Vercauteren pakt 1e zege bij Antwerp na goal Hongla (én penaltymisser Kums)

  1. 36' - Geel - Nill De Pauw
  1. 86' - Verv. Faris Haroun door Frank Boya
  2. 86' - Verv. Nill De Pauw door Dylan Batubinsika
  3. 83' - Verv. Sulayman Marreh door Tim Kleindienst
  4. 82' - Verv. Niklas Dorsch door Elisha Owusu
  5. 76' - Verv. Alessio Castro-Montes door Milad Mohammadi
  6. 75' - Doelpunt - Martin Hongla (0 - 1)
  7. 71' - Geel - Osman Bukari
  8. 54' - Geel - Martin Hongla
  9. 52' - Gemiste strafschop - Sven Kums
  10. 51' - Geel - Alireza Beiranvand
  75'goalMartin Hongla0 - 1

  Is het wondermiddeltje van Vanhaezebrouck nu al uitgewerkt? Gent blijft achter met 1 op 9 na een thuisnederlaag tegen Antwerp. In een match met weinig hoogtepunten miste Kums na de pauze vanaf de stip. Hongla maakte zijn kans wel af. Frank Vercauteren heeft zijn eerste driepunter zo te pakken.

  Gent - Antwerp kort samengevat

  • Sleutelmoment: Een centimetertje meer naar rechts en Sven Kums had de wedstrijd in een heel andere plooi gelegd. Door zijn misser vanaf de stip kon Antwerp zijn listige spelletje blijven spelen.
  • Man van de Match: Faris Haroun trok aan de touwtjes in de verdedigende organisatie van de bezoekers. De onvermoeibare middenvelder forceerde ook de beslissing met een slimme assist.
  • Opvallend: Sinds Antwerp terug is op het hoogste niveau, speelde het in totaal tien keer tegen Gent. The Great Old verloor één keer in eigen huis en is nog steeds ongeslagen in de Ghelamco Arena.

  Bekijk de goal uit Gent - Antwerp (0-1)

  Eerste helft is één lange geeuw

  Zowel Gent als Antwerp konden vanmiddag opnieuw rekenen op hun belangrijkste spits. Jaremtsjoek en Mbokani kwamen in een afschuwelijke eerste helft echter niet in het stuk voor. Antwerp trok zich terug in een versterkte burcht en een voorzichtig Gent deed weinig tot niets met zijn balbezit.

   

  Kums kon geen vervolg breien aan een knappe controle, terwijl een schot van Refaelov geblokt werd. Beiranvand moest één keer moedig tussenbeide komen en één flauw afstandsschot van Bukari pakken. Voor de rest zat er bijzonder veel afval in de eerste helft, die een regelrechte aanfluiting was.

  Kums trapt zijn elfmeter tegen de paal

  Strafschopmisser breekt Gent zuur op

  De rust bracht een beetje raad voor Gent. Beiranvand ging eerst nog gepast in de voeten van Jaremtsjoek, maar stond niet veel later toch een strafschop toe. Kums had zijn ploeg op rozen kunnen zetten, maar plaatste de penalty tegen de binnenkant van de paal.

   

  Een opgelucht Antwerp begon daarna schoorvoetend aan aanvallen te denken. Schuchtere kopballen van De Laet en Mbokani kondigden niet meteen een stortvloed van kansen aan. Plots had Haroun een ingeving. Met een prachtig verhulde steekbal zette hij Hongla voor Bolat en de Kameroener deed de rest: 0-1.

   

  Gent had geen keuze meer en moest komen, maar stuitte telkens op een uitstekende Beiranvand. De omstreden Iraanse doelman van Antwerp pakte uit met een sierlijke zweefsprong op een kopbal van Depoitre en keerde ook een schuiver van Bukari. Antwerp wipt naar de derde plaats, Gent blijft maar ter plaatse trappelen in de rechterkolom.

  Beiranvand houdt Antwerp recht met twee knappe saves

  Kums: "Niet genoeg gevaarlijk geweest"

  Sven Kums was de pineut met een gemiste strafschop. "Als hij niet binnen is, is hij slecht getrapt", schamperde de middenvelder van Gent. "Ik denk wel dat we de wedstrijd onder controle hadden. Zij hadden bijna geen enkele kans."

   

  Wat ging er dan mis bij Gent? "De laatste pass. Zeker in de eerste helft misten we ook wat présence voor de goal. In de tweede helft probeerden we meer voorzetten te trappen, omdat we jongens met gestalte hebben. Daar zijn we gevaarlijk op geweest, maar te weinig."

   

  "Dit is heel frustrerend, zeker voor mezelf. Ik wilde mijn ploeg op voorsprong brengen. Als dat dan niet lukt, is dat heel zuur", wreef de voormalige Gouden Schoen zich de nederlaag toch een beetje aan.

  Refaelov: "Soms heb je geluk nodig"

  Kersvers Gouden Schoen Lior Refaelov straalde. "Als je zo'n trofee wint, ben je verplicht om nog meer te tonen. Het was een ongelofelijk weekend met een zege die ons op de derde plek brengt. Daar ben ik tevreden mee."

   

  "Het plan was om meer in blok te spelen en achteraan een mannetje over te hebben. Wij creëerden niet zo veel kansen, maar zij waren ook weinig gevaarlijk. Op die strafschop na, natuurlijk. Om te winnen heb je soms geluk nodig. En dan was er een heel mooie actie om de wedstrijd te beslissen", lachte de Israëliër.

   

  "Ik voel liever wat vaker de bal en bouw graag op van achteren uit. We wisten dat het moeilijk zou zijn tegen Gent. Ik ben niet zeker dat dit het plan voor elke wedstrijd zal zijn", gaf Refaelov nog een hint aan coach Vercauteren.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Een gemiste strafschop van Kums brak Gent zuur op. In een bijzonder matige topper wist Antwerp immers wél te scoren in de persoon van Hongla. .
  3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 90. Nurio probeert het. Nurio neemt een afvallende bal onbesuisd op zijn slof. Het scheelt een meter of die loeier vliegt de bovenhoek in. .
  5. tweede helft, minuut 89. Beiranvand slaat een hoekschop niet ver genoeg weg. Bukari prikt de bal in een bos van Antwerp-spelers. .
  6. tweede helft, minuut 88. De tijd begint te dringen voor Gent. .
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Frank Boya erin, Faris Haroun eruit
  8. tweede helft, minuut 86. De Pauw, ietwat verrassend in de basis, trekt meer dan zijn streng. Hij sluit Mohammadi op, verhindert de voorzet en lokt een overtreding uit. Daarna is zijn kaars wel uit. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Dylan Batubinsika erin, Nill De Pauw eruit
  10. tweede helft, minuut 83. Beiranvand houdt zijn arm sterk om een gekruiste schuiver van Bukari te keren. Vanhaezebrouck gooit na Mohammadi ook Kleindienst en Owusu in de strijd. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Tim Kleindienst erin, Sulayman Marreh eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Niklas Dorsch eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Gent moet nu wel komen. Dat heeft Antwerp graag, want dan kan het gebruik maken van de ruimtes die vallen. .
  14. tweede helft, minuut 80. Als Gent hier verliest, zal het een geweldige inhaalbeweging moeten doen om nog vierde te worden. Tom Boudeweel.
  15. Knap van Beiranvand! De kopbal van Depoitre past precies in de winkelhaak, maar Beiranvand mept de mogelijke gelijkmaker uit zijn doel. Niemand kan de Iraniër vandaag iets aanwrijven. . tweede helft, minuut 78.
  16. tweede helft, minuut 77.
  17. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KAA Gent, Milad Mohammadi erin, Alessio Castro-Montes eruit
  18. tweede helft, minuut 76.