Jupiler Pro League - speeldag 21 - 23/01/21 - 16:15
75'
Igor De Camargo
75'
3 - 0

Na de stevige thuisnederlaag woensdag tegen Standard (0-4) heeft KV Mechelen weer aangeknoopt met de zege. Tegen Eupen boekte het team al zijn 5e zege in 6 matchen.

KV Mechelen - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Ook bij een 2-0-stand gelooft Eupen nog volop in zijn kansen, pas een kwartier voor tijd wordt de wedstrijd helemaal beslist met de 3-0 van De Camargo.
  • Man van de match: Voor de onvermoeibare Kerim Mrabti was geen inspanning te veel vandaag. De Zweed bekroonde zijn sterke partij met een mooie goal vlak na de rust.
  • Opvallend: De 0-4 tegen Standard was blijkbaar een ‘accident de parcours’, want Malinwa is voorts aan een uitstekende reeks bezig. Met 15 op 18 lijkt het degradatiegevaar geweken.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Eupen (3-0)

Hairemans verzilvert een van de schaarse kansen

Eupen startte sterk en duwde de thuisploeg achteruit in de openingsfase. KV Mechelen werd in het defensief gedwongen, maar verdedigde uitstekend en gaf eigenlijk geen enkele kans weg.

Na een tiental minuten nam de druk van Eupen af en kregen we een meer evenwichtig wedstrijdbeeld. We zagen veel middenveldspel en pittige duels, maar helaas een absoluut minimum aan doelkansen.

Halverwege de eerste helft brak KV Mechelen de partij plots open. Shved sneed door de verdediging van Eupen en dwong Defourney tot een redding, Hairemans was bij de pinken om in de rebound zijn 8e van het seizoen te maken: 1-0.

Eupen probeerde om de bordjes nog voor de rust weer gelijk te hangen, maar Hairemans toonde andermaal zijn waarde voor KV Mechelen door de kopbal van Baby voor de lijn te keren.

KVM komt als winnaar uit boeiende tweede helft

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de thuisploeg: verdediger Walsh zette zich helemaal door tot tegen de achterlijn en legde gepast klaar voor Mrabti, die de bal in één tijd voorbij Defourny joeg.

De 2-0 was het startschot voor een boeiende tweede helft met kansen aan beide kanten. Prevljak en N’Dri kregen de bal niet voorbij een sterk keepende Thoelen, aan de overzijde kon Schoofs twee opgelegde kansen niet benutten, onder meer door een redding op de lijn van Heris.

Een kwartier voor tijd viel de wedstrijd dan toch in een beslissende plooi. De ingevallen Kaya leverde de assist voor De Camargo, die de bal met de nodige meeval over de doellijn frommelde: 3-0, wedstrijd gespeeld.

KV Mechelen lijkt dankzij deze 15 op 18 de degradatiezorgen achter zich te mogen laten. Malinwa nestelt zich wat comfortabeler in de middenmoot, waar het onder meer Eupen gezelschap houdt.

Wouter Vrancken: "Niet te ver vooruitkijken"

• Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Je kunt niet altijd zo direct zeggen waarom het in de tweede helft beter loopt dan in de eerste. In de tweede helft stonden we wel beter. Dan krijgen de spelers nog meer vertrouwen en zo krijg je een goede wedstrijd. Je zag dat de kwaliteit goed zat in balbezit. Het enige waar ze nog rekening mee moeten houden, ook bij een voorsprong, zijn die kleine onoplettendheden in de organisatie. Dat moet er wel uit."

"We moeten nu heel nederig zijn en de voetjes op de grond houden. We weten vanwaar we komen. En het is nog altijd niet gedaan. We willen zoveel mogelijk matchen winnen. We moeten ook niet te ver vooruitkijken, want dinsdag is de volgende wedstrijd al. Je voelt wel dat er meer opluchting in de ploeg zit, omdat we nu meer matchen winnen. Qua spel deden we het al goed, het is gewoon jammer dat we onszelf in die periode niet genoeg beloond hebben."

• Benat San José (Eupen): "We controleerden de wedstrijd en waren de betere ploeg aan de bal, maar we verliezen de match in de twee strapschopgebieden. Zij maakten hun kansen af, wij deden dat niet. De 2-0 meteen na de rust kwam aan, maar ik was blij om te zien dat mijn spelers bleven voetballen en kansen creëren. Als we dan de 2-1 hadden kunnen maken, hadden we zeker nog kunnen mikken op een punt. KV Mechelen was efficiënter dan wij en daar draait het om in het voetbal. Je mag dan wel meer balbezit hebben en de betere ploeg zijn, maar daarmee alleen win je de wedstrijd niet."

"Wat mijn eigen situatie betreft: ik weet dat er geruchten zijn dat ik bondscoach van Chili zou worden, maar het klopt niet dat ze mij gecontacteerd hebben. Het is natuurlijk een heel sterke nationale ploeg, dus het is een eer om dat te horen. En in het voetbal weet je nooit, maar ik ben volledig gefocust op Eupen."

90+4'

KV Mechelen verslaat Eupen met 3-0 en schuift verder op richting de veilige middenmoot.

90+3'

Kabore haalt net voor het eindsignaal nog even de zeis boven bij de wegspurtende N'Dri en pakt logisch geel.

90+3'
90'

89'

Controle van KV Mechelen

De thuisploeg speelt de wedstrijd volwassen uit. Eupen beseft dat de race gelopen is en dringt niet echt meer aan.

84'
84'

Er wordt volop gewisseld nu, waardoor het tempo helemaal uit de wedstrijd verdwijnt. Heeft Eupen nog wat in de tank zitten voor de laatste zes minuten?