1. 49' - Doelpunt - Faïz Selemani (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 19 - 26/12/20 - 18:30
49'
Faïz Selemani
49'
1 - 0

AA Gent is er niet in geslaagd de goede lijn van de voorbije weken door te trekken in Kortrijk. Het kwam al snel met z'n tienen te staan na dom rood voor Jaremtsjoek. Vroeg in de tweede helft maakte Selemani het enige doelpunt van de wedstrijd. Gent kreeg nog veel kansen op de gelijkmaker, maar miste ze allemaal.

KV Kortrijk - AA Gent kort samengevat:

• Sleutelmoment: Na twintig minuten spelen laat Roman Jaremtsjoek zijn ploegmaats in de steek door een domme rode kaart te pakken. KV Kortrijk profiteert niet meteen van het mannetje meer, maar in de tweede helft lukt het wel.

• Man van de Match: KVK-doelman Marko Ilic bewees vandaag waarom hij de voorkeur krijgt op Jakubech tussen de palen. Met een aantal geweldige reddingen hield hij de drie punten thuis voor KVK.

• Opvallende statistiek: KV Kortrijk won voor het laatst in eigen huis van AA Gent in 2013. Twee keer raden wie toen de trainer van KVK was: juist ja, Hein Vanhaezebrouck.

Bekijk de goal uit Kortrijk – Gent (1-0)

Jaremtsjoek pakt dom rood in de eerste helft

KV Kortrijk schoot snel uit de startblokken in het winderige Guldensporenstadion. Bolat moest meteen alles uit de kast halen op een dubbele kans van dichtbij. Het sluitstuk van AA Gent bewees nog maar een keer dat hij de goede vorm te pakken heeft.

De goede openingsminuten van de thuisploeg kregen niet meteen een vervolg. AA Gent nam over zonder echt gevaarlijk te zijn.

Na twintig minuten spelen, ging plots het licht uit bij Jaremtsjoek. De Gentse afwerker duwde zijn bewaker Golubovic zonder reden hard op de grond. Na het bekijken van de beelden haalde scheidsrechter Smet terecht de rode kaart uit zijn achterzak.

Met z’n tienen kreeg AA Gent verrassend nog de beste kansen
van de eerste helft. Een vrije trap van Bezoes werd onder de muur gered, een goed schot van Bukari werd door Ilic over geduwd.

Jaremtsjoek duwt zijn bewaker Golubovic zonder reden hard op de grond

Selemani scoort vroeg, AA Gent morst met de kansen

Meteen na de rust profiteerde de thuisploeg plots wel van de manmeersituatie. Na vijf minuten kreeg Selemani vrije baan richting de zestien, waarna hij zijn dribbel afrondde met een knappe plaatsbal: 1-0.

De voorsprong voor KV Kortrijk was hét signaal voor AA Gent om eindelijk richting Ilic te trekken.

Eerst kwamen de bezoekers nog goed weg toen een lob van Makarenko op de dwarsligger belandde, daarna regende het kansen voor de bezoekers.

Bukari, de gevaarlijkste man bij Gent, kreeg de bal er tot twee keer toe niet in van dichtbij, ook voor Bezoes en de ingevallen Depoitre was missen eigenlijk moeilijker dan scoren.

Kortrijk bleef overeind dankzij doelman Ilic en springt daardoor over AA Gent in het klassement. Play-off 1 is weer wat verder weg voor de jongens van Hein Vanhaezebrouck.

Bolat houdt Kortrijk met een geweldige kattensprong van de 1-0

De reacties van de trainers:

• Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk): "We weten dat we het de grote ploegen moeilijk kunnen maken in Kortrijk. We zijn heel goed gestart, maar na de rode kaart was de overtuiging weg bij ons. We brachten te weinig en speelden die manmeersituatie niet goed uit. Een individuele actie besliste uiteindelijk de wedstrijd. We lieten het na de 2-0 te maken en dan werd het nog moeilijk omdat Gent alles op alles zette. Deze drie punten zijn heel belangrijk, want het wordt heel druk in januari. Ik weet niet of mijn kern het aankan om twee maanden matchen om de drie dagen te spelen."

• Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "Dit was eigenlijk een prestatie om trots op te zijn omdat we toch meer kansen hebben afgedwongen met z'n tienen dan met elf spelers tussen de lijnen. Alleen jammer dat de bal er niet in wilde. De keeper was wellicht de beste man bij Kortrijk, dat zegt ook veel. De bonuspunten die we pakten in Brugge zijn we nu weer kwijt. De reactie van Jaremtsjoek was niet verstandig, maar hij heeft zich meteen verontschuldigd na de wedstrijd."

Bezoes mikt vrije trap onder de muur, maar daar ligt net speler van Kortrijk te wachten

90+4'

AA Gent trekt de goede lijn van de voorbije weken niet door in Kortrijk.

Na een vroege rode kaart voor Jaremtsjoek profiteert Selemani pas in de tweede helft van het mannetje meer: 1-0. KVK wipt over AA Gent in het klassement en is nu 8e.

90+4'

De zege lijkt binnen voor KV Kortrijk. Het versiert nog een hoekschop met een paar seconden op de klok.

90+1'

Bezoes mikt een vrije trap voorbij iedereen. De tijd tikt genadeloos weg. Nog vier minuten op de klok.

90+1'

89'

Ilic houdt Depoitre van de gelijkmaker

De bal wil er niet in voor de bezoekers. Ook Depoitre raakt van dichtbij niet voorbij Ilic. Het knappe voorbereidende werk was van Bukari en Kleindienst.

88'

Ook Mboyo neemt zijn tijd om het veld te verlaten. De stuntzege komt steeds dichterbij voor KV Kortrijk.

84'

Kleindienst schiet vanuit een zeer scherpe hoek naar doel. Ilic blijft zijn werk goed doen.

84'

Hines-Ike neemt geen risico's meer en ramt de bal de tribunes in. Gent zet alles op alles op zoek naar de gelijkmaker.

82'
81'

Bezoes raakt niet voorbij Ilic

Ook de derde grote kans van de tweede helft levert geen doelpunt op voor AA Gent. Bezoes laat het liggen van dichtbij met zijn hoofd. Ilic werpt zich stilaan op als Man van de Match.

79'

Bijna raak voor Lepoint

Bolat gaat goed plat op een schot van Lepoint. De 2-0 hangt meer in de lucht dan de 1-1.

77'

De hoekschop levert geen nieuwe doelkans op.

77'

Selemani haalt nog een keer de achterlijn na een goede dribbel. Zijn voorzet is niet goed, maar door geklungel bij Ngadeu versiert KV Kortrijk toch nog een corner.

77'

Het slotkwartier is ingegaan. Het is dus stilaan tijd voor de bezoekers om aan een offensief te beginnen.