Anderlecht morst met kansen, maar niet met punten tegen Beerschot

  1. 32' - Doelpunt strafschop - Lukas Nmecha (1 - 0)
  2. 28' - Geel - Denis Prychynenko
  3. 16' - Verv. Tarik Tissoudali door Marius Noubissi
  1. 90+3' - Geel - Antoine Colassin
  2. 90+1' - Geel - Blessing Eleke
  3. 90+1' - Verv. Lukas Nmecha door Mohammed Dauda
  4. 90+1' - Geel - Pierre Bourdin
  5. 87' - Verv. Paul Mukairu door Antoine Colassin
  6. 84' - Verv. Percy Tau door Anouar Ait El Hadj
  7. 81' - Verv. Raphael Holzhauser door Abdoulie Sanyang
  8. 71' - Doelpunt - Paul Mukairu (2 - 0)
  9. 69' - Geel - Ismaila Coulibaly
  10. 66' - Verv. Dario van den Buijs door Blessing Eleke
  11. 66' - Verv. Yan Vorogovskiy door Pierre Bourdin
  32'Lukas Nmecha1 - 0
  71'Paul Mukairu2 - 0

  Anderlecht heeft zijn laatste opdracht van 2020 gewonnen. Paars-wit liet zich in eigen huis geen tweede keer vangen door Beerschot, dat duidelijk met de naweeën kampte van een corona-invasie en voor de derde keer op een rij verloor. Nmecha en Mukairu waren de schutters met dienst in de 2-0-zege, goed voor een plaats in de top 4 voor RSCA.

  Anderlecht - Beerschot kort samengevat

  • Sleutelmoment: Het blijft bijzonder lang 1-0 en dan voel je bij Anderlecht de onzekerheid zoetjesaan toenemen. Het doelpunt van Mukairu werkt verlossend en maakt de wedstrijd helemaal dood.
  • Man van de Match: Mike Vanhamel had misschien iets meer kunnen doen bij de 2-0, maar de doelman van Beerschot had voordien al genoeg reddingen gedaan om zijn persoonlijke prijs te verdienen.
  • Opvallend: De doelpuntenmachine van Beerschot sputtert. Na een lawine van 38 goals in de eerste 14 matchen blijft de teller van de Antwerpenaren in de laatste 3 speeldagen op 1 staan.

  Bekijk de goals uit Anderlecht – Beerschot (2-0)

  Beslissingen vallen in het voordeel van Anderlecht

  "We hebben 0% kans om te winnen", zei Beerschot-coach Losada vooraf. Zijn ploeg had amper kunnen trainen en kampte dus met een acuut gebrek aan ritme. Anderlecht wilde desondanks niet te hard van stapel lopen en begon eerder voorzichtig. Het was even wachten op kansen van de thuisploeg.

   

  Tau knikte een voorzet van Amuzu voorlangs, en dat zou lang niet zijn enige misser worden. Beerschot kwam zoals verwacht roestig voor de dag, maar had een strafschop kunnen krijgen toen Sardella Tissoudali aantikte. Na een kanonschot van Lawrence viel de penalty aan de overkant. De VAR twijfelde lang, maar bevestigde toch licht handspel van Pietermaat. Nmecha liet zich niet van de wijs brengen door de wachttijd en maakte er 1-0 van.

   

  Dan was het tijd voor een snelcursus kansen verknoeien met Mukairu en Tau. Mukairu bezondigde zich twee keer aan getreuzel in de zone van de waarheid, terwijl Tau moederziel alleen voor Vanhamel naast mikte. Nmecha gaf wel het goede voorbeeld met een forse knal vanuit een scherpe hoek.

  Losada vlak voor de wedstrijd tegen Anderlecht: “Onze kansen vandaag zijn 0”

  Gehandicapt Beerschot kan te weinig brengen

  Na de rust ging het festival van gemiste kansen met Tau en Mukairu als headliners gewoon voort. Mukairu kopte een verre bal van Sardella verkeerd in en Tau werd van dichtbij tot twee keer toe gefnuikt. Ook Amuzu wachtte tot hij werd afgeblokt.

   

  Bij Beerschot vielen ze als vliegen. Tissoudali, Halaimia en Van den Buijs moesten met een blessure de strijd staken. De Ratten konden op geen enkel moment aan de enkels van Anderlecht knagen. Enkel invaller Noubissi zorgde voor iets dat voor doelgevaar moest doorgaan.

   

  Aan de overkant buffelde Miazga een hoekschop rakelings naast. Vanhamel sloeg nog een puike plaatsbal van Mukairu weg, maar de Nigeriaan bleef volhouden en prikte de 2-0 onder de bezoekende doelman. De laatste twintig minuten waren oervervelend en een maat voor niets.

  Vreemde aftrap van Holzhauser, hij trapt de bal meteen over de zijlijn

  Kompany: "Positief elan doortrekken"

  Vincent Kompany bleef rustig. "Ik probeer de wedstrijd objectief te bekijken. We hebben de intensiteit altijd kunnen behouden en de organisatie was goed. We hebben weinig kansen weggegeven en heel veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk denk ik dat het resultaat verdiend is."

   

  "Ik wil echt chapeau zeggen aan Beerschot, want ze hebben een moeilijke aanloop gehad", loofde de coach van Anderlecht zijn tegenstander. "Mijn mening is dat we allemaal op die manier moeten omgaan met deze crisis. Spelen en strijden, dat is wat Beerschot heeft gedaan."

   

  Anderlecht zet pasjes in de juiste richting. "We weten waar we mee bezig zijn. We hebben niet, zoals vroeger, vijf Gouden Schoenen in de ploeg, maar wel een heleboel getalenteerde jonge gasten. Hopelijk kunnen we dit positief elan doortrekken in januari."

  Losada: "Geen normale omstandigheden"

  Hernan Losada had de twee discutabele fases ook gezien. "Ik vond Beerschot goed tot het penaltymoment. Volgens de nieuwe regels kan je ervoor fluiten, maar dat was het kantelmoment. De fase met Tissoudali vond ik trouwens ook twijfelachtig."

   

  De Beerschot-coach tilde niet te zwaar aan de nederlaag. "We hebben twee weken bijna niet op het veld kunnen trainen, en al zeker niet in groep. Dat zie je meteen. Tissoudali en Halaimia moesten vervangen worden. Van den Buijs en Prychynenko hadden krampen. Dit zijn geen normale omstandigheden. Ik ben fier op mijn ploeg."

   

  Beerschot likt nu zijn wonden. "Ik weet niet hoe ernstig de blessure van Tissoudali is. Hij voelde iets in zijn knie. Waarschijnlijk zijn we niet klaar voor het drukke programma in januari", blikte Losada ongerust vooruit naar 2021.

  Tissoudali probeert het nog enkele keren, maar kan toch niet verder

  Mike Vanhamel (Beerschot): "2020 staat of valt niet met de volgende match op STVV"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Dankzij een eenvoudige zege tegen een gehavend Beerschot dringt Anderlecht de top vier binnen. De Brusselaars hadden, mits wat meer precisie, met veel ruimere cijfers dan 2-0 kunnen winnen. .
  3. Gele kaart voor Antoine Colassin van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 93
  4. Gele kaart voor Blessing Eleke van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Anderlecht, Mohammed Dauda erin, Lukas Nmecha eruit
  6. Gele kaart voor Pierre Bourdin van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 91
  7. tweede helft, minuut 91. Noubissi kapt, draait en beukt en komt bijna door de verdediging van Anderlecht. Delcroix voorkomt dat de invaller tot een schot komt. .
  8. tweede helft, minuut 89. Na de 2-0 had Laforge gerust kunnen affluiten. Sindsdien zitten we eigenlijk naar een gapende leegte te kijken. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Anderlecht, Antoine Colassin erin, Paul Mukairu eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Beerschot gaat toch nog een beetje jagen. Tom Boudeweel.
  11. tweede helft, minuut 84. De wedstrijd kabbelt rustig naar het laatste fluitsignaal. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Anderlecht, Anouar Ait El Hadj erin, Percy Tau eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Beerschot, Abdoulie Sanyang erin, Raphael Holzhauser eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Aftellen naar het einde. De regen komt met bakken naar beneden in Brussel. Kompany bereidt intussen enkele wissels voor. .
  15. tweede helft, minuut 77. Voor Tau wil het nog niet lukken. Nmecha gunt het hem wel, maar Pietermaat komt in de baan van zijn schot glijden. .
  16. tweede helft, minuut 76. Beerschot wekt niet de indruk dat het nog iets kan rapen. .
  17. tweede helft, minuut 72.
  18. tweede helft, minuut 72. Dan toch Mukairu! Ontlading bij Anderlecht, dat eindelijk die dubbele voorsprong beet heeft. Na een reeks miskleunen prikt Mukairu de bal onder Vanhamel door na een indrukwekkende rush. .
  19. tweede helft, minuut 71.