KV Oostende neemt Antwerp te grazen op de Bosuil

  1. 35' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 1)
  2. 34' - Geel - Aurélio Buta
  3. 22' - Geel - Jordan Lukaku
  4. 15' - Doelpunt - Pieter Gerkens (1 - 0)
  5. 9' - Geel - Jack Hendry
  1. 90+4' - Verv. Nick Batzner door Evangelos Patoulidis
  2. 89' - Verv. Aurélio Buta door Nana Ampomah
  3. 88' - Verv. Frank Boya door Bruny Nsimba
  4. 85' - Doelpunt - Marko Kvasina (1 - 2)
  5. 79' - Verv. Makhtar Gueye door Marko Kvasina
  6. 77' - Verv. Pieter Gerkens door Birger Verstraete
  7. 66' - Verv. Fashion Sakala door Mamadou Thiam
  8. 62' - Geel - Nick Batzner
  9. 60' - Geel - Andrew Hjulsager
  10. 52' - Geel - Martin Hongla

  Antwerp heeft in eigen huis verloren van KV Oostende. Gerkens bracht het team vroeg op voorsprong, maar met aangenaam voetbal dwongen de bezoekers toch nog een verdiende zege af.

  Antwerp - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na enkele gemiste kansen krijgt KV Oostende vijf minuten voor affluiten toch loon naar werken. Invaller Marko Kvasina scoort de winning goal.
  • Man van de match: Andrew Hjulsager had duidelijk geen last van vermoeidheid en deed het uitstekend als aanjager in de Oostendse frontlinie.
  • Opvallend: KV Oostende blijft verbazen dit seizoen. Zelfs met een door corona flink gehavende ploeg draait KVO vlot mee in de subtop en nadert het nu tot op een puntje van Anderlecht.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Oostende (1-2)

  Twee goals in evenwichtige eerste helft

  Op een licht besneeuwde grasmat begonnen beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd. Pas na tien minuten kregen we een eerste doelkans te zien, een vrije trap van Refaelov eindigde op de vuisten van Castro.

   

  De tweede kans van de partij was ook voor Antwerp, en die leverde meteen een doelpunt op. Gerkens kneep slim naar de eerste paal om een lage voorzet van Buta tegen de touwen te duwen.

   

  Oostende had wat meer tijd nodig om zijn ritme te vinden op het lastige veld. Pas na een half uurtje voetballen konden de bezoekers de druk op de thuisdefensie opvoeren. En met succes: een mooi uitgespeelde aanval eindigde voor de voet van Sakala, die beheerst afwerkte.

   

  Aan de overzijde was er nog een kans voor Lamkel Zé, die door de afwezigheid van Mbokani opnieuw in de basis stond bij Antwerp, maar hij kreeg de bal niet voorbij Castro. 1-1 halfweg.

  Gueye wil het niet bijleggen met Boya

  KV Oostende verzilvert dominantie na de rust

  Het eerste wapenfeit na de pauze kwam van de thuisploeg. Juklerod, ingevallen voor Lukaku, verscheen na een rush over de linkerflank schuin voor Castro, maar besloot voorlangs.

   

  Daarmee hadden we meteen ook de beste Antwerpse actie van de tweede helft gezien, want vanaf dan trok KV Oostende het laken naar zich toe. Uitblinker Hjulsager stuitte twee keer op Beiranvand, Gueye trapte de beste kans onhandig over en naast.

   

  Vijf minuten voor tijd kreeg KVO dan toch wat het verdiende. Skulason leverde de perfecte assist voor de ingevallen Kvasina, die slim tussen twee verdedigers in liep en de bal van dichtbij voorbij Beiranvand knikte.

   

  Een bleek Antwerp kwam niet verder meer dan een vluchtschot van Refaelov, over de kooi van Castro. Het bleef dus 1-2: duur puntenverlies voor Antwerp, KV Oostende komt op een zucht van de top vier.

  Blessin krijgt bal vol in het gezicht en raakt pet kwijt, maar kan er achteraf om lachen

  Blessin: "Ongelooflijke mentaliteit in deze groep"

  • Alexander Blessin (KV Oostende): "Het was een geweldige overwinning van mijn team. Ik was al trots op de jongens na Club Brugge, maar dit was ongelooflijk. Ik heb het dan niet over de eerste 20 minuten, toen we het wat moeilijk hadden. Maar daarna kwamen we beter en beter in de match en vanaf dan had ik een heel goed gevoel over de wedstrijd. Als je die tweede helft ziet, hadden we misschien twee of drie goals meer moeten maken. En als je je kansen niet afmaakt, weet je dat het nog fout kan lopen, zoals we al eerder meemaakten in wedstrijden tegen topteams."

   "Goed, we staan nu dicht bij de top vier. De spelers mogen één dag naar het klassement kijken, en daarna concentreren we ons weer op de volgende match. De mentaliteit van deze groep is ongelooflijk. Ik wil er ook niet één speler uitpikken, want het was een echte teamprestatie."

  • Frank Vercauteren (Antwerp): "We begonnen heel goed en hadden alles onder controle, maar daarna zijn we verzwakt en vergaten we te doen wat we moesten doen. Ze waren meer bezig met discussies, met fouten, met de referee, dan met onze eigen organisatie. En dat kost ons een doelpunt. In de tweede helft hebben we het weer goed aangepakt, alleen zijn we in de laatste 20 minuten helemaal weggezakt. Het was voor sommigen wat moeilijk qua energie en het allemaal nog kunnen dichtlopen. Dan ga je je taken wat vergeten. En als je ruimte geeft, dan weet je dat de tegenstrever daar volop gebruik van maakt."

   "Ik ben al een tijdje aan het aankloppen bij het bestuur voor versterkingen. Maar je moet ook zeker zijn dat wat er komt, beter is dan wat we hebben. En het moet ook mogelijk zijn. We zijn al een tijdje aan het zoeken. Een injectie kan altijd goed zijn, maar dat is voor elke club zo. Maar we klagen daar niet over. We hebben nog tijd tot het einde van de transfermarkt en hopen daar nog iets aan te doen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! KV Oostende wint op het veld van Antwerp met 1-2, een zege die vooral op basis van de tweede helft verdiend is. KVO komt zo tot op één puntje van de top vier. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij KV Oostende, Evangelos Patoulidis erin, Nick Batzner eruit
  4. tweede helft, minuut 92. Refaelov over. Was dit de laatste kans van de wedstrijd? Een vluchtschot van Refaelov zoeft niet zo gek ver over de kooi van Castro. .
  5. 3 minuten extra. Antwerp krijgt nog 3 minuten toegevoegde tijd om de nederlaag af te wenden. . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Antwerp, Nana Ampomah erin, Aurélio Buta eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Bruny Nsimba erin, Frank Boya eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Dubbele wissel bij Antwerp. Vercauteren bereidt nog een dubbele wissel voor. Kunnen Ampomah en Nsimba nog wat uit de brand slepen voor Antwerp? .
  9. tweede helft, minuut 85.
  10. tweede helft, minuut 85. Kvasina scoort de verdiende 1-2. KV Oostende krijgt wat het verdient: de pas ingevallen Kvasina staat op de juiste plaats om een gemeten voorzet van Skulason tegen de touwen te knikken. .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Marko Kvasina van KV Oostende. 1, 2.
  12. tweede helft, minuut 84.
  13. tweede helft, minuut 83. Bij Antwerp hangt het momenteel als los zand aan elkaar. Tom Boudeweel op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 81. Antwerp probeert nog eens tegen te prikken via Lamkel Zé en Juklerod, maar de Noor neemt de bal niet goed mee en komt niet tot een kans. Bleke tweede helft toch van de thuisploeg. .
  15. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Oostende, Marko Kvasina erin, Makhtar Gueye eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Antwerp, Birger Verstraete erin, Pieter Gerkens eruit
  17. tweede helft, minuut 76. KVO morst met de kansen. KV Oostende maakt steeds meer aanspraak op een tweede treffer. Hjulsager trekt door op links en bedient de vrijstaande Gueye, die de opgelegde kans naast trapt. .
  18. tweede helft, minuut 72. Beiranvand stopt Hjulsager. Plots is Oostende daar weer met een grote kans voor Hjulsager, op aangeven Thiam. Antwerp-doelman is pijlsnel uit zijn doel en stopt de poging van de Deen. .