Yuma Suzuki
53'
Yuma Suzuki
3 - 1

OH Leuven is er op het veld van STVV niet in geslaagd om de 3e stelling in het klassement te bemachtigen. OHL viel bij een 1-1-tussenstand met z’n tienen en incasseerde daarna nog twee tegengoals. Sint-Truiden blijft op de 15e plaats, maar snelt een beetje weg van de te vermijden plaatsen.

STVV - OH Leuven in een notendop:

• Sleutelmoment: OHL had het momentum te pakken na de gelijkmaker van Henry, maar de rode kaart voor Ngawa deed de wedstrijd weer in het voordeel van STVV kantelen.
  • Man van de match: Ilombe Mboyo was bij zijn eerste basisplaats meteen van goudwaarde voor STVV. Hij leverde twee assists voor Suzuki en scoorde tussendoor zelf de 2-1.
  • Opvallend: Ondanks de nederlaag zet OHL zijn indrukwekkende reeks voort. Het scoort nu al 21 wedstrijden na elkaar, geen enkele promovendus deed het hen ooit voor.

Bekijk de goals uit STVV - OHL (3-1)

Uitsluiting van Ngawa doet OHL de das om

STVV vloog er meteen in, met al na twee minuten een eerste waarschuwingsschot van Mboyo, die voor het eerst mocht starten bij de Limburgers. De thuisploeg zette door en werd daar nog voor het kwartier voor beloond met de 1-0 van Suzuki, op voorzet van Mboyo.

De bezoekers, met topaankoop Siebe Schrijvers op de bank, hadden wat meer tijd nodig om in hun spel te komen. Pas halverwege de eerste helft volgde het antwoord op de openingsgoal. De onvermijdelijke Henry strafte slecht uitverdedigen bij STVV genadeloos af: 1-1.

OHL leek gelanceerd, maar kreeg kort voor de pauze een dubbele uppercut tegen de kin. Ngawa werd met rood van het veld gestuurd na een gevaarlijke tackle op Suzuki, meteen daarna luisterde Mboyo zijn eerste basisplaats op met de 2-1.

Ngawa mag al snel gaan douchen bij OHL na stevige tackle

Suzuki beslist de partij met z'n tweede goal

STVV maakte al snel na de pauze optimaal gebruik van de man-meersituatie. Mboyo glipte door de buitenspelval en bood Suzuki z’n tweede van de avond aan op een dienblaadje. De Japanner miste niet en legde de wedstrijd zo al vroeg in de tweede helft in een beslissende plooi.

Na de inbreng van Siebe Schrijvers slaagde OHL er toch nog in om de thuisploeg onder druk te zetten. De bezoekers omsingelden een tijdlang de zestien meter van STVV, maar kwamen niet verder meer dan een verraderlijk schot van Mercier en een ongevaarlijke kopbal van Henry.

In de slotfase ontsnapte OHL nog een paar keer aan een vierde tegentreffer. De jonge debutant Steuckers mikte nipt naast, een goal van Filippov werd afgekeurd wegens buitenspel. 3-1, geen nieuwe zege dus voor OHL, wel een belangrijke driepunter voor STVV in de strijd om het behoud.

De kanarie van STVV amuseert zich met marshmallows boven een denkbeeldig vuurtje

Marc Brys: "Totaal geen rode kaart"

"Die eerste goal viel veel te gemakkelijk, maar daarna pakten we de wedstrijd in handen en scoorden we zelf een heel mooi doelpunt. Maar dan is het kantelpunt natuurlijk die vermeende rode kaart", begon Marc Brys zijn analyse van de wedstrijd.

"Het is geenszins rood. Hij gaat niet naar de man, dat is een heel ander verhaal dan wat Lawrence vrijdag deed bij Anderlecht. Hier is er totaal geen intentie om naar de speler te gaan. Hij raakte hem ook totaal niet. Je moet de beelden zien: Suzuki wordt zogezegd geraakt aan zijn linkerbeen, maar hij heeft pijn aan zijn rechterbeen. Hij is dus niet geraakt, maar speelt het goed. Eventueel kun je wel geel geven voor iets te agressief inkomen, maar het is totaal geen rode kaart", aldus de coach van OHL.

Als het geen rood is, waarom grijpt de VAR dan niet in? "Als ik alle voorbeelden moet aanhalen waarbij de VAR het ook mis heeft… Maar dat is menselijk. We gaan niet schieten naar de VAR en ook niet naar de scheidsrechter, maar dat is wel een kantelmoment. Uit die vrije trap wordt dan ook nog dat doelpunt gemaakt. 2-1 met tien mensen, dan weet je dat de wedstrijd bijna gelopen is."

"Dan is het bewonderenswaardig met welke felheid, gretigheid en overgave het team in de tweede helft toch nog het tij wil keren. Ik ben dus verschrikkelijk ontevreden over het resultaat en vind dat de scheidsrechter het resultaat beslist, maar aan de andere kant, als je nog zoveel teamspirit voelt, zitten we nog altijd goed", besloot Brys.

Maes: "Denk niet dat rode kaart kantelpunt was"

Peter Maes zag beide ploegen sterk spelen. "Als je de eerste helft ziet, zie je twee ploegen die vol gaan en een heel hoog tempo spelen. De kwaliteit van de eerste helft was gewoon heel goed. Of de rode kaart een kantelmoment was, kan ik echt niet zeggen. Wij zaten heel goed in de wedstrijd. Wij hadden heel veel goede momenten, zij hebben er ook enkele gehad. Ik weet dus niet of je kunt stellen dat wij vandaag de drie punten thuis houden door die rode kaart. Dat denk ik niet", klonk het.

"Mboyo was vandaag heel sterk in het bijhouden van de bal. Hij liet iedereen aansluiten", aldus Maes over zijn man van de match. "Zo een type heb je nodig als je een echte nummer 10 als Brüls hebt. Hij heeft ons vandaag heel goed laten voetballen, maar ik denk niet dat hij de enige uitblinker was."

"We hebben een heel volwassen wedstrijd gespeeld, tot aan de 3-1. Daarna begonnen we andere dingen te doen en kwamen we nog in de pressing te zitten tegen 10 man. Dat is nog een werkpunt. Maar als we met die motivatie en die drang van vandaag blijven tonen dat we wedstrijden willen winnen, denk ik dat we op de goede weg zijn."

90+5'

Het zit erop in Sint-Truiden! STVV boekt zijn vierde zege onder Peter Maes: 3-1 tegen OHL, dat al voor de pauze met tien viel na rood voor Ngawa.

90+2'
90+1'

90'

Filippov scoort uit buitenspel

Invaller Filippov scoort bij het ingaan van de extra tijd, maar er was al gevlagd voor buitenspel. Het blijft dus 3-1.

88'

Filippov heeft geen oog voor Steuckers en knalt vanuit een onmogelijke hoek in het zijnet. STVV gaat nu toch nog op zoek naar de vierde treffer.

85'

OHL geeft de moed niet op. Mercier pakt uit met een verraderlijk schot uit de tweede lijn, waar Schmidt heel wat moeite mee heeft.

83'

Bijna Steuckers!

Eindelijk nog eens een aanvallende impuls van STVV. Het is de jonge Steuckers die zichzelf bijna een droomdebuut cadeau doet, maar zijn schot rolt voorlangs.

79'

Kopbal Henry!

Mercier schildert een vrije trap op het hoofd van zijn landgenoot Henry, die recht in de handen van Schmidt kopt.

77'
76'

STVV slaagt er maar niet in om met een mannetje meer de wedstrijd onder controle te houden. OHL blijft druk zetten, maar komt moeilijk tot kansen.