Late goal en strafschopredding helpen Zulte Waregem naar veilige middenmoot

2. 83' - Doelpunt - Jean-Luc Dompé (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 19 - 26/12/20 - 16:17
    83'
    Jean-Luc Dompé
    83'
    1 - 0

Zulte Waregem heeft zichzelf wat ademruimte gegeven door Cercle Brugge een 5e nederlaag op rij aan te smeren. Met dank aan invaller Dompé, die in de slotfase toesloeg. Maar vooral met dank aan doelman Bostyn, die in de 90e minuut nog een strafschop kon keren.

Zulte Waregem - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Cercle Brugge krijgt in de slotminuut dé kans om nog een puntje mee te graaien uit Waregem, maar Hoggas scoort niet.

• Man van de match: Louis Bostyn kroonde zich tot matchwinnaar met zijn dubbele redding bij de late strafschop van Hoggas.

• Opvallend: Zulte Waregem boekt pas zijn tweede thuiszege dit seizoen. De vorige dateerde al van 22 augustus, tegen Waasland-Beveren (4-1).

Bekijk de goal uit Zulte Waregem – Cercle Brugge (1-0)

Flauwe eerste helft levert weinig spektakel op

Het was lang wachten op wat opwinding in het Regenboogstadion. Na een uitgebreide studieronde en een paar bijna-kansen schudde Kainourgios als eerste aan de boom met een forse uithaal uit de tweede lijn. Cercle-doelman Didillon moest zich helemaal strekken om de bal via de lat uit zijn doel te duwen.

Ook de tweede kans van de partij was voor de thuisploeg. Opare schotelde Seck een vrije schietkans voor, de poging van de Senegalees werd voor de lijn gekeerd door Marcelin. Marcelin, vorige week nog betrapt op een lockdownpary, stond vandaag dus gewoon aan de aftrap en bewees zijn waarde.

De bezoekers uit Brugge konden pas kort voor de rust eens dreigen. Taravel kopte een vrije trap slim door tot bij Vitinho, maar Marcq was bij de pinken en belette de Braziliaan het scoren.

Deschacht scoort bijna na geweldige rush

Invaller Dompé breekt de ban voor Zulte Waregem

Ook de tweede helft had aanvankelijk weinig te bieden. Alleen een straffe rush van Olivier Deschacht is het vermelden waard. Hij zette zelf de aanval op en spurtte door tot in de zestien meter, maar afwerken blijft ook op zijn 39e een werkpunt.

Gelukkig kregen we in het slotkwartier wel nog wat spektakel te zien. Cercle Brugge schakelde zowaar een versnelling hoger en ging nadrukkelijk op zoek naar de 0-1. Musaba en Hoggas kregen elk twee uitstekende kansen voorgeschoteld, maar lieten ze liggen.

Het bleken dure missers, want de goal viel meteen daarna aan de overzijde. Deschacht stuurde invaller Dompé de diepte in en die schoof de 1-0 voorbij Didillon in doel. In de slotminuut volgde dan nog een penalty voor Cercle, maar Hoggas kreeg de bal zelfs in twee tijden niet voorbij Bostyn.

Bostyn stopt strafschop van Hoggas en bedenkt zich net op tijd tijdens viering

Deschacht: "Dit zijn drie gouden punten"

• Olivier Deschacht (Zulte Waregem): "Wat kan ik zeggen over mijn assist? Ik vond het niet slecht gedaan. Het was ook mijn bedoeling. Maar het was ook fantastisch afgewerkt van Dompé, anders was het geen assist. Om eerlijk te zijn, denk ik niet dat we verdienden om te winnen. Een gelijkspel was misschien eerlijker geweest. Maar zij maken hun kansen niet af, en wij hadden natuurlijk ook wel wat geluk. Het is misschien een beetje gevleid, maar dit zijn drie gouden punten. Januari wordt nog een heel belangrijke maand voor ons, met wedstrijden tegen ploegen die onder ons staan."

• Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem): "Ik ben heel blij met mijn invalbeurt. Ik ben net terug uit blessure en dan wil je op een goede manier terugkeren. Voor de 1-0 waren we collectief heel sterk en hebben we veel werk verzet, op een lastig terrein. De staat van het veld maakte het mij ook lastig om de bal onder controle te houden bij het doelpunt, maar gelukkig kon ik hem wel goed binnen trappen. Hopelijk kunnen we nu ook nog punten pakken in de inhaalmatch tegen Eupen, zodat we met een goed gevoel de winterstop in kunnen."

• Kylian Hazard (Cercle Brugge): "We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd te winnen, maar blijven wel weer met nul punten achter. Dat doet pijn. Ik had zelf een vrije rol vandaag, net als tegen Charleroi. Toen speelden we ook goed, tot aan de rode kaart. Dit spelsysteem kan dus wel een oplossing zijn om deze negatieve spiraal te doorbreken. We hebben vandaag goed gespeeld, op een moeilijk veld, en ook meerdere kansen afgedwongen. Dat mogen we niet vergeten. We moeten alleen onze kansen afmaken. Ik geloof dat we de kwaliteiten hebben om hieruit te raken."

90+5'

Afgelopen! Zulte Waregem pakt drie kostbare punten dankzij een 1-0-zege tegen Cercle Brugge. Dompé scoorde de goal van de overwinning op assist van Deschacht, Bostyn stopte in de slotfase nog een penalty van Hoggas.

90+4'
    90+2'
    90+2'
    90+1'

extra time

90+1'

90'

Bostyn redt!

Bostyn ontpopt zich tot de held van Zulte Waregem! Hij stopt de penalty én de rebound van Hoggas, het blijft dus gewoon 1-0.

90'
    penalty gemist
    1-0
    Kevin Hoggas
    89'

Penalty voor Cercle!

Hotic gaat liggen in een duel met Marcq in de zestien meter. Dierick wijst meteen naar de stip: penalty voor Cercle Brugge!

88'

Het doelpunt viel net op een moment dat Cercle het overwicht had. Komen de Bruggelingen deze dreun nog te boven?

85'
    83'
    83'
    1-0
    83'

Dompé scoort op assist van Deschacht

Het is Zulte Waregem dat op voorsprong klimt! Deschacht stuurt Dompé de ruimte in met een knappe diepe bal, de invaller spurt alleen op Didillon af, heeft even moeite met de controle, maar jaagt de 1-0 dan resoluut voorbij de doelman.