Cercle kan eindelijk nog een keer winnen en geeft rode lantaarn door

  1. 45' - Doelpunt - Evgeniy Makarenko (1 - 2)
  2. 38' - Geel - Gilles Dewaele
  3. 28' - Doelpunt - Strahinja Pavlovic (0 - 2)
  4. 23' - Doelpunt - Ike Ugbo (0 - 1)
  1. 90+7' - Geel - Jean Marcelin
  2. 90+5' - Geel - Brendan Hines-Ike
  3. 88' - Verv. Giulian Biancone door Alexander Corryn
  4. 81' - Verv. Ike Ugbo door Kevin Denkey
  5. 81' - Verv. Anthony Musaba door Thibo Somers
  6. 74' - Verv. Habib Guèye door Jovan Stojanovic
  7. 72' - Verv. Dino Hotic door Franck Kanouté
  8. 63' - Verv. Sambou Sissoko door Mohamed Badamosi

  Na een 4 op 39 heeft Cercle Brugge eindelijk weer 3 punten mogen bijschrijven. Het won in Kortrijk na een goeie eerste helft: 1-2. Voor Cercle en zijn geplaagde coach Clement is het de eerste zege sinds 21 november. "Hier hebben we lang op gewacht, té lang."

  KV Kortrijk - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vlak voor affluiten is het nog even bibberen voor Cercle op een vrije trap van Stojanovic. Zelfs doelman Ilic rukt mee op, maar de kopbal van Dewaele landt uiteindelijk op het dak van het doel.

  • Man van de match: Niemand stak er met kop en schouders bovenuit, al was er wel ééntje die absoluut de schoonheidsprijs verdient. Het levert Kortrijk niks op, maar de aansluitingstreffer van Jevhen Makarenko kort voor de rust was om duimen en vingers van af te likken.

  • Opvallend: Cercle kan na 2 maanden eindelijk nog eens winnen en boekt meteen een historische zege. Het was al van 10 oktober 1999 geleden dat de vereniging nog eens de volle buit kon pakken op bezoek bij Kortrijk.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Cercle Brugge (1-2)

  Makarenko brengt KVK weer in de match met pegel

  Cercle wou de neerwaartse spiraal eindelijk een halt toeroepen na amper 1 punt in de laatste 10 wedstrijden. De rode lantaarn begon complexloos aan de wedstrijd, maar ontsnapte wel aan een vroege tegengoal. Met dank aan Didillon, die eerst een afgeweken schot van Dewaele pareerde en in de herneming ook Makarenko van een treffer hield.

   

  De bezoekers waren niet onder de indruk. Musaba troefde Derijck tot 2 keer toe af, maar eerst werd zijn schot afgeremd door de modder en bij een tweede uitbraak dook Ilic goed in zijn voeten. Cercle bleef het proberen en halfweg de eerste helft was het raak. Op een lage voorzet van Vitinho opende Ugbo de score.

   

  Toch even slikken voor Kortrijk en amper 5 minuten later was de thuisploeg helemaal van slag. Op een hoekschop van Hotic maakte nieuwkomer Pavlovic er zowaar 0-2 van. Kortrijk werd pas kort voor de rust gevaarlijk. Didillon liet zich net niet verrassen op een listig afstandsschot van Chevalier, maar tegen de heerlijke pegel van Makarenko was hij even later wel kansloos: 1-2.

  Fantastische streep van Makarenko voor de aansluitingstreffer

  Cercle blijft overeind in prangende slotfase

  Kortrijk wou die lijn doortrekken in de tweede helft. Op de felle start na lukte dat toch niet helemaal. Sainsbury kon wel scoren na een hoekschop, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

   

  De thuisploeg bleef wel aandringen en kort voor de rust mikte Selemani van dichtbij naast. Tien minuten later besliste Musaba ei zo na de wedstrijd, maar ook zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Cercle bleef af en toe gevaarlijk, Marcelin dwong Ilic tot een knappe redding op een hoekschop.

   

  Zo bleef het spannend, al slaagde Kortrijk er ondanks het overwicht niet in om Cercle echt in de problemen te brengen. In de ruim 6 minuten extra tijd was het nagelbijten voor de bezoekers, al kregen die wel nog een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. Alleen voor Ilic tikte Somers de bal net iets te ver, zodat de doelman kon ingrijpen. Maar Kortrijk bleef toch met lege handen achter.

  Het schot van de doorgebroken Musaba wordt afgeremd door de modder

  Clement: "Hier hebben we lang op gewacht, te lang"

  • Yves Vanderhaeghe (trainer KV Kortrijk): “We hadden veel balbezit. Als het doelpunt eerst aan onze kant gevallen was, dan hadden we een heel andere wedstrijd kunnen hebben. Als je op voorsprong komt, dan pak je meestal punten. Ik vond niet dat de wedstrijd qua spel in het voordeel van Cercle was. Maar wij moesten achtervolgen en de tweede goal was er misschien te veel aan. We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen, maar we staan nog altijd op een meer dan gunstige positie om het behoud te verzekeren.”

   

  • Paul Clement (trainer Cercle Brugge): “Hier hebben we lang op gewacht, te lang. Maar ik ben heel blij voor de spelers, want de voorbije wedstrijden hebben ze alles gegeven. Op een punt tegen Beerschot na hebben ze daar niks voor teruggekregen. Vanavond verdienden ze echt die zege, want ze hebben zich maximaal ingezet met een ongelooflijk doorzettingsvermogen. We wisten dat het een gevecht zou worden op dit veld. Dit zijn drie bijzonder belangrijke punten.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99. Einde. Dolle vreugde bij Cercle! Na 2 maanden kan de vereniging eindelijk nog eens winnen. Het klopt Kortrijk met 1-2 en geeft zo de rode lantaarn door aan Waasland-Beveren. .
  2. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 98. Stojanovic dropt de bal goed in de zestien en vindt het hoofd van Dewaele. Die kopt de bal op het dak van het doel. .
  4. tweede helft, minuut 97. Het wordt nog even nagelbijten voor Cercle. Kortrijk krijgt op de valreep nog een vrije trap. Ilic rukt mee naar voren. .
  5. Gele kaart voor Jean Marcelin van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 97
  6. Gele kaart voor Brendan Hines-Ike van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 95
  7. tweede helft, minuut 91. Somers verknoeit reuzenkans. Somers telt Kortrijk bijna definitief uit. Hij wordt perfect gelanceerd en snelt op doel af, maar tikt de bal dan net iets te ver. Ilic kan zo de 1-3 voorkomen. .
  8. tweede helft, minuut 90. 6 minuten extra. Er komen maar liefst 6 minuten bij. Tijd genoeg dus voor Kortrijk om alsnog langszij te komen. Of beslist Cercle de wedstrijd? .
  9. tweede helft, minuut 89. Het is allemaal een beetje stilgevallen. De staat van het veld laat ook geen goede combinaties toe. Eddy Botteldoorne op Radio 1.
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Alexander Corryn erin, Giulian Biancone eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Bij Kortrijk lijkt het beste er toch stilaan af. Selemani onderstreept dat met een dramatische vrije trap. Cercle kruipt steeds dichter bij een belangrijke driepunter. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Ike Ugbo eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Cercle Brugge, Thibo Somers erin, Anthony Musaba eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Clement voert een dubbele wissel door bij Cercle. Musaba en Ugbo ruimen plaats voor Somers en Denkey. .
  15. tweede helft, minuut 79. Het blijft bijzonder spannend in het Guldensporenstadion. De voorsprong van Cercle is krap, maar Kortrijk slaagt er nog steeds niet in om de bezoekers echt in de problemen te brengen. .
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Habib Guèye eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Marcelin niet voorbij Ilic. Cercle laat zich niet terugdringen en zorgt nog eens voor dreiging op een hoekschop. Marcelin kan koppen, Ilic voorkomt de 1-3 met een knappe redding. .
  18. tweede helft, minuut 72. Nu ook een wissel bij Cercle. Kanouté neemt de plaats in van Hotic. Cercle houdt intussen makkelijk stand en prikt zelf af en toe gevaarlijk tegen. .
  19. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Cercle Brugge, Franck Kanouté erin, Dino Hotic eruit
  20. Afgekeurde goal. Kortrijk komt met de schrik vrij. Musaba kan de bal van dichtbij in doel werken, maar er was al gevlagd voor buitenspel. De VAR ondersteunt die beslissing, de herhaling toont dat Musaba net buitenspel stond toen hij aanzette. . tweede helft, minuut 69.