Geoffry Hairemans knalt KV Mechelen nu ook voorbij Charleroi

  1. 30' - Geel - Rob Schoofs
  2. 8' - Verv. Sheldon Bateau door Issa Kaboré
  1. 90+2' - Verv. Geoffry Hairemans door Igor De Camargo
  2. 90+2' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
  3. 79' - Verv. Guillaume Gillet door Amine Benchaib
  4. 73' - Verv. Marian Shved door Aster Vranckx
  5. 73' - Verv. Gustav Engvall door Ferdy Druijf
  6. 66' - Verv. Kaveh Rezaei door Saido Berahino
  7. 66' - Verv. Mamadou Fall door Massimo Bruno
  8. 59' - Doelpunt - Geoffry Hairemans (0 - 1)
  9. 46' - Geel - Shamar Nicholson
  59'goalGeoffry Hairemans0 - 1

  Geoffry Hairemans en KV Mechelen hebben de smaak te pakken. Een week na de ruime zege tegen Antwerp werd ook Charleroi gevloerd: 0-1. De thuisploeg blijft achter met 0 op 9. 

  Charleroi - Mechelen kort samengevat

  • Sleutelmoment: Diep in de extra tijd komt Mechelen toch nog in de verdrukking. De bal valt op de voet van Berahino, maar die raakt de lat en kan Charleroi dus niet aan een laat puntje helpen.
  • Man van de Match: Guillaume Gillet stond dan wel in het verliezende kamp, hij ging voorop in de strijd en bleef zich ook met een bloedende wenkbrauw in de duels gooien. De voormalige Rode Duivel was een toonbeeld van inzet, ondanks zijn gevorderde leeftijd.
  • Opvallend: Dit is nu al het productiefste jaargang uit de carrière van Geoffry Hairemans. Met zeven doelpunten heeft hij in 2020-21 evenveel gescoord als in zijn laatste vier seizoenen samengeteld.

  Bekijk de goal uit Charleroi - KV Mechelen (0-1)

  Omhaal van Nicholson kleurt grijze eerste helft

  Ondanks het enthousiasme van de sneeuwruimers bleef er een witte laag op een groot deel van het veld liggen. Charleroi probeerde zich er niks van aan te trekken en begon gretig, maar werd snel teruggeslagen door het vlottere voetbal van Mechelen.

   

  Sjved tekende voor het eerste doelgevaar met een plaatsbal voorlangs. De Oekraïner kreeg ook de tweede kans aangeboden door Engvall. Deze keer kwam Gillet in de baan van zijn schot glijden. Wat later was Van Damme het eindstation van een lekkere aanval, maar ook zijn poging kwam niet in de buurt van Penneteau.

   

  Stilaan kwam Charleroi beter voor de dag. De thuisploeg had misschien wel twee strafschoppen kunnen krijgen, maar scheids en VAR vonden handspel en een trekfout van Walsh niet duidelijk genoeg. Nicholson knalde de controverse naar de achtergrond met een geweldige omhaal op de vuist van Thoelen, een knap slotakkoord voor de eerste helft.

  Thoelen redt knap de omhaal van Nicholson

  Individuele klasse van Hairemans is beslissend

  Na de rust werd er aanvankelijk vooral gebikkeld. Schoofs, Dessoleil en Hairemans werden het slachtoffer van een elleboogje of ongelukkige botsing. Tussen de lijf-aan-lijfgevechten door was er amper ruimte voor gevaarlijke aanvallen.

   

  Toen Charleroi toch een keer kwam piepen, vergat Nicholson om de vrije Gholizadeh aan te spelen. Aan de overkant viel de bal met wat mazzel wel goed. Hairemans plukte hem uit de lucht en mikte hem fijntjes in de verste hoek. De 0-1 kwam letterlijk uit de lucht vallen, al was het gezien het spelverloop zeker niet onverdiend.

   

  De reactie van Charleroi kwam traag op gang. Belhocine gooide zijn hele voorlinie om, maar die risico's leverden pas in het slotkwartier wat op. Een schuiver van Bruno en een vrije trap van Gholizadeh vormden de magere oogst. Nadat invaller en debutant Druijf naliet om de 0-2 te maken, trof Berahino nog de lat in de toegevoegde tijd.

  Morioka is geen fan van sneeuw

  Kayembe: "Details maakten het verschil"

  Joris Kayembe ging thuis onderuit met Charleroi. "Het is moeilijk om zo te spelen, maar dat geldt voor beide ploegen. We hebben geprobeerd om te drukken. Jammer dat we een doelpunt slikken op een hoekschop. Details maakten het verschil."

   

  Charleroi moddert aan met 0 op 9. "We willen zo snel mogelijk weer aanknopen met een overwinning. We spelen helemaal niet zo slecht, maar de omstandigheden maken het lastig. We hebben wat minder geluk en dat speelt ons parten."

  Hairemans: "De ballen gaan er vlot in"

  Geoffry Hairemans maakte de enige goal van de avond. "Ja, ik schiet hem mooi binnen. Het was sowieso een moeilijke match, blij dat we uiteindelijk met 0-1 konden winnen. "

   

  "We hebben niet de spelers om altijd de lange bal te spelen", verklaarde Hairemans de Mechelse keuze voor combinatievoetbal. "We hebben ons eigen spel proberen spelen. Dat is moeilijk op zo'n veld, maar we zijn er bij momenten heel goed uitgekomen."

   

  Plots stapelt Malinwa de zeges op. "Voorheen ontbrak misschien het geloof. We speelden wel goed voetbal, maar geloofden er niet altijd in. Nu gaan de ballen er vlot in, dat is het verschil."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Een flits van Hairemans was genoeg voor een Mechelse driepunter. Na de 0-1 kwam KVM amper nog in de problemen, al trapte Berahino in de extra tijd nog tegen de deklat voor Charleroi. .
  3. tweede helft, minuut 92. Vrancken koopt tijd met een wissel, maar Peyre wordt bijna de pineut. Hij verlengt de bal tot bij Berahino, die op de bovenkant van de lat mikt. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Geoffry Hairemans eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Kerim Mrabti eruit
  6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 89. Gholizadeh wordt na een lange solo gehaakt door Schoofs. Er komt een leuke vrije trap van, die Gholizadeh zelf recht in de muur knalt. .
  9. tweede helft, minuut 86. Schotje van Bruno. Berahino verliest veel tijd met een paar onnodige balcontacten. Ook Bruno moet zoeken naar een opening en kan uiteindelijk niet genoeg kracht zetten achter zijn schuiver. .
  10. tweede helft, minuut 83. Er komt geen schot in de zaak voor Charleroi. .
  11. tweede helft, minuut 80. Vranckx vuurt een schot af van buiten de zestien. Geen bedreiging voor Penneteau. .
  12. tweede helft, minuut 79. Belhocine geeft het evenwicht in zijn ploeg op en gaat echt risico's nemen. De nochtans uitstekende Gillet wordt geofferd voor Benchaib. .
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Charleroi, Amine Benchaib erin, Guillaume Gillet eruit
  14. tweede helft, minuut 75. Eindelijk een reactie van Charleroi! Stef Wijnants.
  15. tweede helft, minuut 74. Kayembe op Thoelen. Een individuele actie, dat is nog de beste manier om kansen af te dwingen. Kayembe snijdt naar binnen en zoekt met zijn rechter de korte hoek. Daar komt Thoelen in de weg liggen. .
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Mechelen, Aster Vranckx erin, Marian Shved eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KV Mechelen, Ferdy Druijf erin, Gustav Engvall eruit
  18. tweede helft, minuut 73. Druijf maakt zijn debuut voor Mechelen, hij valt samen met Vranckx in. .
  19. tweede helft, minuut 70. Van Cleemput laat de bal liggen voor Engvall. Mrabti, die andere Zweed, kan de assist van zijn landgenoot niet benutten. .
  20. tweede helft, minuut 69. Geen reactie. Voorlopig kan Charleroi Mechelen niet verontrusten. Het is ook lastig om op dit veld een voldragen aanval in elkaar te knutselen. .