Jaremtsjoek doet strijdvaardig AA Gent de das om tegen KV Kortrijk

  1. 34' - Geel - Eric Ocansey
  2. 31' - Geel - Julien De Sart
  3. 22' - Rood - Roman Jaremtsjoek
  1. 88' - Verv. Ilombe Mboyo door Jovan Stojanovic
  2. 85' - Verv. Faïz Selemani door Michiel Jonckheere
  3. 82' - Geel - Christophe Lepoint
  4. 82' - Verv. Niklas Dorsch door Tim Kleindienst
  5. 82' - Verv. Milad Mohammadi door Sulayman Marreh
  6. 75' - Verv. Habib Guèye door Christophe Lepoint
  7. 64' - Verv. Elisha Owusu door Laurent Depoitre
  8. 49' - Doelpunt - Faïz Selemani (1 - 0)

  AA Gent is er niet in geslaagd de goede lijn van de voorbije weken door te trekken in Kortrijk. Het kwam al snel met z'n tienen te staan na dom rood voor Jaremtsjoek. Vroeg in de tweede helft maakte Selemani het enige doelpunt van de wedstrijd. Gent kreeg nog veel kansen op de gelijkmaker, maar miste ze allemaal.

  KV Kortrijk - AA Gent kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Na twintig minuten spelen laat Roman Jaremtsjoek zijn ploegmaats in de steek door een domme rode kaart te pakken. KV Kortrijk profiteert niet meteen van het mannetje meer, maar in de tweede helft lukt het wel.
   
  • Man van de Match: KVK-doelman Marko Ilic bewees vandaag waarom hij de voorkeur krijgt op Jakubech tussen de palen. Met een aantal geweldige reddingen hield hij de drie punten thuis voor KVK.
   
  • Opvallende statistiek: KV Kortrijk won voor het laatst in eigen huis van AA Gent in 2013. Twee keer raden wie toen de trainer van KVK was: juist ja, Hein Vanhaezebrouck.

  Bekijk de goal uit Kortrijk – Gent (1-0)

  Jaremtsjoek pakt dom rood in de eerste helft

  KV Kortrijk schoot snel uit de startblokken in het winderige Guldensporenstadion. Bolat moest meteen alles uit de kast halen op een dubbele kans van dichtbij. Het sluitstuk van AA Gent bewees nog maar een keer dat hij de goede vorm te pakken heeft.

   

  De goede openingsminuten van de thuisploeg kregen niet meteen een vervolg. AA Gent nam over zonder echt gevaarlijk te zijn.

   

  Na twintig minuten spelen, ging plots het licht uit bij Jaremtsjoek. De Gentse afwerker duwde zijn bewaker Golubovic zonder reden hard op de grond. Na het bekijken van de beelden haalde scheidsrechter Smet terecht de rode kaart uit zijn achterzak. 

   

  Met z’n tienen kreeg AA Gent verrassend nog de beste kansen
  van de eerste helft. Een vrije trap van Bezoes werd onder de muur gered, een goed schot van Bukari werd door Ilic over geduwd.

  Jaremtsjoek duwt zijn bewaker Golubovic zonder reden hard op de grond

  Selemani scoort vroeg, AA Gent morst met de kansen

  Meteen na de rust profiteerde de thuisploeg plots wel van de manmeersituatie. Na vijf minuten kreeg Selemani vrije baan richting de zestien, waarna hij zijn dribbel afrondde met een knappe plaatsbal: 1-0.

   

  De voorsprong voor KV Kortrijk was hét signaal voor AA Gent om eindelijk richting Ilic te trekken. 

   

  Eerst kwamen de bezoekers nog goed weg toen een lob van Makarenko op de dwarsligger belandde, daarna regende het kansen voor de bezoekers. 

   

  Bukari, de gevaarlijkste man bij Gent, kreeg de bal er tot twee keer toe niet in van dichtbij, ook voor Bezoes en de ingevallen Depoitre was missen eigenlijk moeilijker dan scoren.

   

  Kortrijk bleef overeind dankzij doelman Ilic en springt daardoor over AA Gent in het klassement. Play-off 1 is weer wat verder weg voor de jongens van Hein Vanhaezebrouck.

  Bolat houdt Kortrijk met een geweldige kattensprong van de 1-0

  De reacties van de trainers:

  • Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): "We weten dat we het de grote ploegen moeilijk kunnen maken in Kortrijk. We zijn heel goed gestart, maar na de rode kaart was de overtuiging weg bij ons. We brachten te weinig en speelden die manmeersituatie niet goed uit. Een individuele actie besliste uiteindelijk de wedstrijd. We lieten het na de 2-0 te maken en dan werd het nog moeilijk omdat Gent alles op alles zette. Deze drie punten zijn heel belangrijk, want het wordt heel druk in januari. Ik weet niet of mijn kern het aankan om twee maanden matchen om de drie dagen te spelen."
   
  • Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "Dit was eigenlijk een prestatie om trots op te zijn omdat we toch meer kansen hebben afgedwongen met z'n tienen dan met elf spelers tussen de lijnen. Alleen jammer dat de bal er niet in wilde. De keeper was wellicht de beste man bij Kortrijk, dat zegt ook veel. De bonuspunten die we pakten in Brugge zijn we nu weer kwijt. De reactie van Jaremtsjoek was niet verstandig, maar hij heeft zich meteen verontschuldigd na de wedstrijd."

  Bezoes mikt vrije trap onder de muur, maar daar ligt net speler van Kortrijk te wachten

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde . AA Gent trekt de goede lijn van de voorbije weken niet door in Kortrijk.  Na een vroege rode kaart voor Jaremtsjoek profiteert Selemani pas in de tweede helft van het mannetje meer: 1-0. KVK wipt over AA Gent in het klassement en is nu 8e. .
  3. tweede helft, minuut 94. De zege lijkt binnen voor KV Kortrijk. Het versiert nog een hoekschop met een paar seconden op de klok. .
  4. tweede helft, minuut 91. Bezoes mikt een vrije trap voorbij iedereen. De tijd tikt genadeloos weg. Nog vier minuten op de klok. .
  5. tweede helft, minuut 89. Ilic houdt Depoitre van de gelijkmaker. De bal wil er niet in voor de bezoekers. Ook Depoitre raakt van dichtbij niet voorbij Ilic. Het knappe voorbereidende werk was van Bukari en Kleindienst. .
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Ilombe Mboyo eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Ook Mboyo neemt zijn tijd om het veld te verlaten. De stuntzege komt steeds dichterbij voor KV Kortrijk. .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KV Kortrijk, Michiel Jonckheere erin, Faïz Selemani eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Kleindienst schiet vanuit een zeer scherpe hoek naar doel. Ilic blijft zijn werk goed doen. .
  10. tweede helft, minuut 84. Hines-Ike neemt geen risico's meer en ramt de bal de tribunes in. Gent zet alles op alles op zoek naar de gelijkmaker. .
  11. Gele kaart voor Christophe Lepoint van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 82
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Tim Kleindienst erin, Niklas Dorsch eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Milad Mohammadi eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Bezoes raakt niet voorbij Ilic. Ook de derde grote kans van de tweede helft levert geen doelpunt op voor AA Gent. Bezoes laat het liggen van dichtbij met zijn hoofd. Ilic werpt zich stilaan op als Man van de Match. .
  15. tweede helft, minuut 79. Bijna raak voor Lepoint. Bolat gaat goed plat op een schot van Lepoint. De 2-0 hangt meer in de lucht dan de 1-1.  .
  16. tweede helft, minuut 77. De hoekschop levert geen nieuwe doelkans op. .
  17. tweede helft, minuut 77. Selemani haalt nog een keer de achterlijn na een goede dribbel. Zijn voorzet is niet goed, maar door geklungel bij Ngadeu versiert KV Kortrijk toch nog een corner. .
  18. tweede helft, minuut 77. Het slotkwartier is ingegaan. Het is dus stilaan tijd voor de bezoekers om aan een offensief te beginnen. .
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Kortrijk, Christophe Lepoint erin, Habib Guèye eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Guèye neemt zijn tijd om naar de kant te gaan. Lepoint krijgt nog een kwartiertje tegen zijn voormalige werkgever. .