• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Een afscheid in mineur voor Hernan Losada: Club Brugge telt Beerschot voor de rust uit

  Club Brugge heeft zijn leidersplaats in de Jupiler Pro League verstevigd. Club plaatste op het Kiel duidelijke cijfers op het scorebord: 0-3. Voor Hernan Losada was het zijn laatste opdracht als T1 van Beerschot. Hij trekt naar de VS.

  Beerschot - Club Brugge kort samengevat

  • Sleutelmoment: Na twintig minuten kan Club Brugge in potlood al drie punten bijschrijven. Met een doelman als Simon Mignolet tussen de palen weet je dat een dubbele voorsprong zo goed als veilig is.
  • Man van de Match: Met enkele puike reddingen op belangrijke momenten voorkwam Simon Mignolet dat Beerschot echt opnieuw in de wedstrijd kwam. Zijn tiende clean sheet op twintig matchen.
  • Opvallend: Odilon Kossounou is de dertiende Bruggeling die dit seizoen weet te scoren. Dat steekt schril af tegen de eenmansploeg die Beerschot aan het worden is. Holzhauser kan het niet alleen.

  Bekijk de goals uit Beerschot - Club Brugge (0-3)

  Club Brugge zet Beerschot snel voor het blok

  De wedstrijd begon eerder afwachtend. Beerschot en Club wisselden halve kansjes uit. Diatta miste zijn volley half en Van den Buijs kopte voorzichtig over. Na een kwartier aftasten brak Dost de ban met een subtiele deviatie op aangeven van De Ketelaere. De lijnrechter vlagde, maar de VAR draaide die beslissing terecht terug.

   

  Een paar minuten later hing Beerschot al in de touwen. Kossounou reageerde als enige op een afgeweken schot van Lang en zette de 0-2 op het scorebord. Ook aan deze treffer hing een buitenspelgeurtje, want de laatste tik vóór Kossounou kwam misschien wel van Rits.  Toen De Ketelaere na een simpele solo voor de neus van Vanhamel verscheen, schoot de doelman uit zijn krammen.

   

  De thuisploeg herpakte zich. Holzhauser zag een doelpunt afgekeurd wegens een voorafgaande fout en Mignolet moest in de voeten van Vorogovski duiken om de aansluiting te vermijden.  Club Brugge had gas teruggenomen en werd bijna afgestraft voor zijn nonchalance.

  Losada neemt al voor de match afscheid van zijn spelers en Clement

  Lang sluit opwindende tweede helft stijlvol af

  Na de rust mochten vooral de doelmannen schitteren. Mignolet had een stevige redding klaar op de streep van Suzuki, die wat later voor doel over zijn eigen voeten struikelde. Tussendoor veegde Coulibaly een bal van Vormer weg voor de lijn.

   

  Vanhamel hield Dost van zijn tweede goal met een geweldige instinctieve reflex. Mignolet kon natuurlijk niet achterblijven en haalde een vallende volley van invaller Noubissi vanonder de deklat met een achterwaartse duik. De Brugse goalie werd daarna bijgestaan door Kossounou. Die kopte de bal na een flipperkastfase nog net op tijd weg.

   

  Club Brugge wilde vooral het scenario van vorige speeldag tegen STVV, toen het nog moest knokken voor de zege, vermijden. Lang liet eerst nog na om Beerschot definitief af te maken, maar haalde zijn gram met een kurkdroge gekruiste knal. Losada vertrekt met 2 op 21 naar DC United, Club bouwt zijn voorsprong uit tot zeven punten.

  Doelman van het Jaar? Mignolet pakt uit met geweldige redding tegen Beerschot

  Beerschot zet heerlijke aanval op met hakje en panna

  Laatste wapenfeit van Losada: een mooie controle en technisch hoogstandje

  Losada: "Cirkel is rond"

  Hernan Losada zat voor de laatste keer op de bank bij Beerschot. "Afscheid nemen is altijd pijnlijk, zeker als het over Beerschot gaat. Voor mij persoonlijk is de cirkel rond. Ik heb alles gegeven. Het heeft mij bloed, zweet en tranen gekost om deze club terug in 1A te brengen."

   

  "Nu komt deze mogelijkheid, alleen jammer van de timing", besefte ook de Argentijnse coach. "Door de kalender in de andere competitie moest het nu gebeuren. Als ik mocht kiezen, ging ik op het einde van het seizoen. Ik stap niet graag uit in het midden van iets, maar ik verlaat de club met veel eer en trots."

   

  Losada trekt naar DC United. "Ik denk dat het voor veel coaches een droom is om in de MLS te gaan werken. Ik moet ook beseffen dat zulke kansen niet elke dag komen, zeker niet voor een coach. Als het moeilijk gaat, ligt de coach altijd als eerste buiten. Ik wil de hele club bedanken. Zonder Beerschot zou ik niks zijn."

  Lang: "Gescoord voor mijn oma"

  Het was een emotionele week voor Noa Lang. "Mijn oma is eergisteren overleden. Ik kon niet naar mijn moeder toe, want ik moest hier zijn en op de wedstrijd focussen. Het was moeilijk, maar we hebben gewonnen en ik heb gescoord voor haar. Dat is het belangrijkste."

   

  "Het was een lastige wedstrijd. Dit veld is gewoon heel zwaar, heel hobbelig. Ik speelde met ijzeren noppen, maar gleed toch nog steeds uit. We hebben het klusje geklaard zonder groots te spelen. Die drie punten, daar gaat het om."

   

  Het werd toch nog een paar keer warm voor het doel van Mignolet. "We kregen al flashbacks naar vorige week, maar gelukkig pakten we het deze keer wel op", lachte de Nederlander van Club.

  Losada: "Heb mijn leven gegeven voor deze club"

  Clement: "Je ziet dat Bas Dost toch een verschil maakt in onze ploeg"

  Lang over het overlijden van zijn oma: "Corona wordt niet serieus genomen"

  Vanhamel: "We zijn trots dat onze coach deze kans krijgt"