denk ik niet, want het is al bijna opnieuw wedstrijd."

  Paul Clement: "We hebben tegen de kampioen gespeeld"

  • Paul Clement: "Onze 1e helft was goed, zeker op de counter. Onze voorsprong was ook verdiend. Na de rust hadden we het moeilijker. Er kwam meer druk en we moesten verder terugplooien. Veel hebben we dan niet meer gecreëerd."

   "Ik ben teleurgesteld met dit resultaat, maar de manier waarop we gevoetbald hebben, moet ons vertrouwen geven. Daar moeten we op bouwen en meenemen naar onze volgende wedstrijd, tegen STVV."

   "We hebben vanavond tegen de kampioen gespeeld. Club Brugge is een heel goeie ploeg, die misschien niet op haar best was, maar wel sterk genoeg voor de zege. Zij zijn ook heel matuur, terwijl wij een ploeg zijn in ontwikkeling, met veel jonge spelers die nog vooruitgang moeten boeken."

   "Ik ben trots op wat mijn spelers tonen. Ze doen hun best, leren veel bij en blijven ervoor gaan. We hebben nog tijd. Er komen nog veel belangrijke matchen aan. Het is spannend onderin en er kan nog veel veranderen. Ik geloof dat we ons kunnen redden."

  • Charles Vanhoutte: "Ik zit met een dubbel gevoel. Ik denk dat we een verdienstelijke wedstrijd gespeeld hebben. We kwamen goed uit de startblokken, maar aan het einde van de 1e helft en in het begin van de 2e helft liepen we wat te veel achteruit."

   "Bij de 1-2 dacht ik dat het offside was, maar dat bleek niet zo. Na die goal hadden we ook nog wat kansen. Helaas misten we de final touch. Het is jammer. We hebben gestreden tegen een goeie ploeg. Vorige week speelden we ook al goed. Vandaag opnieuw, jammer genoeg zonder punten. Hopelijk kunnen we hier wel op voortbouwen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Club Brugge wint de derby. De Ketelaere dwingt nog een hoekschop af, maar het hoeft niet meer voor ref Verboomen, die blaast voor het einde van de wedstrijd. Club wint met 2-1 en blijft stevig op kop, Cercle staat weer met de voeten op de grond na de zege tegen Kortrijk. .
  3. tweede helft, minuut 91. Van der Bruggen geeft Rits een beuk op de rand van de zestien. Rits gaat gretig neer, ref Verboomen ziet er geen overtreding in. .
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Club Brugge, Eduard Sobol erin, Bas Dost eruit
  5. tweede helft, minuut 88.
  6. tweede helft, minuut 88. 1-3 afgekeurd. Okereke prikt de bal dit keer wel tegen het net, maar het feestje gaat niet door. De VAR merkt terecht op dat het buitenspel was. .
  7. tweede helft, minuut 85. Denkey probeert Mignolet te verrassen met een bal vanuit de tweede lijn. Het schot van de Togolees komt niet in de buurt van het doel van Club. .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Anthony Musaba eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Alexander Corryn erin, Giulian Biancone eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Ike Ugbo eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Bijna 1-3. Okereke staat plots helemaal alleen voor Didillon, maar het schot vanuit de draai is niet makkelijk. De Franse goalie behoedt zijn team voor de 1-3. .
  12. tweede helft, minuut 83. Mata is nog eens mee ingeschoven op rechts. Zijn voorzet is iets te lang onderweg, waardoor Didillon makkelijk kan plukken. .
  13. Gele kaart voor Mats Rits van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  14. tweede helft, minuut 78. Rits en Vanhoutte gaan allebei met de voet vooruit het duel aan. Dat levert enkel Rits een gele kaart op. .
  15. tweede helft, minuut 78. Cercle Brugge legt zich zeker nog niet neer bij de nederlaag. De bedrijvige Hotic duikt op in de zestien, maar moet te lang zoeken naar zijn goeie voet. .
  16. tweede helft, minuut 76. Intussen is bij Club Brugge ook Hans Vanaken in de coulissen verdwenen, Balanta is zijn vervanger. Rits schuift wat hoger. .
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Hans Vanaken eruit
  18. tweede helft, minuut 75. Hotic haalt uit. Simon Mignolet houdt Club Brugge overeind op een fluks schot van Hotic, de beste man bij Cercle Brugge. Zo zie je maar dat het toch opletten blijft voor de leider. .
  19. tweede helft, minuut 74.
  20. tweede helft, minuut 73. Pijntje bij Lang? In de tribunes zit Noa Lang met een pak ijs op zijn knie. Heeft de Nederlander een kleine blessure of is het gewoon uit voorzorg? .