Van kwaad naar erger: Standard verliest ook van 10-koppig STVV

  1. 40' - Geel - Selim Amallah
  2. 18' - Geel - Samuel Asamoah
  3. 16' - Doelpunt - Yuma Suzuki (0 - 2)
  4. 5' - Doelpunt - Duckens Nazon (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Facundo Colidio door Ibrahima Sankhon
  2. 89' - Verv. Yuma Suzuki door Nelson Balongo
  3. 78' - Verv. Duckens Nazon door Chris Durkin
  4. 75' - Geel - Michel Ange Balikwisha
  5. 71' - Doelpunt - Jackson Muleka (1 - 2)
  6. 71' - Geel - Mory Konaté
  7. 70' - Verv. Nicolas Gavory door Hugo Siquet
  8. 69' - Verv. Samuel Bastien door Felipe Avenatti
  9. 64' - Verv. Samuel Asamoah door Mory Konaté
  10. 53' - Rood - Maximiliano Caufriez
  5'goalDuckens Nazon0 - 1
  16'goalYuma Suzuki0 - 2
  71'goalJackson Muleka1 - 2

  Voor de tweede week op een rij heeft Standard verloren van de rode lantaarn. Tegen STVV, dat meer dan een halfuur met 10 speelde, werd het 1-2 in eigen huis. Meteen na de wedstrijd kwam het bericht dat Standard de samenwerking met trainer Montanier stopzette.

  Standard - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 90 heeft Standard bijna de gelijkmaker te pakken, maar Schmidt houdt met een ultieme redding de 1-2 op het bord.

  • Man van de match: Yuma Suzuki had met een doelpunt en een assist een heel groot aandeel in de overwinning van Sint-Truiden.

  • Opvallend: STVV zit al aan zes rode kaarten dit seizoen. Geen enkele ploeg doet ‘beter’ in onze hoogste voetbalklasse.

  Bekijk de goals uit Standard – STVV (1-2)

  Standard kijkt al snel tegen dubbele achterstand aan

  Standard moest na acht wedstrijden zonder zege absoluut winnen tegen STVV, maar trok de negatieve lijn van de voorbije weken gewoon door en begon dramatisch aan de partij. Na amper vijf minuten werd geknoei van Bokadi genadeloos afgestraft: Suzuki ging met de bal aan de haal en legde klaar voor Nazon, die simpel kon afwerken.

   

  Standard had wel een prima reactie in huis op de vroege tegengoal. Carcela kon na een slim hakje van Muleka stevig uithalen, maar STVV-doelman Schmidt hield zijn net schoon.

   

  De bezoekers waren baas op het middenveld en deden Standard pijn met de steeds weer infiltrerende Caufriez op rechts. De 0-2 op het kwartier was dan ook gewoon verdiend. Standard ontsnapte eerst nog toen een schot van Colidio werd afgeblokt, maar bij de daaropvolgende hoekschop kon Suzuki volledig vrij inkoppen.

   

  STVV bleef tegen een zwoegend Standard doorgaan op zijn elan, Caufriez en Teixeira misten de kansen om er 0-3 van te maken. Tussendoor kwam ook de thuisploeg nog een paar keer in de buurt van de goal, maar Carcela en Muleka konden Schmidt niet in de problemen brengen.

  Fans van Standard laten van zich horen aan het stadion voor de wedstrijd

  STVV houdt ook met man minder de drie punten vast

  STVV begon met veel vertrouwen aan de tweede helft, maar dat vertrouwen kreeg al snel een flinke deuk toen Caufriez vol op de knie van Gavory ging staan: meteen rood voor een van de uitblinkers van de eerste helft, STVV nog veertig minuten met tien.

   

  Standard probeerde snel profijt te halen uit het numerieke overwicht, maar was niet scherp genoeg in de zone van de waarheid: Muleka miste zijn kopbal, een schot van Carcela was te centraal op doel.

   

  Twintig minuten voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer voor Standard. Een vrije trap van de ingevallen Siquet schoot door aan de eerste paal en botste precies op de knikker van Muleka, die van dichtbij de 1-2 kon scoren.

   

  De goal van Muleka leidde niet meteen tot een Luikse stormloop. Het was integendeel STVV dat nog een paar keer dreigde op de counter, zonder succes. Pas in de absolute slotfase kwam Standard nog dicht bij de gelijkmaker, maar Laifis zag zijn kopslag gekeerd worden door Schmidt. Eindstand 1-2, STVV pakt zes op zes tegen Standard en maakt de strijd om het behoud nog spannender dan hij al was.

  Cruciale redding van Schmidt om Laifis van de 2-2 te houden

  Peter Maes: "Voetjes op de grond houden"

  Peter Maes was uiteraard opgetogen na de zege in Luik. "We hadden de wedstrijd al in een heel vroeg stadium definitief kunnen beslissen, want na de 0-2 was de 0-3 ook heel dichtbij. Het was een schitterend eerste halfuur, waarin we ze heel veel pijn gedaan hebben. We vonden de juiste oplossingen op het middenveld, de balans tussen kort en diep spelen was perfect. Na een halfuur begonnen we wat meer met lange ballen te spelen, dus dat is nog wel een werkpunt. Maar toch een dikke proficiat voor het team."

   

  "We komen weer met tien mensen te staan en slepen toch weer dat resultaat mee naar Sint-Truiden. Daar ben ik heel trots op. Standard heeft bijna geen uitgespeelde kansen gehad, terwijl wij er nog drie of vier hadden. Het is dus een verdiende overwinning. We pakken nu zes op zes, wat deze groep heel veel vertrouwen zal geven. We moeten nu de voetjes op de grond houden, hard werken en dan woensdag tegen Beerschot opnieuw een resultaat neerzetten", zei Maes.

   

  "Door die inhaalmatch is wel heel ons programma van de winterstop veranderd. Maar wij hebben honger en zullen ook in die thuismatch vol voor de drie punten gaan. We gaan niet te ver vooruitkijken en nu al zeggen dat we erin gaan blijven, maar we gaan daar wel keihard voor werken. En dan komen die punten vanzelf wel. Met deze drie punten erbij komt de druk bij heel veel teams te liggen, en dat is alleen maar goed voor ons."

  Grosjean: "Positie Montanier was niet langer houdbaar"

  Het was niet Philippe Montanier die de pers te woord stond na de wedstrijd, wel de algemeen directeur van Standard, Alexandre Grosjean. “We hebben zonet de stopzetting van onze samenwerking meegedeeld aan Philippe Montanier. U kunt zich voorstellen dat het na de resultaten van de voorbije weken, en zeker de laatste twee matchen, niet langer houdbaar was”, zei Grosjean.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! Standard gaat andermaal de boot in, nu verliest het van STVV, dat 40 minuten met z'n tienen speelde: 1-2. Sint-Truiden dicht de kloof met de voorlaatste in de stand, Standard dompelt zichzelf in diepe crisis. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Druk van Standard in de slotseconden! Bodart gaat mee voor een hoekschop, maar kan niet scoren. Dit zal het wel geweest zijn voor Standard. .
  4. tweede helft, minuut 93. Balongo is groggy na een botsing met Siquet en dus staat STVV heel even met negen. Kan Standard nog profiteren? .
  5. 5 minuten extra. . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Schmidt met de redding! Standard is dicht bij de gelijkmaker! Carcela schildert de bal op het hoofd van Laifis, Schmidt pakt de kopbal van de Cyprioot in twee tijden. Wat een cruciale redding van de Japanner! .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Ibrahima Sankhon erin, Facundo Colidio eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Yuma Suzuki eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Gelukje voor Konaté. Konaté maait half naast een voorzet, maar ziet tot zijn opluchting dat de bal tot bij Schmidt botst. Hier komt STVV goed weg. .
  10. tweede helft, minuut 85. Het ziet er niet goed uit voor Standard. Stef Wijnants op Radio 1.
  11. tweede helft, minuut 84. Carcela blijft de STVV-defensie onder druk zetten. Hij opent knap tot bij Jans, diens voorzet is een prooi voor Schmidt. .
  12. tweede helft, minuut 83. Schmidt wordt bijna verrast door een afgeweken voorzet van Siquet, maar herstelt zich nog net op tijd. .
  13. tweede helft, minuut 81. Daar is STVV opnieuw met een snelle omschakeling. Ook nu is Colidio het eindpunt van de aanval, maar zijn schot lijkt nergens naar. .
  14. tweede helft, minuut 80. Bodart ver uit z'n goal. Prima counterkans voor STVV: Colidio wordt weggestuurd in de rug van de verdediging, Bodart staat goed op te letten en onderschept de bal. .
  15. tweede helft, minuut 79. De tien van STVV kunnen de bal even in de ploeg houden nu. Zo tikken kostbare seconden weg in het nadeel van Standard. .
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij STVV, Chris Durkin erin, Duckens Nazon eruit
  17. tweede helft, minuut 75. Nog een kwartier. STVV moet nog een kwartier volhouden om de drie punten te pakken en zo de kloof met Moeskroen en KV Mechelen te dichten. .
  18. Gele kaart voor Michel Ange Balikwisha van Standard tijdens tweede helft, minuut 75